Motosikletler Fark Edildi

Merhaba Arkadaşlar

Bugün 1 Mayıs, İstanbulda veya başka büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların ulaşım çilesi çektiği gün. Özellikle bugün İstanbul'da öyle bir trafik vardıki, insanlar neyapacaklarını şaşırdı. 1. ve 2. körpü trafiği kozyatağı ve bostancıda birleşiyordu, sebebi ise polisin köprüyü tek şeride düşürüp arama yapması, zaten Günlük sıkışıklık üzerine birde bu eklenince içinden çıkılmaz bir hal alan köprü trafiği malesef seçilebilecek tek ulaşım yoluydu, çünkü deniz ulaşımınıda iptal eden polis 7:15 son seferlerden sonra vapurlara binemeyen insanlar and. yakasında kalmış oldu.

Aynı şekilde avr. yakası trafiğide kilitlenmişdi fakat asya yakasına göre daha rahat olması ulaşımında kolay olduğu anlamına gelmiyordu tabi, çünkü beşiktaş-kabataş-taxim üçlüsünde trafik kapatılmış durumdaydı, insanlar yollarda yürüyor hatta taxime grup olarak bile sokmuyorlardı.

İşte bu sıkışıklıkta motosiklet kullananlar acayip fark yarattı.

Ben şahsım adına saat 7:50 4.Leventten çıktım ve saat 8:15 de İnönü stadı önündeydim, (işyerim orda) Balmumcu ATV binası önünden itibaren beşkitaş meydanına kadar trafik kitlenmiş durumda ve beşiktaş meydandan itibaren tek şerit halinde yola devam edilmekte akaretlerden itibarende yol trafige kapatılmış durumdaydı.

25dk. de bu yolu gelmem gerçekten fark yarattığımı kanıtlıyor. :cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu cok iyi oldu belki bu sekilde millet motosiklete daha cazip bakabilir

buğra nasılsın dostum keyifler iyidir inş.......
bende 08:05 gibi otelden çıkıyorum bir cbr2la selamlastık mavi ama siyah mont vardı sürücüde.......
1)senmıydın?
2)eğer sensen nie durmadın?
3)durmadıysan durucakmısın bi dahaki sefere
4)siyah montun yoksa ciddiye alma:queen:
trafik gercekten beşiktaş istikametine dogru berbattı .........
ben 4. levent tarafına gittiğim için rahattım ama:cherry:
:flower: :flower::flower::flower::flower::flower::flower:

Son düzenleme:
İnanılmaz bir trafik var bugün.... 2. köprü trafiği kartaldan itibaren kilit... pendik-ümraniye arası 30 km civarı; normalde 20 dk. da alıyorum bugün 40 dk. da geldim ama yine çok iyi bir zaman...

Böyle trafik olduğu zaman mutlu oluyorum, biraz acımazsızca olmuş olabilir ama; ikitekere olan bakış açısı yüzünden içim hiç acımıyor... BU trafikte bile aralardan geçerken önümü kapatıp geçmeme engel olan, ' biz bekliyoruz sende bekle diyen' densizler çıktığı içinde içim acımıyor... Köprüye otomobil parası verdiğim içinde içim acımıyor... Oh olsun :p

aynen katlıyorum dostlar 2. köprü trafiği ümraniye içine kadar kilit, tek çözüm motor

ErTech; Hocam sorma ya var öyle dengesizler bugun benımde önüme 2 tanesi çıktı, benim yaptığım olay basit, önümü kapatıyorsa hiç yanına gelmiyorum arkasına geçip öteki tarafından geçiyorum, çünkü öteki tarafı açmış oluyor :) hehe
~~immigrant~~; Hocam benim montum mavi, motorum metalik mavi. Yok ben değildim, ben olsam dururdum, 8:30 da iş başı 8:05-8:10 gibi balmumcudan geçtim, nasıl olsa trafik rahat durup 2 dk. sohbet ederdim. hehe lafa bak trafik rahat. :p

hmm anladım biliorum senın motorla montu yaw hadi dedimya mavi mavi süper olmuş die........
nese bigün karşılaşınca kırarız iki lafın belini:mrgreen:

evet motorun trafikteki farkı anlatılamaz..gerçi bizim buralar güngören bağcılar kısmında trafik bazen motorada geçit vermiyo ama yinede bir fark oluyor ben önceden minübüsle 1 saatte eve gidiyordum şimdi 15 dk yürüyerek bile minübüsten hızlı gidiyordum eve..:cherry:

Böyle trafik olduğu zaman mutlu oluyorum, biraz acımazsızca olmuş olabilir ama; ikitekere olan bakış açısı yüzünden içim hiç acımıyor... BU trafikte bile aralardan geçerken önümü kapatıp geçmeme engel olan, ' biz bekliyoruz sende bekle diyen' densizler çıktığı içinde içim acımıyor... Köprüye otomobil parası verdiğim içinde içim acımıyor... Oh olsun :p

::plus1:: hatta 10.000 bu söylediklerine aynen katılıyorum , bende gelirken bütün kafesçilerin bunalmış halini gördükçe zekten 4 köşe oldum vallahi :queen: sabah sabah 2 tane beyni dönmüşle tartıştım hepsi biz aralardan geçip giderken kıskançlıktan çatlıyoooo :cherry:

sabah 7:30 da evden çıktım 11:30 işyerındeyım yollar çok kötü heryer kapalı motorla çıkmadığıma çok pişmanım güzergah mı? pendik-havalimanı :)

Bence başlık yanlış olmmuş Motosikletler Fark Attı olmalıydı :)

İstanbul diktatörü

Kaynak: hurriyet.com.tr

İstanbul Valisi Muammer Güler, Taksim'i korumak için bugüne kadar benzeri görülmemiş önlemler alarak koca şehirdeki hayatı felç etti.

İstanbul, İstanbul olalı böyle zulüm görmedi. 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen DİSK üyelerine engel olmak isteyen İstanbul Valisi Muammer Güler, Taksim'i korumak için nüfusu 15 milyonu aşan koca şehirdeki hayatı tam anlamıyla felç etti.

Sabah işlerine gitmek için evlerinden çıkan yüzbinlerce İstanbullu, TEM otoyoluna girdiğinde neye uğradığını şaşırdı. Normalde yoğun olan köprü girişlerindeki trafik tek şeride indirilmişti. TEM otoyolunda saatlerce kontak kapatmak durumunda kalan sürücüler, korna çalarak bu durumu protesto ederken, araç içinde beklemekten sıkılanlar ise, otoyol kenarlarındaki yeşil çimlerde adeta bir piknik havası içinde sabah kahvaltılarını yaptılar.

Saatler saatleri kovaladı trafik bir türlü açılmadı. Bir çok sürücü, ara sokakları kullanmak isteyince, trafik de içinden çıkılmaz bir hal aldı. Bazı vatandaşlar ise, "Belki vapur veya deniz otobüsü ile Avrupa yakasına geçersem oradan işyerine ulaşabilirim" diye düşünerek Bostancı, Üsküdar ve Kadıköy'deki iskelelere koştu. Ancak böyle düşünenleri bekleyen ikinci sürpriz vardı. İstanbul Valisi Muammer Güler'in talimatıyla deniz otobüsü ve vapur seferleri de geçici olarak iptal edilmişti. Anadolu Yakası'nda oturup Avrupa yakasında çalışan yüzbinlerce insandan çoğu işe gitmekten vazgeçip evlerine döndü.

METROLAR DA ÇALIŞMADI

Anadolu yakasında oturup Avrupa yakasında çalışanlar bu işkenceyi çekerken, Avrupa yakasında oturanlar çekmedi mi? Onlar da metro seferleri iptal edilince normal toplu taşıma araçlarını kullanmak zorund akaldılar. Ancak şehir içi trafiği yürümeyince bu kez araçlardan inip yürümeyi denediler.

Kısaca, Avrupa yakasında oturan da, Anadolu yakasında oturan da İstanbul Valisi Muammer Güler'in bu uygulamalarından nasibini almıştı. Saatlerce yollarda mahsur kalan vatandaşlar ise, "Böyle rezalet görmedik. Madem ki böyle bir tedbir alınacaktı, neden günler öncesinden insanlar uyarılmadı. Eğer uyarılmış olsaydı herkes ona göre tedbir alırdı" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

CANLI YAYINA SANSÜR

DİSK üyelerinin Taksim ısrarı üzerine sabahın erken saatlerinden itibaren alana konuşlanan televizyonların naklen yayın araçları, yaşananları dakika dakika izleyicilere aktarırken, yanlarına gelen bir görevli, yayını kesmelerini istedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, yaşanan bunca rezalete çözüm üretmek yerine Taksim'de canlı yayın yapan televizyonların naklen yayın araçlarına takmıştı. Naklen yayın araçlarının üzerlerindeki çanak antenleri açtırmayan görevliler, ısrarlar üzerine canlı yayını kesmek zorunda kaldılar. Bu arada CNN Türk, bir otelin çatısına yerleştirdiği kamera ile gizli yayın yapmak durumunda kaldı.

Bu olayı değerlendiren yayın kuruluşlarının yöneticileri ise, "Böyle bir sansur girişimi diktatörlük rejimlerinde bile görülmemiştir. Yaşanan olaylar karşısında tam anlamıyla şok olduk. İnsanların haber alma özgürlükleri kısıtlandı" diyerek görüşlerini dile getirdiler.

#########################

Sabahın ilk saatlerinden itibaren İstanbullu vatandaş tam bir "şehir işkencesi" yaşıyor. Valliliğin kararıyla yollar tıkanmış, trafik felç olmuş, köprü kapanmış ve şehir hatları çalışmadığı için İstanbullu çile çekti.
Hurriyet.com.tr sabahın ilk saatlerinden beri gelen yorum ve tepki mesajlarını vatandaşın isteği üzerine ortak bir metin haline getirdi. Aşağıdaki metni İstanbul Valisi'ne ve İçişleri Bakanı'na göndermek istiyorsanız TIKLAYIN

Sayın İstanbul Valisi,
Ben İstanbul'da vergisini vererek yaşayan bir vatandaşım.
Bu sabah her zamanki gibi çocuğumu okula bırakıp işime gitmek üzere evden çıktım.
Tam dört buçuk saattir yollardayım...
Yollar tutulmuş, barikatlar kurulmuş, kalkanlı ve coplu polisler gaz maskeleriyle saf tutmuşlar.
Köprüden geçiş yok, şehir hatları çalışmıyor ve en önemlisi vatandaşın hizmetinde olduğunu söylediğiniz polis ne laf dinliyor ne söz. Yüzünde gaz maskeleri, elinde coplarla polisimiz ne yazık ki bir "şehir işkencecisi" haline getirilmiş.
Soruyoruz: Ne oldu?
Cevap veriyorlar: 1 Mayıs Bayramı
Sayın Vali bu nasıl bayramdır? Siz yüz kişiyi durduracağız ve önleyeceğiz diye 10 milyonluk İstanbul'u 6 saattir gözaltında tutuyorsunuz.
Şehri gözaltına aldınız.
10 milyon insanı gözaltına aldınız.
Ne için? 100 kişinin bayramda gösteri yapmasını engellemek için. Üstelik bunu da önceden duyurmadınız.
Böyle şehir yönetilir mi, böyle valilik olur mu?
Sizi yollarda beş saattir çoluk çocuğuyla sefil ettiğiniz bir vatandaş olarak protesto ediyorum. Size istifa edin diyeceğim ama etmeyeceğinizi bildiğim için sadece bütün kalbimle protesto ediyorum. Ve buradan diyorum ki bunun hesabını nasılsa sandıkta sorarım.
Siz belki atanmış olduğunuz için anlamazsınız. Ancak Başbakan ve İçişleri Bakanı, sandığın ne olduğunu iyi bilirler.

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Saat: 8:30 köprü trafiği Bostancıdan başlıyordu. İnsanlar yollara dökülmüş trafik çileşi çekiyor. Bostancı-Balmumcu arası 16km yaklaşık 30dkda iş yerindeydim. Trafik yoğun olduğu için süre uzadı :)

Yol boyunca birçok artçım olma teklifi aldım , tabii fazla kask olmadığı için hepsini geri çevirmek zorunda kaldım. Yüzlerce kişi trafiği takılmadan yoluna devam motosikletlere imrenerek bakıyordu sanırım bugün birçok kişi motosiklet almaya kararı vermiştir.

İstanbul'da işte bu yüsden yaşama arzum yok...Üniversite için bile düşünmüyorum açıkçası bu şehri...Ayrıca böle bir uygulama önceden haber verilmesi gerekiyordu neden böle birşey yapılmış anlamış deilim ama.Böle bir uygulamayı eğer önceden haber vererek yapsalardı kimsenin bu şekilde tepki vereceğini sanmıyorum.Çünkü böle önlemlerin alınması gayet mantıklı.Düşünsenize 1mayıs'ta bölücü örgüt militanları DİSK'in törenlerinin içine karışıp kötü sonuçlar yaratabiliyor.Böle bir önlemin alınması doğru buluyorum.Yalnız önceden İstanbul halkına duyurulmaması saçmalık ötesi.Kesinlikle İçişleri Bakanlığının bu durumdan çok başı ağrıyacak.Halkın güvenliği ile ilgili bir uygulama yapıyorsanız bu halkın günlük seyirini etkiliyorsa eğer onlara bildirmelisiniz...Uygulamanın habersiz yapılmasını kınıyorum...

Oldu olacak sıkı yönetim kararı alıp sokağa çıkma yasağı yapsalardı.:silent:
Benim önerim değil CNN de haberlerde söylediler.:bounce:

Vali Muammer Güler az önce NTV de konuştu, dün bütün basına yayın organlarına, yarın için alınacak tedbirleri, alternatif ulaşımları 2 sayfa olarak geçmiş fakat basın bunu halka iletmemiş, sıkıntı valide değil basında yani anlayacağınız, 1 aydır bugün için 10 defa toplantı yapmış (jandarma,ibb,emniyet) herşey tam fakat halka duyurulmasındaki aracı kurum olan basında hata var. Valide zaten basına kızıyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
ıyıkı motorum var ya olmasa nasıl bu trafık cekılırmıydı yaw

Gerçekten çok faydası oldu motosikletin:cat:
1 Mayıs kutlamalarına geç kalacaktık yoksa. Halbuki Kadıköyün ara sokaklarından kortejimizi elimle koymuş gibi olduk. Herkesin Bayramı kutlu olsun arkadaşlar. Kazasız, belasız sürüşler dilerim :cat:

Benim motorum serviste ben bol bol biber gazı yedim beşiktaşta sınava giderken...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar