Merhaba arkadaşlar;
sonunda bir motosiklet alabiliyorum. ancak motosikleti alınca karşıma çıkan masraflar motosiklete vereceğim parayı geçecek galiba.:silent: Ne yapacağımı şaşıracağım neredeyse. Kask alayım diyosun iyi bişey olsun.. yok şu lazım yok bu lazım deyince baktımki sekseniyle semere patlayacak. Motosiklete, kendime bişiler alayım diye bir fiyatlara baktımki ölmüşüz..
r: giysilerden başladık monta düştük.. açılır kasklardan fullface indik. ama hala fiyat motoru geçeceğim diye zorluyor.. Hayır motoru bile tam alamadım daha. Hangi birine para yetiştireceğimi şaşırdım. Motora mı kendime mi? Aksi bir durumda diz lazım el lazım dirsek lazım dedik. sırtlık lazım bellik lazım mont lazım. kaskı söylemedim çünki zaten ilk o lazım.. arkadaşlardan biri kasktan sonra ilk eldivenle bot al dedi.. bu sefer birde bot girdi işin içine.
ale: hayır bunları tamamlayabilmek için bile en ucuzlarından alsam 500 gidecek. ee en ucuzu da alınmazki sonuçta canımız sağlığımız için takacağız.. :cyclopsan Ortalama bişiler derledim kendimce şu olu şu olmaz diye bu sefer de biri aştık rahatlıkla.. İyide zaten motosiklet o civarda.. Bana şunları almazsan olmaz diyebileceğiniz ekipmanlar neler? Birde motosikletini alacağım arkadaş (yeni öğreneceğim için) fazla şey alma kullanımını zorlaştırır bu sefer seni rahatsız eder mont kask eldiven falan al dedi. Mantıklı geliyor aslında.:silent: Fikirlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
İlk aşamada lazım olanlar:
- Kask (Nolan N61,62 ve Lazer Vertigo 90-100 euro civarı)
- Bot (bende hala yok ama almam şart, ayarlayabilirsem parayı alıcam)
- Eldiven (Held, Richa, ProBiker vs. gibi markalara göz at işe yarareldivenleri çıkıyor. YIBA çarşısına bak)
- Dizlik (20-25 YTL'lik olanlar da işe yarıyor, bu da YIBA'da)
Sonradan önemli olanlar:
- Mont (yine Held, Bering, Richa vs. bakabilirsin. YIBA çarşısına da bak ancak çok ucuza kaçma su alır)
- Pantolon (kışın süreceksen birebir, yazlık pantolonlar da var; Held bakabilirsin 100 euro civarı. YIBA'ya göz at yine)
- Bellik (çoğu zaman omurilik korumasıyla karıştırıyorlar, bellik dediğin yünden bir şey, kışın sürmeyeceksen pek önemli değil zannımca)
- Omurilik koruması (sert malzemeden yapılmıştır, belden doğru sararsın sırt kısmına sert bir tabaka gelir. Sırt üstü düştüğünde yaralanmayı engellemek içindir. Bende yok ama, olsa da olur olmasa da.)
Umut ben kaskı Motoarttan almıştım, orada geçen sezondan kalan kasklar vardı. 170-220 Euroluk N83ü 210 liraya aldım, bi de oraya bak, belki hala vardır alacak birşeyler :wiinkk:ya arkadaşlar bende bi soru soracağım.banada bi kaç aksesuar(temel olarak kask ve mont) lazım ama yiba çarşısından başka bir yer yokmu ankarada?yiba çarşısındaki ürünleri pek beğenmedim ve çok pahalı.tavsiye ettiğiniz bir yer varmı?çeşidin bol ve ekonomik olan bir yer...teşekkür ederim
Aslında en önemlisi bot ama ne yazık ki benim de o eksik. En kısa zamanda alacağım.
Prometheus alman ekolüne sahip,korkutarak eğitiyor![]()