motosiklet kaç kişiliktir

evet ...bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum ...yasal olarak bir motosiklete kaç kişi binebilir:silent: :silent:

gelelim bu merakıma sebep olan olaya :
Dün motosikletle Eskişehir'in ana caddelerinden birinde ,arkamda bir arkadaşımla seyir halinde iken ; caddeyi her iki yönden sokak arasında pusuya yatmak suretiyle kesip sadece motosikletleri çeviren trafik ekibi tarafından durduruldum.
Görevli memur artçı arkadaşıma siz inin dedi.Arkadaşım indi.Bu arada motor çalışır vaziyette ve ben üzerinde idim.Evraklarımı istedi .Çıkarıp verdim kontrolden sonra bana ''arkaya yolcu bindirmek yasak bu seferlik sadece uyarıyorum gidebilirsiniz '' dedi. Arkadaşımı tekrar arkama bindirdim ve hareket edip uzaklaştım.
Gerçekten böyle bir şey varmı . Ruhsatta istiap haddi hanesinde 1 kişi yazıyor bundan kasıt sürücünün kendisimi yoksa taşıyabileceği yolcu sayısımı.Eğer gerçekten böyle bir sınırlama varsa arkasında ikinci bir insanın oturmasına mahsus yer bulunan motosikletlerin İthal edilmesi veya üretilmesi hangi mantıkla açıklanabilir.:silent: :silent: :silent:
LÜTFEN BİRİ BİZİ AYDINLATSIN..

Ya bu yolcu sayısıdır. Mesela mopedlerde (peugeot, mobylette vs.) ruhsattaki bu hanede (X) işareti olur. O zaman sürücü de binemeyecek mi yani?

İstiap haddi 1 kişidir, yani sürücü hariç bir kişi taşıyabilir. Sanırım daha önce bir konuda tartışmıştık. Ben bulamadım ama şimdi süvariler gelir kurtarır beni :) deus ex machina :)

abi yazıyı okudum çok şaşırdım ya. beni de bi arkadaşımla durdurmuşlardı ama
ehliyet ruhsat tam olunca tebrik edip bırakmışlardı. yani artçıma karışmamıştı.
alla alla hakikaten ben de şaşırdım şimdi. ama abi o polisin canı sıkılmış olsa gerek.
ya da bakmış ehliyet ruhsat her şey tam sende. durdurma sebebi olarak da bir bahane bulamamış bence.
eee böle bişi için de ceza yazamayacağı için yani arkamızda bir arkadaşımızın olmasında sakınca olmadığını
bunun yasak olmadığını düşündüğüm için sanıyorum ki böyle bir şey için de
ceza yazma yetkisi olmadığından dolayı bu seferlik uyarıyorum diyerek durumu kurtarmaya çalışmış.

Çok yazdım ama zamanını hatırlayamadım .
İstiap haddi sürücü hariç taşınabilecek yolcu adetidir.
Bir daha başınıza böyle bir olay gelirse ve ceza yazmaya kalkarlarsa tutanağı imzalamayın o zaman temlik edilmiştir der ve mahkemelik olur.(Kazai temlik)

Ya bu yolcu sayısıdır. Mesela mopedlerde (peugeot, mobylette vs.) ruhsattaki bu hanede (X) işareti olur. O zaman sürücü de binemeyecek mi yani?

çok güzel ya üzerinde sürücüsü olmayan bir moped trafikte ...:mrgreen: :mrgreen:
hakkaten komik birde trafik polisinin önünde şaha kalkıp kişnerse düşünün o memurdaki dumuru...:cat: :bounce:

ha haahh..:mrgreen:
çok komik bir durum yaa, burası Türkiye dememe gerek yok :p

ya ben o 1 yazanı sürücü sanıyodum:mrgreen:
ne bileyim kendi motorumunki dışında hiç ruhsat görmedim ki :cyclopsan
125'lik scooter olduğu için yolcu alamıyorum sanıyodum:pr:
yaşasın artık artçı denemelerime başlayabilirim korkmadan!:queen:

ya ben o 1 yazanı sürücü sanıyodum:mrgreen:
ne bileyim kendi motorumunki dışında hiç ruhsat görmedim ki :cyclopsan
125'lik scooter olduğu için yolcu alamıyorum sanıyodum:pr:
yaşasın artık artçı denemelerime başlayabilirim korkmadan!:queen:

artçın olabilirim abla. bir bayan olarak çok ağırda değilim :cherry:
ama hakikaten böle bir topik iyi oldu :cat:
başıma gelse ne diyeceğimi bilemezdim polis beye :pale:

Bu konuyu uzun uzun tartışmıştık kütüğün dediği gibi :) Ama bende bulamadım...

bence ideali 1 kişiliktir geçenlerde artçı aldım yolda bayağı zorlandım ama tek başına iken gerçekten özgürlüğün tadı işte o an başlıyor

polis yanılmış dostum o zaman motorlar fabrika çıkışı tek oturma yerine sahip olması lazım neden bi ikincisini yapıyolar ki bazen görüyorum bırakın 2 kişiyi ufacık scotterlara 3 kişi hatta 4 kişi binenler bile var onları görünce koca bi ohaaaa çekiyorum yani peki bunları polis görmüyomu...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
3-5 hatta nerdeyse çift haneli rakkanlarla motosiklete binilen bi ülkede sana artcı aldın diye ceza kesen olursa onu kimse affetmez

bir keresinde 5 kişi bi scootera binip e5 cıktıgımda baya ilgi cekmiştim:mrgreen:

iyiki oan kamerası olan biri denk gelmedi

Daha önce yazmışımdır, Filipinlerde 125 lik sepetli bir motor-taksiye normalde 8 kişi pinebiliyo :)

Vallahi biz bws ye 7 kişi bindik :S
Allah'tan polis görmemiş
Ayrıca bendeki 150 ye 3 kişiden aşağıya binmeyiz :S

ben motoru aldıımdan beri neredeyse %90 iki kişi binmişimdir artık o kadar alısmısımkı tek kısı bınınce yadırgıyorum :cherry: ama hıc bı zamnda 3 kişiye cıkarmadım bunu motora yazık beea..
zaten ıkı motora iki kişi binmek yasak olsaydı buradaki motorlu polisler surekli iki kişi dolaşıyolar ilk önce ceza kesmeye kendilerinden başlamaları lazımdı :)

Benim ruhsatımda istiap haddi bölümünde 2 kişi yazıyor. Sattığım Keewayin ruhsatında 1 kişi yazıyordu. Şimdi ben arkama 2 artçı almaya izinli miyim, teknik olarak imkansız, ama çevirmede 3 kişi yakalansam sanırım ceza yazmaya hakları olmayacak, sizin dediğinize göre, bence istiap haddi motor üstündeki toplam kişi sayısı, benimkinde 2 kişi yazıyor sürücü+artçı mantıklı gibi...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar