regali batırdım :)

motoru batırdım ...
malum hiç bişi bilmeden yeni aldım 2. el
sanırım motoru boğdum başta bu halde akuye de yuklendıgım için bitti doldurtum ama birinden aldığım cesaretle rolantisi ile oynadım yine akü bitti , hehe eğimliken motor yağına bakdım tabi 0 gösterdi bende gidip yeni yağ aldım alahdan doldurmadan biri olmaz dedide durdum
şimdi rölanti ayarı bozuk ne yapmma lazım akücük hemencecik bitiyor bu normalmidir çözüm nedir ya garajdan çıkarabilsem servise filan götürüp baktırcam , allah aşkına biri nasıl çalışcanı kısaca anlatsın once jikleyi çek sonra direk marşa basmı yoksa basarken gazda verilcekmi vs...
bide sultançiftliği gop. dan bir allahın kulu varmı bana yardım etcek bunaldım valla , araba daha mı kolay ne :queen: :queen: :pr: :pr:

Kardeş motorsikletinin çalışır durumda olup olmadığını anlayamadım fakat eğer çalışabilir durumda ise jikleyi çek ve hiç gaz vermeden çalıştır ve bindiğin gibi direk servise git derim, akün şarj olacaktır böylece eğerki durduğunda aküde şarj konusunda hiçbir değişiklik görmezsen ya da akünün şarj olmadığını fark edersen o zaman konjektöründe arıza olabilir, yani aküyü motorun şarj etmesine yarayan parçada, umarım sıkıntıyı çözersin..

motoru çalıştıramıyorum ki akü şarj oluyor :)

akü şarj olduktan sonra bahsettiğim şekilde çalıştırmayı bir denemen gerek o zaman ama aküyü sonuna kadar bitirinceye kadar basmaman gerek marşa :)
hem marş için hem akü için iyi olmaz..

off bi çalışssa en azından gezip birinci vitesde ohh be dicem aldım beri çalıştıramadım hehe :)
aküde hemn 3-4 marşda sıfırlanıyo be off baydı bu motor işi gitti paracıklar :)

Benden nacizane bir tavsiye. motoru vurdurmalısın. bunun için yokuş aşağı bir yer yada güçlü bir arkadaş lazım. öncelikle vitesi iki tak ve elini debriyajdan bırakmadan motora bin sonra arkadasın,( yda yokuş yardımıyla) motoru ittirmeye başlasın yeteri kadar hızlandığında elini debriyajdan ani olarak çek motor çalışacaktır iki üç deneme ile olayı kavrarsın. sonra doğru servise

evet vurdurmayı duydum hehe ama normal çalıştıramadım ki vurduırayım hayatında motor görmemiş adam motor alırsa böle oluyomus demek halbuki sıcakken cok keyıflıyıdi çalıştırmak ve surmek ama bi daha nasip olmadı :)

dostum aküyü doldur ve tak yerine, vitesi boşa al, sol elcik üstünde dikine duran jikleyi göreceksin onu kendine çek marşa bas ama çalışana kadar da basılı tutma baz marşa baktın hareket yok bırak bekle biraz tabi benzin musluğunu da kontrol et açık mı ?

rölanti olayına gelince rölanti vanası motorun sağ tarafındadır. sana kendim yaptığım gibi anlatacağım. motorun üstündeyken sağ elinle vanaya uzan. sola doğru çevirirsen rölantiyi yükseltirsin, sağa doğru ise tam tersini yaparsın tabi bu ayarlamayı motor çalışırken yapman lazım.

yağa ise soğukken motor dik bir şekildeyken bakıcaksın motorun dik olması iiçn de yan ayağın altına takoz koyabilirsin. motor sıcakken bakılan yağ doğru göstermez. çünkü yağ çevrim esnasında motorun heryerine dağılmış halde olduğu için karterde yağ olmayacak dolayısıyla ya eksik yada yokmuş gibi göreceksin.
bu arada nerde oturuyorsun? bir de ragal topicine uğra derim ben.

sağlıcakla.

Son düzenleme:
yazdıklarını deneyeceğim ...aküde hemn bitiyor normalde boşa marşa bassam sürekli kaçıncı denemede boşalması gerek tam dolu bir akünün ..
birde motor boğulmuşsa onu hayata döndürmenin bir yolu varmı
saygılar :) :rendeer: :rendeer: :rendeer:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ya dostum sultanciftliğinde bir sürü motorcu var bi göstersen iyi olur bende g.o.paşa dayım

dostum sana gecmıs olsun dıyorum o kadar:)

garajdan çıkartabilsem göstertcemde :)
motor boğulmuşsa ne yapmalı?

tamirciyi garaja cagırmalı

aldıgından beri yapamadıgını söylüyorsun gelen mesajlara göre garaja gidip deneyip yapayanca gene mesajlara bakıyorsan işin zor bence

yardıma ihtiyacın varsa gelir bakarız yakındasın sultanciftliğinin neresi

ben devlet hastanesi civarındayım...
sanırım ii biliyorsun motorları :) malesef anlamıyorum
yarın sabah akuyu yine doldurtcam bakalım ..
yinede boğulma sorunun çözümü nedir anlatsanız..

motosikletten cok iyi anlamam ama sürekli aküyü doldurtman motoru calıstırmaz müsaitsen ögleden sonra hastanenin orada esko ilac deposunun orda bulusur bakarız

yarın oğlen trafikden belgelerimi alacağım ....
ama cuma full boşum sen müsait olabilirmisin ..
garip dün o deponun önündeki bir kuryeye bu durumu sormusdum
yoksa tanıştık mı ?
aküyü doldurtmayayımmı şimdi siz gelene kadar

sayın promote arkadaşım´diğer arkadaşların dediği gibi uygulamaları yap yalnız ilavelerim olacak.a)motorun yanayağı açıkken marş devresini kesen bir fiş düzeneği var onu çıkart yani o fişi birbirinden ayır fiş yanayağın motora bağlandiği yerdedir b)benzin musluğunu aç c)jikleyi çek sol elcik üzerinde dik duran mandal d)Sağ elcik üzerindeki kırmızı mandalı kendine doğru bastır
elektrik düğmesi gibi ileri geri basılan bir düğmedir bu.motoru stop ettirirken bu düğmeye basılır.e)hiç gaz vermeden marş düğmesine 2-3 saniye bas almazsa biraz bekle marşa basma işini tekrarla. bunları yaparken far düğmen kapalı olsun.bu işlemlerde almazsa bujilerini sök ıslanmışmı ona bak ıslanmışsa kurut motora zengin karışım gitmiştir bekle benzin uçsun.marşa basma sırasında çalışacak olursa motorun eksoz sesine ve patlamaların düzenine göre rölanti ayarını yukarıda arkadaşların tavsiyesine göre yaparsın.ayrıca çalışma başarılı olursa motoru kendi halinde bırakma ara sıra ara gazları vererek jikleyi azar azar düşür.rölanti ayarını motorun normal çalışma durumuna gelmesinden sonra yaparsanız daha sağlıklı ayar olur jiklede iken yapılan ayar doğru olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar