İstanbul'un Kurye Sorunu

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
başlıgı okuyunca aklıma deprem geldi.

Farkında mısınız; her halt istanbulmuş gibi.

İzmirde, balıkesirde,manisada,muglada, ankarada deprem olur "İstanbulda hissedilen 6.1 siddetinde deprem oldu" yazar.

Ülkede kuraklık olur, izmirin 3 barajı kurur "Türkiye'de büyük su sıkıntısı, İstanbul'un suyu mu bitiyor" olur.
Ülkenin kalbi, en çok insanın yaşadığı yer, ülkenin ekonomisinin döndüğü şehir, maalesef hep burası konuşuluyor.

Motosikleti
apec apx7/ um 250 renegade vegas
Gene çok abi, Arnavutluk nüfusu 2.8 milyon civarı, Karadağ nüfusu 700.000 civarı. Bu 2 ülkeye gittim ve ikiside güzeldi, bu iki ülkenin toplamı yinede Bursa'nın nüfusu etmiyor (resmi 3.2 milyon ama gayri resmi tahmini 5 milyon nüfusu var). :D

Yönetim güzel olsa herkes bir şehirde toplanmasa çok güzel olacaktı...
baba hadi istanbul nüfusunu indirdin biz 3 milyon antalyada ne yapalım? aynı teröristler (kuryeler, kimse alınmasın terörist lafına resmen trafik teröristleri) antalyada da sorun? kim , nasıl engelleyecek? kimse kusura bakmasın ekmek parası kimsenin hıyar gibi taşıt kullanmasını, başkasının canını- malını tehlikeye atmasını mazur gösteremez. o zaman uykusuz giden otobüs sürücüsüne, f1 sürer gibi süren şantiye kamyon şöförüne ne diyeceğiz?
başlıgı okuyunca aklıma deprem geldi.

Farkında mısınız; her halt istanbulmuş gibi.

İzmirde, balıkesirde,manisada,muglada, ankarada deprem olur "İstanbulda hissedilen 6.1 siddetinde deprem oldu" yazar.

Ülkede kuraklık olur, izmirin 3 barajı kurur "Türkiye'de büyük su sıkıntısı, İstanbul'un suyu mu bitiyor" olur.
doğuya 8 metre kar yağar istanbula 50 cm yağar gündem istanbul, iki araba çarpışır akşama haberlerde, iki kişi dövüşür akşama haberlerde. haberciler farkında olmadan bir istanbul nefreti yaratıyorlar.

baba hadi istanbul nüfusunu indirdin biz 3 milyon antalyada ne yapalım? aynı teröristler (kuryeler, kimse alınmasın terörist lafına resmen trafik teröristleri) antalyada da sorun? kim , nasıl engelleyecek? kimse kusura bakmasın ekmek parası kimsenin hıyar gibi taşıt kullanmasını, başkasının canını- malını tehlikeye atmasını mazur gösteremez. o zaman uykusuz giden otobüs sürücüsüne, f1 sürer gibi süren şantiye kamyon şöförüne ne diyeceğiz?
Bende 2 sene motosikletli kuryelik yaptım benimde sıkıntı yaşadığım şeylerden biriydi kuryeler, kuryeler genelde motosiklet kullanmayı sadece kuryelik vasıtası ile öğrenmiş olup motosiklet kültüründen bir haber insanlardır. Emin olun sokaklarda gördüğünüz bir çok kurye tabiri caizse Allah'a emanet giden sürücülerden ibaret.

Halkın kalabalık olmasının yanında bir başka problemde eğitimsiz olması, yollarda karşılaşacabileceğimiz her şeyi en iyi ben bilirim diye dolaşan ancak zır cahil bir çok insan var.

Motosikleti
Yokki
Temel sorun eğitim... Eğitim olmadıktan sonra ister nüfus 5bin'e insin gene birbirini yer bu millet.

Motosikleti
arkadaşlar temel sorunu eğitime bağlamışlar ama alakası yok. dünyanın en eğitimli ülkelerinde yüksek meblağlı trafik cezaları vardır ve bunlar kayıtsız şartsız herkese uygulanır. finlandiyada, norveçte yada amerikada (ne kadar eğitimli oldukları tartışılabilir) ingilterede trafiği kontrol altında (bir nebze) tutabilmelerinin temel sebebi yüksek meblağlı cezalardır. trafik eğitimi ile hiçbir şeyi iyileştiremezsiniz meğer ki o toplum alman olmasın.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
arkadaşlar temel sorunu eğitime bağlamışlar ama alakası yok. dünyanın en eğitimli ülkelerinde yüksek meblağlı trafik cezaları vardır ve bunlar kayıtsız şartsız herkese uygulanır. finlandiyada, norveçte yada amerikada (ne kadar eğitimli oldukları tartışılabilir) ingilterede trafiği kontrol altında (bir nebze) tutabilmelerinin temel sebebi yüksek meblağlı cezalardır. trafik eğitimi ile hiçbir şeyi iyileştiremezsiniz meğer ki o toplum alman olmasın.
Bu dediğin yerlerde cezalar yüksek ama asıl nedeni yüksek olması değil herkese uygulanması.
Yani nasıl olsa yakalanmam demiyor hiç kimse.
Bizde ceza olayı piyango gibi, yakalanıp ceza yiyen de kendini bu yüzden "kader mahkumu" olarak tanımlıyor, herkes bu suçu işliyor ama bana denk geldi diyor, kendini suçlu olarak görmüyor.

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
Bende 2 sene motosikletli kuryelik yaptım benimde sıkıntı yaşadığım şeylerden biriydi kuryeler, kuryeler genelde motosiklet kullanmayı sadece kuryelik vasıtası ile öğrenmiş olup motosiklet kültüründen bir haber insanlardır. Emin olun sokaklarda gördüğünüz bir çok kurye tabiri caizse Allah'a emanet giden sürücülerden ibaret.
Motosiklet sürmeyi hiçbiri öğrenmedi, alayı sadece 2 tekerlekli bir aletle dengede gitmeyi biliyor. Motosiklet sürmeyi bilmek bambaşka bir şeydir. Hani diyeyim diyorum "İşini illa iyi yapan vardır." falan diye; Ya arkadaş, 100.000 Kilometreye yakın İstanbul'da motosiklet tecrübem var, çok net iddia ediyorum trafikte "Harbiden nizami gidiyor ya." dediğim bir tane paketçi olmadı. Bu maalesef böyle. Kendi adıma ben bir tane doğru düzgün süren kurye, paketçi görmedim. Bak çok iyi insanlar gördüm, kendi bizzat yakın arkadaşım olan kurye arkadaşım var. Ama o da canavar gibi sürüyor.

Ben bile iki kez eğitim almama rağmen, yüz binlerce kilometre tecrübem olmasına rağmen bazen kendimi sorgular "bunu niye hâlâ doğru düzgün uygulayamıyorum?" dediğim anlar olurken bu canavarların trafikte olması hepimiz için çok büyük tehlike.

Motosikleti
yunan olmadığım için ülkedeki temel problemi yaşayan bölgenin ismini söylüyorum
Yunan olmakla ilgisi yok, hani sitem ediyordun ya deprem İzmir'de oldu ama İstanbul etkisi konuşuluyor diye? deprem İzmir'de olmadı, Sisam'da oldu ;) Yani aynı şeyi sen de yapmış oldun. Bütün dünya bu depreme Sisam depremi diyor. Deprem merkez üssü İzmir'in en yakın kara parçasına 6 milden uzak. Sisam'a ise 4,9 mil mesafede, yani "bizim de tanıdığımız şekliyle" Yunan karasuları dahilinde.

Motosikleti
D400
Yunan olmakla ilgisi yok, hani sitem ediyordun ya deprem İzmir'de oldu ama İstanbul etkisi konuşuluyor diye? deprem İzmir'de olmadı, Sisam'da oldu ;) Yani aynı şeyi sen de yapmış oldun. Bütün dünya bu depreme Sisam depremi diyor. Deprem merkez üssü İzmir'in en yakın kara parçasına 6 milden uzak. Sisam'a ise 4,9 mil mesafede, yani "bizim de tanıdığımız şekliyle" Yunan karasuları dahilinde.

Aynı şeyi yapmadım; bu bizim için İzmir depremidir. Kendi ülkemin başka şehrinde olan bir depremi İzmir olarak yorumlamıyorum.

Bu depremin etkisi benim coğrafyamda izmir'de yaşandı ve herkes izmir depremi diyor.

Sisam'da deprem olmuş, (ülkemizde) İzmir'de yıkım kıyamet olmuş bir durum için "İstanbulda Hissedilen deprem" diyen medyayı savunmak için gereksiz bir çaba.

Ek olarak belirtmek isterim sisam depremi desen zaten kimse anlamaz bizim için izmir depremi bu.
yunanlar için sisam olabilir.

Motosikleti
Bu dediğin yerlerde cezalar yüksek ama asıl nedeni yüksek olması değil herkese uygulanması.
Yani nasıl olsa yakalanmam demiyor hiç kimse.
Bizde ceza olayı piyango gibi, yakalanıp ceza yiyen de kendini bu yüzden "kader mahkumu" olarak tanımlıyor, herkes bu suçu işliyor ama bana denk geldi diyor, kendini suçlu olarak görmüyor.
evet haklısın, herkese uygulanıyor ama Yüksek ceza uygulanıyor. bir bira parası olsa aralarda da kimse umursamaz. yani mesele eğitim değil. değil.
ona bakarsan yunan caciki diyor baklavas diyor yurti (yoğurt) diyor musakas diyor, hırsız yunan zihniyetinden depremi çalmaması beklenemez.

Motosikleti
...
ona bakarsan yunan caciki diyor baklavas diyor yurti (yoğurt) diyor musakas diyor, hırsız yunan zihniyetinden depremi çalmaması beklenemez.
Bir şey çalınıyorsa biz çalıyoruz şu anda yalnız. Bir anlayıp cevap yazsanız?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

...

Ek olarak belirtmek isterim sisam depremi desen zaten kimse anlamaz bizim için izmir depremi bu.
Türkçe Wiki sayfası gönderdim farkındasın değil mi? :D

Anlatmaya çalıştığım şey şu: Sitem ettiğimiz bakış açısını biz de yapıyoruz, o yüzden geçiniz bu konuyu, safsata...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Aynı şeyi yapmadım; bu bizim için İzmir depremidir. Kendi ülkemin başka şehrinde olan bir depremi İzmir olarak yorumlamıyorum.

Bu depremin etkisi benim coğrafyamda izmir'de yaşandı ve herkes izmir depremi diyor.

Sisam'da deprem olmuş, (ülkemizde) İzmir'de yıkım kıyamet olmuş bir durum için "İstanbulda Hissedilen deprem" diyen medyayı savunmak için gereksiz bir çaba.

Aşağıya depremden bir gün sonra çıkan Sözcü gazetesinin manşetinin linkini bırakıyorum. 31 Ekim 2020'de adamlar demiş ki; "Başta İzmir olmak üzere Ege, Marmara ve Batı Akdeniz Bölgeleri kabus yaşadı" ve altta şöyle devam etmişler; "İstanbul'da bile korkuya neden olan deprem, en çok hasarı İzmir'de verdi"

https://www.gastearsivi.com/gazete/sozcu/2020-10-31/1

Depremin adının "İzmir depremi" olması, o depremin sadece İzmir'de hissedildiği anlamına gelmiyor, bu nedenle bu konuyu "İstanbul'da hissedilen deprem" yerine "İstanbul'da da hissedilen deprem" olarak yorumlamalısın. Deprem konusu İstanbul halkı için önemli, çünkü 1999'da İstanbul'da da etkileri sert oldu ve sürekli İstanbul'da bir gün büyük deprem olacağı söyleniyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar