honda:alın motorlarınız sizin olsun......

Basit bir arz talep meselesi.Talep var ki adamlar zam yapıyor.Pahalı ise almazsınız olur biter.Honda nın avukatı değilim ama pahalı ise ucuz seçenek çok.Bende Varadero almak istiyorum ama param yetmiyor.Kahrolsun honda demiyorum param ikinci el twister a yetiyor,onu alıp biniyorum.

Bonie marka kedi maması iki yıl önce piyasaya çıktı,piyasanın en ucuzuydu talep artınca en pahalı marka oldu.Evdeki kedide alıştı bu markaya başka bir zıkkımın kökünü yemiyor. Kahrolsun bonie marka kedi maması, yaşasın kuru ekmekle karın doyuran sokak kedileri.

honda zam yaptı diyorsunuz ama ben gecen martta
silverwinge 17 bin ytl
cbf 250 8 bin ytl verdim
fiyat listesinde fiyatlari ayni

@richy

Arkadaşım saçma sapan konuşuyorsun. Yukarıda sana fiyatları detayları ile yazdım. Sence 27000 YTL olan 1000RR ile 34900 YTL olan R1'in ne farkı var? Aradaki 7900 YTL lik fark ne için? Kazık atıyor ama hepsi atıyor sadece Honda değil. Honda en az kazık atanı çünkü yurtdışı fiyatlarına baktığında en pahalısı Honda, ama Türkiye'de en ucuzu Honda. Sence bu ne demek? Yurtdışında 11500 USD (16000 YTL) olan 1000RR sence neden burada 27000 YTL gibi bir fiyata satılıyor? Bir şeyi eleştirirken olaya objektif bakmak lazım bence.

o alıntı yaptığın yerden sadece honda kazıklıyor manasını çıkardıysan bravo. japon ithalatçıları kazıklıyor komple. Ayrıca İHTİYAR hesabı yapmış aradaki fark honda sivri kazığı değil mi?

Basit bir arz talep meselesi.Talep var ki adamlar zam yapıyor.Pahalı ise almazsınız olur biter.Honda nın avukatı değilim ama pahalı ise ucuz seçenek çok.Bende Varadero almak istiyorum ama param yetmiyor.Kahrolsun honda demiyorum param ikinci el twister a yetiyor,onu alıp biniyorum.

Bonie marka kedi maması iki yıl önce piyasaya çıktı,piyasanın en ucuzuydu talep artınca en pahalı marka oldu.Evdeki kedide alıştı bu markaya başka bir zıkkımın kökünü yemiyor. Kahrolsun bonie marka kedi maması, yaşasın kuru ekmekle karın doyuran sokak kedileri.

can abi motorla başlayıp kediyle son noktayı koymuşsun:queen: :queen: :queen: :queen: eee abi her kedi poğaça yemiyor işte:cherry:

arkadaşlar gelen zamları hemen şirketlere yüklemek ne kadar doğru bilemem.ancak gümrük ve motorlar üzerinden alınan vergileri hepimiz biliyoruz.fuar faciası hala içimizde yara

boy

richy, "honda bal gibi de kazığı geçirmeye çalışıyor bu kadar basit" diyen ben miyim arkadaşım? Hepsi zam yaptı ama en az fiyat artışı Honda'da diyorum ben. Şimdi her marka kol gibi zam yapıyor, 1000cc makinayı 30000 YTL üzerine satıyor da Honda bedava mı verecek motorları? Fiyatları kıyasla diyorum başka birşey demiyorum. Honda şunu bunu yapmış diyeceğine, yurtdışında aynı kategorideki motorların markaları arasında 100-150 USD değişiyor ama neden Türkiye'de 1000RR 27000 YTL iken R1 34900 YTL gibi bir fiyata satılıyor bence esas sorgulaman gereken budur!

yannız kacırdıgınız bı nokta var
ben solemıstım
deauvılle ıcın konusuorum su anda
o ılk geldıgınde fıyatı yanlıs acıklandı
onu katmamıs ıhtıyar hesabında..

Bu arada Honda şudur Honda budur diye bas bas bağırıyorsunuz ama Kawasaki'ye 1.500€ zam gelmiş bulunmaktadır tek gecede... Cümleten hayırlı olsunn

boy

Genelde son zamanlarda çoğu forumda Honda'ya karşı bir tavır gösteriliyor. Acaba her konuda lider olduğu için çekememezlik falan mı var diye düşünmeye başladım :mrgreen:

honda yı suclamayın tabiki zam yapacak otv yuzunden filan gibi yazılar yazan arkadasların ya cok parası var yada honda da filan calısıyorlar....
ben sadece hondanın o modelini begenip almak istediğim icin bu marka uzerinden yazıyorum.tabiki diğer japonlarda basmıştır zammı.
ama bir cok firmada naptı tuketicinin yanında oldu kimi ötv yi kendi üstlendi
yada ötv yüzünden yeni zam yapmadılar.ben bunu yapan firmaya helal olsun derim.
hyosung da bu sene cok satılan markalardan ama siteye ve gecmişine bakarsanız bir sene içinde yaptığı zam sadece 250 ytl

boy; Bence arkadaş hondayı kötülemiyor, benim fikrime göre tam tersi honda almayı planlıyordu zam onu şaşırttı o da burda serzenişte bulundu. Şahsen beni almayı planladığım markanın dışındaki bir motora gelen zam pek ilgilendirmez. Honda konusunda çok hassas görüyorum seni :cat:

arkadaşlar yanlış hatırlamıyosam hondanın deauville modeli çıktığında 15.000 ytl civarındaydı ve bu fiyat artışının büyük bir kısmı ötv den kaynaklanıyor diye biliyorum. Fakat, geçen sene bu zamanlarda fiyatı 14.900 den 12.000 ytl ye düşen transalp bakıyorum da 17.100 e çıkmış:cyclopsan . Ve diğer arkadaşların da dediği gibi zamlar sadece honda da değil. Yine geçen sene 11.900 e kadar düşen yamaha xt660r bugün 14.950, çıktığında 6.950 olan yamaha x-max de malesef 10.500 . :salut: Lafı uzattım galiba ama yamaha her yıl motorlarının desenlerini değiştirerek araya zammı da sıkıştırıyo. tüm camiaya geçmiş olsun. Daha da olacak gibi. :salut:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Nedense Honda sahipleri honda yı öve öve bitiremiyor.....Ama almayanlar da bazı fikirlerini olumsuzluklarını yazmaktan geri kalmıyor....

Arkadaşımız deauville fiyatlarının artışından bahsetmiş...Maşallah her modelin fiyatları ortaya dökülmüş arada yamaha da fiyatlandırılmış....Zam gelmiş gelmemiş...Ama fiyat artışı yanlışlıkla mı yazılmış yoksa hakikaten zam mı gelmiş kimse bir şey söylememiş....

Arkadaşımız sanırım honda ya küsmüş....Ama honda nın haberi olmamış...Konunun özü burda yatıyor...Zenginin malı züğürdün çenesi hesabı...

patriote
Fuarlarda tanıtım amaçlı özel bir fiyat politikası uygulanır. Bu nedenle fuar fiyatları ile mağaza fiyatları sizi aldatmasın.

13 bin lira fiyatı görünce hemen bir araştırma yaptım.
Bu fiyata bu motorun ikinci elini bile vermiyorlar.
Fransa'da 2005 modelleri bile tl ye çevirince daha fazla tutuyor. Bir de bunun Türkiye'ye girerken gümrüğü vesairesi var.
Söylediğiniz fiyata Deauville burada bile mümkün değil.

Kaldı ki Türkiye'de hiç mümkün olmaz.
Buradaki sıfır fiyatlara bakınca,
Türkiye'deki fiyatının en az 19000 civarında olması lazım.
Bir de buna gümrük vs. ekleyin.
Bence fiyat makul.
Keşke fuar zamanı alsaydınız...

praetorian
ya yanlıs hatırlıo olabılırım ama
deauvılle ılk cıkarken fıyatında hata yapılmıstı
honda kapora bırakanlara acıkladıkları fıyattan vermıstı sora fıyatları yukseltımıstı

ancak sunları goz onunde bulundurun
dovız dalgalanması
otvnın yuzde 37 e cıkması ve son gelen 200 300 dolarlık deposıto tarzı vergı alt alta koyunca
aynı fıyata gelıo nerdeyse
kawasakı 8600 euroluk er6 yı bugun 9500 euro yaptı..
kısaca kacınılmaz bısı bu zamlar
vergılerdenden dolayı
ınsanlar elbet kar etmek zorunda
ve yolunan bız oluoruz sadece

forumda sadece bu iki üyenin yazdıgı mesaj dahi konuyu açıklamaya yetiyor ama ısrarla yazılıyo çiziliyo.
durum ortada honda "deauvılle" de fiyat yanlışlğı yapmtı ve sonradan fiyat degişitiremedigi için belli bir süre motor o fiyat üzerinden satıldı sonradan normal degerini buldu. zaten mantıklı düşünüldügünde o motorun o fiyata satılmayacagı ortada..
aşagıdaki yazıyı tekrar tekrar okumakta yarar var!!
Bu fiyata bu motorun ikinci elini bile vermiyorlar.
Fransa'da 2005 modelleri bile tl ye çevirince daha fazla tutuyor. Bir de bunun Türkiye'ye girerken gümrüğü vesairesi var.
Söylediğiniz fiyata Deauville burada bile mümkün değil

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İlave

Ben yine Fransa'dan bir fiyat ilavesi yapmak istiyorum.
Konu çok dallandı çünkü.
Tabii fiyatlar Türkiye ile aynı olmaz ama bir fikir verir diye düşünüyorum.
Burada vereceğim fiyatlar bayii fiyatları değil.
Motosikletin Argüs fiyatları.
Yani sigorta şirketleri vs.nin değerlendirme yaparken göz önüne aldığı fiyatlar.
Tabii piyasada daha yüksek fiyatlara alıcı bulunabiliyor.

650cc NT Deauville en son 2005 yılında üretilmiş veya üretimi yada Fransa'da satışı durmuş. 2005 değeri: 6590 €

700cc NT Deauville 2006 modeli 8700 € 2007 model değerleri elimde yok.
700cc NT Deauville ABS 2006 modeli 9300 € bunun da 2007 model değerleri elimde yok.

Şunu söyleyebilirim. Bir eski modelle bu senenin modelleri arasında 2000€ ya kadar fark olabiliyor. Hele model değişikliği yapıldıysa.

Örnek verecek olursam.
Geçtiğimiz yıl 2006 model R6 10900 € ya kadar satıldı. 2005 modeli ise 8700 € idi.(0 km fiyatları)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar yanlış düşünüyorşunuz,aslında unakıtan'a yazıklar olsun :farao:

şunu düşünelim : %37 ötv
+
% 18 kdv

= %55 devlete gidiyor...

%55?

Gümrük vergisini unuttun sanırım o da %8.
Ayrıca motor başı 300$ nakliye bedeli var Japonya'dan buraya.
Sigorta muamele fon zart zurt 600$'da o gitse 1,000 YTL'de nakliye ve gümrük masrafı tutar...

20,000 YTL motor,
%63 Vergi =12,600
nakliye ve gümrük= 1,000 YTL

20,000-13,600= 6,400YTL...

bayi ve distribütör karını düşün bakalım neler olacak?

haklısınız......bugun gıttım beat 3200 ytl olmus..

honda kazık onda...

Süper Moderatör (BBRR)
yazıları okudukça bu haksız fiyat politikasını eleştirmenin çokta mantıklı olmadığını düşünüyorum .
geçen günlerde her başlığa yapıldığı gibi CBF 150 başlığını temizledim 1800 mesajı okumuş oldum bu durumda baktımki cbf 150 2900 den piyasaya çıkmış ve şu an 4150 den satılmakta yani %43 lük bir artış olmuş. ve bu artış 3 yılda değil 3 ayda olmuş. bana pek normal gelmedi ve hata edip cbf150 başlığına bu fikrimi yazdım aman efendim yazmaz olaydım zaten hakkı buymuş , en az 5000 edermiş . beyler 2900 ken almışlar ve ya 3150 den motorları durduk yerde değerlenmiş aldıkları fiyat üstünden satma imkanları doğmuş ..takmışlar honda kılıçlarını bellerine bana honda şovalyeliği yapıyolar. ilk motorum bir mopeddi puch marka adam akıllı ilk motorum ise bir honda xl125 di 1991 yılında aldım. daha sonra çeşitli segmenlerde honda motorlarım oldu. ama honda fiyat politikası yanlıştır demek motora tukaka demek gibi algılanıyo.
cbf başlığında neler neler demediler bana yok beyin ameliyatını doktorlar yapar yok kaskomaya meraklı.....vs
oysa savunduğum konularda bilgiliyim az çok efendim 200 $ ek gümrük vergisi gelmiş o yüzden artmış ben bunu bilmeden atıp tutyomuşum oysa biraz araştırsam öğrenecekmişim

işin komiği o fon gelmeden 2 ay önceden ithalatçı firmalarla olan görüşmelerimizden dolayı haberimiz var. soruyorum arkadaşlara o fon sadece cbf150 ye gelmedi her motora geldi dışardan alınan neden bir başka %42 artan marka veya model yok 3 ayda ..cevap hazır efem zaten o tanıtım fiyatıymış zaten bas bas bağırmışlar zam gelecek alın diye ...

Bu ay hondanın en iyi bayilerinden olan muğla bölgesi bayii KIVRAK la bir ropörtaj yaptım ilk ağızdan ona sordum neden bu gereksiz artış diye yarın yayınlanacak www.motoaktuel.com dan takip edin bayi bile bu haksız fiyat politikasından rahatsız ama benim kullanıcım rahatsız değil ... ne rahatsızı adam diyoki hakkı zaten bu motorun hatta 5000 diyo..

bencede boşuna bir kamuoyu yaratmaya çalışıyoruz bu gibi sığ zihniyetler bu alemde oldukça ne yapsak boşa

cbf 150 için bence 5000 ytl bile azdır. hakkı en az 8000 ytl dir. Honda yetkililerinin bu isteğimi duyup fiyatları hakkı olan seviyelere çekmesini rica ederim :p

Ne yazık ki bizde partide,futbol takımıda,ideolojide,hemşehricilikte,markacılıkta hep aynı fanatizmle savunuluyor.
Ben hala 2005 fiyatlarıyla zam yapmadan,yapamadan kardan hatta kimi zaman ucu ucuna fiyatla mal satıp fatura kesebilirken X markanın KEYFİİ zamlarını hemde alıcıların,yani biz müşterilerin kılıf bulma çabalarını hiç bir davranış kalıbına sığdıramıyorum.
Aklıma padişahın köprü ve fil fıkraları geliyor.:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar