Marmara Turu Ve Tavsiye Önerisi

Motosikleti
Honda Hornet 500
Merhaba dostlar yakın zamanda 1-2 hafta içinde bir mini Marmara tur planım var ilk uzun yol deneyimim olacak ve tek başımayım yol hakkında kendime güvenim var lakin fikir görüş ve önerilerinizi almaya geldim.

Gidiş rotam: İstanbul Ümraniye-Marmara ereğlisi-Tekirdağ-Uçmak dere-Şarköy-Çanakkale.
Her 100 km de bir ortalama mola verecek şekilde rotamı oluşturdum sabah erken saatlerde gitmeyi planlıyorum
Çanakkale vardığımda ise aynı gün içinde şehitlikleri gezmeyi ve yad etmeyi düşünüyorum.
Bu geceyi Çanakkale de geçirip dinleneceğim.

Dönüş rotam:Çanakkale-Bandırma-Bursa-İstanbul.
Yine aynı şekilde her 100km de mola verecek şekilde rotamı belirledim bandırma da seyir tepesinde ufak bir extra mola ve Bursa da içini gezmeyi düşünüyorum.

Rotam hakkında öneri ve görüşleriniz varmı? yanıma alacağım malzemeler ise şunlar lütfen aklıma gelmeyen ve kesin al dediğiniz şeyler var ise söyleyiniz.

Lastik Fitil yama kiti
Yağmurluk
Powerbank
Kulak Tıkacı
El feneri
Yazlık/Kışlık mont
Kamera

Bunlar dışında bakım kitleri ve diğer malzemeleri alacağım tek tek yazmayım dedim.
Güzel yorumlar ve önerileriniz için teşekkür ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Forumda yeniyim rotayı resim olarak istedim ama başaramadım 🙏

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Şarköy'de "Sağlamtaş köftecisi" adında bir köfteci var, köfte yiyin orada, piyazı da çok güzel üzerine bir zeytinyağı koyuyorlar ekmek banmalık. son gittiğimde iki porsiyon köfte + piyaz yemiştim.
Forumda arayın, "köfteci haritası" diye bir konu başlığında @mertowski arkadaşın google haritalar şeklinde topladığı listede var konumu. Uçmakder vrajlarından sonda dümdüz yoldan Şarköy'e varınca zaten biraz acıkmış olacaksınız.

Motosikleti
Honda Hornet 500
Şarköy'de "Sağlamtaş köftecisi" adında bir köfteci var, köfte yiyin orada, piyazı da çok güzel üzerine bir zeytinyağı koyuyorlar ekmek banmalık. son gittiğimde iki porsiyon köfte + piyaz yemiştim.
Forumda arayın, "köfteci haritası" diye bir konu başlığında @mertowski arkadaşın google haritalar şeklinde topladığı listede var konumu. Uçmakder vrajlarından sonda dümdüz yoldan Şarköy'e varınca zaten biraz acıkmış olacaksınız.
planım uçmak derede gözleme yemekti ama bunu da düşüneyim teşekkür ederim <3

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Çok sevdiğim bir rotadır. İstanbul'da yaşadığım dönemde bu rotayı konaklamasız olarak bir kaç defa yapmıştım. Madem konaklayıp dinlenme imkanınız var o zaman dönüş rotanızı uzatıp Kapıdağ yarımadasının etrafını turlamanızı ya da Gemlik-Armutlu-Yalova sahil şeridi üzerinden dönmenizi tavsiye ederim.

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Daha önce ben de benzer bir tur yapmıştım. Çok bir tavsiyem yok. Sırasıyla Uçmakdere, Çanakkale ve Bursa'da konaklamıştım. Konaklayacağım yerleri en çok nerede gezeceğime göre planlamıştım.

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
Aslında Şarköy-Tekirdağ yapmak bence daha güzel, Az daha tırmanış yapıyorsun. Tekirdağ-Şarköy de iniş yapıyorsun :)

Uçmakdere tarafında paraşüt yapanların orada güzel fotoğraflar alırsın motosiklet ile.

Şarap seversen o yol üstünde güzel üreticiler var.

Şarköy'de kesinlikle köfte - satır et yemelisin. Güzel dondurmalar yapan yerler de vardı. Şarköy'den sonra gelibolu da balık ekmek yapılabilir.
Eceabat tarafında Suvla da yemek yenebilir.
Çanakkale ye geçtiğinde benim mekanım Hangover'dır. Kapıya yakın oturur zaman geçirim :)

Uçmak dereyi Çanakkale, Tekirdağ istikametinde geçmek daha zevkli çünkü bu şekilde gidince uçuruma daha yakın geçmiş oluyorsun öbür türlü uçurumla aranda bir şerit oluyor, kısacası adrenalin farkı.

Havada çok sinek ve böcek var. Vizör temizleme için sabun veya mendil gibi bir şeyler işinizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca yanınıza bol su alın. Bu havalarda sadece mola vermek yetmez, durduğunuz yerlerde bol sıvı tüketin. Maden suyu, içme suyu tavsiyemdir. Çay çok tavsiye etmem. Kahve az miktarda olabilir.Bazen ben sıcak havada uzun sürüşler yaptığımda motordan inince başım dönüyor. Dikkatli olmak lazım.

Motosikleti
Honda Hornet 500
Çok sevdiğim bir rotadır. İstanbul'da yaşadığım dönemde bu rotayı konaklamasız olarak bir kaç defa yapmıştım. Madem konaklayıp dinlenme imkanınız var o zaman dönüş rotanızı uzatıp Kapıdağ yarımadasının etrafını turlamanızı ya da Gemlik-Armutlu-Yalova sahil şeridi üzerinden dönmenizi tavsiye ederim.
Teşekkür ederim aslında asos tarafına inip balıkesir de katmak istiyorum da ilk uzun yol tecrübem olduğu için yolu çok uzatmak istemiyorum ::)

Aslında Şarköy-Tekirdağ yapmak bence daha güzel, Az daha tırmanış yapıyorsun. Tekirdağ-Şarköy de iniş yapıyorsun :)

Uçmakdere tarafında paraşüt yapanların orada güzel fotoğraflar alırsın motosiklet ile.

Şarap seversen o yol üstünde güzel üreticiler var.

Şarköy'de kesinlikle köfte - satır et yemelisin. Güzel dondurmalar yapan yerler de vardı. Şarköy'den sonra gelibolu da balık ekmek yapılabilir.
Eceabat tarafında Suvla da yemek yenebilir.
Çanakkale ye geçtiğinde benim mekanım Hangover'dır. Kapıya yakın oturur zaman geçirim :)
dediğiniz mekana bakıcam 2 kişi daha demiş ters şekilde gitmemi de hangisini tercih etmeliyim şimdi kararsız kaldım

Üstat ben de 19'unda Balıkesir'den İstanbul'a gideceğim. 20'sinde Darlık virajlarını Teke taraflarını turlayıp 21'inde sabahtan Uçmakdere tarafından Çanakkale - Balıkesir yapıp geri döneceğim. Tam tarih ne düşünüyorsun? Dönüşte beraber gelebiliriz.

Motosikleti
Honda CBR500R
Teşekkür ederim aslında asos tarafına inip balıkesir de katmak istiyorum da ilk uzun yol tecrübem olduğu için yolu çok uzatmak istemiyorum ::)
Eğer Assos yoluna girmek istiyorsan mutlaka Troya Tüneli'ne girmeden Nusratlı-Yeşilyurt köy yolunu denemelisin, virajları çok iyidir ama yolda karşına köpek veya eşek çıkabilir.

Aşağıya bir görsel bırakayım. Orada bir kafe var oturup manzarayı da izleyebilirsin.

Bu görseli de oradaki kafede çekmiştim.

o7qa1w3.jpeg

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda Hornet 500
Eğer Assos yoluna girmek istiyorsan mutlaka Troya Tüneli'ne girmeden Nusratlı-Yeşilyurt köy yolunu denemelisin, virajları çok iyidir ama yolda karşına köpek veya eşek çıkabilir.

Aşağıya birkaç görsel bırakayım. Orada bir kafe var oturup manzarayı da izleyebilirsin.

Bu görseli de oradaki kafede çekmiştim.

o7qa1w3.jpeg
bir sonraki turumda umarım ilk seferde neler gelicek başıma ve ilerideki maceralara kapı bırakmak istiyorum

Üstat ben de 19'unda Balıkesir'den İstanbul'a gideceğim. 20'sinde Darlık virajlarını Teke taraflarını turlayıp 21'inde sabahtan Uçmakdere tarafından Çanakkale - Balıkesir yapıp geri döneceğim. Tam tarih ne düşünüyorsun? Dönüşte beraber gelebiliriz.
keşke daha erken haberim oslaaydı 16 sına rezervasyon olusturdum

Motosikleti
Yok
Benzer geziyi 1-2 kez yapmisligim var, forumda da yazmistim;
https://www.motosiklet.net/forum/konu/canakkale-istanbul-yol-durumu.198083/

Oncelikle;
- İlk uzun yol tecrübeniz için biraz uzun bir mesafe; sizi yorabilir.
- Ben Marmara'nın güneyinden gidip kuzeyinden dönmüştüm.
- İstanbul'un batı çıkışı en sevmediğim yeridir, Selimpaşa'ya kadar iğrenç bence.
- Hem Canakkale hem şehitlikler, 1 gün yetmeyecektir. Şehitlikler birbirinden farklı yerlerde, hepsini gezeyim derseniz, 2-3 güne ihtiyacınız olur.
- El feneri yerine, kampçıların kullandığı kafa lambası daha mantıklı olur; elleriniz boş kalır.
- Ucmakdere doğası güzel de çok bir olayı yok bence. Karşıdan gelen rossilere dikkat edin.
- Yavaş gidin, gezmenize bakın, etrafınıza bakın, eğlenin.

İyi eğlenceler.

Motosikleti
Honda Hornet 500
Benzer geziyi 1-2 kez yapmisligim var, forumda da yazmistim;
https://www.motosiklet.net/forum/konu/canakkale-istanbul-yol-durumu.198083/

Oncelikle;
- İlk uzun yol tecrübeniz için biraz uzun bir mesafe; sizi yorabilir.
- Ben Marmara'nın güneyinden gidip kuzeyinden dönmüştüm.
- İstanbul'un batı çıkışı en sevmediğim yeridir, Selimpaşa'ya kadar iğrenç bence.
- Hem Canakkale hem şehitlikler, 1 gün yetmeyecektir. Şehitlikler birbirinden farklı yerlerde, hepsini gezeyim derseniz, 2-3 güne ihtiyacınız olur.
- El feneri yerine, kampçıların kullandığı kafa lambası daha mantıklı olur; elleriniz boş kalır.
- Ucmakdere doğası güzel de çok bir olayı yok bence. Karşıdan gelen rossilere dikkat edin.
- Yavaş gidin, gezmenize bakın, etrafınıza bakın, eğlenin.

İyi eğlenceler.
çanakkele içini gezmicem sadece şehitlikler çanakkalenin boş bir şehirden farkı yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar