Ege Turu Tavsiyeleri

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Merhaba değerli forumdaş larım.

Hazırlıklarına başladığım, Temmuz başı Ege turu için tavsiyelerinizi almaya geldim.

Tur içeriğinin , deniz kum güneş den ziyade ( zaten Ören de yaşıyorum ) ' kültür ' gezisi olmasını istiyorum.

Manevi duygularımı kontrol edemediğim Çanakkale için 1 günümü ayıracağım. ♥️

İçimi baymayacak kadar taş yapı , köprü , minare gezip kendimi geçmişe ışınlayıp vay anasını ne yapmış adamlar dedikten sonra çarşı pazar gezmek , cici kızlarına çapkın çapkın gülümsemek istiyorum.

Çadır , çorba işini hiç beceremem. Zaten börtü böcek 🦗 de sevmem . Butik, aile pansiyonu tarzı yer önerileri de alabilirim.

Gittiğim yerlerde fazla oyalanmayı da sevmiyorum, günün her saatini değerlendirip en kısa zamanda en cok yer görme niyetindeyim.

Planım kağıt üzerinde şöyle ⬇️ tabi fikirlerinizle değişebilir.

Sevgiler 💐

Son düzenleme:
Şu çapkın gülümseme işini bir görelim bakalım. Çok merak ettim belki öğreneceğimiz bir şeyler vardır. :D

Bence gezi planı güzel. Motosiklette güzel. Joyride 300 benim çok beğendiğim bir motosiklet. Ben bu planda Bodrum tarafına girmezdim.

İlave olarak salda gölünü eklerdim. Zaten Denizli'ye yakın.

Motosikleti
Şu çapkın gülümseme işini bir görelim bakalım. Çok merak ettim belki öğreneceğimiz bir şeyler vardır. :D

Bence gezi planı güzel. Motosiklette güzel. Joyride 300 benim çok beğendiğim bir motosiklet. Ben bu planda Bodrum tarafına girmezdim.

İlave olarak salda gölünü eklerdim. Zaten Denizli'ye yakın.
Dayak yemeden dönersem seve seve anlatırım 😊

Bodrum da ’ fedon gömleği 'giyme hayalim var. 🥰
Salda yı inan hic merak etmiyorum , videolari izledim. İnsanlarin oraya niye gittiğini anlamadim. Fotojenik de değil. 🫤

Motosikleti
Honda Hornet 500
bende salı günü ufak bir marmara turu yapacagım motosikletimi sport touring tarz bişi alınca sizin yapacağınız ege turunu yapacağım merakla bekliyorum

Örende yaşadığını var sayarak truva ve asosa bir kaç kere gitmişsindir diye umuyorum.
Bende şu an altınolukta yım ama motorsuz :)

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Kazasız belasız ve keyifli geziler dilerim. Antik kent merakınız varsa rotanızda ve civar bölgelerde bir çok antik kent var. Fakat bunlardan Sagalassos ve Afrodisias çok başka. Afrodisias'taki 100m.lik havuz ve 30 bin kişilik stadyumu başka yerde görmedim.

Motosikleti
Örende yaşadığını var sayarak truva ve asosa bir kaç kere gitmişsindir diye umuyorum.
Bende şu an altınolukta yım ama motorsuz :)
Assos a bisikletle bile gittim 😊 Tabi 3 gün g.tumun uzerine oturamiyisimdan bahsetmiyorum.

Kazasız belasız ve keyifli geziler dilerim. Antik kent merakınız varsa rotanızda ve civar bölgelerde bir çok antik kent var. Fakat bunlardan Sagalassos ve Afrodisias çok başka. Afrodisias'taki 100m.lik havuz ve 30 bin kişilik stadyumu başka yerde görmedim.
Termesos u da çok övüyorlar

Motosikleti
Yok
Sanirim forumun yenilenmesi sirasinda benim yazilar pic olmus. Suradan okumak daha faydali.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Termesos u da çok övüyorlar
Termessos yeri itibarıyla oldukça güzel, ancak ulaşması çok kolay değil. Motosikleti park ettikten sonra 20 dk kadar merdivenli eğimli bir yoldan çıkacaksınız. Yukarıda çok fazla sağlam yapı kalmamış. Ancak tiyatronun manzarası mükemmel. Surada bulabilirsiniz bilgi ve fotograf;

Termessos, Sagalassos ile karşılaştırılamaz bence. Sagalassos çok iyi korunmuş ve daha geniş bir alana yayılmış.

Motosikleti
Cruiser
Merhaba, rotanız bence de çok iyi. Ege turuna başlarken yukarıdan aşağıya doğru başlamazsam olmaz, aynı fikirdeyiz.

Yapay zeka haritası psikolojimi bozdu, çok inceleyemedim o yüzden sağdaki listeden bakıp yazıyorum 🤣

Birkaç öneri, gittiyseniz ya da ilginizi çekmiyorsa sorun yok ama gitmediyseniz internetten bile olsa en azından göz atın isterim.
Rotanız doğrultusunda sırayla yazacağım;

Ayvalık - İzmir arasına Bergama eklenebilir.

Selçukta gezilecek çok fazla alan var zaten Efes, Artemis, Meryem Ana gibi bir de öylesine şarap içmeye Şirinceye uğrayabilirsin.

Sakar geçicinden inerken denize kucak açmazsan o yolun hiçbir anlamı kalmaz.

Fethiye'ye inerken solda Faralya yol ayrımı var oradan da Kabak'a geçebilirsin, Öyle bir manzara ve yol yok, orayı görmeni çok isterim ve o yol seni Kelebekler Vadisine çıkarıyor, ardından merakın varsa oradan Saklıkent kanyonuna girebilirsin(özellikle sabah erken saatlerde girip saatlerce yürüyebilirsin, girişte lastik bot giyinmezsen ayağını o soğuk suda bir dakika bile tutamazsın.

Dönüşte Salihli'ye uğrayacağın zaman Sardes'i özellikle görmeni isterim, o kadar eski ve korunmuş yapı çok nadir. Yol üzerinde zibilyon çeşit sunan gazozcudan da bir gazoz içmelisin 😊

Konaklama işinde de; Cunda, Foça, Marmaris, Fethiye, Salihli benim için öplanda olurdu.

Gezi fotoğraflarını bekliyorum, bilhassa o gömlekle. 🤣

Şimdiden iyi yolculuklar.

Motosikleti
Yok
Merhaba, rotanız bence de çok iyi. Ege turuna başlarken yukarıdan aşağıya doğru başlamazsam olmaz, aynı fikirdeyiz.

Yapay zeka haritası psikolojimi bozdu, çok inceleyemedim o yüzden sağdaki listeden bakıp yazıyorum 🤣

Birkaç öneri, gittiyseniz ya da ilginizi çekmiyorsa sorun yok ama gitmediyseniz internetten bile olsa en azından göz atın isterim.

Selçukta gezilecek çok fazla alan var zaten Efes, Artemis, Meryem Ana gibi bir de öylesine şarap içmeye Şirinceye uğrayabilirsin.

Fethiye'ye inerken solda Faralya yol ayrımı var oradan da Kabak'a geçebilirsin, Öyle bir manzara ve yol yok, orayı görmeni çok isterim ve o yol seni Kelebekler Vadisine çıkarıyor, ardından merakın varsa oradan Saklıkent kanyonuna girebilirsin(özellikle sabah erken saatlerde girip saatlerce yürüyebilirsin, girişte lastik bot giyinmezsen ayağını o soğuk suda bir dakika bile tutamazsın.

Dönüşte Salihli'ye uğrayacağın zaman Sardes'i özellikle görmeni isterim, o kadar eski ve korunmuş yapı çok nadir. Yol üzerinde zibilyon çeşit sunan gazozcudan da bir gazoz içmelisin 😊

Konaklama işinde de; Cunda, Foça, Marmaris, Fethiye, Salihli benim için öplanda olurdu.

- Bergama'nin tasli sokaklari scooter icin iskence onu bastan soyleyeyim :)
- Marmaris yerine, gitmisken Knidos ;)

Motosikleti

Daha şimdiden kıskandınız gömleğimi dimi. Kıskanç forum 😅

Zaten ören de oturdugum icin Bergama ya cok gidip geliyorum. Bi cazibesi yok bende, ama ilk kez gidecekler icin gezilesi biyer dogru.

Selçuk u baya tavaf edicem, ondanda eminim.

Sakar gecidinde ise 1998 den kalma bir yol hatiram var, henuz 18 im de iken. Özellikle ayni noktada bi resim alıcam. Rota boyunca en cok istedigim bu aslinda.

Diğer önerileride not aldım, haritadan sapmalara bakıcam. Özellikle kanyonlar benimde ilgimi cekiyor.

Tskler öneriler icin 💐

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar