Akü bitti mi yoksa başka bir durum mu?

Arkadaşlar, motorum 2018 model Honda CB250R. Yaklaşık bir buçuk yıldır bende. Bu süre boyunca aküyle ilgili yaşadığım tek problem, kışın 6-7 kez marşta zorlanmasıydı. Ancak bunun akünün zayıflığından çok buji ya da enjektörden kaynaklanan geç çalışma problemi olduğunu düşünüyordum. Onun dışında bugüne kadar hiçbir marş sorunu yaşamadım.

Ta ki düne kadar... Ankara'da gün boyu çok şiddetli yağmur ve sel vardı. Ben de motoru kontrol etmek amacıyla çalıştırdım. İlk marşta hiçbir sorun olmadan çalıştı. Yaklaşık 30 saniye rölantide çalıştırıp kapattım.

Daha sonra tekrar binmek istediğimde motor hiç marş almadı. Marş motoru çok zayıf dönüyordu, ekran sürekli açılıp kapanıyordu. Motosiklet takip cihazının uygulamasından voltajı kontrol ettiğimde, marşa bastığım anda voltajın 10,5 V'a düştüğünü gördüm.

Bir saat sonra tekrar uygulamadan baktığımda akü voltajı 12,7 V'a geri çıkmıştı. Kardeşimden motoru tekrar çalıştırmasını istedim. O da denedi ancak motor yine çalışmadı. Uygulamada marş sırasında voltajın tekrar 10,6 V'a kadar düştüğünü gördüm.

Akünün en az 2 yıllık olduğunu biliyorum, ancak eski sahibi değiştirmediyse 4-5 yıllık olma ihtimali de var. Açıkçası değiştirdiğini pek sanmıyorum.

Sizce bu durumda aküyü takviye edip şarj etmeyi denemek mantıklı mı, yoksa doğrudan yeni akü almak daha doğru bir tercih mi?

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
VARTA bile iflas ettiğine göre senin akünün pilinin bitmesi çok normal. CCA rakamı yüksek yeni bir akü alacaksın.

Ustam sordum orijinal aküsü 4500 civarında dedim o da aynı değerlerde jel olan orta halli bir akü alsan da olur 1 2 sene seni idare eder yüksel rakamlara çıkmana gerek yok dedi ne yapmalıyım

Takviye alıyor mu? Alıyorsa akünü şarj ettir belki düzelir. Düzelmezse akü numarasına göre vlm, bs akü ya da paran azsa bosh akü alabilirsin. Daha ucuz bir akü alıp da paranı çöpe atma. Yuasa>Bs>Vlm>Bosh.

Takviye alıyor mu? Alıyorsa akünü şarj ettir belki düzelir. Düzelmezse akü numarasına göre vlm, bs akü ya da paran azsa bosh akü alabilirsin. Daha ucuz bir akü alıp da paranı çöpe atma. Yuasa>Bs>Vlm>Bosh.
Hocam şarj olayına girme dedi ustam akü için grenaj depo ve hava filtresi sökülüyor ve akün bitmiş muhtemelen dedi direkt değiştir dedi kendin varta veya boscha baktım internette düzgün satıcılarda 1500 ile 2000 tl arası olan akü real satıcıda 3000 bin tl anlamadım hangisi düzgün satıcı kimden alayım bilemedim

Ustan dediyse kesinlikle haklıdır. Ben yeri geldiğinde lityum aküyü de şarja takıyorum özel cihazında. Aküler özellikle belirtmediysen yanında asit paketi ile gelir aktif edilmemiş şekilde. O şekilde gelirse kimden aldığının pek önemi yok. Ben olsam amazon veya hepsiburadadan alırım yorumlara bakarak. Balata uzmanı satıcısı güvenilirdir hepsiburadada. Dükkanı istanbul, perpa'da. Gerçi perpa'ya gidip dükkanı bulana madalya veriyorlar o ayrı mesele.

Ustan dediyse kesinlikle haklıdır. Ben yeri geldiğinde lityum aküyü de şarja takıyorum özel cihazında. Aküler özellikle belirtmediysen yanında asit paketi ile gelir aktif edilmemiş şekilde. O şekilde gelirse kimden aldığının pek önemi yok. Ben olsam amazon veya hepsiburadadan alırım yorumlara bakarak. Balata uzmanı satıcısı güvenilirdir hepsiburadada. Dükkanı istanbul, perpa'da. Gerçi perpa'ya gidip dükkanı bulana madalya veriyorlar o ayrı mesele.
Tam oraya bakarken aklıma bir yer daha geldi orijinal bs'yi 2700'e buldum Oradan sipariş vereyim dedim ben de

Akü numarasına dikkat et. Son kısımları benzerse al, yoksa boyu kurtarmaz. 9s, 10s 11s filan.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Zayıf aküyü kullanmaya devam etmeniz ileride statörünüzü de yakma tehlikesi oluşturuyor. Bu nedenle akünüzü yenilemenizi öneririm. Çoğu motor için 2 sene bile değişim için yeterli bir süre.

Uzun süre motoru kullanmayacaksanız ve de motorunuzda takip cihazı varsa aküyü de imkanlar dahilinde şarjda tutmak sağlıklı olacaktır.

Zayıf aküyü kullanmaya devam etmeniz ileride statörünüzü de yakma tehlikesi oluşturuyor. Bu nedenle akünüzü yenilemenizi öneririm. Çoğu motor için 2 sene bile değişim için yeterli bir süre.

Uzun süre motoru kullanmayacaksanız ve de motorunuzda takip cihazı varsa aküyü de imkanlar dahilinde şarjda tutmak sağlıklı olacaktır.
Evet hocam zaten sabahtan beri araştırma yaptıktan sonra Aküyü değiştirme kararı aldım bir de sağ olsun firmalar saçma sapan satış yapmak için motorumla uyumlu olmayan aküleri motorla uyumlu diyerek ilanı açmış Az daha yanlış akü sipariş verecektim benim motoruna 7.4 amper boschun 8,5 amperlik olan versiyonunu alacağım

Marş basıldığında 10.5 volt değerine düşmesi kötü değildir hatta sağlıklı bir akünün değerleridir.

Yeni takacağınız akünün kapasitesi orijinal kapasitenin üzerinde olmamalıdır, aksi halde şarj sistemini zorlayıp statör ve konjektöre hasar vermeniz demektir.

Marş basıldığında 10.5 volt değerine düşmesi kötü değildir hatta sağlıklı bir akünün değerleridir.

Yeni takacağınız akünün kapasitesi orijinal kapasitenin üzerinde olmamalıdır, aksi halde şarj sistemini zorlayıp statör ve konjektöre hasar vermeniz demektir.
Voltaj değerinde bir değişiklik yok hocam amperi yüksek onun zararı değil faydası var

Evet biliyorum, bahsettiğiniz 1.1 amperlik farkı doldurmak için motorunuzun statörü yetersiz kalabilir... Ayrıyeten akü yuvasına sığdıramayabilirsiniz.
Evet hocam o konuda haklısınız ama bu durum iki katına çıktığında sorun olabilir örnek veriyorum benim motorum 7.4 amper orijinal de ben 8.6 takacağım ama 14 20 amper taksam bu sorunu yaşayabilirdim ve akü ebat kısmına gelince birebir aynı ölçü özelliklerde alacağım akü eski akümle

Evet hocam o konuda haklısınız ama bu durum iki katına çıktığında sorun olabilir örnek veriyorum benim motorum 7.4 amper orijinal de ben 8.6 takacağım ama 14 20 amper taksam bu sorunu yaşayabilirdim ve akü ebat kısmına gelince birebir aynı ölçü özelliklerde alacağım akü eski akümle
Şimdiden hayırlı olsun diyelim.

Şimdiden hayırlı olsun diyelim.
Hocam beynim yandı siz diyince içme kurt düştü orijinal batarya ölçüsüne baktım bütün uyumlu aküler benim orijinal den büyük acaba pay olduğu için mi uyumlu yazmışlar vartaya baktım Ölçüler: 150 mm (uzunluk) x 87 mm (genişlik) x 105 mm (yükseklik)
Uyumlu Modeller: Honda CB 250 R (2018-2025 ) Böyle yazıyor Bocha baktım BOY:150 MM EN:88 MM YÜKSEKLİK:93 MM _
Orijinal yuasa ise
  • Ölçüler (Uzunluk x Genişlik x Yükseklik): 113 x 70 x 130 mm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar