kaza yaptım :(

Motosikleti
PM-01
Kontrollü ışık olan bir yerde sinyalsiz şekilde dönüyorsa bence araç asli kusurludur ama sana da kusur çıkar %75 araç %25 motosiklet gibi. Sahsi düşüncem bu şekilde. Takipteyim

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
muhtemelen daha da motosiklet sürmem
Çok geçmiş olsun.

Yakın zamanda ölümün kıl payıyla atlatıldığı bir kazaya karışmış biri olarak anlıyorum demek istediğinizi. Motosiklet sürmeyi sevdiğimden devam ediyorum sürmeye fakat neredeyse her gün rahatsız edici düşüncelere de kapılmadan edemiyorum.

Siz de benim gibi dikkatsizlik yüzünden kazalarınızı yapmışsınız. Bırakmak iyi gelir diyorsanız ve bırakabilecek gibi hissediyorsanız en iyisi odur diye düşünüyorum. Kendim hâlâ hata değerlendirmeleri ve önlemler almaya devam ediyorum. Fakat hayat her şeye rağmen kötü sürprizlerle gelebiliyor. Bunu da kabul etmek lazım diye düşünüyorum.

Size bir şey olmamış, en önemli kısım burası. Tekrar hazır hissettiğinizde kazasız, belasız ve keyifli sürüşler sizi bekler umarım 🙂

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Kendimiz tuttuk tutanağı , ambulansla hastaneye gitmediğim için olabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evet bendim yine aynı şekilde sinyalsiz dönen bir araca ben carpmistim orada yerler ıslak diye duramamistim kendi kafamda ongorulup engellenebilir bir kazaydı ama bunda direkt araç yandan hiphizli bir şekilde atlayıp çarptı. Ben de bunu kendime uyarı olarak görüp en azından bir süre motosiklet kullanmamaya karar verdim, bu arada burda herkes kullanıyor tramvay yolunu ben hepsinden dikkatli gitsem de yine beni buldu .
Bir anne sozu: herkes ucurumdan atlasa sen de mi atlayacaksin

öncelikle geçmiş olsun.

motosiklet kullanmaktan vaz geçme kararıyla ilgili birkaç abi nasihatı edeceğim.
- son yaşadığın kaza, tramvay yolunda gitmekten dolayı herkesin başına gelebilecek bir kaza; bunun için motor bırakılmaz diyecektim. son 1 yıl içinde 3 kazadan bahsetmişsin, bu tavsiyeden vazgeçtim.

son 1 yılda 3 kaza'nın üzerinde düşünmemiz gerekiyor.

- aklıma gelen ilk önemli nokta, yeterince trafik tecrüben var mı?
kendi oğlum lise'ye giderken motosiklete heves etti. tek şart öne sürdüm, iki yıl araba kullanıp trafik tecrübesi kazanırsın ve arabayı akıllı uslu sürdüğünü, biri ara gazı verdi, önüne kırdı, yol vermedi gibi şeylerden dolduruşa gelip aptalca, riskli hareketler yapmadığını görürsem tamam demiştim. aynı tavsiyeyi sana yapayım. yeterince yol/trafik tecrüben yoksa iki yıl araba kullan. önündeki arabanın yoldaki konumu, ilerleme hızı gibi şeylerden "bu herif u dönüşü yapacak yer arıyor, her an önüme kırabilir" i okuyabilir duruma gel. bu arada enduro yap, dağda bayırda motosiklete hakimiyetini geliştir.
- aklıma gelen ikinci önemli nokta, racing'den uzak dur.
motosiklete yeni başlayanından çok tecrübelisine herkese bu tavsiyede bulunurum. racing makine şehir içi ulaşımda kullanmaya elverişsizdir. racing selesinde otururken sağını-solunu iyi göremezsin. inanmazsan denemesi bedava
sandalyeye otur, ayaklarını şöyle geriye at, öne eğil. yâni racing'de oturma pozisyonuna geç. çevrende, kafanı çevirmeden nereyi görebiliyorsun? kafanı çevirmene rağmen nereyi görebiliyorsun?
sonra sandalyeye dik otur, aynı şeyleri yap ve karşılaştır.

yeterince trafik tecrübem var diyorsan al bir scooter. vitesli olsun diyorsan naked. keyfini sür.

Motosikleti
Voge 250RR
- aklıma gelen ilk önemli nokta, yeterince trafik tecrüben var mı?
- aklıma gelen ikinci önemli nokta, racing'den uzak dur.

yeterince trafik tecrübem var diyorsan al bir scooter. vitesli olsun diyorsan naked. keyfini sür.
Merhabalar yeteri kadar trafik tecrübem olduğunu düşünüyorum genelde başıma kaşıntıdan geliyor gelen durumlar. Asla ama asla bilmemekten değil bilinçsizlikten oluyor. Dediğim gibi sinyal görsem durup yol veririm herkese sinyalsiz ve çok keskin ani hızlı bir dönüş yapıp yandan çarptı 100 kişiyi koysanız 99u orada kaza yapar, he işte orada da devreye o yolda gitmeyecek kadar bilinçli olmak devreye giriyor.

Motosikletim tam olarak racing sayılmaz, sanırım sport touring tarzı bir şey diye geçiyor tam racing sürmedim ama benim motorumda her yeri rahatça görebiliyorum ve manevra olarak da çok rahat hafif bir motor gerçekten.

Araç sürmemi önermişsiniz, araba ehliyetim de var arabayı aldığım ilk gün arkadaşlarımla gezerken aynı gün iki kaza atlattık. O an dedim ki ben araba da sürmemeliyim, gerçekten ne sürersem süreyim başına geçince kafayı yiyorum sanırım. Bana motosikleti annem zorla aldı, bulunduğumuz yere toplu taşıma çok sıkıntılı motosiklet ile 8 dakikada gittiğim yol toplu taşıma yürüme kombineyle 50 dakika falan sürüyor, iyilik yaptı beni düşündü 125lik scooter aldı.

Ve gerçekten dışarıdan bakıldığında taşıt sürmezken davranışlarına bakıldığında maganda olma ihtimali en düşük olarak gözüken insan da ben olabilirim herhalde, ne varsa bir şey sürerken oluyor bana.

Benim burada kendime çıkardığım ders madem rahat duramıyorsun o zaman hiç kullanma gibi bir şeydi, dediğim gibi bu kazayla doğrudan bağlantısı da yok. Makas atmaktan falan bahsetmiyorum biraz daha ileri seviye aklı başında hiçbir insanın yapmayacağı şekilde sürüyorum bazenleri, o yüzden de bunu o sürüşlerime ithafen bir uyarı olarak aldım kendime ve bu kararı da bu yüzden verdim.

Bu kaza gerçekten önlenemezdi (orada bulunduğum an itibarından söylüyorum). Bu kazayı önleyebilmem için yetenek değil de bilinçli ve kurallı sürüş gerekliydi, maalesef ikinci de bende yokmuş işte.

Bugün spora tramvayla otobüsle gittim gerçekten de çok pişman oldum ama yapacak bir şey yok.

Aklımın başında olacağı, daha da olgunlaştığım bir zamanda iki tekerle tekrardan görüşürüz belki de.

Kontrollü ışık olan bir yerde sinyalsiz şekilde dönüyorsa bence araç asli kusurludur ama sana da kusur çıkar %75 araç %25 motosiklet gibi. Sahsi düşüncem bu şekilde. Takipteyim
Sigortayı şişirmeye gerek duymayıp masrafları kendimiz karşılamaya karar verdik, o yüzden sonucu öğrenemeyeceğiz.

Son düzenleme:
Polisler genelde bu tarz tramvay yolundan gidiyor, bunu gören vatandaş ben neden gitmeyeyim diyor. Motorsiklet var altınızda bir de kaldırımdan ters gidin yoksa eksik kalır.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Tramvay yolu konusunda bir ey yazmadan duramadım, yazayım.
Tramvay yoluna girmek serbest olsa da girmem. O demir raylar aşırı kaygan oluyor, o kaygan raylar üzerine tutunabilecek lastik teknolojisi yok, imkansız. Yol tutuşun bu kadar kötü oldupu ortama girmem motorumlar ki benim motorum yol olmasa da yolabenzer bir şey olduğunda gitmem demez gider, yine de girmeyeceğim tek yol tramvay yoludur.

Bana ırkçılık yapmam için bu 2 olay yetti de arttı ırk farkı diyeyim siz hangisi Türk hangisi diğer ırk kendiniz tahmin ediniz.
Geçmiş olsun İnşallah. Bu söylediğin çok ağır bi Irkçılık. Zaten sen de farkındasın. Fakat herkesi aynı göremezsin ? ;
Şahsen hiç kazam olmadı, fakat ne zaman bi yerde kaza olsa ilk koşanlardan olup gereken yardımı yapar, ilk yardım tecrübem az bile olsa olduğu kadarıyla destek sağlar gerekeni yaparım. O yüzden genele yayma.
Ek olarak şunu söylemek istiyorum: 2 Maymunu tarafa ayırmışlar, muzlayıp duruyolar, Diğer maymunlar da tarafa ayrılıyo fakat birbirlerine girişmekten başka hiç bişey yapamıyorlar ve muz yiyemiyorlar. Buna rağmen tarafa devam ediyolar. Mutlu olan tek maymun, muzlanan 2 maymun. İki tarafı birbirine kışkırtıp kendileri Kazanıyolar. Sen hangi taraftansın bir de sen tahmin et ?

Motosikleti
Voge 250RR
Polisler genelde bu tarz tramvay yolundan gidiyor, bunu gören vatandaş ben neden gitmeyeyim diyor. Motorsiklet var altınızda bir de kaldırımdan ters gidin yoksa eksik kalır.
Kaldırıma karşıyım, aslında tramvay yolu kullanmak yaptığım tek ihlal hız dışında sanırım. Yol boş oluyor ve daha güvenli oluyor bir de tramvay yolu olduğu yerlerde yollar ekstra kalabalık ve bir de tek şeritli oluyor tramvay yoluyla 8dkda gittiğim yere aralara girmeden normal yolda gidersem 20dk falan sürüyor bazı sabahlar daha da fazla. Polisle bir baglantim yok yaptığım tabiki yanlış inkar etmiyorum sadece açıklamasını yaptım.

Tramvay yolu konusunda bir ey yazmadan duramadım, yazayım.
Tramvay yoluna girmek serbest olsa da girmem. O demir raylar aşırı kaygan oluyor, o kaygan raylar üzerine tutunabilecek lastik teknolojisi yok, imkansız. Yol tutuşun bu kadar kötü oldupu ortama girmem motorumlar ki benim motorum yol olmasa da yolabenzer bir şey olduğunda gitmem demez gider, yine de girmeyeceğim tek yol tramvay yoludur.
Evet bu yolu kullanmak büyük bir yanlış daha önce nylon lastikli scooterimla raya paralel gittigim için kayıp dusmustum de. Ama artık o raylardan ani manevra ile geçiyorum ve şükür uzun zamandır da o lanet olası scooterı kullanmıyorum. İnsanlar scooterı daha güvenli daha kolay sanıyor ama bence çok yanılıyorlar. (125lik çin malı olanları diyorum)

Mutlu olan tek maymun, muzlanan 2 maymun. İki tarafı birbirine kışkırtıp kendileri Kazanıyolar. Sen hangi taraftansın bir de sen tahmin et ?
O olay aklıma geldikçe sinirleniyorum kendi hatası yüzünden tamponun klipsi çıktı sadece, tutanak tutalım hatalıysam sigortam zaten karşılar dedim , madde etkisi altında araç sürüp makas atıp olay çıkarıp bir de üstüne ayırmaya çalışan polise saldırmak.....

Kimse kusura bakmasın benim yaptığım evet yanlıştır ama ben o olaydan sonra ırk olarak değil de o tipleme (bahsettiğim tip gözünüzün önüne gelmistir) benzeri bir şey gördüğümde önyargıyla yaklasirim hem de büyük bir önyargıdan bahsediyorum.

Ha bu arada sembolik bir dille anlattığınız hikayedeki "maymunlar" benim milletimden insanlarsa onlara muz atan benimdir diye düşünüyorum. Değilse de muhtemelen kavga eden benimdir maksat diğerinin karnı doymasın :)

makara yapıyorum bu arada her şeyi de ciddiye almayiniz

Son düzenleme:
Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Çok geçmiş olsun.

Zaman her şeyin ilacı.

Selamlar

Kimse kusura bakmasın benim yaptığım evet yanlıştır ama ben o olaydan sonra ırk olarak değil de o tipleme (bahsettiğim tip gözünüzün önüne gelmistir) benzeri bir şey gördüğümde önyargıyla yaklasirim hem de büyük bir önyargıdan bahsediyorum.

Ha bu arada sembolik bir dille anlattığınız hikayedeki "maymunlar" benim milletimden insanlarsa onlara muz atan benimdir diye düşünüyorum. Değilse de muhtemelen kavga eden benimdir maksat diğerinin karnı doymasın :)

makara yapıyorum bu arada her şeyi de ciddiye almayiniz
kimin ne olduğu zaten tipinden net anlaşılıyor, çoğumuz fark edebiliyor.

tam olarak Irk muhabbetine girdiğin için maalesef sen muz atan tarafta olmuyorsun :)

elbette burada çoğu kişi makara sebepli geliyor ve açıkçası herkes eğleniyor. Fakat Irkçılığın makarası olmaz. Daha dikkatli olmakta fayda var.

Motosikleti
Voge 250RR
Çok geçmiş olsun.

Zaman her şeyin ilacı.

Selamlar
Aleyküm selam gerçekten uzun bir zamana ihtiyacim var sanırım çantamı bile kaldiramiyorum şuan sağ kolumla. Pazartesi olsun acild3n aldığım kağıtla ortopediye gorunecegim benim sağ kolum zaten hassastı sanırım bu olay da ateşleyicisi oldu

kimin ne olduğu zaten tipinden net anlaşılıyor, çoğumuz fark edebiliyor.

tam olarak Irk muhabbetine girdiğin için maalesef sen muz atan tarafta olmuyorsun :)

elbette burada çoğu kişi makara sebepli geliyor ve açıkçası herkes eğleniyor. Fakat Irkçılığın makarası olmaz. Daha dikkatli olmakta fayda var.
Aslında tipten bahsediyordum niyeyse ırk falan filan demişim. Aklımda nedense o tipler o şekilde kalmış öyle yorumlamişım yanlış anlasildiysam kusura bakmayın .

Beni muz atan tarafa alır mısınız

Aslında tipten bahsediyordum niyeyse ırk falan filan demişim. Aklımda nedense o tipler o şekilde kalmış öyle yorumlamişım yanlış anlasildiysam kusura bakmayın .

Beni muz atan tarafa alır mısınız
insanız, elbette istemeden de olsa yanlışlarımız olabiliyor. Estağfurullah.
Tarafı ancak kendiniz yaptıklarınızla belirleyebilirsiniz. Tekrardan çok geçmiş olsun.
Sevgiler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar