Çok geçmiş olsun.muhtemelen daha da motosiklet sürmem
Hayatımda hiç kullanmadım, hiç bir şart altında kullanmam da.bu arada burda herkes kullanıyor tramvay yolunu ben hepsinden dikkatli gitsem de yine beni buldu .
Bir anne sozu: herkes ucurumdan atlasa sen de mi atlayacaksinKendimiz tuttuk tutanağı , ambulansla hastaneye gitmediğim için olabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Evet bendim yine aynı şekilde sinyalsiz dönen bir araca ben carpmistim orada yerler ıslak diye duramamistim kendi kafamda ongorulup engellenebilir bir kazaydı ama bunda direkt araç yandan hiphizli bir şekilde atlayıp çarptı. Ben de bunu kendime uyarı olarak görüp en azından bir süre motosiklet kullanmamaya karar verdim, bu arada burda herkes kullanıyor tramvay yolunu ben hepsinden dikkatli gitsem de yine beni buldu .
Merhabalar yeteri kadar trafik tecrübem olduğunu düşünüyorum genelde başıma kaşıntıdan geliyor gelen durumlar. Asla ama asla bilmemekten değil bilinçsizlikten oluyor. Dediğim gibi sinyal görsem durup yol veririm herkese sinyalsiz ve çok keskin ani hızlı bir dönüş yapıp yandan çarptı 100 kişiyi koysanız 99u orada kaza yapar, he işte orada da devreye o yolda gitmeyecek kadar bilinçli olmak devreye giriyor.- aklıma gelen ilk önemli nokta, yeterince trafik tecrüben var mı?
- aklıma gelen ikinci önemli nokta, racing'den uzak dur.
yeterince trafik tecrübem var diyorsan al bir scooter. vitesli olsun diyorsan naked. keyfini sür.
Sigortayı şişirmeye gerek duymayıp masrafları kendimiz karşılamaya karar verdik, o yüzden sonucu öğrenemeyeceğiz.Kontrollü ışık olan bir yerde sinyalsiz şekilde dönüyorsa bence araç asli kusurludur ama sana da kusur çıkar %75 araç %25 motosiklet gibi. Sahsi düşüncem bu şekilde. Takipteyim
Geçmiş olsun İnşallah. Bu söylediğin çok ağır bi Irkçılık. Zaten sen de farkındasın. Fakat herkesi aynı göremezsin ? ;Bana ırkçılık yapmam için bu 2 olay yetti de arttı ırk farkı diyeyim siz hangisi Türk hangisi diğer ırk kendiniz tahmin ediniz.
Kaldırıma karşıyım, aslında tramvay yolu kullanmak yaptığım tek ihlal hız dışında sanırım. Yol boş oluyor ve daha güvenli oluyor bir de tramvay yolu olduğu yerlerde yollar ekstra kalabalık ve bir de tek şeritli oluyor tramvay yoluyla 8dkda gittiğim yere aralara girmeden normal yolda gidersem 20dk falan sürüyor bazı sabahlar daha da fazla. Polisle bir baglantim yok yaptığım tabiki yanlış inkar etmiyorum sadece açıklamasını yaptım.Polisler genelde bu tarz tramvay yolundan gidiyor, bunu gören vatandaş ben neden gitmeyeyim diyor. Motorsiklet var altınızda bir de kaldırımdan ters gidin yoksa eksik kalır.
Evet bu yolu kullanmak büyük bir yanlış daha önce nylon lastikli scooterimla raya paralel gittigim için kayıp dusmustum de. Ama artık o raylardan ani manevra ile geçiyorum ve şükür uzun zamandır da o lanet olası scooterı kullanmıyorum. İnsanlar scooterı daha güvenli daha kolay sanıyor ama bence çok yanılıyorlar. (125lik çin malı olanları diyorum)Tramvay yolu konusunda bir ey yazmadan duramadım, yazayım.
Tramvay yoluna girmek serbest olsa da girmem. O demir raylar aşırı kaygan oluyor, o kaygan raylar üzerine tutunabilecek lastik teknolojisi yok, imkansız. Yol tutuşun bu kadar kötü oldupu ortama girmem motorumlar ki benim motorum yol olmasa da yolabenzer bir şey olduğunda gitmem demez gider, yine de girmeyeceğim tek yol tramvay yoludur.
O olay aklıma geldikçe sinirleniyorum kendi hatası yüzünden tamponun klipsi çıktı sadece, tutanak tutalım hatalıysam sigortam zaten karşılar dedim , madde etkisi altında araç sürüp makas atıp olay çıkarıp bir de üstüne ayırmaya çalışan polise saldırmak.....Mutlu olan tek maymun, muzlanan 2 maymun. İki tarafı birbirine kışkırtıp kendileri Kazanıyolar. Sen hangi taraftansın bir de sen tahmin et ?
kimin ne olduğu zaten tipinden net anlaşılıyor, çoğumuz fark edebiliyor.Kimse kusura bakmasın benim yaptığım evet yanlıştır ama ben o olaydan sonra ırk olarak değil de o tipleme (bahsettiğim tip gözünüzün önüne gelmistir) benzeri bir şey gördüğümde önyargıyla yaklasirim hem de büyük bir önyargıdan bahsediyorum.
Ha bu arada sembolik bir dille anlattığınız hikayedeki "maymunlar" benim milletimden insanlarsa onlara muz atan benimdir diye düşünüyorum. Değilse de muhtemelen kavga eden benimdir maksat diğerinin karnı doymasın
makara yapıyorum bu arada her şeyi de ciddiye almayiniz
Aleyküm selam gerçekten uzun bir zamana ihtiyacim var sanırım çantamı bile kaldiramiyorum şuan sağ kolumla. Pazartesi olsun acild3n aldığım kağıtla ortopediye gorunecegim benim sağ kolum zaten hassastı sanırım bu olay da ateşleyicisi olduÇok geçmiş olsun.
Zaman her şeyin ilacı.
Selamlar
Aslında tipten bahsediyordum niyeyse ırk falan filan demişim. Aklımda nedense o tipler o şekilde kalmış öyle yorumlamişım yanlış anlasildiysam kusura bakmayın .kimin ne olduğu zaten tipinden net anlaşılıyor, çoğumuz fark edebiliyor.
tam olarak Irk muhabbetine girdiğin için maalesef sen muz atan tarafta olmuyorsun
elbette burada çoğu kişi makara sebepli geliyor ve açıkçası herkes eğleniyor. Fakat Irkçılığın makarası olmaz. Daha dikkatli olmakta fayda var.
insanız, elbette istemeden de olsa yanlışlarımız olabiliyor. Estağfurullah.Aslında tipten bahsediyordum niyeyse ırk falan filan demişim. Aklımda nedense o tipler o şekilde kalmış öyle yorumlamişım yanlış anlasildiysam kusura bakmayın .
Beni muz atan tarafa alır mısınız