1 Saat Daha Fazla Yaşamak

geçenlerde bir sitede okudum..bazıları hergün diğerlerine göre hergün 1 saat daha fazla yaşıyormuş:silent: kim mi ? :queen:

Kimimiz lisede çift dikiş gittik, kimimiz asla ulaşamayacağımız hayallerin peşinde yıllarımızı kaybettik. Geçen zamanı geri almak imkansız derler değil mi? Aslında tam olarak öyle değil. Nasıl mı?

İşte buna dur demek isteyen bazı insanlar, o saatleri kaybetmiyor. Siz trafikte saatlerce cebelleşirken, onlar sabahları afiyetle keyifli kahvaltılar yapıyor. Hatta bazıları, her zabah sizden yarım saat daha fazla uyuyor! Bir de bunun akşam eve geri dönüşü var değil mi? O saatlerde de, onlar, yine trafikte ve park yeri ararken sizin gibi çile doldurmuyor, kendilerine zaman ayırıyor. Belki hobileriyle ilgileniyorlar, belki kitap okuyorlar belki de keyif yapıyorlar. Peki kim bunlar? Tabi ki motosiklet kullanıcıları!

Onlar her gün sizden en az bir saat daha fazla yaşıyor!

Hani trafikte artık sık sık rastladığımız motosikletliler varya, işte onlar, her gün sizden bir saat daha fazla yaşıyor. Siz trafikte çile doldururken onlar çoktan işlerine ya da evlerine gitmiş oluyorlar. Sizin trafikte harcadığınız zamanı, onlar kendileri için ayırabiliyorlar. Üstelik yakıttan da önemli ölçüde tasarruf ediyorlar. Haksız rekabet gibi değil mi? Eee kolayı var. Siz de bir motosiklet alın, kaybettiğiniz yılları, saat saat geri kazanın!

Motorsiklet seçimi çok önemli!

Uzmanlar, her yaşa, her amaca uygun bir motosiklet mutlaka vardır diyorlar. Fakat özellikle uyardıkları bir konu var ki, bu çok önemli. Fiyatının uygunluğuna kanıp sakın ola ki her motosikleti almayın. Çünkü motosiklette garanti, yedek parça, servis, yetkili bayi çok çok önemli.

Kaybettiğim yılları geri alacağım diyerek o zamanı bayilerde ve servislerde geçirmeyin :)

END

bu yazıyı yazanın dipnotu :

siteyi şahsen uğraşıp araştırıp didinip saçımı süpürge edip hazırlamış olduğumdan, bana sormadan etmeden, burdan kopyalayıp kopyalayıp başka sitelerde yayınlayanları sevgilileri terketsin!:cherry: :cherry: :cherry:

bana diyorrrr:bounce: :bounce:

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
taner_k .. biraz honda reklamı kokuyor bea arkadaşım.. ama onu dışında güzel bişiler yazmışsın :)

Geçen gün Ankara trafiğinde kilometrelerce kuyruğun arasından süzülüp geçtiğimde doğru tercihi yaptığımı bir kere daha anlamıştım zaten. Teşekkürler. :cat:

taner_k .. biraz honda reklamı kokuyor bea arkadaşım.. ama onu dışında güzel bişiler yazmışsın :)

valla haklısın aslında..ama o yazıyı yazan kişiye ayıp olmasın diye ne birşey ekledim nede birşey çıkardım.. o kokuyu koklamicezzz artıkın yapcak bişi yok:p

kesinlikle doğru yazmışsın,
hatta ben bir saatten fazla bile yaşıyorum, harika
teşekkürler taner,
böyle bir ayrıntıyı kafamıza yerleştirdiğin için.

Son düzenleme:
tek bi firma var honda ya kadar olan yer gerçekten guzeldi.. ama böyle reklam amacıyla milletin hayalleriyle oynanması insanı üzüyor.. bizde honda alıcak para yok.. olsa alırdıkta.. zengin züppeleri gibi yolda ufak tefek arızalardanda korkmuyoruz :):p varsın ömrüm motor tepsinde geçsin..

tek bi firma var honda ya kadar olan yer gerçekten guzeldi.. ama böyle reklam amacıyla milletin hayalleriyle oynanması insanı üzüyor.. bizde honda alıcak para yok.. olsa alırdıkta.. zengin züppeleri gibi yolda ufak tefek arızalardanda korkmuyoruz :):p varsın ömrüm motor tepsinde geçsin..

ben en iyisi orayı sileyim..:cat:

Süper Moderatör (BBRR)
geçen 1 mayısta polis arabaları durdurup tek tek arayınca çıkan trafik rezaletini ve sanki hiç trafik yokmuş gibi işlerine zamanında giden motorcuları gördük..millet yalvarıyodu artçı alın bizi diye ...

istanbulda bir iş yapsam ve eleman arıyo olsam istenilen özelliklerden birinide motor ehliyeti ve motor sahibi olmak şeklinde düzenler ..elemanımın işine zamanında gelme konusunu baştan garantilerdim :p

duran trfaikte arabaların içinden o yolda vızır vızır i,lerleyen motorcuları seyredenlerin içinde bulunduğu ruh halini anlamak hiçde zor değil dimi..lütfen onlara acıyalım o stress onlara yeter :p

gerçekleri düşündüğümüzde evet zaman kazanıyoruz..biraz daha fazla uyuyoruz ,işimize zamanında gidiyoruz ,trafik derdimiz olmuyor...ancak ne varki şu sıralar yaşadığımız üzücü olaylar bu tezi çürütüyor gibi...

hergün motosikletiniz size bir saat hediye ediyor...hayat veriyor... ama allah korusun bir anda hayatınızıda alabiliyorrr:salut:

Süper Moderatör (BBRR)
bu konuda sana katılmıyorum son yaşadığımız olaylarda arkadaşlarımızda da hatalar vardı zaten 4 tekerle olan kazalar ve bunların ölümle sonuçlanma oranları 2 tekere göre azınsanamayacak kadar fazladır.

Biz zengin züppesi mi oluyoruz? :farao:

insanlar artıların gerçekten farkında olsa bize daha özenli ve saygılı davranırlardı... ve daha çok kişi motosiklet kullanırdı... gelişmiş ülkelerdeki motosiklet sürücülerinin bizim kadar risk aldığına inanmıyorum... öküz mertebesine bile almayacağım sürücüler mevcut istanbul trafiğinde ve sayıları az da olsa yeterince gereksiz tehlike yaratıyorlar...

Son düzenleme:
bu konuda sana katılmıyorum son yaşadığımız olaylarda arkadaşlarımızda da hatalar vardı zaten 4 tekerle olan kazalar ve bunların ölümle sonuçlanma oranları 2 tekere göre azınsanamayacak kadar fazladır.

şeytan işi diye boşuna demiyolar sanırım..ya sen hata yaparsın yada karşıdaki
hata yapar ki kaza olur.
işin içine trafikteki motosiklet ve araba sayısınıda sokmalımı sence??:silent:
ölümle sonuçlanma oranı konusunda katılmıyorum. ama araştırıcam:cat:

farklı bişey demek istemiştirde kelime bulamamıştır sanırım:queen:

Araştırmalara göre kazalarda motosiklet sürücülerinin araç içinde olanlara göre ölüm riski 16 kat, yaralanma riski ise 4 kat fazla. Araba kazalalarında yüzde 20 olan yaralanma oranı motosiklet kazalarında yüzde 80'i aşıyor. Motosiklet kazalarında yaralanma genellikle sürücünün fırlaması ve bir nesneye veya yere çarpmasına bağlı oluşuyor. Ciddi yaralanma ve ölümlerin nedeni genellikle kafanın çarpması. Kask orta, ciddi ve ölümcül kafa yaralanmalarını yüzde 60 ile 75 arasında azaltıyor. Kullanmayanlar 2.5 ile 5 kat daha fazla ölümcül kafa travmasına maruz kalıyor. Kaskla kaza geçirenler kasksızlara göre yüzde 29 daha fazla hayatta kalma şansını yakalıyor. Ciddi beyin dokusu yaralanmalarında ise oran yüzde 67'ye ulaşıyor.

AYŞE ŞULE BİLGİÇ HANIMIN BİR YAZISINDAN ALINTI :Motosiklet kullanan ve kullanmayan insanların ortak görüşü motosiklet kullanmanın riskli bir iş olduğu üzerine yoğunlaşır. Gerçekten istatistiklere baktığımız zaman kilometre başına kazalarda otomobillere göre motosiklet kazalarında yaralanma-ölüm riski daha fazla. İngiltere’de yapılan incelemelere göre yaralanma 13 kat, ölüm riski ise 7 kat daha fazla. Korkunç rakamlar değil mi? Üstelik bu, motosiklet kültürü son derece yüksek bir ülkedeki istatistikler. Ülkemizde durum nasıldır tahmin etmek güç. Belki motosiklet, şimdi yeni icat edilen bir makine olsa trafiğe çıkmasına izin verilmeyebilirdi bile.
ölüm riski 16 kattt diyorrrlarrrr :pr:

Son düzenleme:

biz zengin züppesi olmuyoruz altımızdaki motorun farkında tın tın gidip karşımıza çıkabilecek sorunlar karşında bilgi edinmeye çalışıp diğer tecrübeli arkadaşların tecrubelerinden faydalanıp problemlerimizi en iyi en cüzzi şekilde gidermeye çalışıyoruz.. sen bunları yapmıosan sen bilirsin..:wiinkk:

Süper Moderatör (BBRR)
bu alıntıları okuduk daha öncede ...marmariste kafasıında kask olan bir allahın kulunu bulamassın ..İstanbuldada rakam azınsanamayacak kadar fazla ..kask takanların yine büyük bir bölümü kaskı bağlamıyo yani amaç polis görürse kask varmı var.. otobanda mobiletin üstüne yatarak 150 km ve üstü hılzraçıkan yine bizim vatandaşlarımız...özellikle her cumartesi ve cuma akşamı akşam toplantılarına ve buluşmalarına gidip 100 küsur promillerle motora atlayıp gelen yine bizim vatandaşlarımız ..istatiskleri arttıran bunlar ..

hız limitlerine uyarak ..yağmurda, sisli havalarda rüzgarda gerekli tedbirleri alan korumalarını tam olarak giyen .. Motor kullanmayı bir hayat tarzı olarak benimseyen insanlarda bu oranların çok daha düşük olması kesin ..

Zaten bu formu kurarken amacımız ortalama motosiklet kullanıcısını yukarda saydığımız özelliklerde yapabilmek veya bu doğrultuda bilgilendirmek..en basit örneği kendim ..1983 yılından beri motosiklet kullanıyorum geçen seneye kadar şehir içinde hiç kask takmazdım ama artık 20 m gideceksem bile kaskı kafaya takıyorum ..polis için değil banane polisten ben kendim için takıyorum ..her hafta sonu geziyoruz .. max grup hızı 80 km/h daha hızlı gidemeyeceğimiz için değil grubun emniyeti için ..kasksız ve korumasız gruba dahil olamazsınız ..neden nalet olduğumuz için değil sizin hayatınıza değer verdiğimiz için..

İşte benim ortalama motor sürücüsü dediğim grup bu grup ..

anlaşıldı güzel abicim ..:cat:

saygılar,sevgiler:bounce:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar