@patriote
Sen racer25 ile yarış, kategorileriniz onunla tutuyor![]()
geçenlerde koruma takozu hakkında yazılar yazmıştık. ben dün benim takozları denedim pek işe yaramadı. eklemek istedim
geçenlerde koruma takozu hakkında yazılar yazmıştık. ben dün benim takozları denedim pek işe yaramadı. eklemek istedim
Edy hayırdır kaza mı yaptın yani? öyleyse çokale: geçmiş olsun?
Edy dostum, aralık ayında ben de bir kazayı ucuz(1kırıkla) atlatmıştım. Kazaya sebep olan yaratık kaçmıştı. Belgelerimi düzenleyip (hastane faturaları, kaza tutanağı, dilekçe vs.) Karayolları Garanti sigorta fonuna gönderdim. (Henüz sonucu belli degil) ancak eğer karşı taraf masraflarını karşılayamıyorsa senin de belgelerle başvurmanı öneririm.
hadi yarışalım
![]()
Edy büyük geçmiş olsun. Motorun halini gördüm. Ucuz atlatmışsın.
Moralim bozuldu oraya bir şeyler yazmak istemedim.
Gelişen olaylardan bizi haberdar et...
**************
Yarışmak isteyen arkadaşlar için söyleyeyim. Benim için kategori farketmez. Yeterki bol virajlı bir yol olsun.
![]()
![]()
Benim karakaçan şimdiye kadar çok fazla utandırmadı.....![]()
Türkiye yolları Fransa yollarına benzemez arkadaşım. Sen şimdi kaliteli asfalta alışmışsındır. Genelde yurtdışında motor kullananların buraya gelince stili değişiyor. Hehehehehe :mrgreen: O yüzden ben sana piste gir derim. Gerçi buranın pistleri yine yurtdışındaki düzgün pistlerden çok farklı, kendini ilk virajda pist dışında bulabilirsin. Keşke güzel pistlerimiz olsa da herkes pist heyecanını yaşasa.Yarışmak isteyen arkadaşlar için söyleyeyim. Benim için kategori farketmez. Yeterki bol virajlı bir yol olsun.
patriote acaba hangı markalarla yarıştın ve sonuçları nasıl merak ettım de yenı kullanıcı olarak...
Boy@patriote
Türkiye yolları Fransa yollarına benzemez arkadaşım. Sen şimdi kaliteli asfalta alışmışsındır. Genelde yurtdışında motor kullananların buraya gelince stili değişiyor. Hehehehehe :mrgreen: O yüzden ben sana piste gir derim. Gerçi buranın pistleri yine yurtdışındaki düzgün pistlerden çok farklı, kendini ilk virajda pist dışında bulabilirsin. Keşke güzel pistlerimiz olsa da herkes pist heyecanını yaşasa.
Teşekkür ederim. Ben yarış için şimdilik sadece grenaj döktüm. Normalde Türkiye'de polyester grenaj kullanıyorlar. Polyester kötü bir malzeme olduğundan ve geçmişte bir sürü yarış teknesi ve uçağı döktüğümüzden grenajları da kendim yapayım dedim. Elyaf ve epoxy kullandım. Burada carbon bulmak çok zor ve pahalı. Sizin oralarda ne tür grenajlar kullanılıyor? Bana bu konuda bilgi verirsen sevinirim.Senin yarış işi ne oldu?
Yapabileceğim bir şey varsa seve seve yardım etmeye çalışırım....



@patriote
Teşekkür ederim. Ben yarış için şimdilik sadece grenaj döktüm. Normalde Türkiye'de polyester grenaj kullanıyorlar. Polyester kötü bir malzeme olduğundan ve geçmişte bir sürü yarış teknesi ve uçağı döktüğümüzden grenajları da kendim yapayım dedim. Elyaf ve epoxy kullandım. Burada carbon bulmak çok zor ve pahalı. Sizin oralarda ne tür grenajlar kullanılıyor? Bana bu konuda bilgi verirsen sevinirim.
Tabi ki, istediğin yardım olsunbu arada yakında bende grenaj döktürecem galiba yardımcı olursun
Yanlış anlaşılma olmuş, ben polyester kullanmıyorum, epoxy kullanıyorum. Yurtdışında da epoxy kullanılıyor reçine olarak. Cam elyafı (fiber), carbon veya carbon-kevlar elyaf kullanabiliyorsun epoxy ile. Kalıpları da grenajı döktüğün aynı malzemeden yapabilirsin. Kalıbını çıkartacağın parçanın üzerine PVA (polivinil alkol) kalıp ayırıcı sürüyorsun, bu sayede orjinal parçaya zarar gelmiyor. Çok ince bir şeffaf film tabakası oluşuyor. Bunun üzerine elyaf ve epoxy döşüyorsun. Kalıbın kalın olması, esnememesi gerekiyor. Biz kalıp uzun süre dayanabilsin diye epoxy içine metal tozu da katıyoruz biraz. Aşınmalara ve kırılmalara karşı bayağı faydası oluyor. Sizin oralarda bu tip malzemeleri bulman çok daha kolay. Şimdiye kadar kullandığım West, SP ve Hannsmann (eski adı Ciba-Geigy) epoxy markaları var. Elyaf tamamen yapacağın malzemenin ne kalınlıkta olması gerektiğine göre değişiyor. Elyafın çok çeşidi var, genelde gr/m2 cinsinden ayrım ediliyor. Kendin yapabilirsen piyasada satılan aynı kalitedeki bir grenajın 1/4 fiyatına mal edebilirsin.Yalnız polyester ilgimi çekti.
Kalıbı nasıl hazırlıyorsun?
@patriote
Yanlış anlaşılma olmuş, ben polyester kullanmıyorum, epoxy kullanıyorum. Yurtdışında da epoxy kullanılıyor reçine olarak. Cam elyafı (fiber), carbon veya carbon-kevlar elyaf kullanabiliyorsun epoxy ile. Kalıpları da grenajı döktüğün aynı malzemeden yapabilirsin. Kalıbını çıkartacağın parçanın üzerine PVA (polivinil alkol) kalıp ayırıcı sürüyorsun, bu sayede orjinal parçaya zarar gelmiyor. Çok ince bir şeffaf film tabakası oluşuyor. Bunun üzerine elyaf ve epoxy döşüyorsun. Kalıbın kalın olması, esnememesi gerekiyor. Biz kalıp uzun süre dayanabilsin diye epoxy içine metal tozu da katıyoruz biraz. Aşınmalara ve kırılmalara karşı bayağı faydası oluyor. Sizin oralarda bu tip malzemeleri bulman çok daha kolay. Şimdiye kadar kullandığım West, SP ve Hannsmann (eski adı Ciba-Geigy) epoxy markaları var. Elyaf tamamen yapacağın malzemenin ne kalınlıkta olması gerektiğine göre değişiyor. Elyafın çok çeşidi var, genelde gr/m2 cinsinden ayrım ediliyor. Kendin yapabilirsen piyasada satılan aynı kalitedeki bir grenajın 1/4 fiyatına mal edebilirsin.