Kör Nokta

Geçenlerde arabamla seyir halinde ilerlerken geldi bu olay başıma.Sağa doğru dönmek için sinyal verdim ve sağ aynadan arkadan gelen var mı? diye kontrol ettim.Yolun boş olduğunu gördüm ve sağa kırdım.O anda bir scooter sağımdan geçti ve son anda farkettiğim için kurtardım.Ama aynadan baktığımda o motorluyu görememiştim.:silent: Daha sonra sürücülük konusunda deneyimli arkadaşlarla sohbetimiz sırasında, motorlu arkadaşımızın kör noktada olduğunu ve o nedenle göremediğimi söylediler.Bu kör nokta konusunda tecrübesi olan arkadaşlarımız deneyimlerini paylaşırsa memnun olurum.Sonuçta o arkadaşımızın yerinde bende olabilirdim.

o kör nokta olayı doğru birşey... bu noktayı ortadan kaldırmak biraz imkansız gibi.. ama geniş aynalarda bu sorunu ortadan biraz olsun kaldırıyor.. yinenede geçmiş olsun.. cok şükür bir şey olmamış..ama onun da HATASI VAR.. SAĞA SİNYAL VERMİŞ Bİ ARABANIN DÖNECEĞİ YÖNDEN ASLA GEÇİLMEZ....

o kör nokta olayı doğru birşey... bu noktayı ortadan kaldırmak biraz imkansız gibi.. ama geniş aynalarda bu sorunu ortadan biraz olsun kaldırıyor.. yinenede geçmiş olsun.. cok şükür bir şey olmamış..ama onun da HATASI VAR.. SAĞA SİNYAL VERMİŞ Bİ ARABANIN DÖNECEĞİ YÖNDEN ASLA GEÇİLMEZ....

Çok teşekkür ederim...

emin olamıyorsak kafayı cevirip bakmalıyız ...

Dönüp bakma imkanım yok, aracım panelvan ve tamamıyla kapalı

arkadaşlar kör nokta olayı şudur;
sürücünün mevcut aynalarla göremediği, görme noktası olmadığı yere kör nokta diyoruz.
arabalarda arkamızı kontrol etmemiz ve de virajlara girerken, dönemeçlerde bulunurken arkamızı önce aynalardan kontrol etmeliyiz ve sonra da döneceğimiz istikamet tarafında başımızı arkaya çevirerek kontrol etmemiz gerekir.
ehliyet kurslarında da bu konuyla bilgiler verilmektedir...
(direksiyon sınavında da bunu uygulamak sözle dilegetirmek +puan verir)
bilgilerinize saygılarımla...

Valla ben aynaya güvenemiyorum.:silent: Aynadan bakıyorum kimse yok, kafamı arkaya çeviriyorum var.. :cyclopsan
Senin başına gelen olay benim de başıma geldi, ama ben motorum o araba !
Daaaattt kornaya bastı ben sollayıp sağa geçti tekrar ! Madem sola dönüş yapmayacaksın neden beni geçiyosun ! Kırmızıda durduk ve bin laf ettim pisliğe :pr: Ama senin konuşmaya hakkın yok ki, motorcusun çünkü !

bence kör nokta aynası her araca gerekli bende önce yoktu şimdi taktım ve gerçekten faydası olduğu kanaatine vardım sizede tavsiye ederim........saygılar

bisancıya katılıyorum Mukkemmel sana bi kör nokta aynası lazım.. normal aynanı köşesine takıyorlar bombeli u fak bi ayna ama çok işe yarıyor..

Motosiklet kullanırken arabaların kör noktasında kalmamak lazım. Ben arka-yanında gittiğim arabaların aynasından beni gördükleri noktada takip yapıyorum. Böylece şöföründe bakışlarından olası yapacağı manevraları anlayabilirsiniz.

otomobiller için aynalara yerleştirilen kör noktayı sıfıra indiren küçük aynalar var... Araba kullanırken bu aynaları aldıktan sonra daha rahat şerit değiştiriyorum... Tavsiye ederim...

Motor kullanırkende önümüzdeki araçların kör noktasında olabileceğimizi düşünerek davranmalıyız özellikle virajlarda...

dostum doğru söylüyorsun da bağzen öyle sürücüler varki yanlış sinyal veriyorlar tam tersine dönen özürlüler var. işte ozman vay halimize. araba sinyal vermiş mesala sağ sinyal bakarım solada dönüş varmı diye varsa baya bir tereddütlü oluyor.

dostum doğru söylüyorsun da bağzen öyle sürücüler varki yanlış sinyal veriyorlar tam tersine dönen özürlüler var. işte ozman vay halimize. araba sinyal vermiş mesala sağ sinyal bakarım solada dönüş varmı diye varsa baya bir tereddütlü oluyor.

kardeş sende haklısın o konu da... var öyle ehliyeti işportacılardan alan HAYVAN arkadaşlarımız. onlar yakıyo işte bizi.. neyse biz pür dikkat olmaya bakalım.

zaten trafikte babama bile güvenmiyorum artık..

kardeş sende haklısın o konu da... var öyle ehliyeti işportacılardan alan HAYVAN arkadaşlarımız. onlar yakıyo işte bizi.. neyse biz pür dikkat olmaya bakalım.

zaten trafikte babama bile güvenmiyorum artık..

::xs06:: ::xs06:: ::xs06:: ::xs06:: ::xs06::
harikasın dostum yaaa...
cok dogru söyledin işte şimdi.

Arkadaşlar verilebilecek çoğu tavsiyeyi vermişler zaten. Benim de eklemek istediğim ve bence en önemli olay ise; dönüş ve şerit değiştirmelerimizi mümkün olduğunca yumuşak yapmalıyız ki, dalgınlığımız veya kör nokta nedeni ile farketmemiş olabileceğimiz araba-motosiklet kaçma veya kornaya çalarak sizi ikaz etmeye zaman bulabilsin..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar