Valla arkadaşım, elime zımpara alıp motoruma bilinçli olarak zarar vermiş olamam herhaldeyanlız bu ıste bır garıplık oldugu kesın.moto gp yı takıp edenler ve son yarısı ızleyenler bılır.rossı nın bıle yarıs esnasında vıraja gırıs acısı 72 derece'dır kı;bunun daha altı kesın kayıp dusmektır.boy un gosterdıgı acı bunun bıle altında..yınede basarılarının devamını dılıyorum boy arkadasım..
Olabilir. Yarış harici Maslak sanayide duruyor motor.Prometheus'un motoru almaya gittiğimizde Maslak Sanayi'de seninkine benzer bir motor gördüydüm, yoksa seninki miydi o?
Valla ben de resmi görünce bi "anaaaaammmm" dedim. Helal olsun valla. :mrgreen:anaaaammm.
açıyı çizince anladım ben.
Allah gaz koluna kuvvet versin:cat: :cat:
Diz açtım ama yeterli olmamış anlaşılanDizini açmadan viraj almış olabilirmisin?
Dizlerin yere değmesi gerekiyor zaten normalde. Yarış tulumunun diz bölgesinde slider denen parçalar var. Bunlar virajda yere değerek denge sağlıyor ancak ben yeterince dışa çıkmadığım için motoru gereğinden fazla yatırmışım.iyiki bacakların yere sürtmemiş o kadar kendini kaybetme bizde snei kaybetmeyelim...
Böyle bir açı oluyor herhalde :mrgreen:
![]()
Böyle bir açı oluyor herhalde :mrgreen:
![]()
Normal kullanımdaki ayak pozisyonu ile yarış esnasındaki ayak pozisyonu çok farklıdır. Normalde pege ayağınızın ortasıyla basıyorken yarışta botun ucuyla basarsınız. Her virajda bu pozisyonlanmayı değiştirmeniz gerekiyor. Botun ucuyla bastığınızda ve ayağınızı iyice motora yaklaştırdığınızda motorun bir parçası gibi oluyor ve yere değmiyor. Botların yere değebilecek yerlerinde yine slider denen parçalar var. Bunlar sürtünüp bittikçe değiştiriliyor.bu acıda dizin nasıl acılır ben onu merak ediyorum fren pedalındaki ayakta sürtünür yawww sen ucuz kurtulmuşsun düşmekten
@eby78
Valla arkadaşım, elime zımpara alıp motoruma bilinçli olarak zarar vermiş olamam herhaldeZaten yarıştan sonra oradakilerle fark ettik o izleri. Olay sıra dışı olduğundan da resim çektim. Şöyle bir detay bilgi vereyim, MotoGP'nin yapıldığı yarış pistleri içe eğimlidir, oysa Körfez pistinin normal yoldan farkı yok gibi. Rossi o yüzden değdiremiyordur grenajı
Erhan, iki pisti kıyaslamak adına iyi ki koydun resimleri. Çok sağol! Körfez pisti gibi bozuk bir pistte yarışmak o kadar zor ki, yarışa konsantre olmanız gerekirken yoldaki yamalara konsantre oluyorsunuz. Ben antremanlardan sonra pist motorlara kapandığında pisti yürüyerek dolaştım ve inceledim. Pistte yürümek gerçekten çok önemli birşey. Genişlikleri, açıları, yoldaki bozuklukları görebiliyorsunuz. Körfez pistinde her viraj içerisinde yama var. Bu yamaların bazıları oldukça bozuk. Çok büyük bir ihtimalle motorun bazı yerlerinin sıra dışı olarak yere değmesi de bu bozukluklardan kaynaklanıyor olabilir.Bazı virajların eğimi Mehmet'in de dediği gibi olması gereken standart pistlerden farklı.
Motoru yatırmak yerine kendimi daha dışa atmanın doğru olduğunu tabi ki biliyorum. Bu sefer öyle oldu, önümüzdeki antremanda bu şekilde gitmeyeceğim tabi ki de. Uyarın için sağol.anlıyorum.tabı dogrudur soyledıgın,tecrubelı olan bırı olarak bunu en ıyı sen bılırsın..