motorda egzoz patlatmanın zararları ve faydaları

motorda egzoz patlatınca diyafram'ın patlama ihtimali %30 buji yağlama %10

artistikyapmak %60 yanından geçtiğin kızları korkutmak %100
:p

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
egzos patlatıcam derken gidip bir yere patlamanın %si kaç?
merak ettim bak...

Nasssi Yanİ Bu Patlatmak Zaten YÜksek Devİrde Gİderken Gazi Birakinca İkİ ÜÇ Defa Ses Çikartiyor Ama Bu Patlak Eksozla Gİtmek Mİ Demek Oluyor Şİmdİ??

tek silindirli makinada giderken gaza yuklen engine stop a bas gaz ver engine stop u aç yapar :):)

silah sesine yakın bi ses

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
tek silindirli makinada giderken gaza yuklen engine stop a bas gaz ver engine stop u aç yapar :):)

silah sesine yakın bi ses

valla motosikletin bu işe hiç sıcak baktığını sanmıyorum :)
gayet zararlı gözüktü bu yöntem bana

valla motosikletin bu işe hiç sıcak baktığını sanmıyorum :)
gayet zararlı gözüktü bu yöntem bana

evet haklısın çok kızıyo çünkü :)

genelde mobiletçiler tarafından yapılıyor.. yolda giderkende başkalarının ilgisiini çekmek içinde olsa saçma bi hareket

hani.. bilde yapma ;)

cok sacma ve gereksız bısey bnım motorumda bı ara egzoz patlatmaya baslamıstı nedenını anlayamadıım bı sebepten dolayı hemen tamırcıye goturdum sınır bozucu bısey hıc tawsıye etmem :S

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
patlak egsozla yol almak daha fazla yag yakmaya sebep oluyor sanırım teknik bilgim cok degil ama faydası yok sanki

Forumdan Uzaklaştırıldı
patlak egsozla yol almak daha fazla yag yakmaya sebep oluyor sanırım teknik bilgim cok degil ama faydası yok sanki

Demek benim motor ondan yağ eksiltmeye başladı :) Levent alacağın olsun :queen:

Herkese merhabalar;

Eski karbüratörlü motorlarda, motorun içindeki kurum birikimini ve karbüratörü temizlemek amacıyla, motoru yüksek devirlere çıkardıktan sonra, kontağı kapatıp, motor rölantiye yakın bir devre geldiğinde tekrar açarak, motorda birikmiş hava yakıt karışımını birden ateşelemek suretiyle yapılan işlemdir egzos patlatmak. Böylece, silindir içerisine dolan benzin, birden ateşlenerek yüksek bir yanma sağlanır, motor içerisindeki kurumun temizlenmesi amaçlanırdı. Ayrıca, motor rölantiye geldiğinde, gaz kelebeği kapalı konuma yakın durumdadır. Bu arada motora gaz vermeden ateşleme yaptırılırsa, yanma ile oluşan vakum, karbüratör içerisinden yüksek bir vakumla benzin çekilmesini sağlar, karbüratör temizliği yapılırdı.

Ancak iyi bir netice hiçbirzaman vermedi. Özellikle hiçbir bayan arkadaşın bu garip patlamalardan %10 bile korktuğunu sanmıyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
ben bı ara evın yanında cavamın platınlerıyle oyunuyordum.....platının ateslemedekı rolunu bılıyorsunuz....
babamda yolun kenarında oturuyor....benle arasında bı 10 metre var...
ulen bı eksoz patladım kı sormayın....
koca suturucu vıdaları kopardı gettı...babamın ayaklarının tam dıbınıne dustu...
böylede eksoz patlamazkı yaw.....
ya bıde kafasına gelseydı o hızla.... :queen: :queen: :queen:

Geçmiş olsun. Allah korumuş.

Platinle oynarken, motorda fazla benzin+hava+yağ birikmiş. Bu arada doğru yeri bulduğunda, oluşan ateşleme sonunda oluşan alev, yanmamış gaz dolu egsoza da ulaşınca büyük patlama oluşmuş. Geçimiş olsun tekrar.

Bazen motorlada gaz kesmelerde duyulan patlama sesleri, avans ayarının yanlış olmasından kaynaklanır. Hatta bu motorlarda, anahtarı kapattığınızda motor birkaç tur daha çalışmaya devam eder ve buna "ters çalışma" adı verilir.

Son düzenleme:
bahadinli dostum eskiden javalarda istemeden çok olurdu o olay çıkıdık çıkıdık çıkıdık buf böyle basarken baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmm diye bi patlardı neydi be o bahadinli titan haşat oldu.yaptırıp satcam bi javamı alsam yoksa yav. :)

ben bı ara evın yanında cavamın platınlerıyle oyunuyordum.....platının ateslemedekı rolunu bılıyorsunuz....
babamda yolun kenarında oturuyor....benle arasında bı 10 metre var...
ulen bı eksoz patladım kı sormayın....
koca suturucu vıdaları kopardı gettı...babamın ayaklarının tam dıbınıne dustu...
böylede eksoz patlamazkı yaw.....
ya bıde kafasına gelseydı o hızla.... :queen: :queen: :queen:

:queen: :queen: bizim bi abinin minsk var oda egzostu bi patlattı içindeki susturucu gitti arkadaki kendi arabasına vurdu biraz eğildi:queen: :queen:

tertıbım bahadınlı sen naptın yaw gecen benım style lede yaptım egzos patlatmayı zaten asırı derecede ses cıkıyor egzostan bı patladı etrafta bana bakmayan kalmadı ama sılındırın omrunu azaltıyor bu egzos patlatma işi onu da unutmayalım

Geçmiş olsun. Allah korumuş.

Platinle oynarken, motorda fazla benzin+hava+yağ birikmiş. Bu arada doğru yeri bulduğunda, oluşan ateşleme sonunda oluşan alev, yanmamış gaz dolu egsoza da ulaşınca büyük patlama oluşmuş. Geçimiş olsun tekrar.

Bazen motorlada gaz kesmelerde duyulan patlama sesleri, avans ayarının yanlış olmasından kaynaklanır. Hatta bu motorlarda, anahtarı kapattığınızda motor birkaç tur daha çalışmaya devam eder ve buna "ters çalışma" adı verilir.

peki hocam bu patlamalar benım çift egsozlu scooter dada var bu patlamaları ortadan kaldırmak için ne yapmam gerek bu konuda yardımcı olurmusunuz burdakı tamırcıler çok çakal o yüzden birine tamıre götüreceksem biraz bilinçli gitmek isterim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar