Aramızda denizci varmı?

Herkese slmr. ben uzakyol calısan gemılerde 3.kpt olarak calısıyorum. bu sene kendıme aıt bır motosıkletım olsun ıstıyorum (daha once hep yakın arkadaslarımın motorlarını kullandım:p ) ancak Turkıye'den uzun sure uzak kalıyor olusum ve motorumla ılgılenemeyecek olusum benı sıkıntıya sokuyor. benım durumumda olan meslektaslarım yada benzer durumda olan motor sevdalısı arkadaslar aramızda varmı? tum MT aılesıne kucak dolu sevgıler.:rendeer:
Sukru

yakında adb sınavına giricem. para bulursam da bi tane gulet almayı istiyorum.

artık denizci sayar mısın saymaz mısın bilemem:p

hoşgeldin..........

madem denızı bukadar sevıyosun bana bısey soylemek dusmez.senınkı zevk ıcın benımkısı ıse tamamen duygusal::148:: sınavda basarılar.

Sayın Kaptanım aramıza HoşGeLDiN :) aL bi motor en iisi koy gemide zuLa bi köşeyee :queen: Gittiğin yerLerde de binersin :)

var tabi olmazmı ben doğuştan denizciyim ama iş olarak yapmıyorum deniz tutkusunu hiçbişeye değişmem doğrusu askerliğimi bile serdümen çvş olarak yaptım. ... aslında burası yeri değil ama buda teknem Glastron

merhaba bende denizciyim.
hem altını hem üstünü severim. adb sahibiyim. geçen seneye kadar birde yelkenlim vardı ama sattım. sualtını çok severim. 10 yıldır hobi olarak dalış yapıyorum. yaptırıyorum. iki yıldız cmas eğitmenim. motosiklet aşkım yeni başladı ama ben sevince delice bağlanıyorum galiba...

Valla sizlerin mesajlarını okuyunca kendime denizci demeye utandım ama, ben de kendi çapımda öyleyim denebilir, 6-7 yıl önce müsteşarlığın açtığı amatör denizcilik sınavlarına girip belgemi almıştım, teknem yok ama arada açıldığım oldu denize, şimdi ise Ankara'da bozkırın ortasına sıkıştım kaldım işte :) Yine de bütün denizci arkadaşlara selamlar, saygı ve sevgiler ... yolunuz "neta" olsun ...

Valla denizci değilim ama bir ay sonra denizden çıkmayacağım o kesin :mrgreen::mrgreen:

denız asıklarını burada gormek cok guzel. benım baslık acmamdakı oncelıklı maksatım motorunuzdan uzun sure uzak kaldıgınızda ( gercekten "uzun") ne yapılması gerektıgı ıle ılgılıydı. sanırım yanlıs baslık kullanmısım. ama olsun MT aılesınde denızcılerle tanısmak cok guzel. hepınızın pruvası neta olsun.:rendeer:

uzakyola gidiyosan motorunu çok güvenli bir yere bırakman gerekiyor kapalı otoparklardan bile motor çaldıklarına göre ne demek istediğimi anlamışsındır umarım..aslında en güvenlisi kapalı ve paralı otopark haa birde 2-3 ay gibi motorundan uzak kalacaksan sık sık akünü bitmiş vaziyette bulacağın kesin.

Linkler için tes. 3 senedır gıdemedıgım memleketımı tekrar gormus oldum.

Pekı, guvenlı yer sorununu hallettıgımızı dusunelım. 4ay,5ay calısmadan yatan bır motorda ne gıbı sorunlar cıkar. bu sekılde bırakmanın saglıklı bır yolu varmıdır.

selam kader arkadaşım:) ben 1998 de senin gibi uzakyol 3.kaptanı olarak başladığım, denizcilik serüvenime, son bir sene kaptanlık yaptıktan sonra, geçen yıl noktayı koydum (eşim duymasın ama sadece ara vermiş te olabilirim:wiinkk: )...

zamanında kimse beni uyarmadığı ve böyle bilgi paylaşımı olanağım olmadığı için kötü tecrübelerle öğrendiğim bir iki ufak detayı paylaşabilirim... öncelikle, motorunu kapalı bir yere bırakıyor olsan dahi rutubetli bir ortam olmadığından emin ol, mutlaka brandası olsun üzerinde, oynar aksamını greslemende fayda var. motorun çok ayak altında olmasın, zira zamane çocukları çok acayip, motoru devirebilir ve altında kalabilirler::stretche ...özellikle ağır bir motora sahipsen, onu sehpası üzerinde bırakmak yerine takozların üzerinde sağlama almanı tavsiye ederim...ayrıca, lastiklerin yerle temasını kesecek şekilde, altlarına tahta koymanın hava basınçlarının muhafazası açısından faydalı olduğunu söylerler... ve son olarak benim de ezelden beri yaşadığım problem, akü problemidir:pr:... motorun uzun süreli yatışlarında akünün sökülmesi gerektiği söylenmişti bana... ama buradaki üstadlardan akünün muhafazası ile ilgili bilgi ben de almak isterim doğrusu:silent:

deniz ve denizci benim için herzaman kutsaldır:cat:...

sefere çıkmadan önce haberimiz olsun:)

sağlıcakla kal...

Son düzenleme:
Denizcimuzeffer abim görürse bu başlığı en çabuğundan bir cevap yazacaktır size. :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Herkese slmr. ben uzakyol calısan gemılerde 3.kpt olarak calısıyorum. bu sene kendıme aıt bır motosıkletım olsun ıstıyorum (daha once hep yakın arkadaslarımın motorlarını kullandım:p ) ancak Turkıye'den uzun sure uzak kalıyor olusum ve motorumla ılgılenemeyecek olusum benı sıkıntıya sokuyor. benım durumumda olan meslektaslarım yada benzer durumda olan motor sevdalısı arkadaslar aramızda varmı? tum MT aılesıne kucak dolu sevgıler.:rendeer:
Sukru

hosgeldin aramıza , denizci değilim ama denizci arkadaşım çok ayrıca tek yıldızlı dalgıç lisansım var.şu motosikletinden ayrı kalma konusunda da şunu söyleyebilirim. senin durumunu pek bilmiyorum ama arabasını bırakmak istemeyen bir arkadaşım kocaman ford mustang'i geminin hangarına koymuştu .onu da beraberinde götürüyordu . ama gemi de gemi değil maşallah transatlantik :) çok büyük bir gemiydi.limanda kontrol etmiyolar mı yani . arabayı görünce sorun çıkarmıyorlar mı bilmiyorum .

Bir Denizciyi Ancak Başka Bir Denizci Anlar:)Ne Demişler: "Eğer Kadınlar Doğum Sancılarını,Denizciler Fırtınalı Denizlerde Çektiklerini Unutmasalarmış,Ne Bebekler Olurmuş Ne De Denizciler:wiinkk:".Pruvan Nete,Denizlerin Sakin Olsun Arkadaşım:cat:

adam 2007 de yazmış o şimdi uzak denizlerde kaptanlık yapıyor belkide 2.lik ehliyetini bile almıştır:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar