Zafer AK çay firkete dönüşü

Motosikleti
cbf 150
bir videosuda daha var, ona ne diceksiniz çok merak ediyorum gene başrolde debriyaj var.

Hoca diyorki kuru zeminde giderken irde karşınıza yaş zemin geldi sizde bunu fark ettiniz. Hemen debriyaja basın diyor sonrada bırakın.

Durun ya normal mi bu? motorun gücünü keselim yani lastikler eşitlensin diye. neden eşitliyoruz lastik hızlarını?

Hoca sanırım nehir geçişi yapmamış normaldir hep asfaltta sürüyor motorun itiş gücü her daim olmalı. Siz dik ve ileri ve düzgün bir hızda gidiyorsanız hiçbirşey olmaz boşuna komplikasyonlara girmeyin.

esas kazaya davetiye budur sen sürücü olarak bazen ıslak zeminin ne zaman bittiğini anlıyamazsın çünkü ıslaklık bölgesel değildir dagılır oradan başka araçlarda geçiyor. Sen ıslaklık geçti hadi ypaıştırim debriyajı dersen lak yere düşersin. o yüzde gazı sabir çıktıktan sonrada düzgünce arttırmak normdür.

Bunlar gerçekten nerden eğitim almış hayret ediyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

mt7 amt yada tracer amt veya bmw otomatiklerde motor stop etmez ama motor fly by wire oldugu için gazıda geç açar. sen stop ederek düşmezsin ama momentumu koruymadıgın yuvarlanırsın.

Kural çok basit, virajların hızları bellidir, o hıza inersin viraja gelmeden sonra bakarsın dengeni sağlarsın çıkarkende gazlarsın.

gözünüze çarpmıştır belkide hocanın yeni motoru, eski motoru bir sormak lazım ducatiye ne oldu diye.

Biz biliyoruzda hala videosu gelmedi bekliyoruz.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Senin demo şahaneydi. Anlatmak istediklerini kendin de yaparak göstermen bence çok güzel.
Abi ben Spontini'den bir şey çıkmaz, beni güldürmez, pekte bir şey katmaz düşüncesi vardı çünkü garibanın amortisörü, freni ve geriye kalan dinamikleri bir çok motosikleye göre geriydi. Okan hocamız sağolsun aramıştı ve bu konu hakkında beni bilgilendirmişti fakat eğitim gününde taşlar kafama tam oturdu, o düdük Spontini hem sağını hemde solunu sürtebilecek kadar yatırabildiğimi ve işin gerçekten sürücüde bittiğini o an anladım. Teke ve Şile arası benim için muazzamdı, eskiden virajda motosiklet altımdan kayıp gideceğini düşündüğüm anlardaki hatalarımı çok iyi anlıyorum.

Aklıma geldikçe ve hatta Okan hocamızın attığı demo videolarını görünce bile mutlu oluyorum o 2 gün hayatımın en iyi 2 günlerindendi.

Tekrardan bizler için emek eden hocalarımıza ve sana minnettarım.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
ama eğitmen 20-30 ile dönebilmek için bizi eğitmesin.
Zafer Hoca iyidir, hoştur, videolarını severim ama bu şartlar altında kendisinden eğitim alsam bana hayal ettiğim anlamda katkısı olmayacak.
EğikMen daş mı yesin? 🥱
gözünüze çarpmıştır belkide hocanın yeni motoru, eski motoru bir sormak lazım ducatiye ne oldu diye.
Bak bir de motor masrafı çıkmış üstelik. 😲

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Dönemiyorsam mok var gibi oraya gitmem. Stelvio'da sürmek şart değil.

Uçmakdere, Tiremiti, Demirköy ya da Sakar'da da benzer yerler var, ok 20-30 ile dönelim ama eğitmen 20-30 ile dönebilmek için bizi eğitmesin.
Stelvio'dan defalarca geçmş, Alplerdeki ve bakanlardaki meşhur geçitleri geçmiş arkadaş geçen yaz bizdeki derebaşı virajlarını geçmişti aynı motorla, bu avrupalıların yolları çocuk oyuncağı demişti. Uçmakdere bile stelvio'dan zor geldi bana demişti. Belki de avrupadaki bu meşhur geçitler biraz turistik olduğu için avrupalı parası yetip motor alıp doğru düzgn sürüş bilgisi olmadan oralara gidenler yüzünden zor kabul ediliyor.

Motosikleti
cbf 150
Stelvionun tek problemi, sezon sırasındaki kalabalığı. arabalar karavanlar otobüsler. sen o dönüşü dönerken birden durabiliyorlar.

İster istemez düşüyorsun. başka numarası yok. ben tek elle dönüyorum gördüğünüz gibi.

Bu arada videolarda hiç dikaktinizi çektimi, hiç v strom düşmüyor. ÇÜNKÜ V STROMU OLAN EMEKLİ ADAMIN PARASIMI YETER ORALARA

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Stelvionun tek problemi, sezon sırasındaki kalabalığı. arabalar karavanlar otobüsler. sen o dönüşü dönerken birden durabiliyorlar.

İster istemez düşüyorsun. başka numarası yok. ben tek elle dönüyorum gördüğünüz gibi.

Bu arada videolarda hiç dikaktinizi çektimi, hiç v strom düşmüyor. ÇÜNKÜ V STROMU OLAN EMEKLİ ADAMIN PARASIMI YETER ORALARA
Dün bir iki Stelvio Pass videosu izlediğim için ana sayfama Stelvio videoları düşmeye başladı. kanyonfoto isimli elemanın başka videolarına baktım. Dönmeye çalışırken karşı şeride geçip karşıdakini de düşüren çok tipleme gördüm :D
Sürücü kursunda 8'e girmek için önündeki diğer kursiyerleri beklersin bir curcuna olur ya, orası öyle bir yermiş işte.

Motosikleti

vstrom'u olan emekli adam olarak bu dediğine hak verdim. :)
Zaman olsa para olmuyor para olsa zaman olmuyor. Ne saçma hayat.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
"Nerde çokluk orada ..." derler. Oralara motorla gitsem de Stelvio Pass ile işim olmaz diye düşünüyorum; daha keyifli başka çok yer vardır eminim...

Venediğe gittiğimde ortamdan nefret etmiştim mesela; hiçbir otantiklik / orijinallik hissi yaşayamıyorsun, Disneyland gibi her yerden oluk oluk insan/ turist akıyor, kusmuk bir ortamdı. Hiç havaya giremedim, zevk alamadım; sanki en kalabalık saatte acele acele Topkapı müzesini gezer gibi! Tam da en yüksek sezonda, Ağustos ayında gitmiştim tabi; kışın gidilirse ve taşkın da olmazsa keyifli olur diye tahmin ediyorum...

Motosikleti
"Nerde çokluk orada ..." derler. Oralara motorla gitsem de Stelvio Pass ile işim olmaz diye düşünüyorum; daha keyifli başka çok yer vardır eminim...

Venediğe gittiğimde ortamdan nefret etmiştim mesela; hiçbir otantiklik / orijinallik hissi yaşayamıyorsun, Disneyland gibi her yerden oluk oluk insan/ turist akıyor, kusmuk bir ortamdı. Hiç havaya giremedim, zevk alamadım; sanki en kalabalık saatte acele acele Topkapı müzesini gezer gibi! Tam da en yüksek sezonda, Ağustos ayında gitmiştim tabi; kışın gidilirse ve taşkın da olmazsa keyifli olur diye tahmin ediyorum...
Bu turistik yerler biraz şey gibi, hani İstanbul'da cayız cayız yaz sıcağında kalabalıkta Sultanahmet'de gezmek gibi, hayatta gitmem öyle yerlere.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bu turistik yerler biraz şey gibi, hani İstanbul'da cayız cayız yaz sıcağında kalabalıkta Sultanahmet'de gezmek gibi, hayatta gitmem öyle yerlere.
Turist yoğunluğundan uzak / sakin yerlerini de gezdim oralar gayet keyifliydi. Bir şarküteriye girip (şimdi Instagram'da moda olan tarzda) muhteşem bir sandviç yaptırmıştım. Turist bölgesinde olsan donmuş / hazır pizza kakalayacaklar. O sandviç onların hepsine 10 basardı.

Motosikleti
Turist yoğunluğundan uzak / sakin yerlerini de gezdim oralar gayet keyifliydi. Bir şarküteriye girip (şimdi Instagram'da moda olan tarzda) muhteşem bir sandviç yaptırmıştım. Turist bölgesinde olsan donmuş / hazır pizza kakalayacaklar. O sandviç onların hepsine 10 basardı.
İş seyahati için Bergamo'ya gitmiştik. Sessiz, sakin güzel bir yerdi. Geleneksel yöntemle pizza yapan bir yerde çok leziz has İtalyan pizzası da yedik. Son 2 gün Milano'ya geçelim dedik pişman olduk. Aynen de dediğiniz gibi, nerde çokluk orda çokomel. Pizzası da berbattı. Türkiye'deki Dominos pizza daha iyidir öyle söyleyeyim. Turist fışkırması yaşanan bölgelerdense sakin bölgeler daha keyifli oluyor.

bir videosuda daha var, ona ne diceksiniz çok merak ediyorum gene başrolde debriyaj var.

Hoca diyorki kuru zeminde giderken irde karşınıza yaş zemin geldi sizde bunu fark ettiniz. Hemen debriyaja basın diyor sonrada bırakın.

Durun ya normal mi bu? motorun gücünü keselim yani lastikler eşitlensin diye. neden eşitliyoruz lastik hızlarını?

Hoca sanırım nehir geçişi yapmamış normaldir hep asfaltta sürüyor motorun itiş gücü her daim olmalı. Siz dik ve ileri ve düzgün bir hızda gidiyorsanız hiçbirşey olmaz boşuna komplikasyonlara girmeyin.
Üstadım afedersiniz ama hocanın söylediklerini yanlış anlıyor olabilir misiniz? Kaygan zemin diyor, yani sadece su değil. Nehir geçişiyle de ilgisi yok. Hocanın video da gösterdiği kadar ıslak bölgeden zaten sabit gazla geçersiniz sorun yok, adam sonuçta örnek göstermek için yağın içerisine girecek değil :)

Yağ olabilir, benzin dökülmüş olabilir. Uzaktan su gibi gözüküyor olabilir ama meğerse yakıt dökülmüştür vs. En kötü senaryoyu düşünmek lazım. Yapılacak en güvenli ve en basit şey gidonu rahatlatıp, motoru dik tutup debriyajı çekmek. Sabit gaz + yağlı zemin arka tekeri direk patinaja düşürebilir.

Mesela gerçek hayattan bir örnek. Debriyajı çekmeden gazı sabit tutuyor olsaydı yerdeydi direk, motorun hareketlerinden anlaşılıyor zaten:

Otomatik bir motorda ise tehlike önceden fark edildiyse kaygan zemine girmeden önce yavaşlayıp sabit gazla dik geçmek. Benim NC750 DCT'de TC olmadığı için denkleme birde Kelime-i Şehadet ekliyorum ne olur ne olmaz :) TC tek başına böyle zeminde asla kurtarmaz.

Sonuçta bu Zafer Hoca'nın şahsi tavsiyesi değil. Mavi Kitap'tan alıntı. Kitapta debriyaj çekmeyi önerir zira. Bu bilgi kattiyen yanlışsa ben doğrusunu öğrenemye açığım.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Sevgili arkadaşlar bir eğitmen olarak bir başka eğitmen hakkında gıyabında eleştiri yapmayı etik açıdan doğru bulmuyorum ve fikrimi beyan etmiyorum farkındaysanız.
Benim şahsım ve eğitmenliğim hakkında MT çatısı altında dilediğinizi yazabilirsiniz. Gerekiyorsa cevap verebilme imkanım var ve sonuna kadar da kullanıyorum zaten.

Ancak şundan kesinlikle hoşlanmıyorum . Tek bir eğitmen veya tek bir durum üzerinden “BÜTÜN EĞİTMENLERİ” hedef alan genellemeleri ve eleştirmelerin olmaması gerektiğini düşünüyorum . Kişileri isim vererek eleştirebilirsiniz ama bir camianın tamamına genelleme yaparsanız bu olmaz. Bir elin parmakları bile birbirinden farklı , iyisi vardır kötüsü vardır konuşuruz ama genelleme yanlış.

Son sözüm @kamyoncumemo kardeşime.

Offroad ve asfaltta motosikletin dinamikleri tamamen farklıdır. Farklı koşullardır farklı sürülür. Offroad sürebilen asfaltta mükemmel olmayabilir veya tersi olabilir bu nedenle asfalt için güvenli sürüş eğitimi veren bir eğitmenin toprağa çıkmak gibi bir gerekliliği olamaz. İkisi farklı şeyler.
Sürebilmek ve öğretebilmenin tamamen farklı iki konu olması gibi

Sevgilerimle

Motosikleti
cbf 150
Debriyajı çektiğinde ne olur?

Tekere giden güç kesilir

Tekere giden güç kesilirse biz yavaşlarız

Yavaşladığında motor öne doğru ağırlık transferine yapar.

Peki ıslak bir zeminde öne transfer istermiyiz?

Hayır,, neden?

Çünkü ön tekerin kilitlenme riski vardır.

En büyük acemi hatalarından biridir.

Siz hiç virajdaylen debriyajı sıktınızmı? Motor nereye ağırlıgını verir?

Fizik bilmeden motor eğitmeni olunmaması lazım

Sevgili arkadaşlar bir eğitmen olarak bir başka eğitmen hakkında gıyabında eleştiri yapmayı etik açıdan doğru bulmuyorum ve fikrimi beyan etmiyorum farkındaysanız.
Benim şahsım ve eğitmenliğim hakkında MT çatısı altında dilediğinizi yazabilirsiniz. Gerekiyorsa cevap verebilme imkanım var ve sonuna kadar da kullanıyorum zaten.

Ancak şundan kesinlikle hoşlanmıyorum . Tek bir eğitmen veya tek bir durum üzerinden “BÜTÜN EĞİTMENLERİ” hedef alan genellemeleri ve eleştirmelerin olmaması gerektiğini düşünüyorum . Kişileri isim vererek eleştirebilirsiniz ama bir camianın tamamına genelleme yaparsanız bu olmaz. Bir elin parmakları bile birbirinden farklı , iyisi vardır kötüsü vardır konuşuruz ama genelleme yanlış.

Son sözüm @kamyoncumemo kardeşime.

Offroad ve asfaltta motosikletin dinamikleri tamamen farklıdır. Farklı koşullardır farklı sürülür. Offroad sürebilen asfaltta mükemmel olmayabilir veya tersi olabilir bu nedenle asfalt için güvenli sürüş eğitimi veren bir eğitmenin toprağa çıkmak gibi bir gerekliliği olamaz. İkisi farklı şeyler.
Sürebilmek ve öğretebilmenin tamamen farklı iki konu olması gibi

Sevgilerimle
Ben hepsini eleştirmiyorum sadece gerçekten işi bilmediğini kitapdan ordan burdan deneyimlenen bilgilerle ahkam kesenlere kılıcımı çekiyorum.

Yoksa testi basit hepimizde artık traction controlü olan dual absli aygırlar var gireriz yağa bakarız hangi motor ayakta kalıyor. Ben hazırım mesela

Riding Tips
https://theridingacademyofnj.org/riding-tips
Clutch in or out on a swerve?? | Page 2 | BMW MOA
https://forums.bmwmoa.org/threads/clutch-in-or-out-on-a-swerve.69084/page-2

Dolu mecra var okuyun çağımız okuma çağı yapay zeka bile var hurafelere takılmayın

Bunuda izleyin çok minim zaferden çok şey biliyordur eski bür yarışçı olarak.

Bu arada okan hocam arazi ile asfalt arasında ne fark var?

asfalt stabil bir zemin arada kum yağ olursa stabilitesi değişir, arazi her zama. Destabil bür zemin.

Arazide uygulanan fren yada kaçınma manevraları asfalt işe yaramazmı diyorsunuz? Ozaman Toprak razgatlıoğlu neden motocross idmanları yapıyor yada sakarya ekibi??

Hocalarımız daha iyi bilir

Son düzenleme:
Riding Tips
https://theridingacademyofnj.org/riding-tips
Clutch in or out on a swerve?? | Page 2 | BMW MOA
https://forums.bmwmoa.org/threads/clutch-in-or-out-on-a-swerve.69084/page-2

Dolu mecra var okuyun çağımız okuma çağı yapay zeka bile var hurafelere takılmayın

Bunuda izleyin çok minim zaferden çok şey biliyordur eski bür yarışçı olarak.
Yukarıdaki link ve video da ki eleman da Zafer Akçay'ın söylediği aynı şeyi söylüyor. 12:50 de bahsediyor. Karşına buzlanmış alan çıkması örneğini vermiş, bundan kaçmaya çalışıp kendimi riskli duruma atmak yerine debriyajı çeker, gazı keser ve motoru süzdürerek dik bir şekilde üzerinden geçerim diyor...

Motosikleti
Yukarıdaki link ve video da ki eleman da Zafer Akçay'ın söylediği aynı şeyi söylüyor. 12:50 de bahsediyor. Karşına buzlanmış alan çıkması örneğini vermiş, bundan kaçmaya çalışıp kendimi riskli duruma atmak yerine debriyajı çeker, gazı keser ve motoru süzdürerek dik bir şekilde üzerinden geçerim diyor...
Ben de izledim. Video'daki adam debriyajı çekip, gazı kapattığından bahsediyor evet.
İlk 5 dakika içinde de başına gelen olaydan bahsediyor.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Bu arada okan hocam arazi ile asfalt arasında ne fark var?

asfalt stabil bir zemin arada kum yağ olursa stabilitesi değişir, arazi her zama. Destabil bür zemin.

Arazide uygulanan fren yada kaçınma manevraları asfalt işe yaramazmı diyorsunuz? Ozaman Toprak razgatlıoğlu neden motocross idmanları yapıyor yada sakarya ekibi??

Hocalarımız daha iyi bilir

Arazide counter balancing ile gidersin asfaltta ise tutuş esastır.

Toprak ve diğer profesyoneller Rossi de dahil arazide antrenman yaparlar çünki hayvan gibi kondisyon çalışmış olurlar ama pistte uyguladıkları hiçbir tekniği arazide kullanmazlar KULLANMAMALIDIRLAR !!!!

Motosikleti
cbf 150
Sanırım benim ingilizcem kötü adam buzdan bahsediyorr buzz uzunlama buz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar