Cruiser lar Neden Hız Yapmaz?

Yuksek Tork = Yuksek Ivmelenme
Yuksek Beygir = Yuksek son surat

Beygir = Tork x Devir

Bir diger deyisle deviri arttirirken tork'u dusurmeden tutabilen motorun beygiri de yuksek olur.

Cruiser'larda tork yuksek olmasina ragmen bu torku yuksek devrilere tasiyamadiklari icin beygirleri dolayisiyla son surat'leri de dusuktur. Ote yandan kalkislari yeteri kadar mutluluk verir cunku tork'lari yuksektir :)

Agirlik, ruzgar vb. ikincil etkilerdir. Ornegin, uzerinde 2 kisi ile 600'luk bir SS'in son surati, uzerinde tek kisi olan 750'lik bir cruiser'dan, agirliklari birbirlerine cok yakin olmasina ragmen her zaman daha fazla olacaktir.

GV650 den daha performanslı cruiserler var derken, cruiser kelimesinin ne anlam ifade ettiğinden yola çıkarak demiştim. 650cc olup GV650'den güçlü bir cruiser var mı bilmiyorum ama zaten GV650'nin üzerindeki motor GT650R'nin üzerindeki motor ile aynı. Yani aslında bu motor cruiser motoru değil. Özet olarak anlatmak istediğim şuydu; cruiserlerin motoru çok güçlü olabilir ama cruiserler sürat için üretilmiş makinalar değildir çünkü sürat söz konusu olduğunda sadece gücü değerlendirmek anlamsızdır. O gücü kaldıracak şasi, denge, aeordinamiklik, v.s.. kriterleri de çok büyük önem teşkil etmektedir.

Standart üretim olarak GV 650 den daha performanslı cruiser ben bulamadım.Ama modifiye edilerek 125 cc ,12 hp bir motor 30 hp olabiliyor, yada başka örnek Kawasaki yıllarca pistlerde yarıştırdığı motorunu çok az bir oynama ile ER5 speed EN 500 Chapper KLR 500 ENDURO diye senelerce satmadımı.Hepsi aynı motordu fakat kullanılma şekline göre dizayn edilmişlerdi, ki ben 3 sene yaklaşık 40000 Km EN 500 kullanmış bir binici olarak defalarca 500 lik bir makinada 200 Km/s hızları gördüm.Ama ynı performansı KLR 500 den nasıl beklersin.
Gelelim GV 650 konusuna kesinlikle sürat için üretilmiş yada hız için binilecek bir motor değil tabiki tarzı da buna uygun değil eğer öyle düşünülüp alınırsa kesinlikle sonu hüsrandır mutlu olamazsın.
Ama standart bir chapper yada cruıser deyip alınırsada sonu gene hüsrandır. Bunu kullanan jokey' in ata nerede çüş nerede deh diyeceğini çok iyi bilmesi gerekir. Eğer yavaş gidip bütün gözlerin sende olmasını istersen kasıla kasıla gez kıskansınlar veya trafikte seninle oynamak yada otobanda uzamak gazlamak istersen sana kesinlikle hayır demez. Sen nerede ve nasıl kullanacağına karar ver yeter.

O gücü kaldıracak şasi, denge, aeordinamiklik, v.s.. kriterleri de çok büyük önem teşkil etmektedir.
Bahsedilen kriterlerin hepsi fazlasıyla test edilmiş ve uygulanmıştır.

bu makınatı kullanıyorsan hızlı gıtmeyı dusunmıyeceksın bunun yapacagı ıs bu dııl
ben bu makınayı kullanırken en cok hosuna gıden sey güneşı caprazıma alıp kendı gölgemı seyretmek bundan sonrası boş

KLV-1000 Den Ayri Bir Vn-800 Kullanici Olarak,,otobanda 190 Km Sürati Rahatca Görebiliyorum..

Sizce Iyi Sürat Değilmi Bir Cruiser Için???

KLV-1000 Den Ayri Bir Vn-800 Kullanici Olarak,,otobanda 190 Km Sürati Rahatca Görebiliyorum..

Sizce Iyi Sürat Değilmi Bir Cruiser Için???[/QUOT
Sürat kullanılan araca,Kullanan kişiye ve kullanılan yola göre değişir ama ben o sürati neredeyse 3 viteste görüyorum sen yinede motorunu zorlama. Zira VN 800 sürat motoru değil harika bir keyif ve gezi motorudur.

Paylaşım için sağolun ben ve henüz cruiser lar hakkında fazla bilgisi olmayan arkadaşlar için yararlı bir konu oldu :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar