Problemin kaynağı her markanın kendine göre bir kategori üretmesinden kaynaklanıyor esasında.
Kategoriler standart olsa üretilen her motor , belirlenmiş kategoriler altında isimlendirse problem olmaz.
Pro ;
ER -6 ile Fz-6 yı eşlerken kullanım özelliklerine göre birbirlerine benzettim , teknik özelliklerine göre değil.
Her motoru teknik özelliklerine göre karşılaştırmak yanlış. Kullanım amaçlarına göre de birbirleri ile denkleştirmek gerekiyor.
Bir de önceleri TA ya enduro diyenler , şimdilerde yavaş yavaş enduro değildir , funduro dur demeye başladı. Galiba fikirler değişmeye başladı. :silent:
Dakar rallisindeki motorların grenajlı olması , belki de bu rallide neredeyse hiçbir enduro pistlerinden çıkılmayan süratlere çıkılması nedeniyle rüzgar katsayısını düşürmek için grenaj kullanılması gerektiği olabilir. Sadece benim şahsi fikrim tabi bu...
TA ülkemizde touring amaçlı kullanılmaktadır. TA ile dağa bayıra çıkan insan sayısı çok çok azdır. Bu nedenle Tr içinde touring gezileri yapmak için tercih edilen bir motor olmasıdır. Bunun asıl nedeni ülkemizdeki touring motorların fiyatlarının aşırı pahalı olmasıdır.
touring amaçlı motor alacak bir kullanıcı için uçuk fiyatlar ödemeden alabileceği motor modelleri kısıtlıdır. 20.000 ytl ye kadar bir bütçe ayıran bir kullanıcı 0 km. motor almak isterse mecburen bu dual purpose ürünlere yönelmektedir.
Mutlaka ne olursa olsun TA veya V-storm fanatikleri çıkabilir. Saygı duyarım. Ancak tezimi tekrarlıyorum.
Bu ülkede 18.000 ytl ye deauville ,19.000 ytl ye pan europan. 20.000 ytl ye Fjr 1300 As satılsa , bu ülkede satılan TA ve V-storm adetlerinde ciddi düşmeler olur. Bunun nedeni de touring amaçlı kullanılacak motorların ucuzlaması nedeniyle dual purpose motorlara olan mecburi ilgilinin azalmasıdır.