Microsoft'tan Korsanla Mücadele

Katılım
28 Kas 2005
Mesajlar
1,910
Microsoft'tan korsanla mücadele

İstanbul (AA)- Microsoft'un 20 Şubat Salı günü uygulamaya koyacağı Windows Orijinal Ürün Avantajı Bildirimi (WGA) uygulaması ile orijinal olmayan yazılım kullananlar, Windows işletim sistemlerini güncelleyemeyecek.

İnternete bağlı ve otomatik güncelleme seçeneğini kullanan kişilerin Windows XP'lerinin orijinal olup olmadığını kontrol eden WGA Bildirimi, kullanıcılara orijinal yazılım kullanmanın avantajlarına ilişkin bilgi verecek.

WGA Bildirimi kapsamında, kullanılan Windows orijinal değilse, giriş ekranında ve sistem uygulamaları alanında 14 gün boyunca ''sahte yazılım mağduru'' olabileceklerini vurgulayan bir uyarı görünecek.

İki haftalık süre sonunda hala orijinal olarak etkinleştirilmeyen Windowslar için, aynı alanlarda ürünlerinin orijinalliğinin doğrulanamadığı uyarısı yer almaya başlayacak.
Windows'unun orijinal olmadığını öğrenen kullanıcılar orijinal lisans sahibi olup bu doğrulamayı yapabilirken kullanıcılar bu aşamadan sonra herhangi bir uyarıyla karşılaşmayacak.

Windows'unu orijinalleştirmeyen kullanıcılar, virüs, kurtçuk ve casus yazılım gibi tehditlerin yanı sıra kodlamadaki hatalar sonucu yazılımın bazı fonksiyonlarının düzgün çalışmaması riskleriyle karşılaşıyor. Türkiye'de bugüne kadar 4 milyonu aşkın kullanıcının internet üzerinden işletim sistemlerinin orijinal olup olmadığını kontrol ettiği ve yüzde 45'i orijinal olmayan Windows kullandığı için doğrulamayı geçemediği kaydedildi.

kaynak: http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Science&id=X1171620593937&date=16Subat2007
 
Katılım
14 Nis 2006
Mesajlar
1,295
Edirnedeki bilgisayarcıları gezmişler lisanssız windows kullananlara 3.000 ytl ceza kesmişler
 
Katılım
8 Tem 2004
Mesajlar
7,735
Yaşasın Linux

6a5aaaa355da.jpg
 
Katılım
27 Ara 2005
Mesajlar
5,149
Windows'un sonu geliyor demektir bu. Kopya XP'ler olmasaydı Linux bugün çok daha yaygın olurdu, Vista'yı görünce Linux'un geleceğinin ne kadar parlak olduğunu anladım :)
 
Katılım
20 Ara 2006
Mesajlar
974
Windows orjinal cd key ile kurulmadıysa update yapma şansınız zaten yoktur. Fakat herşeyin bir çaresi vardır.
 
Katılım
14 Haz 2006
Mesajlar
8,146
içinizde hiç % 100 türk malı olan pardüs 2007 kullanan oldumu?
tübitak tarafından yazılmış bir program olup yazılımcısının söyledigine göre windows'un yaptıgı herşeyi yapabiliyor. ve windows ile karşılaştırdıgında artılarının oldugun söyledi . yazılımı yapan kişi pc'nize windows'u silmeden de kurabilirsiniz memnun kalmazsanız silin diyor. adam gerçekten iddalı konuştu .

bu hafta sonu http://www.pardus.org.tr/urunler/index.html adresinden indirip pc ye kurcam memnun kalırsam kullanırım. sonuç olarak wındows'u tehlikeye atan bir durum yok oda durcak pc de 2 tane işletim sistemi olcak açılırken hangisi istersem onunla başlıycam. umarım iyi bir işletim sistemi hazırlamışlardırda bu wındows linüx gibi yabancı kaynaklı işletim sistemlerinden kurtuluruz...
 
Katılım
10 Tem 2006
Mesajlar
20,993
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Edirnedeki bilgisayarcıları gezmişler lisanssız windows kullananlara 3.000 ytl ceza kesmişler


Kim kesmiş?...Parayı kim tahsil etmiş?..Kimin cebine girmiş.....Ben nerden bileyim sahtemi diilmi?..Şimdi onumu araştırıcam...Banane...Makinayı aldığımda bana bunun orjinal windows olduğuna dair yazı mı verdiler...Madem sahte kullanılamıyor o zaman makinanın yanına bandrol yapıştırsınlar ki anlayalım...

Hem kel hem fodullar...Artık tuzları kuru tabi....Herkes mahkum zannediyorlar...
 

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
17 Ağu 2006
Mesajlar
1,773
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
amma açık kodcu varmış yau :p yaşasın maykrosoft :p
 
Katılım
15 Kas 2005
Mesajlar
9,362
Linux şu an Windows'un en büyük rakibi. Windows'un sahne arkasında ne yaptığı belli olmadığından birçok devletin ordusu Linux kullanmaya başlamış durumda.
Kimi'ye de selam bu arada, topiğe uğra arada sırada.
 
Katılım
18 May 2006
Mesajlar
1,153
salla yaaaa yalan soluyo bu mıkrosoft.....parası neyse verırız alırız....
 
Katılım
16 May 2006
Mesajlar
2,633
Bu sorun uzun bir süredir var yaklasık 1-2 ay oncesine kadar da update yapamıyorduk microsoftun sitesinden... Ama bazı sitelerde microsoftu kandırabilcek dosyalarda mevcut :p
 
Katılım
22 Mar 2005
Mesajlar
1,096
Linux şu an Windows'un en büyük rakibi. Windows'un sahne arkasında ne yaptığı belli olmadığından birçok devletin ordusu Linux kullanmaya başlamış durumda.
Kimi'ye de selam bu arada, topiğe uğra arada sırada.

Linux Windows'un falan rakibi değil. Daha zamanı var onun için. :)
Linux gerçekten Microsoft'un rakibi değil. Aynı segmentin ürünleri değil. Windows nerdeee, Linux nerde. Windows Linux'u rüyasında görür ancak. Vista'da ellerinden geldiğince özenip ne var ne yoksa çarpmışlar, ama her zamanki gibi yarım yamalak. Microsoft şu işi öğrenemeyecek bir türlü.
 
Katılım
27 Eki 2006
Mesajlar
1,139
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Korsan CD Korsan VCD, Korsan DVD, Korsan Yazılım.

Windows'un sonu geliyor demektir bu. Kopya XP'ler olmasaydı Linux bugün çok daha yaygın olurdu, Vista'yı görünce Linux'un geleceğinin ne kadar parlak olduğunu anladım :)

Linux ücretsiz dağıtılan bir işletim sistemidir. Böyle olduğu halde tüketici korsan da olsa niçin windowsu tercih etmektedir?

Linux şu an Windows'un en büyük rakibi. Windows'un sahne arkasında ne yaptığı belli olmadığından birçok devletin ordusu Linux kullanmaya başlamış durumda.
Kimi'ye de selam bu arada, topiğe uğra arada sırada.


Böyle yapıyolarsa o zaman çabuk gelir merak etme.....

Linux windowsun rakibi değil. Ne zaman tam anlamı ile güvenli bir işletim sistemi haline gelirlerse o zaman rakip olurlar.(Kişisel bazda)
Hiçbir ciddi kuruluş açık kaynak kodlu yazılım kullanmaz. Olsa olsa küçük çaplı deneme yapıyorlardır.


Linux gerçekten Microsoft'un rakibi değil. Aynı segmentin ürünleri değil. Windows nerdeee, Linux nerde. Windows Linux'u rüyasında görür ancak. Vista'da ellerinden geldiğince özenip ne var ne yoksa çarpmışlar, ama her zamanki gibi yarım yamalak. Microsoft şu işi öğrenemeyecek bir türlü.

Daha önce başka bir topic de explorer tartışması yapmıştık. Orada da yaşasın özgür ve bedava yazılım nidaları yapıldı ama ilginç bir şey vardı. İE de ücretsiz dağıtılan bir yazılımdır.
Microsoft'un ücretsiz dağıttığı yazılımlara bile muhalefet yapılıyorsa bunun adı özgürlük taraftarlığı değil, microsoft düşmanlığıdır.
Milletimin en sevdiğim özelliklerinden biri olan zayıftan yana olma niteliği bilgisayar dünyasında da kendini gösteriyor. Bu nedenle kabul etmeliyim ki bende de biraz gıcıklık var.
Ama bu şu gerçeği değiştirmiyor.
Bir banka, bir bakanlık, askeri ya da savunma teşkilatları, büyük para dönen kuruluşlar, PHP Nuke kullanarak site yapmaz.
Açık kaynak kodlu yazılımlar kişisel kullanıcılar için bence çok iyi ve desteklenmesi gereken yazılımlardır.
İş kurumsala döndüğünde açık kaynak kodu kapalı hale gelir.
Herkesin kod ekleyebildiği, yani kodların anonim kullanıcılar tarafından yazıldığı bir program ya da işletme sistemine asla güvenilmez. O kodları yazanları gerçekten iyi niyetli olduklarına nasıl inanabiliriz?

Bunların dışında, bu işin bir emekçisi olarak, korsan yazılım kullanma olayına karşıyım.
Sevdiğiniz bir sanatçının korsan cdlerini alırsınız. Sonra o sanatçı para kazanamamaya başlar ve başka sektörde ekmeğini arar.
Yazılım sektörü de böyledir.
İnsanlar üretemez hale gelirse bilgisayar sektörü gelişecek diye boşu boşuna bekleriz.
Kişisel olarak açık kaynak kod olayını sonuna kadar destekliyorum.
Bunun dışında microsoftun karşısına ciddi bir rakibin dikileceği ve istediği gibi at koşturamayacağı bir günün de hayalini kuruyorum.
Ama böyle zengin bir rakibe parasız yazılımla karşı koyulamayacağı gerçeği var.

Bu gün açık kaynak kodlu yazılımlar, microsoftu milyonlarca dolarlık ARGE masraflarından kurtarmaktan başka bir işe yaramıyorlar.
İyi niyetli bir programcı kod yazıyor.
Sizler test ediyorsunuz.
Bu test sürecini takip eden microsoft, tüm sorunlar giderildikten sonra alıp kendi programının içine gömüyor.
Aslında açık kaynak kodu desteklemekle bir nevi microsoftun ekmeğine yağ sürmüş oluyoruz.

Bazı düşünce sistemlerine parasız asker yazılıveriyoruz.
Ben buna karşıyım.
 
Katılım
27 Ara 2005
Mesajlar
5,149
@patriote, bence yanıldığın bir nokta var. Açık kaynak kodlu Firefox, Microsoft'un yazdığı IE'den çok daha az açığa sahip; çöküp durmuyor ve virüslere karşı daha dayanıklı. İkisi de bedava dağıtılıyor ama Firefox'un çoğu yönden üstünlüğü tartışılmayacak kadar belirgin. Açık kaynak kodlu Firefox'a internet bankacılığında daha çok güveniyorum, her gün devasa açıkları çıkmıyor ve sürekli güncellenme altında.

Linux da, şu an için olmasa bile, Windows karşısında çok iyi bir konuma gelecek. ABD 9/11'den sonra Microsoft'tan yazılımlarında gizli açık kapılar bırakmasını istedi, Microsoft resmi olarak reddetti. Peki gerçekten reddettiğini ispatlayabilir miyiz? Hayır, çünkü kodları göremiyoruz. Ama Firefox'da yeterince teknik bilgimiz varsa kaynak dosyasını açar, gizli kapı var mı bakabiliriz.

Kim daha güvenilir?
 
Katılım
8 Tem 2004
Mesajlar
7,735
Linux ücretsiz dağıtılan bir işletim sistemidir. Böyle olduğu halde tüketici korsan da olsa niçin windowsu tercih etmektedir?

Bu bir nevi danışıklı dövüş. Diğer program yapımcıları programlarını Windows tabanlı yaptıkları için kullanıcıya da pek seçenek kalmıyor. Mesela "Photoshop kullanmak istiyorsanız, işletim sisteminiz Windows olmalıdır" gibi (Photoshop'un Linux sürümü var mı bilmiyorum, örnekti sadece).
 
Katılım
26 Ara 2006
Mesajlar
573
patriote in soyledikleri bir yere kadar dogru ama soyle de bi gercek var; adamlar otoup binlerce satir kod uzerinde caliacaklarina bence sadece fonksiyon-işlev-kullanım olarak esinlenmek veya ornek almak soz konusu olabilir microsoft icin.

yoksa o kadar kod satirini kendi isletim sistemleri veya progamlarina implament etmeleri gercekten daha zor bi is.


bunun yani sira windows icin bu daha once yapilaz miydi ? tabii ki microsoft rahatlikla daha once de yapilabilirdi.. ama su asamada pazar windows kullandi, sevdi, alisti.. simdi diger alternatiflere bile zor bakıyor insanlar.. kaçımız linux kuralim bakalm diye dusunuyor ?

ayni seyler photoshop, 3dmax, autocad icin de gecerli.. ogrenci olan veya amator olarak ilgilenen biri lisanssiz sekilde kullaniyor, sonrasinda kendi sirketinde veya calistigi yerde mecburen lisansli sekilde kullanmanmecbuiyetinde oldugundan , oncesinde lisanssiz olaylara ses cikarmiyor gerek dagitici , gerek de BSA.


dengeler boyle bu is icin..

ben de acik kaynak kod ile yazilmis bir gelecek goruyorum..
;)

selam - sevgi



Shakulin
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst