Selamlar, ben sekiz ay önce motosikletlerle ilgilenmeye başladım. Öncelikle eğitim şart diyerek araştırma yaptım ancak düşündüğüm anlamda eğitim alabileceğim bir yer bulamadım. Neticede kendi yöntemlerimle halletmeye karar verdim. Çevremde bilgi alışverişinde bulunabileceğim üstadlara danıştım, kimle konuştuysam aldığım tavsiye "küçük cc motorla başla oldu". Sonra x-max 250 scooter aldım. 3 Ay kadar tecrübe ettikten sonra biraz acelecilik yapıp, 600 cc motor almaya karar verdim. 1,5 ay oldu FZ6 naked aldım. Scooter ile edindiğim tecrübe ile FZ6 kullanırım demenin ne kadar yanlış olduğunu bizzat görmüş oldum. İlk tecrübemi kendi motorumda artçı olarak yaşadım. Yine Fazer'i olan bir arkadaşım kullandı motoru, benzinliğe gittik geldik, döndüğümüzde dizlerim titriyordu. Kendi kendime ben ne yaptım dedim. Gerçekten damardan bir tecrübe oldu benim için. 1-2 hafta motora hiç binmedim. Sonra bir cesaret geldi, işyerimin çevresinde bir kaç küçük tur attım. Yavaş yavaş motoru tanımaya başlıyorsun. Neler yapabileceğini kestirmek çok güç, yanlışlıkla vites değiştirirken gazı açtım bulundum, arka bir kaydı ne yapacağımı bilemedim. Allahtan dengemi koruyabildim yoksa daha başlamadan bitecekti motor rüyam. Çok gevezelik ettim biliyorum, kusuruma bakmayın. Benimle aynı durumda olan arkadaşlarıma tavsiyem büyük motorlara geçiş ne kadar geç olursa o kadar iyi olduğudur. Hem kendim hem çevrem adına ne kadar ciddi bir sorumluluk aldığımın farkına çok geç vardım. Yaşamadan bilemiyor insan, ben şahsen şimdiki aklım olsa en az 1,5-2 yıl scooter'a binerdim sonra bakardım büyük motorlara. Şu an hafta sonu gireceğim ehliyet sınavını bekliyorum. İnşallah bir sorun çıkmadan hallederim ehliyet meselesini. Herkese sevgiler, saygılar.