TK03 100'ü geçmiyor

Motosikleti
Küba TK03
Merhabalar herkese, forumda yeniyim. Motoru alalı 1-2 ay oldu, hiç top speed denemediğim için farketmemiştim. Motor 125 cc çevrilmiş durumda, 16-42 dişli ve pz27 karbüratör var. Subap ayarını kontrol ettirdim ancak ne yaparsam yapayım motor 100'ü geçmiyor. Aynı motor arkadaşımda 110-115'i görüyor. Neden olabilir? Zaten yazın sonuna doğru 150 cc'ye çevireceğim ama şimdiden bir sorun mu var bilmek isterim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
125cc'ye çevrilmiş bir 50cc için 100 km/s gayet güzel bir sürat bence. Yukarıda @Motoseverrr'in bahsettiği gibi koşullara çok bağlı şeyler bunlar. En güzeli 115 yapan arkadaşınızla aynı yolda, motorları bir değiştirerek denemek, bakalım orada ne olacak? Bu şekilde test etmeden pek bir yorum yapmanız mümkün olmaz. Ayrıca bunlar merdiven altı şekilde cc yükseltildiği için bir standart tutturmanın kolay olacağını düşünmüyorum; fabrikadan çıkarken bile bir standartları yok bu tip ürünlerin...

Motosikleti
Kuba x-boss
Bırak geçmesin. 50cc altyapısına göre üretilen motor sonuçta bu alet. Tamam 100 125cc çevrilmeye az çok müsait olabilir ama bu yinede sağlıklı değil. O motor sonuçta 50 cc, frenlerde 50cc ye göre takılıyor. Yüksek süratlerde durma mesafesi iyi frenlerle bile uzarken, o tip motorların standart freni ne kadar iş yapabilir.

Merhabalar herkese, forumda yeniyim. Motoru alalı 1-2 ay oldu, hiç top speed denemediğim için farketmemiştim. Motor 125 cc çevrilmiş durumda, 16-42 dişli ve pz27 karbüratör var. Subap ayarını kontrol ettirdim ancak ne yaparsam yapayım motor 100'ü geçmiyor. Aynı motor arkadaşımda 110-115'i görüyor. Neden olabilir? Zaten yazın sonuna doğru 150 cc'ye çevireceğim ama şimdiden bir sorun mu var bilmek isterim.
125CClik motosiklet ha 100 görmüş ya 110 115 kafana takmana gerek yok ama motosiklet kesiciye yaklaşıyor mu? hava filtren nasıl? aranızda kaç kilo var? aynı yolda mı denediniz?

Arka dişlin büyük, arkadaşının motoru da aynı mı emin misin? 36 dişli takarsan son hızın artar ama hızlanman yavaşlar. Pz27 karbüratör motoru 150cc ye çevirdiğinde daha verimli hale gelebilir. Ha bana sorarsan motora hiçbir şey yapma 100kmh gayet yeterli bir hız, belki arka dişli küçültülür gerisine çok dokunmamak lazım.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Son hızda 10-15 km/h fark ciddiye alınacak bir fark değil. Bu kadar son hız odaklı düşünmek motosiklet sürücülüğüne yanlış bir açıdan baktığınıza işarettir. Pist sürücüsü olmadığınızı hatırlayın. Pistlerde bile son hız kadar iyi ivmelenme de önemlidir. Sürüşten keyif almayı öğrenin. Zevk almak = İbreyi dibine kadar getirmek. Bu yanlış bir denklemdir. Bunu öğrenmeden zevkli sürüş için şartlar uygun olmayacak.

kanki bu hayvanbusayi 2 kere swaplayinca 500 görür müyüz bi arkadaş soruyorda 😂😂😂
Eğer uygun hava şartları, asfalt kalitesi (drag strip asfaltı kalitesinde olması lazım), uygun lastik ve uygun sürücü bulunursa, neden olmasın? Geçen benim arkadaşın Arora CK250'sine Kawasaki Z7 Hybrid motoru ve sistemi swapladık, çocuk acayip memnun. Şehiriçi 1.2 litre yakıyor motor, eskisinin üçte biri. Biraz ağırlaştı motor (+230KG) ama böyle de iyi oldu viraja çok iyi oturuyor.

O motor zaten 100 den sonra alan yok mu diye bağırıyor ve 4 litreden fazla yakmaya başlıyor. Geçmeseniz daha iyi ama illa neden diye soracak olursan.
Büyük ihtimalle dişli oranlarınız aynı değil o motor için tek kişi için 16-42 iki kişi yada yokuşlu yer ise 15 - 42 dişli en ideali.
Bir diğer etken ise karbüratör ayarınız düzgün değil, motorunuzda yüksek devirlerde egzozda tükürme gibi ses geliyorsa sebebi ayarsızlık.
Bu motorda cc yükseltmekle hız artmıyor 200cc de yapsan yine düzde göreceğiniz max 110 oda göstergede kendisi aşağı yukarı 94 - 97km arası gerçekte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar