Merhaba...!
Artık ben de 4500 km lik GV 650 tecrübemden edinmiş olduğum bilgileri sizlerle paylayaşayım dedim.
İlk olarak şunu söylemek istiyorum, altınızda Gv 650 gibi bir makina var ise, sağ elinizi acilen terbiye etmeyi öğrenmeniz gerekmekte kesinlikle. Makinanın teknik özelliklerine bakıldığında, bir cruser dan beklenenin aksine maksimum gücünü, düşük devirler de değil, yüksek sayılabilecek devirler de vermekte makina. Race makinalar dahil, kendi cc sindeki her makinayla peşpeşe gidebilecek durumdaki bir makina. Yani oldukça hızlı.
Sağ elinizi terbiye ettiğiniz ve vites aralıklarını kavradığınız andan itibaren. Şehir içinde bir scuterdan farkı yok kullanmanın. İnanılmaz rahat, atak ve manevra kabiliyeti çok yüksek bir makina. Bana virajlara girerken hep, makina sanki virajı kendi görüp ona göre yatıyormuş gibi geliyor. İnanılmaz rahat. Vibrasyon sorunu yok denecek kadar az. Soğuk motorla yüksek devirle kullanırsanız vibrasyon yükseliyor. Motor ısınıp formunu bulduktan sonra %60-70 azalıyor.
Bir Düzce, bir Adapazarı ve bir kez de Tekirdağ Çerkesköy yolu yaptım. Uzun yolda performans inanılmaz. Ama boyum 185 olmasına ve kol ve bacak boylarımın boyuma göre oldukça uzun olmasına rağmen. Uzun sürüşlerde bir parça sırt ağrısı yaşatıyor. ( Gerçi bende cam olmadığı ve ortalama 160 - 190 km aralığında gittiğimi ve her seferinde de havanın rüzgarlı ve soğuk sayılabilecek bir düzeyde oluşunu da göz önüne alırsak. Yazın aynı şartlarda tekrar denemek gerek diye düşünüyorum). Ben 219 km otobanda anlıkda olsa gördüm. Ama gerek camım olmadığı için, gerekte eşim ve kızım aklıma geldiği için daha fazla zorlamadım. Şunu söylemeliyim 219 a hiç zorlanmadan çıktı, daha üst hızlara mutlaka çıkacaktır. Limitinin o kadar olmadığını hissettirdi makina bana.
Benim makinam sıfır aksesuar. Makinayı bu çıplak hali ile çok sevmeme rağmen, uzun yol için gerekli aksesuarları bu yıl istemesem de takmak zorunda kalacağım sanırım.
Şimdi bu makinanın hiç mi kötü bir şeyi, bir sorunu yok mu kardeşim diyecek olanlar için söyleyebileceğim şu olabilir ancak. Benim için sorun değiller ama başkaları için sorun olabilirler. Benzin deposu kapağından ve gösterge panelinden yüksek devirlerde, ne yaptıysam kesemediğim bir cızırtı geliyor. (çeşit çeşit contalar, kauçuk destekler neler denemedim. Yok yok, kesilmiyor)
Debriyaj telim koptu her makinada kopacaktır, beni sinirlendiren ve üzen kopması değil. Anadolu yakasının tek bayisinde bir debriyaj teli bulamamam oldu. Bunun dışında benzin koyup geziyorum. Başka bir sorunum yok.
Km lerim arttıkça buradan mutlaka sizlerle paylaşacağım.
Sevgiyle...