YECVT teknolojisi ve geleceği (Xmax'lere de gelme ihtimali)

Selamlar. Yamaha'nın bu yılki Nmax 155'lere eklediği aşağıdaki 5 özelliği duymuşsunuzdur;

1-) YECVT
2-) T ve S sürüş modları
3-) Shift Down Assist (geçici hızlanma düğmesi)
4-) Rezervuarlı arka amortisörler
5-) Stop & Start (SSS)

Bu özelliklerin önce, Yamaha'nın amiral gemisi Scooterı olan Xmax'lere eklenmesi gerekmiyor muydu sizce de? Bu işte bir gariplik yok mu?
Yani hadi özellikle YECVT teknolojisini önce Nmax'lerde ilk kez deneyecekler ve bir süre kullanıldıktan sonra ve kendini ispat ederse o zaman Xmax'lere de getirecekler desek bile en azından diğer özellikleri (rezervuarlı amortisör, stop&start vs) bu sene Nmax ile beraber Xmax'e de getirmeleri gerekmez miydi? Yani Nmax'in ihtiyacı olduğunu düşündükleri bu özelliklere Xmax'in ihtiyacı yok mu sizce?

En azından bunları Nmax'lere getirirken Xmax'lere de Cruise Control (Hız sabitleyici) ve El freni falan ekleselerdi dengeli bir pazarlama stratejisi olurdu. 2027 ve sonraki Xmax modellerine eklenmesi umulan bu gibi teknolojiler resmi olarak duyurulmadığına göre hiç bir zaman mı eklenmeyecek yoksa bir ihtimal var mı meçhul. Yani Xmax almayı düşünen birisi, bu teknolojilerin 2027 yılındaki Xmax'lere ekleneceğini umarak biraz daha dişini sıkıp beklemeli mi yoksa beklemeden şu anki Xmax'lerden devam mı etmeli?

Ayrıca bu özelliklerin Xmax'lere de eklenmesi uzun vadede fiyat, performans ve bakım maliyetleri açısından avantaj mı yoksa dezavantaj mı olur acaba, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Günün (20/07) anlam ve önemine binaen: E ECVT teknolocisi.
bulent-ecevit-kibris-temali-kartpostal-orta-boy-krt22616-yerli-artist-kartpostali-gokcekoleksiyon-743997-29-B.jpg

Bence yok.
Bu arada amiral gemi XMAX değil de T-MAX için kullanılabilecek bir kavram. Öyle olsa da olmasa da, yeni bir teknoloji hangi platform için geliştirildi ise orada sunulur. XMAX'in "muhtemelen" bu donanımları alabilmesi için sonraji jenerasyona geçmesi, yeni platformlu motorların üretimine başlanması gerekir. Zaten NMAX daha çok satan bir model, yeni şanzımanı da daha çok satılan ve daha düşük torkla mücadele eden bir modelde denemeleri çok normal.

Bir motosiklete eklenen her şey, fiyat ve bakım maliyetleri açısından negatif etkiye sahip olacaktır. Performans kelimesi çok lastik don, oradan ne anladığımıza bağlı.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bilmediğim için soruyorum, zerre kinaye yok. Geçici hızlanma düğmesi nedir? Fast&Furious'daki Nos mantığında bir şey mi?

Bilmediğim için soruyorum, zerre kinaye yok. Geçici hızlanma düğmesi nedir? Fast&Furious'daki Nos mantığında bir şey mi?
Bence abi oranları kısaltıp üst devirlerde gitmesini sağlayan bir tuş olsa gerek, cvt şanzımanlı otomobillerdeki kickdown tuşuna basınca devirin en yüksekte kalıp hızlanmaya çalışması gibi bir şey diye tahmin ediyorum.

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
Yamaha'nın amiral gemisi serisi Scooter'da T-Max'lerdir.

Nmax'lerde denemelerinin sebebi bu tip deneysel yenilikler sektör fark etmeksizin daha düşük modellerde denenir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Düğmeye bastığınızda (veya gazı aniden açtığınızda) sistem vites oranını elektronik olarak düşürür; bu sayede sollama yaparken veya yokuş tırmanırken motordan anlık ve güçlü bir çekiş alırsın, geleneksel NOS değil de motorun ECU'su ve CVT sistemi birkaç saniyeliğine motorun daha yüksek devirde kalmasını sağlıyor.

mesela 80'desin, 100'e çok daha agresif şekilde çıkmanı sağlıyor bir kaç saniyeliğine.

Son düzenleme:

Shift Down Assist demiş, benim anlamadığım şey de CVT'de bunun ne anlamı var? Sen gazı çevirince zaten şanzıman oranını değiştiriyor? CVT'nin olayı bu zaten.

Baktım şimdi. Peh =)
Normal CVT'lerde zaten gazı açınca bagalar çekiyor da vites kısalıyor ya, bu yok YECVT'de, onun yerine bir elektrik motoru bu oranları kontrol ediyor. Sen gazı açınca normal düz NMAX'in yaptığını, baga olmadığı için elektrik motoruna komut vererek yapıyor. Yani bu şanzımanın çalışabilmesi için gereken bir şeyi özellik diye çakmışlar =))

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Shift Down Assist demiş, benim anlamadığım şey de CVT'de bunun ne anlamı var? Sen gazı çevirince zaten şanzıman oranını değiştiriyor? CVT'nin olayı bu zaten.

Baktım şimdi. Peh =)
Normal CVT'lerde zaten gazı açınca bagalar çekiyor da vites kısalıyor ya, bu yok YECVT'de, onun yerine bir elektrik motoru bu oranları kontrol ediyor. Sen gazı açınca normal düz NMAX'in yaptığını, baga olmadığı için elektrik motoruna komut vererek yapıyor. Yani bu şanzımanın çalışabilmesi için gereken bir şeyi özellik diye çakmışlar =))
KRBRTR Teknolojisi gibi bir şey o zaman

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar