Çin motorları artık Türkiye'ye gelmiyecek mi?

Bu gün bir arkadaşla konuşuyordum. Konu Çin motorlarına geldi. Mecliste yeni bir kanun tasarısı görüşüldüğü, bu kanunla artık çinden motor getiren firmaların motor getiremeyeceği anlamına geldiğini söyledi. daha araştırma fırsatı bulamadım ancak; içinizde belki haberi olan vardır.
bu kanunla artık Çin'den mesela 100.000 usd lik ithalat yapıldığında karşılığında da çine 100.000 usd lik mal satılması gerekiyormuş. böylece hiç bir üretimi olmayan firmalar neyi satacaklar acaba karşılığında bu beni düşündürüyor. bu çin malı motor ların bitmesimi oluyo acaba :silent:

Gaziantep İl Temsilcisi
yahya zandetmiyorum böyle birsey oldugunu mutlaka onlara satacak birseyler buluruz biz

Bence çinden yapılan ithalatı durdurmak çok zor.Hükümet yine kolay yolu seçip, yeni vergiler çıkartacaktır.

Sacmalamasınlar bu kadar motor yedek parcasız mı kalacak bu meclıste sacma sapan kararlar almakta ustune tanımam Alması gerekek kararları zamanında almaz sacma sapan sonucunu dusunemeden verılen kararlarda ıse ustune tanımam

Çin malı motorlarda gelir daha beterleride ama var sayalım çin malları yasklandı sözde yerli üretim yapan firmalar ne yapacaklar?Burada montaj yapıpta yerli üretim diyenler ne alacak?Zaten sözde en büyük yerli üretim yapan firma devlet büyüklerimize yakın onlar tabii ki bir kılıf bulurlar.Motorudan tutunda grenaja kadar çinden gelipte burda takma veya boyamak üretim mi merak ettim ?Yada sadece markalar yapıştırmaları motorun üzerine takmak üretim yapmak mı?

gelip fabrika satın alırlar motosikletsektörü gelişen sektör
üretimlerini türkiyeye taşırlar ve bu işi satıştan servisine kadar dört dörtlük yaparlarsa şaşmamak lazım:queen:

motoru bütün getirince motor oluyo parça getirince çinden gelmiş olmuyo mal. Türkiyenin gümrüğü bu naparsın... ayakkabıyı bi teklerini bi gümrükten öbür teklerini diğer gümrükten sokup, işe yaramaz diye sonra gümrükten çok ucuza satın alıp birleştirip satılıyor bu ülkede...

Arkadaşın dediği gibi bu anca yeni gelecek vergilerin müjdesi bence....

""Motorudan tutunda grenaja kadar çinden gelipte burda takma veya boyamak üretim mi merak ettim ?Yada sadece markalar yapıştırmaları motorun üzerine takmak üretim yapmak mı ""

bu sebeple dolar bazında teminatmıdır nedir vatandaşa yansıttırdılar da
ötv zammından ilave birde bu vatandaşa yansıdı

sanırım ek vergileri artırma yoluna gider hükümet yoksa çin malı yasak diye bir karar almaları çok zor.

yasaklansin bence de, pasa pasa kursunlar turk farbikalari...
yazik odedigimiz bu kadar paraya

HİÇ Sanmam BÖyle BİŞey OlacaĞini..hem Olsada Bİz Burda Üretİrİz Yedeklerİ Nolcak..

öyle birşey şuan yok sanırım yalnız çinden motorsiklet ithalatını azaltmak için motorsiklet başına belirli bi fon uygulandı. ama böyle birşey varsa artık türkiyede honda cbf 150 ve yamaha ybr de olmaz çünkü onlarda çin malı......

Arkadaşlar konuyu bugün araştırma imkanım oldu. evet Çin mallarına kota koyacaklar ama motosiklet sektöründe değilde tekstil sektöründe imiş.
bugun komisyondan geçen tasarıya göre sadece kobilerle ait borçlarla ilgili
CHP Bilecik milletvekili Yaşar TÜZÜN ve DYP Hatay milletvekili Mehmet ERASLAN sadece çin malları piyasayı kasıp kavuruyor esnaf perişan bunlara kota getirelim diye serzenişte bulunmuşlar ama onlarında bu serzenişi çin motorları için değildir muhtemelen konuştuğum arkadaş haberi yanlış anlamış sanırım:mrgreen:

bencede zor yasaklamak ya arkadaşlar yinede öle demeyin burda bazı firmalar montajda yapsa kaç kişiye istihdam yaratıolar işsizlik almışbaşını gidiyo motor işinden kaç kişi ekmek yemeye başladı haberiniz varmı bilmiyom çinliler gelir fabrikaları kurarlar sonrada yerli üretim diye 2000 ytl lık motoru 3000 satarlar arkadaşlar çünkü vergi yüksek ama yinede bi yolunu bulurlar onun için yerli bi marka şart yerli malı yurdun malı herkez bu malı kullanmalı :)

bencede zor yasaklamak ya arkadaşlar yinede öle demeyin burda bazı firmalar montajda yapsa kaç kişiye istihdam yaratıolar işsizlik almışbaşını gidiyo motor işinden kaç kişi ekmek yemeye başladı haberiniz varmı bilmiyom çinliler gelir fabrikaları kurarlar sonrada yerli üretim diye 2000 ytl lık motoru 3000 satarlar arkadaşlar çünkü vergi yüksek ama yinede bi yolunu bulurlar onun için yerli bi marka şart yerli malı yurdun malı herkez bu malı kullanmalı :)

merhaba arkadaşım o dediğini bizimkilerin yapabilmesi için hükümete çok görevler düşüyor. şöyleki; bir işadamı bir malı satabilmesi için aynı özellikteki ve kalitedki diğer mallarla fiyat açısından rekabet yapabilmesi lazım. ama nerde adamdan vergi alıyor, işçisine siğorta için baya para veriyor, enerjiyi pahalaıya alıyor vs. vs.... diye uzayıp gidiyor. eğer bizim türkler motor yapsınlar inanın japonlar ellerine su dökemez kalitede çünkü işini bilen, hakkını veren, küfür ve beddua yememek için sağlam mal yapmaya çalışır bir Türk insanı en önemliside
allahtan korkar yaptığının bir gün hesabı sorulur diye (gerçi böyle insanlar iki eldeki ki parmak sayısını geçmez ama ) gelgelelimki maliyet konusunda çinlilerin 200 usd ye mal ettiği bir motoru bizimkiler şu şartlarda 2500 usd ye zor mal edebilir.dolayısıyla rekabet edemez. vesselam
çok konuştum(klavye ile yazarak) ben yine ya hakkınızı helal edin

geçen bi motorcu abim bu cin malı sektorunde calısan birisi bana dediki.. Adamlar artık kocaman apartman tutup motorları oraya doldurmuslar 300$ lık ek vergi yuzunden adamlar alabildikleri kadar motor almıslar ne kadar doğru ne kadar yanlıs bilmiyorum ama...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar