ADV Motosiklet dediğin gagalı mı olur?

ADV Motosiklet dediğin gagalı mı olur?

• Gagasız olmaz

• Ne gerek var gaga, maga

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Şimdi gaga seven var sevmeyen var, ben şahsen gaga insanıyım :) Zinhar hiç bir fonksiyonu olmayan bir tasarım tercihi olsa da macera motosikletlerinin olmazsa olmaz bir imzası gibi geliyor bana.

Önce gagalı örneklere bir bakalım:

Gagasız arkadaşlardan örnekler:

Bakalım kamuoyu ne düşünüyor.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
gaga yakışan var yakışmayan var.
örnek ver desen veremem ama:unsure:

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu olay tamamen tasarım ile alakalı, Multistrada ve Gs'de kesinlikle bir bütün halinde ve yakışıyor. Mesela ilk kasa V-strom'a gaga takıyorlar aynı mokum gibi duruyor.
Gaga olayını icad eden suzuki, 2015 orta kasa XT (bendeki) ile başladılar sonra BMW de gördü GS'lere ekledi diye biliyorum. En güzel gaga benim vstrom'da var yani. :ROFLMAO:

Gaganın herhangi bir işlevi var mı? Bu tip anketler açarken bir de "farketmez" sekmesini eklemeniz lazım. İki taraftan birini seçmek zorunda mıyız?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İlla ki bir işlevi vardı. Arazide çamuru engelleyebilir, rüzgara karşı aerodinami anlamında katkıları da olabilir ama ben hem genel anlamda adv tipi motorları çok yakışıklı bulmuyorum, hem de o adv tipi motorların önündeki gagayı çok çirkin buluyorum. Bu işler, benlik işler değil.

Motosikleti
Ns200 15"
Gaga olayını icad eden suzuki, 2015 orta kasa XT (bendeki) ile başladılar sonra BMW de gördü GS'lere ekledi diye biliyorum. En güzel gaga benim vstrom'da var yani. :ROFLMAO:
Bence abi seninkinin gagasızıda çok güzel ama senin kasanın tasarımında hiç agresiflik yok, beyaz rengi aynı evcil tavşan gibi duruyor. :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bence abi seninkinin gagasızıda çok güzel ama senin kasanın tasarımında hiç agresiflik yok, beyaz rengi aynı evcil tavşan gibi duruyor. :D
işte, agresif örüntü aramayanlara hitab ediyor.

Benimkini ben bizim şapşal kuşa benzetiyorum:

sultan-papaganinin-genel-ozellikleri-5487.jpg

Benim hatırladığım işlevi de giderken hava akımı ile ön tekeri yere bastırsın bir de yerden sıçrayacak çamur ön cama fazla gelmesin diye yapmışlar.

Motosikleti
Dominar D250
benim gözümde gagalı modeller araziye gidiyor enduro gibi dağa taşa vur, kaya tırmanışı yap, balçık çamurdan geç vs.
gagasızlar da arkaya çantaları yükle yurtdışı geziye çık, asfaltsız toprak yolda yardır yardır git vs. gibi
çamura bulaşmayacaksan gagaya gerek yok bence

offroad jip ile şehiriçi pırıl pırıl gezmenin bir anlamı yok, sağı solu çamurluyken güzel göründüğü gibi gagalıları da üstünün çamurluyla tozu toprağıyla saklamak lazım :D

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...

Benim hatırladığım işlevi de giderken hava akımı ile ön tekeri yere bastırsın bir de yerden sıçrayacak çamur ön cama fazla gelmesin diye yapmışlar.
Kocaman eğimli cam var motorun önünde, o cam gagadan daha fazla basar ön tekeri. Havayı yarıp motosikleti daha aerodinamik hale getirme ve estetik işlevi vardır en fazla.

F54

gaga eğer orj fabrika çıkışlı isa bence güzel duruyor
daha önce nc vardı orj hiç garip değildi
şimdi afrika twin var görüyorum bazı kullanıcılar takıyor ama at pipilikasına kelebek konmuş gibi duruyor
ha keza varadero veya eski kasa v storm ve tracer 9 a takıyorlar 🤬

Motosikleti
Ns200 15"
işte, agresif örüntü aramayanlara hitab ediyor.

Benimkini ben bizim şapşal kuşa benzetiyorum:

sultan-papaganinin-genel-ozellikleri-5487.jpg

Elbette işlevi var abi ama kimi motosikletlerde çok kötü duruyor ya, mesela 1100 Gs düşman gö... :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar