Arkadaşlar merhabalar Konumuz Viraj

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Bilader sen burada kendini ispat etmek mi istiyorsun? Bana bir cümle ile bu konuyu açma sebebini, motivasyonunu yazabilir misin?

* İnsanların yorumlarını istiyor olabilirsin. Yaptık yorum beğenmedin.
* 31 çekmek için malzeme istiyor olabilirsin. Olmadı veremedik.

Verdiğin yanıtlara bakınca anlıyoruz ki amacın ilki değil. Tamam, ne istiyorsun? Bunu söyle ona göre yazalım.
Aman yarabbim ölümle dans ediyorsun üstad nolur biraz yavaşla diyelim de sus bari..

Ha bak lastikle sidik yarıştıracaksak enduronun ön lastiğinin sana selamı var.

IMG-2313-Original.jpg

Noldu şimdi kim daha uzağa işedi?

Devam edebilirim?
Sahi ön lastik atmakla arka lastik atmak arasındaki farkı öğrenmek ister misin?:)

Bak en komiği ne biliyor musun? Forumda beni azcık tanıyan ama bana acayip uyuz olan insanlar bile şunu düşünüyor ki, ben bu enduroyla seni bir delerim bir delerim nerden gelip geçtiğimi anlayamazsın.

Ülen Cakal enduro dedigin motor Tuareg bikerem 🤣🤣🤣🤣. Tuaregle ben bu yasimda bile deler gecerim . Yiyorsa 660 tenere ile gelsene 😁😁😁😁😁

Not: Tamamen stres atma amacli bir takilmadir ciddiye almayiniz. Bu konuya tahammül edebilmek icin araya böyle mesajlar karistirmak lazim . 😎

Ülen Cakal enduro dedigin motor Tuareg bikerem 🤣🤣🤣🤣. Tuaregle ben bu yasimda bile deler gecerim . Yiyorsa 660 tenere ile gelsene 😁😁😁😁😁

Not: Tamamen stres atma amacli bir takilmadir ciddiye almayiniz. Bu konuya tahammül edebilmek icin araya böyle mesajlar karistirmak lazim . 😎
600 k ya tuaregin 0 kilometre motosikletini veriyorlar. İlgilenen varsa sarı sitede çok ilan var. :D

Motosikleti
Honda CB600F Hornet, Yamaha MT 07, Yamaha XJ6N, Honda CBR600RR, Yamaha MT25
Bilader sen burada kendini ispat etmek mi istiyorsun? Bana bir cümle ile bu konuyu açma sebebini, motivasyonunu yazabilir misin?

* İnsanların yorumlarını istiyor olabilirsin. Yaptık yorum beğenmedin.
* 31 çekmek için malzeme istiyor olabilirsin. Olmadı veremedik.

Verdiğin yanıtlara bakınca anlıyoruz ki amacın ilki değil. Tamam, ne istiyorsun? Bunu söyle ona göre yazalım.
Aman yarabbim ölümle dans ediyorsun üstad nolur biraz yavaşla diyelim de sus bari..

Ha bak lastikle sidik yarıştıracaksak enduronun ön lastiğinin sana selamı var.

IMG-2313-Original.jpg

Noldu şimdi kim daha uzağa işedi?

Devam edebilirim?
Sahi ön lastik atmakla arka lastik atmak arasındaki farkı öğrenmek ister misin?:)

Bak en komiği ne biliyor musun? Forumda beni azcık tanıyan ama bana acayip uyuz olan insanlar bile şunu düşünüyor ki, ben bu enduroyla seni bir delerim bir delerim nerden gelip geçtiğimi anlayamazsın. Bu övünülecek bir şey de değil Zaten. X Y'den hızlı olabilir. Ama işte sen bunun farkında olacak kadar bile anlamıyorsun sürüşten. Bariyere yaklaşmışım shshshs sana soran oldu mu ben Edremit'e nasıl sürmüşüm diye? Sen sordun nasıl sürüyorum diye, bok gibi dedik, niye ağlıyorsun? :)

Bu da senin Nisan 2025'te attığın lastik fotoğrafı :)

r9j52cv.jpeg

çok eğlenceliymiş lan :D
Kanka burda hangimiz daha deli sürüyor diye tartışmayacağım :D yeter artık ya en kötü ben süreyim ben hiç bir şey bilmiyorum hatta bisiklet dahi sürmeyim valla sıktı artık en iyisi kimse artık başarılar herkese kazasız belasız inşallah herkes bana karşı stresini attıysa artık birşey demeyin bana 👍
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben bu şekilde motor sürecek olsam 3 kere ödüm bokuma 3 kere de bokum ödüme karışır. Şaka bir yana eline silah alıp okul basmaktan ne farkı var? Karşına bir çocuk çıksa neler olur düşünmek bile istemiyorum.
Abi şehir içinde hızlı gittiğim için çok çok haklısın bazen birşeyler yaparken düşünmüyor insan her neyse şükürki öyle bir şey yaşanmadı asfalta sürdüğümde bana göre çok normal artık 200 le gitsem bile bana yavaş geliyo hız körü oldum sanırım sürekli hızlı gitmekten video eski yani yeni cezalar gelmeden önce artık bu şekilde sürmüyorum zaten istesem de süremem ki 250cc bi motosikletim var videolardan ifade vermeyede gittim ceza da yedim paylaşım için sağlık olsun giden param devletime olsun yapcak birşey yok

Kanka burda hangimiz daha deli sürüyor diye tartışmayacağım :D yeter artık ya en kötü ben süreyim ben hiç bir şey bilmiyorum hatta bisiklet dahi sürmeyim valla sıktı artık en iyisi kimse artık başarılar herkese kazasız belasız inşallah herkes bana karşı stresini attıysa artık birşey demeyin bana 👍

Abi şehir içinde hızlı gittiğim için çok çok haklısın bazen birşeyler yaparken düşünmüyor insan her neyse şükürki öyle bir şey yaşanmadı asfalta sürdüğümde bana göre çok normal artık 200 le gitsem bile bana yavaş geliyo hız körü oldum sanırım sürekli hızlı gitmekten video eski yani yeni cezalar gelmeden önce artık bu şekilde sürmüyorum zaten istesem de süremem ki 250cc bi motosikletim var videolardan ifade vermeyede gittim ceza da yedim paylaşım için sağlık olsun giden param devletime olsun yapcak birşey yok
Sürekli devletime feda olsun demene gerekyok.
Hatalı sürüşü eleştirenlere de sövenlere de kızamazsın.
Milletin canına kasıt var bu şekilde kullanmak güzel bir şey değil.
Ceza ödemek devlete feda olsun demekte milliyetçilik vatanseverlik değil.
Hızlı kullanıp sadece kendine zarar vermiyorsun başkasının da canını yakarsın.
milletin yanından böyle geçiyorsan arkandan sülalene söverler.
Şahsen ben sövüyorum.
Bazen sadece ceza ile de kurtulamazsın basit görme .
Herkes hata yapar kabullenip eleştirilere açık olmakta sıkıntı görme.

Motosikleti
Şahsen ben sövüyorum.
Şahsen ben sövüyorum.
Yanlış anlaşıldım sanırım; hızı savunmuyorum, aksine eski videolarımdaki o süratin ne kadar riskli olduğunu ben de kabul ediyorum. 'Devlete feda olsun' kısmı ceza yediğim gerçeğini kabullendiğim içindi, yoksa kuralları çiğnemeyi vatanseverlik olarak görmüyorum. Eleştirilerinde haklılık payı var, can güvenliği her şeyden önemli. Beni herkes yanlış anlıyor 😂 neyse

Ayrıca bize pist lazım. Düşünün ki futbol oynamayı seviyorsunuz, sokakta oynamak yasak ve ülkede futbol sahası, halısaha gibi kompleksler yok. Bizimkisi böyle bi durum

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Böyle bir motoru niye almaz acaba bizim çok bilen üstün motorcularımız. 😎
Tuareg benim de beğendiğim bir motor ama para yok, yoksa niye almayayım. Hem vstrom 650'den sonra pek gelmez bana, 800cc üzeri ya da en az 100kp üzeri bir şey almayacaksa aynı işi vstrom 650 de görüyor derim.

Şahsen ben sövüyorum.
Birkan, senin dediğine ekleme yapayı, böyle yapan milliyetçileri görünce solcu anarşik tayfa bu milliyetçiler de hepsi böyle diyorlar, malzeme veriyorlar. Bu açıdan da zarar yani.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Tuareg benim de beğendiğim bir motor ama para yok, yoksa niye almayayım. Hem vstrom 650'den sonra pek gelmez bana, 800cc üzeri ya da en az 100kp üzeri bir şey almayacaksa aynı işi vstrom 650 de görüyor derim.

Birkan, senin dediğine ekleme yapayı, böyle yapan milliyetçileri görünce solcu anarşik tayfa bu milliyetçiler de hepsi böyle diyorlar, malzeme veriyorlar. Bu açıdan da zarar yani.
V-Strom ile Tuareg elma ile armut kadar farklilar bence .

Motosikleti
V-Strom ile Tuareg elma ile armut kadar farklilar bence .
Evet farklılar, Tuareg çok güzel bir motor, eğlenceli de olsa gerek ama o masrafı yapana kadar Triumph tiger 900 gibi seçenekler var. Daha küçük cc bir motordan geçecek olsa tuareg düşünürdüm.

Motosikleti
600e tiger 900ün jantını bile vermezler 2. eli bile yok 600e
Başta demiştim ya zengin olsaydım alırdım, şimdi 500bin bile verecek param yok zaten. Triumph tiger ya da bmw 900GS falan almamayacaksam da motor değiştirmemin anlamı yok masraf edip.

Motosikleti
şöyle motor süren bir velede de laf anlatmaya çalışmanızı takdire şayan buluyorum. birisi 55 yaşındaki adama şebek der ama gelir mesela özrünü diler geçer. başka bi velet gelir rally pilotuna ahkam keser. ag sirk gibi forum yemin ederim :D

ulan insan da az utanma olur, bilmediği etmediği ortamda tanımadığı adamlara cümle kurarken. ama peçete artığı olunca tabi utanma mutanma olmuyor bunlarda.
Velet dediğin eline çocuk verir yanlış anlama 😂 evet kesinlikle doğru söylüyorsun tanımadan etmeden birine velet deme ayrıca ben nerden bileyim kardeşim adamın kupasının yâda şampiyonluğunu ben düzgünce şunu şöyle yapmalısın burda hata yapmışsın diye yorum beklerken kimisi ölürsün ben daha iyi alırım bu virajı çok kötüsün bilmem ne ıvır zıvır sanarsın toprak razgatlıoğlu bu seni beni de ilgilendirmez bunu söylemekdeki amaç nedir konu nerden nereye geldi hala neyi tartışıyoruz kimisi düzgünce yazmış bu kadarına gerek yok normal düzenli git yada böyle hareketlere gerek yok vb gibi şeyler onlar zaten baş tacı ama yanlış anlama senin gibi uğursuz biri bana böyle konuşursa bende ona onun gibi cevap veririm

Son düzenleme:
Motosikleti
Kuba x-boss
Konu iyi uzamış.
Neyse şu kamp ocakları benimde hoşuma gidiyor. Gezilerde ya da kamplarda pratik oluyordur. Bir de o kartuşları çakmak gazıyla dolduranlar vardı, galiba ters ve tehlikeli iş :)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Şimdi konuyu baştan sona tekrar bi gözden geçiriyorum, baktım özellikle bir arkadaşımla aynı virajda olan bir hadiseyi anlatmama rağmen ve bunu belirtmeme rağmen kendi üzerine alınıp ağzından salyalar saçarak bana ve forumdaki diğer arkadaşlara saldırmaya başlamışsın. Sen objektif bakabiliyor musun? Hayır... O zaman nasıl cevap bekliyorsun? Trafiğe açık alanda teker yapan, makas atan, kırmızıda geçen, polisten kaçan, bunu yayınlayan sonra pist yok yeaa diye mızıklayanda sensin. Ne bekliyordun? Millet şak şak mı yapacaktı? Bir kaç sayfa öncede söyledim, pist var Soma'da açıldı, Nazillide var. İkisinede git, Nazillidekine ismimi vereyim selamımı söyle eminim indirim bile yapar.

Sana diyorum ki, her iki disiplinde de viraja yanlış giriyorsun. Yarış çizgisi desek; içten girip içten çıkmaya çalışıyorsun. Erken apex kesmeye çalıştığın için istemsiz dışa açılıyorsun. Dengeli gaz yok tam gaz var. (yokuş yukarı motorda güçsüz gerçi ama yinede Apex sonrası tam gaz olmalı, ama apex diye kestiğin nokta yanlış zaten) Late Apex yok erken Apex var. Şöyle dönerim böyle saplarım cevabı geliyor. Yazıyla sana nasıl tam olarak aktarmamı bekliyorsun? Ya da sana özel pist kiralayıp eğitim videoları falan mı çekseydik? Ne bekliyordun? Üşenmedim yarış çizgisinde nasıl girmen gerektiğinide çizdim. Çok düzgün çizemedim ama canva'da bu kadar oluyor. (Mac kullanıyorum bunda paint vs türevi bir program yok. O yüzden Canva)
Gelirim de gerçekten sana özel mesajla işyerimin adresini atıcam, gel gerçekten anlatayım bu konuları. Bilgi parayla satılır, ben bedava teklif ediyorum. Ve emin ol bu kelimeleri sarf ettiğine pişman olacaksın kötü niyetli olmadığımı görüp. Şu paylaştığım çizgiye bak, sonra videoyu izle, içeriden çıkıyorsun, hang off sandığın bir şey yapıyorsun(biraz omuz düşürüp sadece bacağını açmışsın)
Vücut ağırlığını viraj içine kaydırma; motosikleti daha dik tutarak lastiğin limitlerine gelmeden dönmenize olanak sağlar. Videoda da limitlerde gitmiyorum; viraja dışarıdan girip virajın ortasına doğru (apeks) yaklaşıyorum ve çıkışta tekrar gaz açarak dışa açılıyorum. Viraj çizgim gayet iyi, standart bir tekniktir.
Vücut pozisyonum ve temel viraj alma tekniğim görüntülerde hatalı değil. Burada bana "ben şöyleyim, böyleyim" diyenlere söylüyorum: Sizin “sistemli sürüş” dediğiniz şey; aslında o virajı o açıyla dönemeyecek olmanın verdiği korkudan ibaret, yavaşlığınızın bahanesi. Vizörün arkasından dünyayı izlemekle o virajın karakterini hissetmek arasındaki farkı anlayamamış olmanız sizin kaybınız. Odun gibi sürmeye devam edin kalbiniz hızlanır felan kalp ten gitmeyin :)

Şu yazdığın mesaja bak, buna karşılık diyebileceğim tek şey var; Arkadaşım sen geri zekalı mısın? Bu neyin egosu? Bilmiyorum demek bu kadar mı zor? İlk mesajında eleştiriye açığım sizce nasıl diyip sonra "Viraj çizgim gayet iyi standart bir tekniktir. Vücut pozisyonum ve temel viraj alma tekniğim görüntülerde hatalı değil." yazmak neyin nesi? Çizgi mizgi her şeyi geçtim, motor üstünde yanlış oturuyorsun, ayağın peg'e yanlış basıyor ayak ucunu sürteceksin az daha yatırsan...

Tekrar ediyorum, Amaç hızlı sürmekse sen bu çizgide dönmeye devam edersen, sistemli sürüş disiplininde bile burayı daha hızlı dönerim. Hatta daha az yatırarak dönerim. Lastiğin sınırına yaklaşmam, karşıma bir tehlike çıkarsa kaçacak manevra kabiliyeti bırakırım. Bunu sadece ben değil, bu sistemi bilen iyi uygulayan bir başkasıda daha hızlı döner. Olay benim hızlı senin yavaş dönmen değil, Sistemi kullanabilmek. Sistem bize zaman kazandırır. İki tane hocamız var burada, etiketliyorum, yanlışım varsa evet yanlışsın desinler @Okan Sinan Ocan @Mallaca

Çok basit bir şey var, Orada pist gibi kullanılan bir kaç viraj var, senin önündeki elemanın biri patlar yola benzin vs döker. Bir önceki geçişinle bir sonraki geçişin arasında tutuş farkı oluşur, En iyi ihtimalle yaralanırsın, daha kötüsü hayatını kaybedebilirsin. Burada kimse senin kötülüğünü istemiyor. Ölümünüde istemedim, dediğim şu, çekirge bir sıçrar iki sıçrar... Hayatımızın sonuna kadar motor üstünde kalmak ve eğlenmekse amaç, senin sürdüğün şekilde o işin gidişatı çok uzun gözükmüyor.

Bu işler kapasite meselesi, videolarda görüldüğü kadarıyla cesaret var, hakimiyet var, düzgün yönlendirilirsen kapasiteni çok verimli kullanırsın. Ama bilgi namına bir şey yok. Bu cahiliyetin kaynaklı "elin yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanarmış" ya, senin sürüş öyle bir şey.

Bu arada belirteyim, teorik çizgiyi çizdim, tam parabol çizemediğim noktalar oldu aşırıda uğraşmadım. Ancak yolun kirli noktalarınıda göz önünde tutmak gerekir. Tozlu kısımlarda tutuş kaybı yaşanabilir, Özellikle late apex diye çizmeye çalıştığım noktada harita görüntülerine göre hep virajın içi kullanılmış, dışı kirlidir muhtemelen.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar