Multistrada Düşük Hızda (50-70) Gidon Silkeleme Neden Olur?

Motosikleti
Multistrada
Merhaba,

çok yakın zamanda tarz değiştirerek geçiş yaptığım 1400km de aldığım 2025 multistrada V2s motosikletimle 50 km/s hızda gödonu bıraktığımda gidon 3-4 cm oynayarak silkeleme yapıyor. gidona dokunduğumda silkeleme kesiliyor.

Yüksek hızda 110-180km/s her hangi bir silkeleme yok ok gibi gidiyor.

Bu konuyu çevreme sorunca kimisi balansa gitmesi gerektiğini, kimisi de uzun bacaklı gagalı motosikletlerde normal olduğunu söyledi. Sizce sebebi nedir?

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Vermesin.

allah_baska_dert_vermesin-yigit-ozgur.jpg

Motosikleti
1190 ADV
Merhaba,

çok yakın zamanda tarz değiştirerek geçiş yaptığım 1400km de aldığım 2025 multistrada V2s motosikletimle 50 km/s hızda gödonu bıraktığımda gidon 3-4 cm oynayarak silkeleme yapıyor. gidona dokunduğumda silkeleme kesiliyor.

Yüksek hızda 110-180km/s her hangi bir silkeleme yok ok gibi gidiyor.

Bu konuyu çevreme sorunca kimisi balansa gitmesi gerektiğini, kimisi de uzun bacaklı gagalı motosikletlerde normal olduğunu söyledi. Sizce sebebi nedir?
Lastik basıncından yapabilir,
Lastik modelinden yapabilir,
Lastik balansından yapabilir,
Topcase varsa ondan yapabilir,
Elcik koruma varsa ondan yapabilir,
Amortisör ayarlarından yapabilir.

En kolay çözüm, gidonu her zaman iki elinizle tutun. :)

sebepler arasında uzun bacak olacağını sanmıyorum..bende transalp var, 21 inch...

Son düzenleme:

F54

2016/2025 düz afrika twin hepsinde olan problem ön tarafa takılan aksesuarlar gidon yükseltme sis farı ayna yükseltme telefon tutucu koruma demiri far koruma uzun ön cam yani motosikletin fabrika çıkışında olmayan bütün aksesuarlar
ön yay boş motora göre tasarlandı herhangibir aksesuar takınca bütün sihir bozulur sorunu başka yerde aramayın nafile

Motosikleti
CBR 500 R
Sorununuz kesinlikle motosikletin denge dağılımında. Arka amortisörünüz çok yumuşak ayarda olabilir

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Merhaba, aynı motora sahibim.
Sıfır aldım ve yaklaşık 5.000 km'dir kullanıyorum, belirttiğiniz sorunla hiç karşılaşmadım.
Süspansiyon ayarını varsayılan ayarlara geri döndürüp, gerekirse ondan sonra kendinize göre ayar yapıp deneyin.
Tabii ki esas olan gidonu hiç bırakmamak ama sorun devam ediyorsa yukarıda arkadaşların bahsettiği gibi başka sorun(lar) olabilir. İncelenmesi için yetkili servise götürmenizde fayda olabilir.

Normal değil, düz gitmesi lazım. Bu motoru bu şekilde kabul edersek olumsuz koşullarda daha çok kafa sallama ihtimali olmaz mı. Her zaman hava günlük güneşlik, rüzgar arkadan gelir, hava akımı değişkenliği olmaz diye kabul edemeyiz. Motoru bıraktığında düz gitmesi lazım. Kanun bu. Lastikler ve süspansiyonda bir sorun yoksa önden aldığı rüzgar motorun imal edildiği duruma göre farklılık gösteriyor olabilir. Benim dominarda değişken hava koşullarında kafa sallardı. Forum da sorduğumda normal demişlerdi.

Değişkenler ile oynayarak denemen gerekiyor.

XJ6F'te 60-80kmh arasında sallama yapıyordu, motorla beraber gelen ve 3-4 sene kullanmaya kalktığım lastikleri atıp yeni lastik alınca çok büyük ölçüde gitmişti.

Tuareg'de topcase varken yüksek süratte (düzlükte 185kmh gibi virajda 170kmh gibi) sallamaya başlıyor. Kıçı arka seleye alınca zayıflıyor - topcase'in önündeki hava akışından ötürü motorun burnunu havaya kaldırması nedeniyle oluyor. Topcase sökünce geçiyor.
Ayrıca full yüklüyken de yine gazı bırakınca 80kmh'den aşağı düşerken tekrar başlıyor, sonra geçiyor, o da yükü azaltınca gidiyor.

Normal mi? Neye normal dediğimize bağlı. 21 ön tekere sahip bir motorun 180-185kmh gibi kafa sallamasını dert etmem, ama topcase'i sökünce direk kayboluyor, kaybolmasa da rüyalarıma girmezdi.

Motosikleti
Multistrada
Dün akşam topcase'i çıkarıp denedim, azaldı ama; 60km/s civarında şuan gidonda titreşim oluyor onun dışında bişey görmedim diğer hızlarda. Titreşim derken gidon uçları 1 cm belki titreşim yaparak ilerliyor. bu arada yüksek süratte en ufak titreşim yok.

Bunun dışında süspansiyon sertliklerini, preload ayarlarını denedim. yine devam ediyor. Servisde çözüm arayacağım artık.

Lastiklerinizi kontrol edin. Kullandigim arabalarda 100-120 arasinda titresim olupta biraz daha hizlandigim zaman titresimin gittigini hissediyorsam hemen lastikleri degistiriyorum. Lastiklerin degisim zamani gelmis oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar