Motosikletin yakıtını en çok hangi parça etkiler?

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Motorunda kaliteli parçalar kullanmak yakıtı azaltabilir. Kayış, baga, lastik, Buji, hava filtresi vb.

Lastik havasını şişirmek yakıt sarfiyatını azaltır.

Ön cam varsa sökmek ve paraşüt etkisini yapmayacak kıyafetler giymek yakıtı azaltır.

Yükü hafifletmek yakıtı azaltır, motorun üstündeki sürücü de buna dahil.

Jantın rahat dönmesi yakıtı azaltır, gerek fren sıkması gerek aksın sıkması motorun gidişine etki eder.

Scooterlar için gaz kontrolü çok önemli çünkü vitesi(baga konumu) gaz kontrolüyle seçiyorsun.

Yavaş git, rüzgar direnci katlanarak artan bir şey. O yüzden 250cc lik motor 125cc nin iki katı hız yapmıyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Bunu düşündüm ama bazı ustalar motorun ömründen ciddi miktarda çaldığından bahsediyor bazılarıysa hiçbirşey olmayacağını söylüyor. Orjinalden yanayım ama 1 gram küçültmek mantıklı geliyor şuan için
Motora zarar veren diyen elemandan arkanıza bakmadan kaçınız.

• Beğen
Tepkiler: Ged
hocam, yazdığın ortalama gayet makul bir değer.
bakımlarını zamanında yaptırıyorsan, yapacak başka şey yok. boş yere ona-buna masraf etme; daha önemlisi ne sonuç alacağın meçhul işler için motorunu kurcalatma. yukarıda bir arkadaşımız yakıtı arttıran faktörleri gayet güzel listelemiş, böyle bir durum varsa onları düzeltmen yeterli olur.

az yakmakta en önemli faktör
1. yolun ve trafiğin durumu; buna yapacak bir şey yok
2. sağ bilek'e hakim olmak; bu senin kontrolünde

benim uzun dönem ortalamam da sana benzer bir rakam, 2.2 litre;
yeri geliyor 3.8 litrelere çıktığı oluyor. anlık'tan bahsetmiyorum, bir yere gidiş-dönüş'ün ortalaması bu rakam çıkıyor. neden, çünkü yokuşta tıkalı trafiğe denk geldin, bir de acelen varsa sürekli gaz-fren yapıyorsun.
geçen tam tersi denk geldi, ortalama 1.6 litre verdi ki şaşırdım, inanasım gelmedi. gün ortasında sahil yolundan gidip-gelmiştim, yol boştu, hava güzeldi, acelem de yoktu. hızı 60-70'lerde tuttum, trafik ışıklarına hep yeşilde denk geldim, böyle oldu.

• Beğen
Ben buldum çözümü'' TÜP TAKTIRMAK''!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????????????????????

Motosikleti
SYM Wolf SB 250 NI RKS Freccia 150
yeni motor aldım geçen ay 5000km kullandım. daha ne yaktığını bilmiyorum

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ön camınız araba camı gibi uzun olmasın, arkada topcase olmasın, hart hurt çok sert gaz açıp kapamayın yakıt tüketiminiz az da olsa azalacaktır.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Olur mu olur.
pdk5goz.jpg

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Az yakmasına en büyük etken üzerinde oturan , kullanan parçadır..
Diğerleri uvertür....

• Beğen
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Motosikletimin yakıtı en verimli şekilde yakmasını istiyorum.
yakıtı en çok düşüren parça nedir?
Pcx’im 22binde 100/2.5L ortalama
Bi tık daha düşürmek istiyorum bunu neler yapmalıyım?
Hava filtresi ve bujiler ömrünü tamamlamış ise başrolde yer alırlar. Özelliğini yitirmiş motor yağı da yardımcı oyuncuların başındadır.

Pcx özelinde dr pulley baga takmak en çok etki edecek parça olur. Sonra performans hava filtresi, lazer iridium buji ve lastik basınçlarını güvenli sınırlar dahilinde olması gerekenden 2 psi fazla basabilirsiniz. Bu şekilde aynı kullanım senaryosunda yarım litre civarı azalma olur, fakat yaptığınız masrafı o tasarrufla kaç kmde kaç zamanda çıkarırsınız onu hesaplayamam 😊

adam tüketimim yüksek, nasıl düşürürüm demiyor. mevcut tüketimi nasıl daha iyi yaparım diyor. bilgisi olana soru soruyor.

forumda kaç defadır denk geliyorum, yakıt tüketimi konusu olunca sürekli ''yakarsa yaksın, feda olsun , niye hesaplıyosunuz'' gibi muhabbetler dönüyor. soru sorana faydası olmayan, forumun bilgilendirme amacına zarar veren yorumlar.

böylede bir rahatsızlığımı dile getireyim dedim.
abi teşekkür ederim sana sen anlıyorsun beni ya😄
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bakımları doğru yapılmış (hava filtresi - buji yeni) ; kayışın sağlam ve düzgün olması, dopru lastik basıncı ve kiloluysan kilo vermen en verimli yakıt tüketimini sağlar.

Fakat 2.5 yakıt tüketimi zaten az bir ortalama, zorlarsan 2.4 e falan düşer ama daha da altına düşeceğini sanmıyorum.

-

Yukarda arkadaşlar forumdan sikayet etmiş fakat bu arkadaşları troll konularda da görmek isteriz. forumun trollerine laf etmeyip ufak takılmalara laf etmek bana daha yanlış geliyor.

2.5 litre tüketimin altına inmesi pek mümkün değil, sorunun mantığı ile verilen cevaplar aynı oranda yazılmış bence.
Abi aslında 2.5 en düşük kullanımımda aldığım veri. Hızlı kullanmak istediğimde 2.9 oluyor

Motosikleti
Arora kasırga
Benim cup bı ara 1.4 yakmıştı. Kimseye söylemedim tabi ilk defa burada açıklıyorum bu gizli bilgiyi.
Sonra subap yakmaktan/kesmekten tırsıp ayarı eski haline getirdim.
Oluyo böyle şeyler çok kafaya takma

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar