honda:alın motorlarınız sizin olsun......

kendi agzinla soyluyorsun...isteee...eger gecensene alsaydin o fiata simdi oyle konusmayacaktin dostum..bu sefer ne diyecektin biliyonmu..ohhh...aldim motoru 1 yil icinde 9000 ytl prim yapti diyecektin..satsan bile 22000 ytl lik motoru 20000 ytl ye satacaktin...iste fark burdaa...honda farki burda....

Ticarette değişmez kanunlar vardır.

Bunlardan bir tanesi de, arz talep doğrultusunda en uygun fiyat politikasını belirleyip, karı maksimize etmektir.

Eğer ürününe, potansiyel müşterilerin ödemeyi kabul edeceği fiyatın üzerinde bir rakam belirlersen, kapasitene doğru orantılı satış yapamazsın ve karın düşer.

Aynı şekilde, talebin çok fazla olduğu bir üründe kapasiteni çok rahat doldurup, ürünü de yetiştiremiyor ve müşterileri sıraya sokuyorsan, zam yapma vakti gelmiş demektir.

Arkadaşlar, bütün ticari firmalar kar amaçlıdır. Hem de yapabilecekleri en yüksek karı yapmak isterler ve dünyanın en doğal olayıdır bu.

Bu şekilde davranamayan firmalar zaman içinde yok olup gider.

Ayıp ta değildir, yasak da...

Fiyat bu ! İsteyen alır, istemeyen almaz !

Eğer almazsanız, fiyat aşağı düşer ya da çeşitli kampanyalar ile cazip hale getirilir. O zaman da alırsınız :)

Ama unutmayın ! Motosiklet firmaları "Halk Ekmek" değil !

Süper Moderatör (BBRR)
sevgili ledonun yazısından çıkan sonuç ..
cbf150 tahminlerin ötesinde tuttu ...
yüklen fiyata...
eğer bu politika geri teperse yaparız bi kanpanya olur biter ...
firma fiyat politikası güvenilirliğimi ..o ne demekki :p
adımız namımız şanımız var ne yapsak satarız ..yüklen :p

Son düzenleme:
sevgili ledonun yazısından çıkan sonuç ..
cbf150 tahminlerin ötesinde tuttu ...
yüklen fiyata...
eğer bu politika geri teperse yaparız bi kanpanya olur biter ...
Evet bu kısmı doğru yorumlamışsın, aynen böyle demek istedim :)

firma fiyat politikası güvenilirliğimi ..o ne demekki :p

ama bu kısımda bana göre biraz daha detaylı düşünmek lazım !

Şöyle ki, (Honda örneğinden gidelim) Firma güvenilirliği (kaliteli ürün, sürekli yedek parça, garanti koşullarının iyileştirilmesi, geniş Ar-Ge çalışmaları ) bir lükstür. O tür işler yapmak için paraya ihtiyaç vardır. Para kazanmak ta, iki koşula bağlıdır. Hem çok satacaksın, hem (yukarda dediğim gibi) rahat sattığın ürünlerde en yüksek kar marjını yakalayacaksın !

Aslında sen bu işleri iyi bilirsin :queen: Hatırlarsan bir dövme için 2 Amerikalı ile pazarlık yaparken yanındaydım :queen:

adımız namımız şanımız var ne yapsak satarız ..yüklen :p
İşte bu ad ve bu şan öyle kolay olmuyor ! Demek ki adamlar yukarda dediklerimi çok iyi yapmışlar ki, ne yapsalar iyi yapıyorlar ve istedikleri fiyatı belirliyolar. Millet de kapıda bekliyor almak için....

Biz de burada çenemizi yoruyoruz

Süper Moderatör (BBRR)
abicim ben barlar sokağında 10metre kare bir dükkanda el emeğini satan biriyim ..zaman olur bedavaya yaparım zaman olur hakkından fazla veriri müşteri tipi hoşuma gitmez yapmam yani bnenim iş bi kıyas değil extrem bir iş benim ki
gelelim konumuza
honda bunu hep yapıyor
ekim 2004 honda xl 650 v transalp satış fiyatı 15375 ytl
şubat 2006 honda xl 650 v transalp satış fiyatı 12218 ytl
şubat 2007 honda xl 650 v transalp satış fiyatı 17100 ytl

ledo haklı yani 2006 da yapalım bi kıyak demişler ama zaten bu fiyatla toplam 4 ay kalmadı .. elbet arz talep dengesi belirler fiyatları ama HONDA gibi sektöründe oturmuş bir markada bu yüzdelerle oynamalar olması benim gibi eski bir honda kullanıcısını çok olumsuz etkilemektedir acaba yarın gidip 17000 verip bi transalp alsam seneye bu fiyat 14000 olarak açıklansa ben 2. el motorumu 10000 in üstünde satabilirmiyim ?

bu tip gereksiz fiyat politikalarına dur diyebilmek için bilinçli bir motosiklet kullanıcısı grubuna ihtiyacımız var ..yapılan her zammı veya büyük indirimi olduğu gibi kabullenmeyen , sorgulayan ...
honda bizi dikkate alırmı bence almaz.. motorla alakası olmayanlar bu tip fiyat politikasını savunsa sorun yok ama görüyoruzki bu alemde olanlar bile bu normaldir diyo..bir malın fiyatı hiç bir rakibinde görülmeyen şekilde %42 artmış..kimse kusura bakmasın ben bana dokunmayan yılan bin yaşasın , veya bu arz talep dengesi ile her firmanın yapmak zorunda olduğu şeydir diyip geçemem..bu tür firmalar fiyatlarını belirlerken marmaris barlar sokağında dövme yapan bir döğmeci bilinciyle bu işi yapamazlar ..ben yaparım deliyim ben... kimse bana bişi diyemezki ..

Son düzenleme:
Bu politika ancak 2. el piyasasına ve yerli montajcılara yarar. İllede o motor olsun diye hayalini kuranlar 2. el araştıracak, "o fiyata araba alırım" diyen kesimde gene çinliye ve montajcıya yönelecek. Sene sonunda ya parçalayıp yenisini alacak yada akıllandığı için daha sağlam markanın 2. elini alacak. Uzun vadede karlı çıkan gene sürümden kazanan satıcılar olacak.

Önce şu Marmaristeki dövmeci meselesini bi açıklığa kavuşturalım :

Ben seni iş üstünde gördüğümde, çok etkilendim. Çünkü önemli olan verilen hizmetin karşılığını alabilmektir. Dünyanın en iyi sanatkarı da olsan, eğer emeğinin piyasa ederini alamıyorsan, kaybolur gidersin !

Barlar sokağının en güzel yerinde dükkan sahibi olmak ve bu durumu korumak için, sadece iyi sanatkar olmak yetmez. :cat:

Honda olsun bilmemne Ltd. Şti. olsun, aynı durum onlar için de geçerlidir. En iyi mühendislere, en iyi yöneticilere en iyi Ar Ge ye sahip olmak için "en çok" kazanmak gerekir.

Gelelim senin yazının devamına;

İşte bu noktada seninle aynı fikirdeyim.

honda bizi dikkate alırmı bence almaz..

Eğer bilinçli bir tüketici toplumu olabilirsek, öyle bir alır ki...

Hem de en çok Honda alır, çünkü büyük firmalar, düşük satış adetlerine karşı en hassas olanlardır. Bu da yukarıda anlattıklarımın ters yansımasıdır.

Bu sebep ile, tek tek firmaları da hedef almadan bu şekilde yapılan bilinçlendirme tartışmaları da çok faydalıdır.

bEN SANIRIM BİRAZ GEÇ KALDIM YAZMAKTA AMA BEN PEK SİZİN GİBİ DÜŞÜNMÜYORUM. 2006 YILININ DERGİLERİNİ KARIŞTIRDIM. SUZUKİ V-STROM 13.000 KÜSÜR İKEN, DEAUVİLLE 15.000 KÜSURMUŞ. ŞİMDİ V-STROM 18.900 HONDA İSE 21.900 BUNUN NERESİNDE HONDA SUÇLU? SİZLERİNDE BİLDİĞİ GİBİ 13.000YTL LİK FİYAT TAMAMEN PARİTE HATASINDAN DOLAYI AÇIKLANAN BİR FİYATTIR. TAKDİR EDERSİNİZ Kİ, ORTA SEHPA, ABS, 680 CC LİK MOTOR KALKIP, 650 CC ALTINDAKİ HİÇBİR ÖZELLİĞİNİ SUNMAYAN MOTORDAN UCUZ OLMAYACAK. DİĞER BİR DEYİŞLE TOURİNG MOTORLARI İNCELEYİN. DEAUVİLLE'DE MÜZİK SİSTEMİ DAHİ VAR. YAN ÇANTALAR DA CABASI. SONUÇ OLARAK EVET AVRUPA FİYATLARINA GÖRE 6-7.000 FAZLAYIZ AMA BUNUN SUÇU HONDA DEĞİL VERGİLER. BENCE DİĞER MARKALAR ESAS ÇOK PAHALI HONDANIN YANINDA. ZİR KARŞILAŞTIRMAK BİLE İMKANSIZ. BU ARADA BENDE DAHA DÜN DEAUVİLLE ALDIM, BELKİ ONDAN KAZIK YAMADİM DEMEK İÇİN BASTIRIYORUMDUR... HAYIRLI OLSUN...

İzmirli motorun hayırlı olsun ama ne kadar kendimizi avutsakda bence ciddi kazık yiyoruz.Benim arabam honda civic ve üzerinde olabilecek her teknoloji var.Alfabenin her harfinin kullanıldığı sistemlerden tut,otomatik kliması,airbag,sunroof,disk frenler,koca bir şase ve gövdesi ve bence en önemlisi motosikletlerdeki motorlardan çok daha gelişmiş teknolojiye sahip şanzıman ve motoru.Ve tüm bu özelliklere 30 bin liraya sahip olurken bir honda deauville'e 22 bin lira vermek çok komik bence.Tabiki müthiş bir mühendisliğe sahip motosikletler ama hiçbir şekilde bu kadar maliyetli olamazlar.Tamamen hobi maksatlı kullandığımızı bildikleri için şişiriyorlar bunları.

ben honda motorlar ucuz demiyorum. Ama yazımda karşılaştırma yaptım. Görüldüğü gibi diğer markalarda da fark yok. Ben de diyorum ki sağladığı konfor ve lüks karşısında diğer motorlardan farklı değil fiyatı. Şimdi arabayla karşılaştırırsan işler karışır. Örneğin goldwingle bir araba karşılaştırılır mı? Şayet öyle bakarsak hangi yönüyle karşılaştırıcaz? Sence honda'nın arabası mı motoru mu daha çabuk varır gideceği yere? Yani sadece sunroof dersek, motorda muadili olmadığından şaşırırız. Ayrıca bir motordan kaç tane üretiliyor bir arabadan kaç tane üretiliyor? Bir arabanın dünya üzerinde örneğin 10.000.000 alıcısı varsa, bir motorun 100.000 değil midir? Bu elbette üretim maliyetine bayilik dağıtım v.s. maliyetlerine de yansıyor. SONUÇ: elbette deauville ucuz değil, ama avrupadaki civic ile deauville arasında fark neyse burada da fark o. keşke 14-15.000 civarında olsaydı. o ayrı bir konu ama saygılar.

Ben sunroof örneğini muadili olmadığı için diil,üst seviye motoru paneuropanda bile aynaların elektrikli olmadığına karşılık yazdım.O fiyatta,o seviyede bir motorda bile aynalar elle ayarlanırken arabalarda ne teknolojiler var.Evet üretim sayılarına baktığında ilk anda motorun pahalı olması gerekiyor gibi geliyor ama kalitesi hondaya göre çok düşük olsada motosiklet üreten uzakdoğu firmaları 3000 liraya 250 cc motoru satarken suzuki 10000 liraya satıyor.Ama ben honda arabamı 30000 liraya alırken 10000 liraya hiç araba bulamıyorum.Demekki isteyen yapıyor.Tamamen markaya veriyoruz parayı,kimse maliyet demesin,hiç inandırıcı değil.Ben avrupa,türkiye kıyaslaması yapmadan söylüyorum bunu.Bu tepkim, bu makinalara binmeyi çok isteyip, 2. bir araba parası vermek istemememdendir,kimseye karşı değil izmirli

Son düzenleme:
arkadaslar,honda kazık honda pahalı,boşver sen alabiliyosan al bin alamıyosan durum bu ..bu ülkede parana göre motor var.sen peşin parayı koy cebıne gıt bayıye bak nasıl ındırım yapıyorlar..ben 20500 ytl lıste fıyatı olan 15,12,2006 tarıhınde gıttım 18750 ytl ye sıfır 600rr aldım.şimdi dersenız o fıyata varsa bende alırım .evet var movıstar 2006 model sıfır ..efe de arayın sorun fıyatını.atalarımızın bır sozu vardı ama burada demek olmaz

Gaziantep İl Temsilcisi
arkadaşlar alişalim böyle şeylere dıyecem ama olmuyor ne kadar bagırsak cagırsak olmuyor kabullenelim artık başka care yok gibi

arkadaş kim ne derse desin her yönüyle kazık bu motorlar yahu , 250cc en pahalı motor honda'da kim gidip 20 beygir motora 8.250 lira versin insan gider araba alır o paraya , öteki japonda bundan etkilenerek fiyat belirliyo ybr250 ye neymiş cbf'den pahalı olurmuş , vallahi bu fiyatlara sıfır 250'lik alanın aklına şaşarım , neyse konu sapmasın ciddi bi kazık yediğimiz kesin....

şimdi kimse vergi falan demesin ÖTV %8 den % 37 ye çıktığında bütün kullanıcılar tepki gösterdi ama kimse kaale almadı niye çünkü ülkemizdeki en büyük sorun birlik olamaz tek tek tepkiylede hiçbiryere gidemeyiz haliylle,

hadi bizi geç motosiklet satıcıları özellikle 4 japon niye tepki göstermedi olaya asıl en çok onların sözü geçerdi bu olayda , madem o kadar vergi istiyosunuz bizde satmıyoruz kardeşim diyip bikaç ay protesto edebilirlerdi ama onlarda üzerine düşeni yapmadılar sonuç aldığın bi motorda % 38 ÖTV %18 KDV toplamda fiyatının % 56'sı vergi yuh artık yani , arabalarda bile 1600 cm3 e kadar % 27 motorada böyle bi kota uygulayabilirlerdi , ama baktılarki çinliler ciddi satış rakamlarına ulaştı neresi özel tüketimse motora bindirdiler % 37 yi , diyecek fazla bişey yok gerçekler ortada , herkes olan biteni seyrediyor o kadar....

s.a. arkadaşlar burası türkiye sözkonusunu sadece hondanın tok satıcı olmasından kaynaklanmıyor dünyadaki en pahalı benzin fiyatları bizde dünyadaki en pahalı araba fiyatları bizde dolayısıyla motor fıyatları konusundada kimse ,motorsempatizanı olarak salt bu konuda farklı bişi beklemesin .. ayrıca başta hükümetimiz olarak tüm buyuk sanayi ülkeleri fiyat konusunda bize iteliyor bu bi gerçek aslında çıbanın başı bizim hükümett her haltdan vergi alıyor....bzler ailemizin ( hükümet) bizi vampirlere peşkeş çektiği zavallı kurbanlardan başka bişey değiliz...birileri çıkıp meydanlarda biyerlerini yırtsa ne değişir sanki parası olan istediği fiyata istediği markayı alıyorr .zaten millet olarak bireyselizz .. egoistiz .. eee nasreddin hoca misali parası olan düdüğü çalar valla valla ne diyim borusunu öttüren öttürene.sonumuz hayırlı olsun...

ben bu konuda çok konuştum bu son sözlerim olsun. Bence türkiye gerçeği tüm motor piyasasında geçerli. Fiyatlar evet yüksek ama açlık karşısında gerçekten de benim aldığım motor lüx kardeşim. Benden alsın vergiyi. Haa yerinde kullanıyor mu, kayıt dışı ne olacak? v.s. o sorular ayrı tartışmalar. Sen cep tel.le konuşuyorsan ödeyeceksin, sen cipe biniyorsan, motorun kralına biniyorsan elbette farklı ödeyeceksin. Bunun böyle olmadığı gelişmiş ülke var mıdır? Bu arada elbette markaya para vericez biraz. O marka motoru motor yapıyor. Biliyorsun ki arızalanmaz, arızalansa tüm parçalar vardır, işçilik iyidir, aksesuar vardır v.s. Elbette marka alacak parayı. Vakkoda da t-shirt, kemeraltında da ama biri 1 lira biri 150 lira. Aynı penye, aynı boya, türk terzi ve ipliği ama birine 150 verdin mi biliyorsun ki başkasının üstünde görmeyeceksin. Senin için önemli olan buysa vereceksin markaya paranı. Yok benim sırtım çıplak kalmasın bana yeter uğraşamam havasıyla pozuyla diyorsan 150 t-shirt seni bekliyor k.altında. Motor firmaları ötv ye tepki vermedi diyor arkadaşlar. Adam buraya gelmiş bayilik sistemi kurmuş, bırak fabrikasını kuran bile var. Ne yapsın bütün yatırımları batırıp ülkesine mi gitsin. Mecbur kaldılar önce bir kısımını yansıttılar şimdi de tamamını. Arkadaşlar lütfen uyanalım. ÖTV nin bizi tittrettiği taihlerde motor firmaları satış rekorları kırdı. Yok sattılar. Ben deauville alamadım yoktu. Hala yok satıyor. Sezon daha tam açılmadı bile. Ben şahsen oğlumun geleceğini ekonomik olarak garanti almaya uğraşıyorum. GEri kalan parayı sevdiğim şeyler yaparken saçmatı seviyorum. Yanlış anlamayın motorum tamamını kredi ile aldım. Opel astraya ödediğim kredi kadar motora ödüyorum. Bunun karşılığında biraz fazla çalışıyorum napayım. Ülkemiz burası, kumaşımız bu politikacılar. Yaşamaktan bezecek, motordan vazgeçecek halimiz yok. Ben de diyorum ki o zaman ekonomi yapmam bu konuda girerim borca. Ben böyle düşünüyorum. Okuyana cevaplayana çok teşekkür ederim. Kazasız beleasız günler dilerim. Umarım bir gün tüm vergiler ve gümrükler kalkar ve ucuzlar her şey

bu konu boyle devam ede dursun ben dusuncemin arkasinda durdum
pasa pasa gittim super indirimle YAMAHA mı aldim
herkese tesekkurler

Arkadaşlar bu Ampul hükümeti %38e varan zamanlar koyduğu zaman bu kadar ağlamıyorsunuz. Olayları doğru algılamak için, temeline inmek lazım sebeplerinin...
fiyat %60-70 artmış bir yılda.. Al motorunu ver Aşkımı demekle bu işe tepki göstermiş olmayızç. olsa olsa bunun adı: mızıkçılık:) olur...

Sadece bu artış honda da değil ki... girin sitelere veya bayilere veya eski dergilere bir göz atın ve karşılaştırın... Sadece honda da mı olmuş veya sadece DEU... markasında mı olmuş...

Sonra bir de... ARZ_TALEP muhabbetini de herkes bilir...

Benim de hayallerim ölmüyor değil...600-650 lik sıfır alabilcekken düştük 2. el pazarlarına....:(
saygılarımla...

DÜZELTME...
Arkadaşlar bu Ampul hükümeti %38e varan ZAM-lar koyduğu zaman bu kadar ağlamıyorsunuz. Olayları doğru algılamak için, temeline inmek lazım sebeplerinin

Kusura bakmayın...

Olayın içyüzünü doğru anlayan BİLOO ve ZAFER80 ene ve diğer arkadaşlara teşekkürler..

Son düzenleme:
değil ampul projektör gelse bence farklı olmazdı. Aldık önümüze kemal derviş reçetesini uyguluyoruz. İmf gelip uyup uymadığını denetliyor v.s. bunlar politik ve ekonomik tartışmalar. Ülkem bana göre mali açıdan iyi yönetilmiyor. Ne sosyal ne hukuk devleti tam manasıyla uygulanmıyor. Aydınlatma cihazı hükümet kendi inanç sistemi ile ilgili konularda şovalye diğer konularda al ananı git konumunda. dolayısıyla dış kapının dış mandalı niteliğindeki motora gönül verenleri sanmayalım ki 1 an düşünsünler. Yaa bunları bırakalım, bu kadar motor kuruluşu var. Acaba ne kadar işlevsel kamu oyunda. tema, sigarayı bırakma v.s. konularında olduğu gibi bir reklam kampanyamız var mı? Araç süren cahilleri bizi fark etmeye itecek. Bence ekonomik sebepler kadar bunlar daha önemli değil mi? Yakında çin dünyayı ele geçirdiğinde, en kral motorum kralı burda 1.000 ytl olur hiç merak etmeyin. Bakın LCD ekranlara çinden önce nasıldı fiyatları, şimdi nasıl. Konuşmayacam dedim ama meslek konuşturuyor napayım. Umarım sıkmamışımdır ve konunun dışına çıkmamışımdır.

devletın basındakıler utanmadan bırde cumhurbaskanı olamaya calısıyor yazık sıze yazık bu mıllete atılan kazıklar:farao:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar