Sevgili İzel, bu karşılaştırmayı holiganizm boyutlarına taşımak istemiyorum, ancak birkaç noktayı açıklığı kavuşturmam gerekiyor sanırım.
İlk olarak ister dylan, ister joyride, isterse 250 cc bir scooterda ilk 100 km deki ivmelenme grafiği hemen hemen aynıdır. Fark 100 km nin üstüne çıkıldıktan sonra yada motorlar maksimum devirlere yaklaştığında ortaya çıkar. Yani 14, 15 veya 22 bg karşılaştırması ilk 100 km hız için anlamsızdır. :wiinkk: Dolayısıyla joyride ile yada dylan ile 110-120 km arası hızlarda sorunsuz yolculuk ediyorsanız 250 cc lik bir motorda sizi etkileyecek ne olacak? Ha eğer ben 250 cc lik bir motorla 140-150 km hız ile yolculuk ederim diye düşünüyorsanız yanılırsınız bunu burgman 400le bile zor başarırsınız. :farao: Demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir son hızda 5-6 beygirlik fark için 250 cc bir motora para ödemem, üstelik şehir içinde kullanacaksanız yapabileceğiniz hız ortadayken. :bounce:
İkinci olarak Dylan cebe zarar demiştim doğru, çünkü şuanki nbc motor (
NBC MOTORS ) fiyatları 4.500 ytl, dylan 5.500 ytl yani 1000 ytl daha ucuz. Bunlara ek olarak dylan alırsanız almanız gerekenler; yan ayaklık + ön cam + joyridedaki 40 lt bagajı olmadığı için bir topcase. Bu aksesuarları da aldığınızda fiyatın nerelere varacağını siz düşünün. :cyclopsan
Servis ücretlerine gelince bu konuda hangi servisten ve nasıl bir hizmet aldığınıza göre fiyatlar değişir. Benim servis tercihim sitemiz sponsorlarından Altan Motor dur ve fiyatları onlara sorup karşılaştırma yapabilirsiniz. Çünkü sadece yağ değiştirerek servis hizmeti verdiğini iddia eden yerlerle karşılaştırma yapmanızı istemiyorum. Mümkünse kendilerini ziyarete gidin farkı kendi gözlerinizle görün. Ama genel bilgi olsun diye söylüyorum fiyatları sizinki ile aşağı yukarı aynı.
Üçüncü olarak SYM ürünlerini kopya çin ürünleri ile karıştırmamanızdır. Her ne kadar ülkemizde Suzuki garantisi altında satılmasına ve suzuki servisleri bakıyor olsada dünyada ve avrupada kendini kanıtlamış bir markadır. Bu konuda isteyen SYM başlığından daha detaylı bilgilere ulaşabilir.
Tekrar söylüyorum dylan kötü değildir ve her iki motor birebir kıyaslanamaz. Kulvarları farklı zaten, ben dylanı iki kişi rahat edemediğim için + ön cam + bagaj sorunu olduğu için tercih etmedim. SYM yi araştırdıktan sonra kalitesi + konforu + fiyatı daha uygun olduğu için tercih ettim.
Biraz uzun oldu galiba artık kusura bakmayın, sadece körü körüne marka sadakati ile kıyaslama yapmadığımı belirtmek istedim. Ayrıca dylan başlığı hala takip ettiğim konular arasındadır. :rendeer:
Sevgiler & Saygılar