Ford Focus - Fusion, Honda Jazz, Peugeot 307 ?

Bugun itibari ile arabami sattim dusundugum modeller baslikta gordugunuz gibi..

normalde listede toyota corolla da var idi ama auris in cikmasi ile ondan vazgecmis durumdayim.

arzu ettigim sey aracin otomatik olmasi, 50.000 km den az olmasi, temiz olmasi, 2.elde deger kaybinin az olmasi.. vs vs..

soracagim sey ise sizin euroncap testlerine ne kadar dikkat ettiginiz..

mesela sirasi ile.

Ford Focus 1.6 1999-2004 :

Test Scores:
Front 11 (69%)
Side 15 (83%)
Pedestrian 10 (28%)

Ford Focus 2004-

Test Scores:
Front 16 (100%)
Side 18 (100%)
Pedestrian 15 (42%)
Child Protection 40 (82%)

Ford Fusion

Test Scores:
Front 11 (69%)
Side 13 (72%)
Pedestrian 11 (31%)

Honda Jazz

Test Scores:
Front 11 (69%)
Side 13 (72%)
Pedestrian 19 (53%)
Child Protection 31 (63%)

Peugeot 307

Test Scores:
Front 12 (75%)
Side 18 (100%)

yorum yapmak gerekir ise Honda Efe ye Jazz test surusu icin gittigimde euroncap ile ilgili detaylari sormama ramen cevap alamamistim, o kadar da kotu degilmis sonuclari ama yine de benzerleri yaninda dusuk kaldigi icin soylemiyor (yazmiyor) olabilirler. Fusion da benzer sonuclara sahip gorunmekte..

2005 ve sonrasi Focus icin inanilmaz cazip gozukuyor guvenlik olarak.. yani 2004 model ve oncesi yerine 2005- 2006 alinmali gibi 3-5 kurus fazla verip.. bunun yani sira benim bu guvenlik incelemem oncesinde Peugeot 307 icin "kagit gibi" demislerdi ama buradaki rakamlara bakinca gayet guvenli gozukmekte..

servis ve yedek parca gibi tecrubeler ile ilgili yorumlariniz ile beraber yazarsaniz yakin zamanda araba alacak bi MT sakinini sevindirmis olursunuz..
:)

p.s. ust limitim 25.000 ytl olacak, cevrenizde satmak isteyen olursa, bilgilendirseniz memnun olurum.

Shakulin

Valla Focus'u rahat satarsın.
Jazz yaramazz :p
307 servisi çok pahalı, ayrıca sevmem pek.

Golf tavsiye ederim, zaten daha önce de etmiştim :cat:

abeyyy ; peugeot dan uzak dur derim !

Focus tatlı bi model hem duruşu hem yol tutuşuu :) fasion da güsel ama piyasası düşük ! en güseLi focus yine de sen bilirsin :)

Ayrıca 25.000 YTL'ye kadar MEGANE II de alabilirsin. Hem ikinci elde rahat satarsın gibime geliyor (gerçi şu dönemde 2. el satmak zorlaştı ama olsun yine de diğerlerine göre daha rahat diyeyim)

Ayrıca 25.000 YTL'ye kadar MEGANE II de alabilirsin. Hem ikinci elde rahat satarsın gibime geliyor (gerçi şu dönemde 2. el satmak zorlaştı ama olsun yine de diğerlerine göre daha rahat diyeyim)

evet abi onlara bakmadim hic.. bakalm neler varmis..
:)

Shakulin

Seat Leon var. İstermisin?

Qashqai alağız onun için satıyoruz. :wiinkk:

otomatik mi ?
olabilir aslinda.. gerci dogus gurubu arabalari icin yedek parca - servis icin suphelerim halen devam etmekte ama dusunulebilir..

bu arada Qashqai super bisi yawww.. Nissan in ulastigi son nokta kanaatimce..
:wiinkk:

Shakulin

Shakulin'cim, bir araya geldiğimizde konuşalım şu mevzuyu canım :cat:

Çabuk satayım diyorsun Leon diyorsun şaşıyorum valla :p

Shakulin'cim, bir araya geldiğimizde konuşalım şu mevzuyu canım :cat:

Çabuk satayım diyorsun Leon diyorsun şaşıyorum valla :p

ha evet cabuk satma olayinda sıkıntı olabilir gercekten de.. tipini modelini seviom leon un ama.. sevimli yapmis adamlar tasarimini..
:]

Shakulin

Ben de severim, eski kasası da güzel yeni kasası da. Yeni kasasının kapı içlerinden ses geliyor ama kronik :p Sonra götürüp yaptırıyorsun :p

ben de focus tavsiye ederim bunlar arasinda,sport trend ini test eden biri olarak yol tutusu hayvan gibi bi aractir diyebiliyorum, ancak hele otomatik bulmak bir miktar zor... arti 1.6 otm icin cekisi iyi degil diyen bir bağyan arkadasimiz mevcut :silent:

seat ise onceki kasa cordoba vardi eski yengenizde canli arabaydi valla kalkisi iyiydi :cherry:

ps: memo ulusana ne zaman gelceeniz

Seat, VW ve Audi'nin birçok motor seçeneği aynı. Kasa ve donanım özellikleri yüzünden farklı fiyatlara sahipler.

ben de focus tavsiye ederim bunlar arasinda,sport trend ini test eden biri olarak yol tutusu hayvan gibi bi aractir diyebiliyorum, ancak hele otomatik bulmak bir miktar zor... arti 1.6 otm icin cekisi iyi degil diyen bir bağyan arkadasimiz mevcut :silent:

seat ise onceki kasa cordoba vardi eski yengenizde canli arabaydi valla kalkisi iyiydi :cherry:

ps: memo ulusana ne zaman gelceeniz

R3N ilen gorustuk.. organizasyon insani ve oncu kuvvet olarak sana bilgi verecegi kanaatindeyim :)

Shakulin

bence yeni astra al,,,

bende 2004 twinport var gayet hoş,üstelik piyasasıda iyi.

vay canina..

az once OPC (opel performance center) a baktim supermis yaw..
http://opc.opel.com.tr/BROADBAND/index.html

astra da guzelmis gercekten de..

astra_gal_20_b.jpg

Shakulin

bende 2001 Sport Trend 2.0 var
Sıfır almıştım zamanında şimdi 150.000'de. Trigeri 120.000'de değişiyor. Fren disklerini daha dün değiştirdim yani 150.000 gitti. Arka sağ fren lambası değişti tek arızası budur. Taş gibi maaşallah.
Yol tutuşunda rakibi yoktur. Sağlamdır. Tavsiye ederim.

coupe değil ama astra nın hatchbak modelleri gayet tutuluyo...

hem spor hemde ideal,yakıt tüketimi dengeli,

1.6 motor olmasına rağmen kasa küçük,rahat manevra kabiliyeti

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar