Motosikletin yakıtını en çok hangi parça etkiler?

Motosikletimin yakıtı en verimli şekilde yakmasını istiyorum.
yakıtı en çok düşüren parça nedir?
Pcx’im 22binde 100/2.5L ortalama
Bi tık daha düşürmek istiyorum bunu neler yapmalıyım?

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba

Bunlar yakıtı en çok artıran durumlar.

1. Aşırı oynak sağ el bileği.

2. Aşırı tutuk sağ el bileği.

3. Artçılı sürüş.

4 . Artçı yoksa dahi askerden muaf kılacak kilolarda olan bir sürücü.

5. Karşıdan gelen sağlam rüzgâr.

6. Yokuş yukarı performanslı çıkış.

7. Motorun hava filtresinin temiz olmaması.

8. Skuterde pek olacak şey değil ama farkında olmadan hafif de olsa frene basılı olarak ilerlemek.

9. Gereğinden büyük ön cam.

10. Frenin ayarsız olup giderken diski ya da kampanayı ısırması-sıkıştırması.

Bu yukarıda yazanlardan 1 ya da daha fazlası zaten yakıtı müthiş artırabilir.

Kayışlı motorları çok bilmem ama genel olarak bakımları yaptırıp insan evladı olarak sürüldüğünde 2 lt civarında yakması beklenir bu motorun.

Yokuş, karşı rüzgâr ve performanlı sürüş varsa 3 lt'nin üzerine de çıkabilir.

Sorunuzun tam yanıtı değil ama olaya diğer açıdan bakınca belki bir fikir verecektir.

Selamlar.

Motosikleti
Ns200 15"
Kullanım şekilinize göre baga ağırlıklarını azaltabilir veya arttırabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Kullanım şekilinize göre baga ağırlıklarını azaltabilir veya arttırabilirsiniz.
Bunu düşündüm ama bazı ustalar motorun ömründen ciddi miktarda çaldığından bahsediyor bazılarıysa hiçbirşey olmayacağını söylüyor. Orjinalden yanayım ama 1 gram küçültmek mantıklı geliyor şuan için
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

motora zevk için binin zevkk 2,5 yakan motora 2,0 yaktırsan ne yapacan halay mı çekecen yoksa başka bir şey mi??
Motora zevk için biniyorum kralda motor gidişine göre fazla yakıyosa burada yanlış giden bişey vardır demektir. Ayrıca derdim zevk almaksa 4 litre yakan bir motorumda var ama yakıtla zevkin bir alakası yok.

Merhaba

3. Artçılı sürüş.

8. Skuterde pek olacak şey değil ama farkında olmadan hafif de olsa frene basılı olarak ilerlemek.

Kayışlı motorları çok bilmem ama genel olarak bakımları yaptırıp insan evladı olarak sürüldüğünde 2 lt civarında yakması beklenir bu motorun.

Sorunuzun tam yanıtı değil ama olaya diğer açıdan bakınca belki bir fikir verecektir.

Selamlar.
75 klioyum çoğunlukla tek sürerim. Önde orjinal camı var ve çok rüzgar yiyorum. Dediğiniz gibi rüzgar ve bakımsız bir kaç parça sorun büyük ihtimalle yakıtı arttırıyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
ai53tz4.jpg

Son düzenleme:
Bunu düşündüm ama bazı ustalar motorun ömründen ciddi miktarda çaldığından bahsediyor bazılarıysa hiçbirşey olmayacağını söylüyor. Orjinalden yanayım ama 1 gram küçültmek mantıklı geliyor şuan için

Motora zevk için biniyorum kralda motor gidişine göre fazla yakıyosa burada yanlış giden bişey vardır demektir. Ayrıca derdim zevk almaksa 4 litre yakan bir motorumda var ama yakıtla zevkin bir alakası yok.

75 klioyum çoğunlukla tek sürerim. Önde orjinal camı var ve çok rüzgar yiyorum. Dediğiniz gibi rüzgar ve bakımsız bir kaç parça sorun büyük ihtimalle yakıtı arttırıyor.
125CC bir motosiklet için normal denilecek bir yakıt tüketimine sahipsiniz daha ne kadar düşmesini istiyorsunuz ki? 2.5'tan 2ye düşse 30 40kuruş kar ediceksiniz ve değiştireceğiniz parçaları geri amorti etmesi çoook uzun süreler alır ama yine de Scooterlar için baga Vitesli motosikletler için baga yapabilirsiniz Scooterlarla alakalı pek bir bilgim yok ama Vitesli motosikletlerde hava filtresi buji vs. gibi periyodik bakımı olan parçaları daha kaliteli veya daha sık ara bakımlar yaparak en iyi şekilde yanma sağlayıp benzin tüketimini azaltabilirsiniz ön dişlinizi 1 diş büyüterek torktan kaybedip yakıt tüketiminizi bir tık düşürebilirsiniz . Motosikletin önünde gereksiz büyüklükte cam veya farklı şeyler varsa onları sökerek düşürebilirsiniz . Ben motosiklete hava soğukken bindiğim için motor ceketinin üstüne arada şişme mont geçiriyorum ve şişme mont bildiğimiz paraşüt etkisi yapıyo ve önden gelen bir rüzgar esintisinde büyük ihtimalle yakıtımı etkiliyordur . Ben keyif için bindiğim için yakıt tüketiminde ki 0.3Litre beni çok etkilemiyor ama sizi rahatsız ediyorsa bu dediklerimi yaparak bir tık daha iyi hale getirebilirsiniz.

Merhaba

3. Artçılı sürüş.

Selamlar.
4.maddede patladık ya.😥

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
4.maddede patladık ya.😥
Aslında orada her bir fazla kilomuzun aracın tüketimini olumsuz etkileme potansiyeli olduğunu belirtmeye getirmiş ve niyetlenmiştim ama vermek istediğim bu mesajı hiç istemeyeceğim bir şekilde yazmışım valla. Maksadını aşmış o ifadem.

Tüm forumdaşlarımdan özür dilerim.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Uzun yol yapmak, teker yapmak bir zevk çeşidi ise, az yaktırmak, hatta en yavaş gitmek bile bir zevktir kaldı ki yarışması bile olur. Tartışılmaz.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
adam tüketimim yüksek, nasıl düşürürüm demiyor. mevcut tüketimi nasıl daha iyi yaparım diyor. bilgisi olana soru soruyor.

forumda kaç defadır denk geliyorum, yakıt tüketimi konusu olunca sürekli ''yakarsa yaksın, feda olsun , niye hesaplıyosunuz'' gibi muhabbetler dönüyor. soru sorana faydası olmayan, forumun bilgilendirme amacına zarar veren yorumlar.

böylede bir rahatsızlığımı dile getireyim dedim.

adam tüketimim yüksek, nasıl düşürürüm demiyor. mevcut tüketimi nasıl daha iyi yaparım diyor. bilgisi olana soru soruyor.

forumda kaç defadır denk geliyorum, yakıt tüketimi konusu olunca sürekli ''yakarsa yaksın, feda olsun , niye hesaplıyosunuz'' gibi muhabbetler dönüyor. soru sorana faydası olmayan, forumun bilgilendirme amacına zarar veren yorumlar.

böylede bir rahatsızlığımı dile getireyim dedim.
Normal burası kendi gibi düşünmeyenlerin dışlandığı bir yer ve her konu dalga konusudur burada. Yeni gelenler bir daha gelmiyor forum büyümüyor her sene küçülüyor bu sebepten. Her konuda saçma sapan espri yapanlar da cabası.

Motosikleti
D400
Bakımları doğru yapılmış (hava filtresi - buji yeni) ; kayışın sağlam ve düzgün olması, dopru lastik basıncı ve kiloluysan kilo vermen en verimli yakıt tüketimini sağlar.

Fakat 2.5 yakıt tüketimi zaten az bir ortalama, zorlarsan 2.4 e falan düşer ama daha da altına düşeceğini sanmıyorum.

-

Yukarda arkadaşlar forumdan sikayet etmiş fakat bu arkadaşları troll konularda da görmek isteriz. forumun trollerine laf etmeyip ufak takılmalara laf etmek bana daha yanlış geliyor.

2.5 litre tüketimin altına inmesi pek mümkün değil, sorunun mantığı ile verilen cevaplar aynı oranda yazılmış bence.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
zamanında geyik muhabbeti için bi başlık vardı, bizimde orada baya vakit geçirmişliğimiz var ama diğer başlıklarda bilgimiz kadar yardımcı olmaya çalışır, bilmiyorsak yorum yapmazdık. şimdi biraz değişmiş. her dakika her başlık karşılıklı söz dalaşına, kavgaya veya geyiğe sarmaya müsait olmuş. adeta whatsap gurubu gibi kullanılıyor site.
yinede somurtkan yüzlü, memur ciddiyetinde bi forum sitesi olmayalım ama biraz çeki düzen gerekli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar