Arkadaşlar merhabalar Konumuz Viraj

Motosikleti
750x
@tommygun Şimdi konuyu çok dağıtmak istemiyorum ama, lafı açılmışken araya sıkıştırayım mevzuyu, bu kompakt kamp ocaklarının en ideali nurgazın 450 gramlık kartuşlu olanı, 250 gramlık kartuşlu olanı da var ama 450 gramlık alırsan daha ekonomik oluyor, ayrıca 7 saat kadar yanma süresi var, 7 saatte ciddi bi zaman, aşağı yukarı bir kişinin 1 haftalık kamp ihtiyacını karşılar. Tek dikkat edilmesi gereken nokta gereğinden fazla sarfiyatta bulunmamak, örneğin kahve içmek istersen içeceğin kadar su ısıtmalısın. Biz 15 sene önceki forum tayfasıyla kamplarda menemen bile yapıyorduk 😀

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
abi kesinlikle haklısın önce herkes altındaki makinayı ve kendi bileğini bilip adam gibi sürmeli . Dediğin gibi niyetim kötü değil ama 2 3 yıldır bu forumda sessizce entry okuyup geçiyorum ama artık okurken cinnet geçirdim . Forumda herkes anayasa gibi konuşuyor ama gerçek dünyada işler hep böyle ilerlemiyor .
2-3 Yıldır kayabalığı gibi ne diye sessiz sessiz bekliyorsun? Dalsana konulara, yazsana iki kelam bir şey. İlla yazman için seni uyuz etmek mi gerekiyor? :)

Motosikleti
Yamaha MT-25
2-3 Yıldır kayabalığı gibi ne diye sessiz sessiz bekliyorsun? Dalsana konulara, yazsana iki kelam bir şey. İlla yazman için seni uyuz etmek mi gerekiyor? :)
:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: abi ben şöyle akşam bi yarım saat bakıp çıkıyorum genelde ,çok polemiğe girmeyi tercih etmiyorum

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
trafiğe açık alanda geliştiremezsin göt ister hesap etmen gereken o kadar çok şey var ki bizim memlekette bizim yollarda daha da imkansız

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: abi ben şöyle akşam bi yarım saat bakıp çıkıyorum genelde ,çok polemiğe girmeyi tercih etmiyorum
Polemik şart, olmazsa olmaz. Biz burada birbirimize girip kafa göz dalacak kıvama geliyoruz da yine de bir sulh imkanı yakalayabiliyor, uzatmıyoruz. Fikrin, bilgin varsa yaz, burası çok sesli bir ortam.

Motosikleti
Yamaha MT-25
Misal benim oyun alanım sakar geçidi. Genelde sabah bir vakitte çıkarım , önce sakin bir tur atıp yolda yağ mazot kaza var mı diye bir kontrol ederim . Eğer o an çok trafikli ise geçer terasta çayımı kahvemi içip müzik dinlerim . Değil ise kontrol turundan sonra 3 4 tur Allah ne verdiyse sıkarım enerjimi atarım . Hem bol virajlı hem asfalt kalitesi iyi . Kimisi için bu çinedir kimisi için darlıktır . Kabul edelim herkesin burada kendince eğlendiği bir rota veyahut yol vardır , bence asıl bu şekilde bildiğin yerde kullanmak daha güvenli .
trafiğe açık alanda geliştiremezsin göt ister hesap etmen gereken o kadar çok şey var ki bizim memlekette bizim yollarda daha da imkansız

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sakar gerçekten güzel bir yol ama virajlarında ister istemez epey hız kesiyorsun. Darlık, Çine, Demirköy, Mordoğan gibi rotalarda virajlar daha geniş, daha yüksek hızlara çıkıp çok fazla hız kesmeden yatıp dönebilme imkanın var.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Sakar ile sınırlamayalım. Sakardan - Marmaris yolu ve Marmaris - Datça arası çok güzel Ama mesela datçaya giderken emniyet şeridinde eşeklere falan patlayabilirsin doğru konumlanmazsan.

Motosikleti
Yamaha MT-25
Sakar ile sınırlamayalım. Sakardan - Marmaris yolu ve Marmaris - Datça arası çok güzel Ama mesela datçaya giderken emniyet şeridinde eşeklere falan patlayabilirsin doğru konumlanmazsan.
Şaka içeren bir yazı değil gayet ciddi bir uyarı . özellikle aktur civarında yol eşşek kaynıyor.

Motosikleti
Yamaha MT-25
Sakar gerçekten güzel bir yol ama virajlarında ister istemez epey hız kesiyorsun. Darlık, Çine, Demirköy, Mordoğan gibi rotalarda virajlar daha geniş, daha yüksek hızlara çıkıp çok fazla hız kesmeden yatıp dönebilme imkanın var.
Abi yüksek güç olmadığı için çok keyifli. Benim makinemin boyu çineye pek yetmiyor , ki ayrıca artık orası mimlendi diyebiliriz aşırı kalabalık .

F54

3 ŞERİTLİ boş yolda neden kapalı alandan (bariyer dibine girdin) almaya çalıştın? (ki en kötü konum sıfır görüş var o şeritte)
çünkü kendinde biliyorsun çizgiyi kaçıracağını zihinde herhangibir negatif düşünce varsa ne olursan kim olursan ol o düşündüğünü yaşarsın
o yüzden viraj yaparken yolda kaç şerit olduğunu düşünüp aklını bulandırma
tek şerit var gibi düşün çizgiyi bozma

Öncelikle, videoyu attığıma çok pişmanım.

Vücut ağırlığını viraj içine kaydırma; motosikleti daha dik tutarak lastiğin limitlerine gelmeden dönmenize olanak sağlar. Videoda da limitlerde gitmiyorum; viraja dışarıdan girip virajın ortasına doğru (apeks) yaklaşıyorum ve çıkışta tekrar gaz açarak dışa açılıyorum. Viraj çizgim gayet iyi, standart bir tekniktir.

Vücut pozisyonum ve temel viraj alma tekniğim görüntülerde hatalı değil. Burada bana "ben şöyleyim, böyleyim" diyenlere söylüyorum: Sizin “sistemli sürüş” dediğiniz şey; aslında o virajı o açıyla dönemeyecek olmanın verdiği korkudan ibaret, yavaşlığınızın bahanesi. Vizörün arkasından dünyayı izlemekle o virajın karakterini hissetmek arasındaki farkı anlayamamış olmanız sizin kaybınız. Odun gibi sürmeye devam edin kalbiniz hızlanır felan kalp ten gitmeyin :)

Viraj çizgin kötü değil, çok çok kötü.
Vücut pozisyonun da kötü.Üstelik o pozisyonu o çizgide kullanmak, ekstra ekstra kötü. Ayrıca diyelim görüş önemli değil, ben viraja dalmak istiyorum, vücut ağırlığımı içeri çekeceğim; e onu da yapamamışsın?

Sistem mistem güvenli sürüş falan değil konu. Az buçuk ne mal olduğumu biliyor insanlar burda seven sevmeyen. Ordan söylüyorum:
Olmamış. kardeşim. Umarım ileride bu videoyu attığına değil, bu sürüşüne ve bu verdiğin cevaplara pişman olursun. Zira iyi sürebildiğin gün böyle olacak.

ee ben buraya çizgini şöyle dene, içerideki bacağını şöyle bükebilirsin, belinden yukarısı crossed-out şöyle falan diyecektim, baktım senin üslup böyle, ben de geri kalmayayım o zaman. Sen dışa açıldığını sanıyorsun ya mesela, aslında o senin kontrolünde olan bişey değil, bunun farkında değilsin hem de =)

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CB600F Hornet, Yamaha MT 07, Yamaha XJ6N, Honda CBR600RR, Yamaha MT25
Trafiğe açık yollardaki asfalt ve yol şartları maalesef öğrenmek istediğiniz tekniğe uygun değil. Sıklıkla geçtiğiniz bir yolda bile olağan dışı bir durumla karşılaşabilirsiniz. İzlediğim kadarıyla motorun ve kendinizin limitlerini zorlamak ve öğrenmek istiyorsunuz. Pist eğitimi veren yerler var. Bu ihtiyacınızı trafiğe kapalı ve profesyonel bir pist ortamında karşılamanız hem sizin hem de sizi sevenler için daha iyi olmaz mı?
Tabiki daha iyi olur %100 haklısınız ama şartlar buna uymuyor yapılan
Viraj çizgin kötü değil, çok çok kötü.
Vücut pozisyonun da kötü.Üstelik o pozisyonu o çizgide kullanmak, ekstra ekstra kötü. Ayrıca diyelim görüş önemli değil, ben viraja dalmak istiyorum, vücut ağırlığımı içeri çekeceğim; e onu da yapamamışsın?

Sistem mistem güvenli sürüş falan değil konu. Az buçuk ne mal olduğumu biliyor insanlar burda seven sevmeyen. Ordan söylüyorum:
Olmamış. kardeşim. Umarım ileride bu videoyu attığına değil, bu sürüşüne ve bu verdiğin cevaplara pişman olursun. Zira iyi sürebildiğin gün böyle olacak.

ee ben buraya çizgini şöyle dene, içerideki bacağını şöyle bükebilirsin, belinden yukarısı crossed-out şöyle falan diyecektim, baktım senin üslup böyle, ben de geri kalmayayım o zaman. Sen dışa açıldığını sanıyorsun ya mesela, aslında o senin kontrolünde olan bişey değil, bunun farkında değilsin hem de =)
Çizgiye kötü demek kolay, teknik olarak nerede hata olduğunu (apeks geç mi, giriş açısı mı dar?) açıklayamayıp sadece sıfat kullanman asıl mesele. Videoyu dikkatli izlersen yol şartlarında 'crossed-out' değil, stabil bir kontrayla apex’i hedeflediğimi görürsün. Pistte diz sürtmüyoruz, sokakta güvenli açıyla dönüyoruz. Klavyeden 'olmamış' demek yerine, senin o 'çok iyi' çizgilerini görelim de biz de bir şeyler öğrenelim kardeşim.
Ayrıca o kısmı ben hep aynı hızda dönüyorum 100 110 arası videosuda var viraj çıkışı gaz açıyorum istersen şarkı olmadan video atarım canım kardeşim benim :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

3 ŞERİTLİ boş yolda neden kapalı alandan (bariyer dibine girdin) almaya çalıştın? (ki en kötü konum sıfır görüş var o şeritte)
çünkü kendinde biliyorsun çizgiyi kaçıracağını zihinde herhangibir negatif düşünce varsa ne olursan kim olursan ol o düşündüğünü yaşarsın
o yüzden viraj yaparken yolda kaç şerit olduğunu düşünüp aklını bulandırma
tek şerit var gibi düşün çizgiyi bozma
Sabuncu beline hiç geldinizmi bilmiyorum genelde orta şeritin sol kısmı ve sol şerit düz sağ tarafda çok küçük tümsekler var

Neyse 2 ay sonra gelişimi buraya atarım :) güzelce açıklamak varken ilk başta ölürsün şöyle olursun böyle olursun ben şöyle dönerim aynamda bile gözükmesin sen kötüsün vs vs diyenler için bu kadar olumsuz konuşuyorum bazı kişilerin ego sundan geçilmiyor yine de ben birşey diyince ben kötü oluyorum

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Misal benim oyun alanım sakar geçidi. Genelde sabah bir vakitte çıkarım , önce sakin bir tur atıp yolda yağ mazot kaza var mı diye bir kontrol ederim . Eğer o an çok trafikli ise geçer terasta çayımı kahvemi içip müzik dinlerim . Değil ise kontrol turundan sonra 3 4 tur Allah ne verdiyse sıkarım enerjimi atarım . Hem bol virajlı hem asfalt kalitesi iyi . Kimisi için bu çinedir kimisi için darlıktır . Kabul edelim herkesin burada kendince eğlendiği bir rota veyahut yol vardır , bence asıl bu şekilde bildiğin yerde kullanmak daha güvenli .
daha güvenli ama hala güvenli değil benim kendi rotam dağ başında köy yolları 100 kmde 1 kere araç görüyorum ama o 1 ihtimal bile limitimi denemekten alıkoyuyor bir de çok hayvan olan bi bölge

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Videodaki dönüşteki sıkıntıların ne olduğunu bilmiyorsanız, önce seleden inip işin bir teorisini araştırmanız öğrenmeniz lazım gelir sanki? Yanlışı çalışmanın anlamı yok. (Twist of the Wrist (Bileği Bükmek) ile başlanabilir mesela? - başka kaynaklar da var, Canyon Chasers YT kanalını severim mesela vs. vs.) Bence kaliteli bir hakimiyet eğitimi alın.

Crossed-out değil sabit kontrayla apex hedefleme mi? :LOL:

Sen daha ne yazdığını bilmiyorsun, sonra insanlara höt zöt ediyorsun bilader. Neidüğü anlaşılmayacak bir video atıyorsun, muhtemelen yanlış bastığın için ayağının ucu sürte yazdı, heyevan yaptın, "olm bu açılara ne gerek var" gibi bir tepki istiyorsun. Sonra insanlar sana olmamış diyince de klavyeden demek kolay. Nerden diyeyim evladım? sen bir video attın da boktan sürmüşsün diye kalkıp izmir'e gelip ders mi verelim istiyorsun?

Kusura bakma, senin 31ine destek atamadık forumca. Buca'da toplaşan gençlere izlet, onlardan "ağbiiii azrayille zar atılmaz" yorumunu alırsın, için rahatlar. Burda pistte süren insanların söyledikleri ağır geldi anlaşılan.

daha güvenli ama hala güvenli değil benim kendi rotam dağ başında köy yolları 100 kmde 1 kere araç görüyorum ama o 1 ihtimal bile limitimi denemekten alıkoyuyor bir de çok hayvan olan bi bölge

zaten o yüzden bağzı şeyler "track-only"
yoksa istediğimiz "daha sakin" yeri bulalım, daha güvenli hissettiğin yerde bile her zaman süpriz kapısı açık olacak.

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CB600F Hornet, Yamaha MT 07, Yamaha XJ6N, Honda CBR600RR, Yamaha MT25

Sen daha ne yazdığını bilmiyorsun, sonra insanlara höt zöt ediyorsun bilader. Neidüğü anlaşılmayacak bir video atıyorsun, muhtemelen yanlış bastığın için ayağının ucu sürte yazdı, heyevan yaptın, "olm bu açılara ne gerek var" gibi bir tepki istiyorsun. Sonra insanlar sana olmamış diyince de klavyeden demek kolay. Nerden diyeyim evladım? sen bir video attın da boktan sürmüşsün diye kalkıp izmir'e gelip ders mi verelim istiyorsun?

Kusura bakma, senin 31ine destek atamadık forumca. Buca'da toplaşan gençlere izlet, onlardan "ağbiiii azrayille zar atılmaz" yorumunu alırsın, için rahatlar. Burda pistte süren insanların söyledikleri ağır geldi anlaşılan.

dayı hadi git endurona bin terimleri kullanıyosun daha türkçe yazamıyorsun adam bana diyo türkiye pist bilmem ne şampiyonuyum bana burda ego kasıyor hangi grupta yarıştın desem bakcak internetten gelcek söylücek burdan o yüzden hiç polemiğe dahi girmiyorum videonun altına yazdığım şeyi anlamadan bana burda saçma sapan yorumlar yapıyolar :D Öyle bi tepki beklemek istesem burayamı atarım ayrıca boktan sürüş diyo at kardeşim kendi videonu bak böyle yapılır diye bekliyorum senden özellikle SENDEN :) hiç bi iddia da bulunmadım millet ben şöyle girerim aynada bile gözükmedi ayağı işte yere deydi korktu felan ne anlatıyonuz inan hiç bilmiyorum vallahi gülüp geçiyorum :D

zaten o yüzden bağzı şeyler "track-only"
yoksa istediğimiz "daha sakin" yeri bulalım, daha güvenli hissettiğin yerde bile her zaman süpriz kapısı açık olacak.
Hahahahah az önce youtube kanalına baktım
Videonun 2:34 saniyesindeki yerde viraja daha girerken ofsayt oldun gözümde bide bana yorum yapıyor :D

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar