Bir arkadaş biz her toplantımızda izinmi alacağız demiş :mrgreen:
Tabiiki alacaksın kardeşim. Allah Allaah böyle bir soru veya öneri bile saçma. Ülkede kanun var nizam var.
O zaman al birtane planör kafana göre uç istediğin yerde. Ondan sonra askeri bir helikopter uçak gelsin seni vursun. Vay efendim ben istediğim gibi uçamayacakmıyım, siz bana hizmet için varsınız de..

Diyebilir misin ? Veya git bir ormanın ortasına orada ateş yak 55 kişi. Ondan sonra orman ekipleri gelsin polis seni tevkif etsin. Vay efendim siz bana hizmet için varsınız hepinizi mahkemeye veririm de

Böyle komik şey olur mu ?
Bir iş yapıyorsan bunu usül ve erkânına göre yapacaksın. Eğer yapmazsan burada meydana gelen hadise yaşanır tabii. Gayet doğal.
Bir diğer kimse polisle iyi geçinmek zorunda değilim demiş. Geçinme o zaman. Zaten bu sözün bile polisin sana karşı önyargılı olması için başlıbaşına neden.
Kardeşim bu konunun denetimi polise verilmiş. İstesen de istemesen de memurlarla iyi geçinmek zorundasın. Bunun adı ne yalakalık, ne rüşvet ne de başka birşey. Aklın gereği bu.
Ben gerekli açıklamayı yukarıda verdim. Siz ister uygularsınız ister uygulamazsınız sizin bileceğiniz iş tabii.
Ayrıca siyahlimuzin kardeşim; ben kimselere serseri demedim. Lütfen yorumu da daha dikkatli okuyunuz. Burada sizin eksik yaptığınız şeyi hatırlattım.
Böyle bir organizasyon düzenliyorsunuz ama idari amirlerden izin almıyor ve şifahen de olsa emniyet birimlerine haber vermiyorsunuz.
Siz nereden bilebilirsiniz ki vatandaşın telefon edip, buraya serseriler geldi bizi rahatsız ediyorlar demediklerini ? Der der, dilin kemiği yok ya ?
Yöntemi söyledim tekrar söylüyorum.
Böyle bir organizasyon düzenlediğinizde; gidersiniz bölge trafik amirliğine biz yaklaşık şu kadarlık bir grupla şu şu şu bölgelerden geçeceğiz. Bize gerekli şartları sağlarsanız memnun oluruz diye bilgilendireceksiniz. Bunu yapmak mecburiyetindesiniz. Aksi takdirde 25-30 (veya kaçsa) motor görüldüğünde durdurulur ve bu kişilere polis rahatlıkla (sorgusuz ve sualsiz) müdahale edebilir. Hiçbirşey de yapamazsınız. Üstelik adam gelir 45'inize birden trafik cezasını keser ve yine hiçbirşey yapamazsınız. Trafiğin akışını engelliyor der. Gürültüyü engelleme selahiyyeti vardır. Oradan alır motorunu kilitler trafikten men eder. Buyrun gidin bakalım şikayet edin. Polis sizi şüpheli olarak adledip 24 saat nezarethanede de tutabilir. Ve bunun için de bir gerekçe açıklamak zorunda deği, "bu kişilerin şüpheli hareketleri ve kalabalık oluşlarından dolayı gözaltına alınmışlardır" der ve kanunen hiçbirşey yapamazsınız. Bunu size bir hukukçu olarak söylüyorum. Ama siz yok bana kimse birşey yapamaz diyorsanız, hay hay. O zaman kolay gelsin derim

Buraya kadar anlattığım kısım, polisle iyi geçinmek için olan başlıca sebeplerimiz...
Bir vatandaş polis bize hizmet için var demiş. Evet doğrudur hizmet için var. O hizmeti de kanundan aldığı güç ve yönetmelikler ile uyguluyor. Senin keyfe keder davranışlarının engellenmesi hizmet ihlali değildir ? Ve memurların sana hizmet edeceği kadar senin dışındaki hane halkına da hizmet için var.
Ben de bir motosiklet kullanıcısıyım ve 18 senedir motor kullanıyorum bugüne kadar bu tür bir problemle hemen hemen hiç karşılaşmadım. Çünkü işleri usülüne göre yapar kanunlar çerçevesinde davranır ve gerekli yerleri bilgilendirirseniz hiçbir sorun olmadan rahatlıkla organizasyonlarınızı düzenlersiniz ve hatta polisimiz size yardımcı bile olur. Ama siz; biz kimseyi sallamayız, basar gideriz kimse bize karışamaz diyorsanız, bu türden problemleri hayatınız boyunca yaşayacağınıza emin olabilirsiniz.
Dost acı söyler :bounce:
Saygı ve sevgilerimle.