Arkadaşlarim Motorumu Istediklerinde Onlari Kirmadan Nasil Hayir Diyebilirim???

BatHuuuu :mrgreen: gül gül öldüm wallaa :)

Bu arad cewap : Direkt hayır demek en iisi bencee... :)

Ya da motoruma kıymak istemiyorum dersin :)

çok basit ve net, motorumu benden istemeyin arkadaşlar başınıza bir şey gelebilir diyorum,zaten hiç kimseden hiç motor istemedim(kuzenim hariç ona veriyorum çünkü hem iyi kullanıyor hemde temkinli)dolasıyla o konuda taviz vermeyin hiç kimseninde kırıldığı filan yok.sadece kırılıyormuş gibi yapıyorlar.sadece ciddi olun taviz vermeyin.

çok basit ve net, motorumu benden istemeyin arkadaşlar başınıza bir şey gelebilir diyorum,zaten hiç kimseden hiç motor istemedim(kuzenim hariç ona veriyorum çünkü hem iyi kullanıyor hemde temkinli)dolasıyla o konuda taviz vermeyin hiç kimseninde kırıldığı filan yok.sadece kırılıyormuş gibi yapıyorlar.sadece ciddi olun taviz vermeyin.

:cat: :cat: :cat: :rendeer: :rendeer: :cat: :cat: Bence dee :)

bende aynı hataya düştüm çocukluk arkadaşım istedi konuşurkende anlatır motor düşürenindir yok şöyledir yok böyledir neyse motoru verdim bi tur atacak giderken agzı kulaklarında 15dk geçti yüzü bembeyaz geldi baştan farketmedim bi baktım yatırmış iki parça kırılmış 150 ytl anca tututuyo tamam yaptırcam alıcam... yanına gidiyorum .....'ya söyledim ayarlıcak 3 aydır parça gelecek. parasında pulunda değilim insan sözünün eri olur zaten siparişini verdim ama sözünün altında ezilsin istiyorum bisiklet değil vermemek lazım kim olursa

Valla çok üstüne geliyorlar ne kıymetli motormuş bee diyorlar,o yüzden kırmadan hayır demek imkansız...:):)

İşte kırmak lazım o zaman.. Ben alınca kardeşime bilem wermem.. hatta ona hiç wermem.. Hem motor gider hem kardeşim allah korusun :farao:

Hiç de kullanamaz !!! Wermem ki.. kilitlerim anahtarını wermem heheh :mrgreen: ASLA alamaz benden !

ya hocam kapat şikleyi adam iki gitsin, motor istop etsin sen nasıl motor kullanıyosun de akü bitirdin de yolla veya benim en çok sevdiğim ve genelde yaptıgım teknik benzin musluğunu kapat adam biraz gitsin 100 metre kadar gelirken motoru elinde taşıyarak gelsin ondan sonra iş tamam bi daha istemez sanırsam (bu işin de yüzsüzü çok ama

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aslında konu motosiklet değil, olay herhangi bir konuda hayır diyememek. Bu bana göre bir kişilikte zayıflık göstergesidir. :silent: :pr: Neden mi zayıflık, çünkü karşısındakinin tepkisinden korkulmaktadır. İlerde ondan elde edeceği çıkarı kaybedeceğini düşünmektir. Yani hem karakter zayıflığı hem de çıkarcılık sözkonusu. Benim herhangi bir eşyamı isteyip de alamadığı için benimle konuşmayacak veya kızacak arkadaşım varsa nereye giderse gitsin, umrumda bile olmaz.

İsteyen bana yollasın, ben isteyenler için hayrına "HAYIR" deyiveririm. :)

Hiç de kullanamaz !!! Wermem ki.. kilitlerim anahtarını wermem heheh :mrgreen: ASLA alamaz benden !

Yalnız sana yedek anahtar verecekler,o da büyük ihtimal kardeşinde olur.:mrgreen:
Pazar sabahları gazete alma bahanesi ile anahtarımı çalıyor :queen:

Demekki burda motosikleti olan herkes anadandoğma motorcu. Motosiklet kullanabilmek Allah vergisi olarak mevcut hatta Allah tarafından verilmiş bir imtiyaz. Bu ilahi imtiyaz kimseye devredilemez hatta akrabalardan arkadaşlardan öğrenmek isteyen olursa ona bile öğretilemez. Çünkü hepimiz doğuştan motorcuyuz. Motosikleti aldığımız gün sürmeyi biliyorduk. İş motosikleti almaktıu sadece onuda hallettik ve kimseye ellettirmeyiz.
Şimdi benim yazılanlardan anladığım bu. Herkes sürdürmem ellettirmem yanından bile geçirtmem diyo. Kardeşime bile vermem ya düşer bir yerine bişey olursa diyenler var. O zaman adam gibi sürmesini öğret kardeşinede düşmesin çocuk. Senin boş bir anında mutlaka alacak o motoru zaten öğret ki başına bişey gelmesin. Ya siz motosiklet binmeyi ehliyet kursunda mı öğrendiniz? Motosiklete ilk başladığınız yada merak saldığınız dönemlerde size kendi motorunu verip sürmeyi gösteren yardımcı olan kimse olmadı mı? Olduysa o adamda sizin gibi davransaydı şimdi motora binemiyor olurdunuz.

O zaman adam gibi sürmesini öğret kardeşinede düşmesin çocuk. Senin boş bir anında mutlaka alacak o motoru zaten öğret ki başına bişey gelmesin.

Ağzına sağlık..:cat:
Bende aldım arkadaşlarımdan başlarda,ya da rent a car dan kiraladım..:wiinkk:

Dishy valla ben motoru seviyorum herkesede sevdirmeye çalışıyorum. Sürmek isteyen olursa uygun bir yerde vitesi debriyajı gazı freni gösteriyorum. Bir tur atayım diyene gel şurdaki boş arsada bir tur at nasıl sürüldüğünü de göstereyim diyorum. Ben biliyom ver dolaşayım diyen olursa da ehliyeti varsa veririm. Ehliyet devlet için yeterliyse benim içinde yeterlidir.
Biz bu motosiklet sevgisini yaymazsak herkese; bize de trafikte deli gözüyle bakmaya devam ederler.

Tamam ama başlarda çok hevesli oluyorsun,ben öyleydim yani..Kardeşim istiyordu vermiyordum..İş yerinden gündüz almak istiyordu,gözümün önünde dursun motorum diyordum.Şimdi alıştım tabii,veriyorum..Kardeş sonuçta kıyılmıyor ki..:):)

ehliyeti olmadığını bildiğiniz kişi isterse :
-Abi bir tur versene ya şuradan dönüp gelecem .
-Ehliyetin var mı ?
-Yok ama bişey olmaz ya hemen gelicem .
-Veremem kardeş ( veya abi ) kusura bakma .
-Ya heme..
-VEREMEMMM kardeş (veya abi ) kusura bakma .

Ehliyeti olduğunu bildiğiniz kişi isterse ( Cüzdanınızda Senet taşıyın kırtasiyeden alabilirsiniz motorunuzun kıymeti üzerinde yazılı dursun )
-Abi bir tur versene ya şuradan dönüp gelecem .
-Veremem kardeş (veya abi ) kusura bakma
-Ya ayıp ediyosun ama bir dolanıp gelicem sadece
- (o sırada cüzdanınızdan senedi çıkarın ) Buyur abi imzala senedi anahtar da burada anahtarı ve motoru sağ salim getirdiğinde senedini alırsın .

Süper Moderatör (BBRR)
valla ben oldum olası motoru kullanabileceğine inandığım her arkadaşıma motoru verdim hatta çoğu zaman anahtarı atıp bin gel bak bakalım nasıl diye kendim teklif ettim ..ama motoru kullanamayacağına inandığım birine kesinlikle vermem ..dobra dobra da derim sen bunu kullanamazsın diye

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Zaten sorun motoru verip vermemek değil, motoru verememek! O küçük harf bütün anlamı değiştiriyor.

yucika: Ben zaten kendi bisikletimde epeyi ustaydım. 5-6 basamak merdivenden bile aşağı değmeden veya değerek inerdim. Motosikletle tanışmam da mobilet kiralayan tamirciler ile oldu. Yani hiç bir arkadaşımdan istemedim. Kaskolu değilse kimsenin bir aracını kullanmamayı tercih ederim. Belki çok müsaitse (trafik olmayan bir yerde) 100 m denemek amacıyla binebilirim. Etrafımdan birisi de motorumu isterse BBRR'ın da dediği gibi o anki koşullara göre verip vermemeyi düşünebilirim. Yani vermem demiyorum. Ama bir insanın başka bir insana hayır diyememesini ve şekilden şekle girerek kıvırtmasını anlamıyorum. Net kişilik sergilemeli insanlar. Bunu yaparsan hem elekten gereksiz insanları elersin hem de böyle bir kaç olaydan sonra seni rahatsız eden kalmaz. Kalanlar seni seven insanlar olacaktır.

aslında motor istemek sacma en yakın arkadaslarima verebilirim ama bi insanin eli ayagi olan motoru istemek yanlis :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar