Motosiklet Hız Sınırlarının Güncellenmesi Talebi

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023

Dönemi ve Yasama Yılı28 / 4
Esas Numarası2 / 3276
Başkanlığa Geliş Tarihi09/09/2025
Teklifin BaşlığıKarayolları Trafik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi
Teklifin ÖzetiTeklif ile motosikletler için öngörülen hız sınırlarının, otomobiller için belirlenen hız sınırlarına eşitlenmesi amaçlanmaktadır.

Bu teklifin komisyonda kabulü gerçekleşirse yaklaşık 1 ay içerisinde güncellenir. İçişleri Komisyonu'na bağlı yürüyor. Daha yeni bir tarihte 3 km/s aşım ile ceza ödeyen bir vatandaş olarak, ümit ediyorum ki hızlıca görüşülüp karara bağlanır. Bu yılın ortalarına doğru çözümlenmesini bekliyorum. Varsa bağlantılarınız "toplantı yapın artık" diye bastırın derim.

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
Gerçekten bu başlığın üzerine gündeme taşınması denk geldi. Sanmıyorum bu kadar hızlı hiyerarşi ilerlesin.

Ama bu meclisteki konuşmanın üzerine bizde buradan yazdığım gibi bir şekilde sesimi çıkarırsak belki sonuca varırız.

Motosikleti
Cruiser

Birisi sesini çıkarmış @tugbay hocam. Hemen bu post un ertesine denk gelmiş olması da hoş olmuş :) Benden de +1, denemekten zarar gelmez.
Zofor ohcoy baylaşmuş yaaauu o daaa modura binmiyi bilmiyoooo.
En iyi ben Biliyom bence 3le gitmesi lazum.

Not: Bundan öncesi ağır ironi içerir ☺️🤟🏻👍🏻

Şaka bir yana bunlar çok güzel gelişmeler, sorunlar belli, bu konuda farkındalık oluşturulmuş ve meclise kadar gitmiş. Gelişmiş ülkelerin sorunları ele alma biçimlerine bakıldığı zaman tabi ki bu tür sorunlar rahatlıkla çözülebilir.
Umarım her geçen gün daha iyi, rahat ve güvenli bir trafikte seyrederiz.

Yıllardır söylenir dilekçe de yazılır ama bir netice alınamaz. Deneyecek olanlara iyi şanslar

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Eyvah eyvah! Vekil "CeHaPe"liymiş. AKP ve MHP oylarıyla reddedilir şimdi bu önerge. 😲
Yok abi, Eski İçli işler bakanı Ali Yerlikaya'da motorcudur biliyorsun. R1250 GözlemeSever'i vardı kendisinin hatta polis teşkilatına yeni motorlar alındığında bir test sürüşü de yapmıştı KöTeMe 1290'la, o da CNNTürk'ümsü kanalında bir programda söylemişti bizim planımızda da bu limitleri Avrupa'daki standartlara uygun hale getirmeye çalışıyoruz diye.

Bu konuda her siyasi partiden destek alırlar. Bu Serkan SARI'nın konuşması, sadece konuşmadan ibaret ne yazık ki. Ne yazık ki kanun değişikliği için komisyon kararı, onayı ve meclis oylaması gerekiyor. Hepsinden geçtikten sonra C.B. tarafından yürürlüğe alınabiliyor. Komisyon yaklaşık 2 haftada oylamaya sunarsa C.B. onayı da 10 gün içinde geliyordu diye biliyorum, veto etmezse. Bu dönemde zaten yayın tarihinden itibaren yürütülen kanunlar hemen uygulanıyor, en kısa sürede özlediğimiz haklarımıza kavuşuruz umarım.

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
ıyı de o zaman ceza yemeyız reddetmıslerdır anında öteki kişiler :LOL: :LOL:

Reis'in bence motosiklete karşı tutumu belli o yüzden kimsenin cesaret edipte şu kanunu çıkaralım diyeceğini zannetmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar