Cruiser lar Neden Hız Yapmaz?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu kaplumbagaLar neden yeşiLdir gbi bi soru oLmuş ama :)

:cat:

"Cruise"ın kelime anlamı: ağır ağır gitmek, seyir etmek, ortalama bir hızla gitmek.

Cruiser (chopper değil, hala karıştıranların olduğunu görüyorum, bir foruma üye kişilerin bu ikisini karıştırmaması gerek) kelimesi de cruise fiilinden türetilmiştir. Yavaş gitmek isteyen, arkaya kaykılarak oturmak isteyen, (ve başka sebepler) cruiser alacaktır.

Soğuk içecek isteyen kola alır, sıcak içecek isteyen çay alır!

Bu kaplumbagaLar neden yeşiLdir gbi bi soru oLmuş ama :)

:cat:

"Cruise"ın kelime anlamı: ağır ağır gitmek, seyir etmek, ortalama bir hızla gitmek.

Cruiser (chopper değil, hala karıştıranların olduğunu görüyorum, bir foruma üye kişilerin bu ikisini karıştırmaması gerek) kelimesi de cruise fiilinden türetilmiştir. Yavaş gitmek isteyen, arkaya kaykılarak oturmak isteyen, (ve başka sebepler) cruiser alacaktır.

Soğuk içecek isteyen kola alır, sıcak içecek isteyen çay alır!

Bilmemek değil öğrenmemek ayıp demiş atalar :p

boy

@trasher
cruiser da illa hız istiyosan gv650 yi bir görmelisin...
1. MrCool arkadaşımızın açıklamasından sonra hala böyle bir yorum yapmak komik kaçıyor. Bkz.cruiser
2. Sen herhalde hızın anlamını bilmiyorsun, hala SS gibi gidiyor iddiasındaysanız bir gezide yanyana gideriz bakalım nasıl SS gibi gidiyormuş.
3. GV650'den çok daha performanslı cruiserler de mevcut.

evet cruiser lar hız için üretilmedi ama gv 650 200 ü çook fahat yaptığı herkes tarafından bilinir. ya hem napıcaksın hızı ya yavaş yavaş gitmek varken... braıkta fıstık gibi cilalanımış makinayı herkes görsün :D
kıskananlar çatlasın :p

Süper Moderatör (BBRR)
bizim demek istediğimiz her chopper güçsüz değildir elbette gv ye bu bir SS dir demiyoruz ..ama boy daha performanslıları var demiş 650 cc de gv dsen daha performanslı hangi chopper var merak ettim ..valla merak ettim bilmemek ayıp değilki öğrenmemek ayıp

bizim demek istediğimiz her chopper güçsüz değildir elbette gv ye bu bir SS dir demiyoruz ..ama boy daha performanslıları var demiş 650 cc de gv dsen daha performanslı hangi chopper var merak ettim ..valla merak ettim bilmemek ayıp değilki öğrenmemek ayıp

barış abi doğru söylüyo... bak o sorunca bende meraklandım 650 cc olupda gv650 den daha performansılı giden bi makina daha var mı ??

Süper Moderatör (BBRR)
650 cc olacak demişiz boss hoss kaç cc ..sorumuz aynen şöle 650 cc olacak chopper olacak ve 79 hp den güçlü olacak...

boss hoss 8200 cc

lütfen dengeli bir kıyas yapacak olan veya bizim sorumuza cevabı olan varsa cevap versin ..

Son düzenleme:
650 cc olacak demişiz boss hoss kaç cc ..sorumuz aynen şöle 650 cc olacak chopper olacak ve 79 hp den güçlü olacak...

boss hoss 8200 cc

lütfen dengeli bir kıyas yapacak olan veya bizim sorumuza cevabı olan varsa cevap versin ..

Ben koyulacivert'e cevap vermişim ama neyse...

Son düzenleme:

boy

GV650 den daha performanslı cruiserler var derken, cruiser kelimesinin ne anlam ifade ettiğinden yola çıkarak demiştim. 650cc olup GV650'den güçlü bir cruiser var mı bilmiyorum ama zaten GV650'nin üzerindeki motor GT650R'nin üzerindeki motor ile aynı. Yani aslında bu motor cruiser motoru değil. Özet olarak anlatmak istediğim şuydu; cruiserlerin motoru çok güçlü olabilir ama cruiserler sürat için üretilmiş makinalar değildir çünkü sürat söz konusu olduğunda sadece gücü değerlendirmek anlamsızdır. O gücü kaldıracak şasi, denge, aeordinamiklik, v.s.. kriterleri de çok büyük önem teşkil etmektedir.

Bakın GV650'yi ne hale sokmuşlar... TREND KILLER !!!

Hyosung TrendKiller.jpg

HyosungTrendKiller1.jpg

Süper Moderatör (BBRR)
boy aynı mantıkla zaten gt 650 r ın üstünde gv motoru var bu yüzden ss değildir diyoruz ...:p
ayrıca bakış açısına göre değişen görecelibir kavram var bence gv 650 copper lar arasında en güzel görünüşe sahip olanı...yumuşak çizgileri koruyarak sert bir görünüşü var..biraz harleyin 100. yıl özel üretimine benzetiyorum

Son düzenleme:
Süper Moderatör (BBRR)
tamam abi işte fuarda geliyom ordayım sen motorun kaskosunu yaptırıver bi zahmet :p

Büyük ölçüde beygir farkından dolayı yuksek hızlara ulaşamıyorlar. Ama bunun yanında rüzgar ve ağırlık etkiside buyuk.

Aerodinami (Rüzgar sürtünme katsayısı) vites dişli oranları sürüş pozisyonu ağırlık ve ağırlık merkezi lastik tipleri amortisör açıları ve sertliği daha bir çok sebeb ve etken eklemek mümkün önemli olan makinenin kullanım tarzı alınış üretilme amacı esas alınarak dizayn ediliyorlar...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar