Rusya Gezi FOTOĞRAFLARI(bakmadan geçmeyin)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Arkadaslar geçtiğimiz aralıkta iş nedeni ile rusyadaydım. fotoğraf makinemle güzel kareler yakaladım ve sizinle paylaşmak istedim.

Rusya izlenimlerim: Bilindiği gibi gerçekten soğuk bir iklimi var ama oradaki -5°C yi bursadaki +5°C ye tercih ederim. Güzel kızlarıyla ünlü rusyanın kızları anlatılanlardan daha da güzel görmeniz lazım. Kızlar hayret edilecek derecede düzgün fizikli adeta manken gibiler. Kaldığım bir ay süresince trafikte sadece birkaç defa korna sesi duydum ama trafikte saygı konusunda bizden çok ileride değiller yinede yaya yolundan geçerken sakin sakin yürüyerek geçebiliyorsunuz hadi ecele et dercesine kimse kornaya basmıyor. Kış aylarında günler çok kısa sabah 9 da tam aydınlanıyor aksam 5 te hava tam kararıyor. Yaz aylarında ise tam aksine günler çok uzun hava sabah 04:30 da aydınlanıyor, 23:30 da kararıyor. Ama sıcak günleri sadece 2 ay boyunca yaşayabiliyorlar. Salatalarda domates limon görmeniz imkansız diyebilirim çünkü domates orada etten bile pahalı ama et oldukça ucuz. 1 ay boyunca trafikte 1 tane bile motosiklet göremedim bunun sebebi kar ve buz diye düşünüyorum ama yazın da pek motosiklet olmuyormuş trafikte. Petrol ürünleri bize göre çok ucuz süper benzinin lt si 1ytl ye falan geliyor. İnsanların tek eğlencesi barlar ve diskolar cuma ve cumartesi eğlence günleridir. Neredeyse her cadde başında disko görebilirsiniz. Isıtma sorununu kökten çözmüşler ısıtma şehir merkezinden sağlanıyor. Bu nedenle doğal gaz dertleri yok çok iyi bir alt yapıları var ve sıcak su oldukça ucuz. Binaların tamamı iyi yalıtılmış eski bile olsa. Aldıkları ücretler Türkiyede olduğu gibi düşük hemen hemen bizim asgari ücret karşılığı oluyor. 1990 lı yıllara kadar komünizim rejimi uygulanıyordu ve komünizimin üzerinden yıllar geçmesine rağmen insanlar üzerinde hala kalıntıları var. Kimse çalışmak için kendini sıkmıyor, gayet rahat davranıyorlar. Alkol derseniz 16-17 yaşındaki kızların bile prosyonel bir şekilde kontrollü olarak vodka başta olmak üzere içki içtiklerini görebiliyorsunuz. Kar yağışından dolayı yollar oldukça bozuk. Arabaların en az %90' ı Lada vega. Alfabeleri resimlerden de görebileceğiniz gibi Kril alfabesi alışık olmayan için ilk zamanlarda çok tuhaf geliyor. Şimdilik aklıma gelenler bunlar resimler aşağıda....

- Türkiyede asla göremeyeceğiniz bir manzara hafta sonu atıyla gezintiye çıkan zengin rus kızı (biraz sonra at huylanınca karizmayı çizdi tabi o ayrı)
cimg1123ch2.jpg

- Volga nehrinin ününü duymayanınız yoktur. İşte güneşin bulutların arasıdan sıyrıldığı sıcaklığın 0°C nin üzerine çıktığı bir günde objektifimle yakaladığım güzel bir manzara.
cimg1449pk3.jpg

- Başka bir günde yine Volga nehri.
cimg1452cp3.jpg

- Volga nehrinin buz tutmaya başlamış hali.
cimg1039aj7.jpg

- Kaldığım semtin meydanından bir görüntü.
cimg1115ab9.jpg

- The Azis Disko 1.kat: Bilardo salonu, 2. Kat Disko, 3.Kat saatlik hotel (Anlarsınız)
cimg1358ei8.jpg

- Taliatti şehrinden ayrılırken bir kilise
cimg1581sb9.jpg

- Kazan şehrinde bir cami oldukça büyük ve mimarisi harika bir yapı
cimg1614id1.jpg

- Dönüş yolunda kaldığımız hotelin barında çiçek verdiğimiz rus kızların mutlu anı (şu arkada sağdaki hatunla dans etmiştim doktormuş valla tel istedim ben arayacam dedi gerçekten de 15dk sonra aradı):bounce:
cimg1653gc7.jpg

- Dönüşte rusya semaları
cimg1661hh7.jpg

- Buda 6 saat otomobil yolculuğu uçağın rötar yapmasıyla 48 saat lik hoteldeki bekleyiş ve 3,5 saat uçak yolculuğundan sonra yorgun ve bitap düşen bendeniz.
cimg1717qr5.jpg

Saygılar umarım keyif alırsınız.

valla rotar - bekleme kismi haric gayet guzel gecmis gibi..

kizlar konusunda da "evlenmeden once rusya - polonya ve demir perde ulkelerini gidin gorun. sonra evlenin!" diyorlar ama sanirim gec kaldik biz.. :)

meslek nedir hocam ?
insaat muh ? petrol muh ?

kolay gelsin..

Shakulin

çok güzel resimler ama ben biraz daha hatun görmeyi isterim:) .yani çok sempatik görünüyorlar o açıdan:p ...teşekkürler bu soguk memleket resimleriyle içimizi ısıttın:cat:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
valla rotar - bekleme kismi haric gayet guzel gecmis gibi..

kizlar konusunda da "evlenmeden once rusya - polonya ve demir perde ulkelerini gidin gorun. sonra evlenin!" diyorlar ama sanirim gec kaldik biz.. :)

meslek nedir hocam ?
insaat muh ? petrol muh ?

kolay gelsin..

Shakulin

Ben makine teknikeriyim. Dış cephe işi yapıyorum. İnşaat söktörü sayılır. Orada rusyanın en zengin 5.ci kişisinin otelinin lobisini spider sistem dış cephe ile yapıyoruz.

çok güzel resimler ama ben biraz daha hatun görmeyi isterim:) .yani çok sempatik görünüyorlar o açıdan:p ...teşekkürler bu soguk memleket resimleriyle içimizi ısıttın:cat:

Hatunlar gerçekten çok güzel o kadar güzeller ki Türkiye güzel hatun oranı çok olmadığı için (güzellik görecelidir.) bir tane güzel hatun görünce insanın ister istemez gözü kayıyor ilk anda. Ama orada öyle değil hatunların %70 güzel olduğu için insanın gözü güzel görmeye alışıyor sonra pek bakası gelmiyor insanın. 1 ay orda kalıp orada kızlara alışınca. Türkiyeye geldim vapurda pek de güzel olmayan bol makyajlı kendini bişey sandığı için kasılan bir kız gördüm içimden has... lan sende kendini bişey mi sanıyosun demiştim. Türkiye de erkekler kızların peşinden koşar ama orada kız erkeği beğenirse erkeğin peşinden kız koşar. 10 günde içinde türk şirketinde çalışan çat pat türkçe bilen bir kız arkadas edindim. inanarmısınız kızda ne naz var ne kapris nede kendini bişey sanmak ve acayip düzgün karakterli bir hatun inanın niye bu kız gibisi benim karşıma Türkiyede çıkmıyor diye bir gün oturup ağlayacaktım neredeyse. Size tavsiyem karşınızda ki hatunda naz kapris ve kendini ağırdan satma gibi durumlar varsa hiç boşuna uğraşıp ömrünüzü yemeyin piskolojinizi tüketmeyin vurun tekmeyi gitsin bu dünyada neler var bilseniz belki oturup ağlarsınız. Son 6 ayda 2 ülke gezdim Bulgaristan ve Rusya inanın ben 1 sene önce bir kız bulup hemen evlenmeyi düşürken şimdi gözüm açıldı aklım başıma geldi. Bütün kızlarda naz kapris var sanmayın. Yeryüzünde çok düzgün insanlar var.

Son düzenleme:
Hatunlar gerçekten çok güzel o kadar güzeller ki Türkiye güzel hatun oranı çok olmadığı için (güzellik görecelidir.) bir tane güzel hatun görünce insanın ister istemez gözü kayıyor ilk anda. Ama orada öyle değil hatunların %70 güzel olduğu için insanın gözü güzel görmeye alışıyor sonra pek bakası gelmiyor insanın 1 ay orda kalıp orada kızlara alışınca. Türkiyeye geldim vapurda pek de güzel olmayan bol makyajlı kendini bişey sandığı için kasılan bir kız gördüm içimden has.. lan sende kendini bişey mi sanıyosun demiştin. .

Bu yazının altına şiddetle imzamı atar, hatta imza atmakla kalmaz kalıbımı basarım.

:cat: :cat: :cat: :rendeer: :rendeer: :rendeer: :rendeer: :cat: :rendeer:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Biraz daha resim isteriz....Doğal güzellikler görelim yaaa....Dimi...:p

Hatunlar gerçekten çok güzel o kadar güzeller ki Türkiye güzel hatun oranı çok olmadığı için (güzellik görecelidir.) bir tane güzel hatun görünce insanın ister istemez gözü kayıyor ilk anda. Ama orada öyle değil hatunların %70 güzel olduğu için insanın gözü güzel görmeye alışıyor sonra pek bakası gelmiyor insanın. 1 ay orda kalıp orada kızlara alışınca. Türkiyeye geldim vapurda pek de güzel olmayan bol makyajlı kendini bişey sandığı için kasılan bir kız gördüm içimden has... lan sende kendini bişey mi sanıyosun demiştim. Türkiye de erkekler kızların peşinden koşar ama orada kız erkeği beğenirse erkeğin peşinden kız koşar. 10 günde içinde türk şirketinde çalışan çat pat türkçe bilen bir kız arkadas edindim. inanarmısınız kızda ne naz var ne kapris nede kendini bişey sanmak ve acayip düzgün karakterli bir hatun inanın niye bu kız gibisi benim karşıma Türkiyede çıkmıyor diye bir gün oturup ağlayacaktım neredeyse. Size tavsiyem karşınızda ki hatunda naz kapris ve kendini ağırdan satma gibi durumlar varsa hiç boşuna uğraşıp ömrünüzü yemeyin piskolojinizi tüketmeyin vurun tekmeyi gitsin bu dünyada neler var bilseniz belki oturup ağlarsınız. Son 6 ayda 2 ülke gezdim Bulgaristan ve Rusya inanın ben 1 sene önce bir kız bulup hemen evlenmeyi düşürken şimdi gözüm açıldı aklım başıma geldi. Bütün kızlarda naz kapris var sanmayın. Yeryüzünde çok düzgün insanlar var.

sen 1 ay orda kalip bunlari yasiyon,ben 9 ay kalip neler yasiyom bi bilsen.
hakkatten turkiyedeki kizlarin kaprisleri aklima geldikce yaptigim salakliklara yaniyom.
Simdi ne guzel ne naz ne kapris hayatini yasa.evime gelip temizligimide yapiolar yemegimide yapiolar ve asla biktim demiyolar.
yazin 3 ay boyunca turkiyede sudan cikmis balik modunda dolasiyom.:pale: :pale:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
sen 1 ay orda kalip bunlari yasiyon,ben 9 ay kalip neler yasiyom bi bilsen.
hakkatten turkiyedeki kizlarin kaprisleri aklima geldikce yaptigim salakliklara yaniyom.
Simdi ne guzel ne naz ne kapris hayatini yasa.evime gelip temizligimide yapiolar yemegimide yapiolar ve asla biktim demiyolar.
yazin 3 ay boyunca turkiyede sudan cikmis balik modunda dolasiyom.:pale: :pale:

Hani? Resim yokmu?....Boş boş konuşmak olmaz...Renklendirin accik...:queen:

tamam beyler hep beraber rusyaya taşınıyoruz.
bu pasaport işlerinden anlayan var mı:silent: :mrgreen:

hocam eline saglık süper bir yazı olmuş. hele o kapris naz ile söylediklerin çerçevelettrip duvara asacak cinsten.

bizde ülkemizde kaprissiz nazsız kızlar istiyoruzz bakın yoksa rusya yolu görünüyor:queen:

Şu en üst resimdeki ata binen doğal güzellikten daha çok varmıydı varsa bi daha kine bende gelecem geziye :queen:

Süper Moderatör (BBRR)
yıllardır turizmle uğraşan pek çok milletten hatunla iyi bir backraunda sahip biri olarak Türk kızlarının eline kimse su dökemez diyorum. olayı hem kendi sahamızda hemde deplasmanda irdeledim ..sonuç aynı..alımlı, akıllı bir türk kızı her ortamda kendini öne çıkartır ve tüm hayranlığı toplar.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
arkadaslar kiralar 6000-10.000 ruble arasında yani YTL olarak 400-600YTL arası diyebilirim. Hayat orada pahalı maaşlar ise 4.000-6.000 ruble arası 10.000 ruble maaşı ancak yönetici konumundakiler alabiliyor. Bir hafta sonu diskoya gittim. Kızlara bakmaktan kendimi alamadım o kadar güzel kızlar varki anlatmakla olmaz. Hatta dönüşte kaldığım hotelin barında 17-18 yaşlarında bir kız gördüm neredeyse insanın aklı basşından gidecek. Çok rahat dans ediyorlar şöyle ki ben o derece kıvıran kızları bir televizyonda birde rusya da gördüm. Gitmeden önce anlatılanlardan orada namus kavramının olmadığını sanıyordum ama öyle değilmiş Türkiyedeki kadar olmasada namus kavramı orada da var. İnsan içinde öpüşmek ahlaksızlık olarak görülmüyor hatta caddenin ortasında durup neredeyse sevişseniz kimse bişey demez (ben tasvip etmiyorum) insanlar orada bunları görmeye alışıklar çünkü. Ben görmedim ama yılbaşı kutlamalarında meydanda 1000lerce kişi toplanıp içip, dans edip sızıyorlarmış ve bu arada tuvaleti gelen kadınlar orta yerde indirip işini yapıyormuş(düşününce pekde hoş değil).

Kısmetse bu akşam Rusya ya yolcuyum gene makinemi yanımda götürüyorum. Daha çok hatun fotosu getirmeye çalışacağım ama her zaman foto çekmek mümkün olamayor. Karşısına geçip pat diye foto çekilmez ki. Artık bir bahane bulmaya çalışacağım. Genellille diskoda olabiliyor böyle fırsatlar karşısına geçip privet(selam), ti mnoga e krassiva(çok güzelsiniz), sonra da foto mojna(foto çekebilirmiyim) diyerek çekebilirsiniz. Vakit kalırsa bir kaç akşam takılmak istiyorum gene diskoya müzük eğlenceli oluyor ama ertesi gün gürültü ve alkol buharından baş ağrısı çekilliyor(ben alkol kullanmıyorum).

Son düzenleme:
arkadaslar kiralar 6000-10.000 ruble arasında yani YTL olarak 400-600YTL arası diyebilirim. Hayat orada pahalı maaşlar ise 4.000-6.000 ruble arası 10.000 ruble maaşı ancak yönetici konumundakiler alabiliyor. Bir hafta sonu diskoya gittim. Kızlara bakmaktan kendimi alamadım o kadar güzel kızlar varki anlatmakla olmaz. Hatta dönüşte kaldığım hotelin barında 17-18 yaşlarında bir kız gördüm neredeyse insanın aklı basşından gidecek. Çok rahat dans ediyorlar şöyle ki ben o derece kıvıran kızları bir televizyonda birde rusya da gördüm. Gitmeden önce anlatılanlardan orada namus kavramının olmadığını sanıyordum ama öyle değilmiş Türkiyedeki kadar olmasada namus kavramı orada da var. İnsan içinde öpüşmek ahlaksızlık olarak görülmüyor hatta caddenin ortasında durup neredeyse sevişseniz kimse bişey demez (ben tasvip etmiyorum) insanlar orada bunları görmeye alışıklar çünkü. Ben görmedim ama yılbaşı kutlamalarında meydanda 1000lerce kişi toplanıp içip, dans edip sızıyorlarmış ve bu arada tuvaleti gelen kadınlar orta yerde indirip işini yapıyormuş(düşününce pekde hoş değil).

Kısmetse bu akşam Rusya ya yolcuyum gene makinemi yanımda götürüyorum. Daha çok hatun fotosu getirmeye çalışacağım ama her zaman foto çekmek mümkün olamayor. Karşısına geçip pat diye foto çekilmez ki. Artık bir bahane bulmaya çalışacağım. Genellille diskoda olabiliyor böyle fırsatlar karşısına geçip privet(selam), ti mnoga e krassiva(çok güzelsiniz), sonra da foto mojna(foto çekebilirmiyim) diyerek çekebilirsiniz. Vakit kalırsa bir kaç akşam takılmak istiyorum gene diskoya müzük eğlenceli oluyor ama ertesi gün gürültü ve alkol buharından baş ağrısı çekilliyor(ben alkol kullanmıyorum).
dostum merhabaa...bende moskovada yasiyorum..yaklasik 1994 ten beri...ayni meslegi yapiyoruz..spider degilde dis cephe uzerine benimki..moskovaya geldinmi beni muhakak ara..bulusalim..iyi yolculuklar...

bendende bu kadar hade kalin saglicakla..:))

Son düzenleme:
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
dostum merhabaa...bende moskovada yasiyorum..yaklasik 1994 ten beri...ayni meslegi yapiyoruz..spider degilde dis cephe uzerine benimki..moskovaya geldinmi beni muhakak ara..bulusalim..iyi yolculuklar...

Benim yolculuk vize nedeni ile cumaya kaldı. Çalıştığım şantiye Taliatti de oraya İstanbul-Kazan-Taliatti olarak aktarmalı gidiyorduk. Bu sefer İstanbul-Moskova-Samara-Taliatti olarak gideceğiz. Şimdi yeni işler almakla meşkulüz bakarsın bir işde Moskova dan yakalarız. Olmasa bile bakarsın hava alanında karşılaşırız belki. Rusçayı daha sökmedim ama bulduğum hatundan epey bişeyler öğrendim yavaş yavaş sökeceğim inşallah. Bu arada Rusyada motosiklet olayı nasıl oluyor ben Taliatti de 1 tane bile göremedim.

Benim yolculuk vize nedeni ile cumaya kaldı. Çalıştığım şantiye Taliatti de oraya İstanbul-Kazan-Taliatti olarak aktarmalı gidiyorduk. Bu sefer İstanbul-Moskova-Samara-Taliatti olarak gideceğiz. Şimdi yeni işler almakla meşkulüz bakarsın bir işde Moskova dan yakalarız. Olmasa bile bakarsın hava alanında karşılaşırız belki. Rusçayı daha sökmedim ama bulduğum hatundan epey bişeyler öğrendim yavaş yavaş sökeceğim inşallah. Bu arada Rusyada motosiklet olayı nasıl oluyor ben Taliatti de 1 tane bile göremedim.
burda yazin sen goreceksin...turkiyede olmayan motorlar var..ve tayvandan yan sanayi baya var burda..ama sunu soyliyim kazandaki gibi kolay degil moskova.ve kiralarda benim oturdugum ev 23000 rbl mesela..bu arada kazandaki IKEA nin giydirme cephe ve skylight islerini ben yaptim..kazanda piyasa iyi orasi cok acik..ve gunes aluminyum var orda..adam yerlesmis oraya gayet guzelde is yapiyor..eger ciddi isen buraya gelirsen beklerim..gezeriz..moskovayida biz biliriz yani..iyi calismlara..kendien iyi bak..

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
burda yazin sen goreceksin...turkiyede olmayan motorlar var..ve tayvandan yan sanayi baya var burda..ama sunu soyliyim kazandaki gibi kolay degil moskova.ve kiralarda benim oturdugum ev 23000 rbl mesela..bu arada kazandaki IKEA nin giydirme cephe ve skylight islerini ben yaptim..kazanda piyasa iyi orasi cok acik..ve gunes aluminyum var orda..adam yerlesmis oraya gayet guzelde is yapiyor..eger ciddi isen buraya gelirsen beklerim..gezeriz..moskovayida biz biliriz yani..iyi calismlara..kendien iyi bak..

Eyvallah kardes kendine iyi bak...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar