Hata Kimde (motordamı,sürücüdemi)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Arif can....Arabul nickine uymamış...Defalarca verilmişti.....

Hata motorda...Ön takımında bir sorun oluşuyor adam kontrolu kaybediyor....

bende izledim bunu baya motorcuda problem adam ne yapacagini sasirdi

Arif can....Arabul nickine uymamış...Defalarca verilmişti.....

Hata motorda...Ön takımında bir sorun oluşuyor adam kontrolu kaybediyor....

1-) Nasıl yani. ön takım da ne gibi bi sorun böyle arkayı kayadırıyo???

2-) Böyle bişey bi maxi scooter a olabilirmi???

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Her motorda olur...Ya bilya dağılmıştır ya da lastik patlamıştır.....

Her motorda olur...Ya bilya dağılmıştır ya da lastik patlamıştır.....

Motora , motoru sürene ve üzerindekilere bakacak olursak dağılmış bilyeyle veya patlak lastikle motora binecek birine benzemiyo.

Arkadaşlar teknik bilgi istiyorum.

Böyle bişey bi maxi scooterda olabilirmi ( !!!şayet bir arızadan kaynaklanıyosa!!!)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Motora , motoru sürene ve üzerindekilere bakacak olursak dağılmış bilyeyle veya patlak lastikle motora binecek birine benzemiyo.

Böyle bişey bi maxi scooterda olabilirmi ( !!!şayet bir arızadan kaynaklanıyosa!!!)

Olaylar seyir anında oluyor...Tabiki o şekilde kimse yola çıkmaz.....

yukarıda linkini eklegidim topige bakıp o videolarıda izlersen konuyu anlamana yardımcı olacaktır. kaza tank tokatlıyan diye tabir edilen bir olay yüzünden meydana gelmektedir.

3. bu olay bitene kadar önüne viraj, araba, bozuk zemin vs.. çıkmaması için dua etmek.
elint senin yazından alıntı demekki duası kabul olmamış:queen:

babaçi;596820' Alıntı:
3. bu olay bitene kadar önüne viraj, araba, bozuk zemin vs.. çıkmaması için dua etmek.
elint senin yazından alıntı demekki duası kabul olmamış:queen:

evet kesin iyi dua edememiştir yaaa:mrgreen:

yukarıda linkini eklegidim topige bakıp o videolarıda izlersen konuyu anlamana yardımcı olacaktır. kaza tank tokatlıyan diye tabir edilen bir olay yüzünden meydana gelmektedir.

Kardeş senin koyduğun videoların ikisinde de motorun önü yere inince gerçekleşiyo

Hani şu tank tokatlayan

ama benim video da adam doğru düzgün viraja giriyo

Bence olaylar çok farklı

yorumlarınız arkadaşlar:silent:

Kardeş senin koyduğun videoların ikisinde de motorun önü yere inince gerçekleşiyo

Hani şu tank tokatlayan

Bence olaylar çok farklı

peki düşündünmü neden ön teker yere inince motorun dengesi kayboluyor?

senin ekledigin videoda da arka teker aynı olaya maruz kalıyor. tekerin kayması sonucu motor dengesi kaybediyor. tank tokatlıyanda mantık odur zaten. bir şekilde ön veya arka tekerin aynı çizgi üzerine basmaması. arka teker kaydıgındada ön tekere orantısız bir şekilde saga dogru kayıyor. fakat kayma işlemi bittiginde motor eski haline gelmeye çalışıyor.

Motosikleti
Forza250-cygnusL

Hani şu tank tokatlayan

Bence olaylar çok farklı

Anlatmayla olmaz...Sadece olayla ilgili bilgi verebiliriz ki onlar da bu kadar....Eğer motorun varsa 20 km giderken direksiyonu hızlı bir şekilde sağa sola salla...Ama çok çabuk yapıcaksın....Bak bakalım neler oluyor....Toparlıya biliyormusun anlarsın....

Burda anlatılanlar sadece lafta olanlar....Bilmeyene anlatılamaz.....

Hani şu tank tokatlayan

Bence olaylar çok farklı

bak ekledigim videonun 00:30-00:36 sn arasında bir motor var aşagıya resmini ekledim. o sahneye iyi bak motor tektekere kalmadıgı halde tank tokatlayana maruz kalıyor yani tek tekere kalkmak şart degil.

[YT]Ri6u-UwVDS0[/YT]

Yani tamamen sürücüden kaynaklanan bi durum. anladığım kadarıyla...

Peki böyle bi durum burgman400 de olabilir mi.

görüntülerdeki motorlar genelde racing ve street.

scooter yok hiç

Anlatmayla olmaz...Sadece olayla ilgili bilgi verebiliriz ki onlar da bu kadar....Eğer motorun varsa 20 km giderken direksiyonu hızlı bir şekilde sağa sola salla...Ama çok çabuk yapıcaksın....Bak bakalım neler oluyor....Toparlıya biliyormusun anlarsın....

Burda anlatılanlar sadece lafta olanlar....Bilmeyene anlatılamaz.....

Siz denediniz mi bunu???

Denediyseniz toparlayabildiniz mi???

Yada motoru kaça toplattınız:p

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL

scooter yok hiç

Siz denediniz mi bunu???

Denediyseniz toparlayabildiniz mi???

Yada motoru kaça toplattınız:p

Arasıra denerim.....Ön takımda arıza varmı yokmu denemek için....Ewet toparlayabildim....Para da vermedim....

Soruna cevap oldumu?.....

Motorla alakan pek yok sanırım ya da yenisin....Yoksa bu tip soruları anlaman lazım......

scooter yok hiç

evet haklısın bu tank tokatlıyan daha çok racing makinalarda oluyor nedeni ise TRAIL değerlerinin düşük olması.

TRAIL ise gidonun bağlı olduğu (döndüğü) eksenden aynı açıda yere hayali olarak çizilen çizginin yere deydiği nokta ile ön akstan yere dik çizilen çizginin yere deydiği nokta arasındaki mesafeye denir. İkinci nokta birinci noktanın biraz gerisine düşecektir ve haliyle öndeki noktayı takip (TRAIL) edecektir. Net TRAILi belirleyen RAKE açısı, OFFSET ölçüsü ve tekerlek büyüklüğüdür.

trail hakkında ayrıntılı bilgi almak için memin1857 arkadaşımızın yazdıgı yazıyı oku istersen .aynı zamanda yazısının altında ise bir video eklemiş onu izlemeni tavsiye ederim.
http://www.motosiklet.net/forum/fay...ullanimini-etkileyen-onemli-seylerdendir.html

senin videosunu ekledigin olayın bir benzerinin videosunu memin1857 arkadaşımız eklemiş. bisiklettede aynı olay oluyor. sonuçta motosiklet veya bisiklet farketmez. bir şekilde yolla temasları kesilmiş veya dengeleri geçici bir süre kaybetmişlerse tekrar eski haline gelmek ve düz gitmek isterler bunun için kendini düz hale getirmeye ugraştıgı işleme tank tokatlıyan diyoruz.

evet haklısın bu tank tokatlıyan daha çok racing makinalarda oluyor nedeni ise TRAIL değerlerinin düşük olması.

TRAIL ise gidonun bağlı olduğu (döndüğü) eksenden aynı açıda yere hayali olarak çizilen çizginin yere deydiği nokta ile ön akstan yere dik çizilen çizginin yere deydiği nokta arasındaki mesafeye denir. İkinci nokta birinci noktanın biraz gerisine düşecektir ve haliyle öndeki noktayı takip (TRAIL) edecektir. Net TRAILi belirleyen RAKE açısı, OFFSET ölçüsü ve tekerlek büyüklüğüdür.

trail hakkında ayrıntılı bilgi almak için memin1857 arkadaşımızın yazdıgı yazıyı oku istersen .aynı zamanda yazısının altında ise bir video eklemiş onu izlemeni tavsiye ederim.
http://www.motosiklet.net/forum/fay...ullanimini-etkileyen-onemli-seylerdendir.html

senin videosunu ekledigin olayın bir benzerinin videosunu memin1857 arkadaşımız eklemiş. bisiklettede aynı olay oluyor. sonuçta motosiklet veya bisiklet farketmez. bir şekilde yolla temasları kesilmiş veya dengeleri geçici bir süre kaybetmişlerse tekrar eski haline gelmek ve düz gitmek isterler bunun için kendini düz hale getirmeye ugraştıgı işleme tank tokatlıyan diyoruz.

İŞTEEEE BUUUUU

Çok saol kardeş. Benim aradığımda buydu.

Mesleğin nedir ELİNT??? (sakıncası yoksa)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar