Zafer Akçay'ın düzenlediği etkinliğe gelecek misiniz?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Vergi dairesi yarısına çöktüğü için bu kadar yüksek zaten.
Bizim IT sektöründe büyük kurulara faturasız iş yapılmıyor. en azından 200-300 sunucusu olan yerler de sistemleri ayakta tutmak için böyle uzman desteğine ihtiyaç duyuyorlar. Genellikle önce kendi iç ekiplerimiz yapsın diyorlar, olmayınca geliyorlar. :)
Yarısı değil aslında; bağkur primi ödemiyor ve yıllık kazancın 5.300.000₺ altında kalıyorsa (vergi dilimini dibine kadar kullandığını farz edersek) aldığın huzur hakkının %32'si gelir vergisi olarak kesilir. Şirketin yıl sonunda yaptığı kârdan da %25 kurumlar vergisi ve kârı dağıtman durumunda da %15 stopaj (%25'nin %15'i) ile birlikte efektif olarak %28,75 vergi ödersin. (Yedek akçeler ve oda aidatlarıyla yuvarlak hesap %30 gider diyelim...) Yani kabaca 1:3'ü devlete gidiyor. Benim şirketimde 3 eşit ortağız, şirketin en büyük ortağı devlet -> %33 devlet, biz esas ortakların her biri %22,3! :)

Bu arada bahsi geçen tutarlar KDV hariç onu da belirteyim; KDV dahil olsa yandık bittik yani! :D

Motosikleti
Ns200 15"
Yarısı değil aslında; bağkur primi ödemiyor ve yıllık kazancın 5.300.000₺ altında kalıyorsa (vergi dilimini dibine kadar kullandığını farz edersek) aldığın huzur hakkının %32'si gelir vergisi olarak kesilir. Şirketin yıl sonunda yaptığı kârdan da %25 kurumlar vergisi ve kârı dağıtman durumunda da %15 stopaj (%25'nin %15'i) ile birlikte efektif olarak %28,75 vergi ödersin. (Yedek akçeler ve oda aidatlarıyla yuvarlak hesap %30 gider diyelim...) Yani kabaca 1:3'ü devlete gidiyor. Benim şirketimde 3 eşit ortağız, şirketin en büyük ortağı devlet -> %33 devlet, biz esas ortaklar %22,3! :)

Bu arada bahsi geçen tutarlar KDV hariç onu da belirteyim; KDV dahil olsa yandık bittik yani! :D
Abi amiyane tabirle kulak arkası kalmış oluyor. :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yarısı değil aslında; bağkur primi ödemiyor ve yıllık kazancın 5.300.000₺ altında kalıyorsa (vergi dilimini dibine kadar kullandığını farz edersek) aldığın huzur hakkının %32'si gelir vergisi olarak kesilir. Şirketin yıl sonunda yaptığı kârdan da %25 kurumlar vergisi ve kârı dağıtman durumunda da %15 stopaj (%25'nin %15'i) ile birlikte efektif olarak %28,75 vergi ödersin. (Yedek akçeler ve oda aidatlarıyla yuvarlak hesap %30 gider diyelim...) Yani kabaca 1:3'ü devlete gidiyor. Benim şirketimde 3 eşit ortağız, şirketin en büyük ortağı devlet -> %33 devlet, biz esas ortakların her biri %22,3! :)

işte bir de KDV olunca yarısı oluyor. sonuçta müşteri de kasasından çıkan toplam paraya bakıyor. Yarısı gidiyor yani.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Abi amiyane tabirle kulak arkası kalmış oluyor. :D
Belçika vergi oranlarını incelemeni tavsiye ederim. Oraya göre burası cennet.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

işte bir de KDV olunca yarısı oluyor. sonuçta müşteri de kasasından çıkan toplam paraya bakıyor. Yarısı gidiyor yani.
Tüzel kişi tacir müşterin ödediği KDV'yi vergisinden düşüyor ama, KDV asla hesaba girmez. Vergi mükellef ve tacir kişi olmayanlara giriyor o. Bir de (varsa) düşük KDV'li alışı yüksek olup da yüksek KDV'li satışı yüksek olan bazı iş dallarında can sıkıcı olur...

Son düzenleme:
Bende yazılımcıyım, başta vergi muhabbetinden dolayı Bulgaristan'a yerleştim. %10fix, başka birşey yok. Türkiyede verdiğim verginin karşılığını alamadığımı düşünüyordum.

Türkiye yakın, memleket hasreti çekmeye gerek kalmıyor. Kurallar esnek, kimse filtreleme yasak kardeşim diye video çekmiyor. Nüfus az, insanlar biraz daha sakin ve anlayışlı. Buranında dertleri var ama, yinede daha avantajlı.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bende yazılımcıyım, başta vergi muhabbetinden dolayı Bulgaristan'a yerleştim. %10fix, başka birşey yok. Türkiyede verdiğim verginin karşılığını alamadığımı düşünüyordum.

Türkiye yakın, memleket hasreti çekmeye gerek kalmıyor. Kurallar esnek, kimse filtreleme yasak kardeşim diye video çekmiyor. Nüfus az, insanlar biraz daha sakin ve anlayışlı. Buranında dertleri var ama, yinede daha avantajlı.
Az önce muhasebecim aradı pazartesi ödemem gereken vergiyi haber verdi. :)
işimi Bulgaristan'a mı taşısam demeye başladım ben de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar