motosiklet seçimi

Merhaba arkadaşlar;

Benim henuz bir motorsikletim yok. Bütün ailevi baskılara rağmen 30 dan sonra edinme çabalarım sonuç vermek uzere. Şimdi bir ikilemde kaldım o nedenle yardımızını istiyorum.

Chopper/Crusier tarzı bir motor benim istediğim sakin sakin dolanayim etrafı seyredeyim maksat bu anlayacağız. Maddi durum da sınırlı oldugu için sıfır değil 2.el e yöneldim. Regal Raptor u hem görünüş hem de kullanıcı arkadaşların deneyimlerini okudukça samimi buldum. Ancak; bir Yamaha Virago 125cc buldum 2.750 ye 1997 model ve 14000km de. 250cc ile aynı kasa imiş.

Yamahayı bildik oldugu için tercih etmek mantıklı geldi ancak yaşı ve yedek parça durumu (fiyat vs) kafamı kurcaladı. Siz benim yerimde olsanız hangisini tercih ederdiniz ?

Bu tür motorlar race gibi çabuk yıpranmadıkları için (kullanım amacı ve tarzı) uzun yıllar dayanırlar... Yamaha Virago çok güzel bir motordur , ve fiyatı da iyi , eğer temiz bir motorsa onu seçebilirsin... Fakat anlayan birine check-up yaptırırsan motoru , meydana gelecek süprizlerden kaçınmış olursun.

Dediğim gibi 125cc. Buna rağmen fiyatı iyi diyorsun değil mi ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bencede yamaha farkı var oratada birkere +1 ile başla karşılaştırmaya

125cc az aslında. Bu motorlar genelde ağır olduklarından süratleri çok düşüktür. Uzun yola çıkmak işkence olur, şehir içi gezeceğim dersen de ağırlar.

Elbette burdan Yamaha alma Regal al dediğimi zannetme, sadece başka alternatifler yaratmalısın bence.

Doğum günün kutlu olsun bu arada Prometheus. Aslında kendime güvenim gelince biraz uzun mesafe de yapmayı planlıyorum. İnternette araştırdığımda bu 125 Viragoların kolay bir şekilde 250cc ye modifiye edildiğine dair yazılar buldum çoğu yurt dışı tabi. Siz ne diyorsunuz ? Buldugum motor da bunun bire bir aynisi

bikepics-402300-full.jpg

Motor, Kask, korumalar alım satım vs vs 3500 den yukarı çıkarsam zorlanırım. Ufak bir hesap yaptım 700-750 ye korumalar ve alım satım halloluyor; işte 2500-3000 arası bir butce ayirabilirim.

Şu ilandaki motora bir bakmak lazım

http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=3190798

ya da şu

http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2879439

Suzuki DR endurodur. Bozuk araziye de gelir ve zamanının iyi motorlarındandır. Eğer temizse düşün bence. Google'da hakkında birçok bilgi bulabilirsin.

Sevgili modumuz PRO sen herkesi enduro cu yapacan anlasildi:mrgreen:

bu arada ben regal raptor un de yamaha lisansiyla yapildigini duymustum, hatta viragonun aynisi gibi dediler, yoksa o keeway miydi? bilen varsa soylesin lutfen.. izmirli arkadasimizi da motor sahibi yapalim...:cat:

Günaydın arkadaşlar,

Prometheus Enduro tercih edilebilir elbette. Ozellikle çocuklugumda Africantwin leri hayranlıkla izlerdim. Bir tane daha vardı o neydi o dönemde Super Teneré anımsadım :D

Uglyhild Keeway ler sanırım viragoya benzeyenler

Bende var diye demiyorum kesinlikle.
Aynı safhaları atlattım motor karar verirken ve alırken. 125 cc çok kısa bir süre sonra tatmin etmemeye başlayacak. 250 cc Regal Raptor bence iyi bir seçimdir.

afrika twin sana buyuk gelmez mi baslangic icin... sen de benim gibi bi skyteam 200 sm ya da oyle biseyler al.. izmir de cok rahat edersin... servisi de var hem... ama sm olsun:)

ya ben chopper ci olacağım çelmeyin aklımı :) Prometheus ben de onu diyorum benim gibi bir çömez için biraz fazla gelmez mi Teneré de Twin de ?

Twin fazla gelir de, Super Tenere olmayan Tenere olabilir.
Tek silindir çok zorlamaz, ağırlığı hariç. Senin boyutları bilemediğimden net bir şey söyleyemem :)

Selam :) motosiklet öncelikle R yok :p

Farklı bi seçenek istersen kymco venox derim :wiinkk:

Bir dramaturg olarak bunu atladığım için utandım kendimden tesekkurler duzeltme için TDK der ki

Motosiklet:
Motor silindirinin hacmi 125 cm³ ten büyük olan, iki tekerlekli motorlu taşıt, motor

2.si butceye baktin mi benim ? Venoxlar güzel motor lar ancak; beni aşıyorlar

Twin fazla gelir de, Super Tenere olmayan Tenere olabilir.
Tek silindir çok zorlamaz, ağırlığı hariç. Senin boyutları bilemediğimden net bir şey söyleyemem :)

192 cm ye 75-80kg arası gider gelirim :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bir dramaturg olarak bunu atladığım için utandım kendimden tesekkurler duzeltme için TDK der ki

Motosiklet:
Motor silindirinin hacmi 125 cm³ ten büyük olan, iki tekerlekli motorlu taşıt, motor

2.si butceye baktin mi benim ? Venoxlar güzel motor lar ancak; beni aşıyorlar

192 cm ye 75-80kg arası gider gelirim :)

125 liklerin altı nee ozaman ?...Moped mi?....:silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar