Klipsli masterlink sorunu

Motosikleti
ns200
Motoruma bundan 2-3 ay önce jt marka x-ring 520 ebat 108 bakla zincir taktırdım takan ustaya ilk defa gitmiştim ve klipsli bağlantı yapmıştı şimdi bir çok kaynakta bu bağlantının çok sakat olduğu güvenli olmadığı yazıyor. Ben de yüksek hızlarda asla istemeyeceğim şeyler olmasından korkuyorum. Kutudan perçinli bağlantı çıkmıştı ama ben o zaman durumdan bi haber olduğum için o parça umrumda olmadı büyük ihtimal kutuyla birlikte çöpe gitmiştir. Şimdi ben bu zinciri güvenli hale getirmek için ne almalıyım hangi parçayı almam gerekiyor herhangi bir bağlantı iş görür mü zincirimin markasını nasıl bulabilirim bana bir yol gösterir misiniz

Motosikleti
CB650R
size bunun jt versiyonu birde km 500 benzeri aparat lazım
Teknik moto ile iletişimde olur iseniz şehrinizdeki bu aparatı temin edebileceğiniz yere yönlendirebilir

Motosikleti
ns200
size bunun jt versiyonu birde km 500 benzeri aparat lazım
Teknik moto ile iletişimde olur iseniz şehrinizdeki bu aparatı temin edebileceğiniz yere yönlendirebilir
Hocam istanbulda yaşıyorum attığınız modeli direkt alabilirim 250-300 tl fiyatı var aparatla uğraşmak yerine ustaya versem olur mu? Bu perçinli en güvenlisi mi? Uyumluluk konusunda bir problem yaşar mıyım biraz takığım bi zincir mevzusuna çok acı örnekler var.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Kapalı ucu dönüş yönüne bakar şekilde takıldıysa bir şey olmaz, o kadar takılmayın. Sizin korktuğunuz kadar sorunlu bir şey olsa o opsiyonla satılmazdı.

JT'nin yedek perçinli master link parçaları satılıyordu, zamanında (orijinalin hatalı montajı sebebiyle) yurt dışından getirtmiştim. Distribütörüne sormak lazım...

Motosikleti
CB650R
Hocam istanbulda yaşıyorum attığınız modeli direkt alabilirim 250-300 tl fiyatı var aparatla uğraşmak yerine ustaya versem olur mu? Bu perçinli en güvenlisi mi? Uyumluluk konusunda bir problem yaşar mıyım biraz takığım bi zincir mevzusuna çok acı örnekler var.
Direkt alamazsınız diye tahmin ediyorum çünkü teknik moto parakende satış yapmıyor. Ustalar zincir takmaya 1000-1500 lira alıyordu geçen sene. 250-300e belki iyi niyetli birisi perçinleyebilir
Tabi burada güvenli olmama muhabbeti yüksek torklu makineler ve motoru gereğinden fazla aksiyonlu kullananlar için geçerli denilebilir. Eğer forumdaki motosikleti kısmı güncelse yani ns200 için ise endişeniz bence endişe etmeyin. Takılan parçanın yönü doğruysa ns200 için yeterlidir

• Beğen
Tepkiler: F54
Benim ncde de bu şekilde klips takılı. Sadece yuvarlak kısmının zincirin dönüş yönünde olması lazım.

F54

ns 200 de o kilidi çıkartacak kadar güç yok o yüzden kafaya takılacak birşey değil
beygiri yüksek motorlarda ise önemli bir detay bu konu

Motosikleti
XV250 - FZ6
Ters takmış, nasıl ustaysa artık...
Söküp tersine çevirmeniz lazım.

XfuiSkud2FJO.jpg

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yaparsınız, çok zor değil.
Şuradaki videoda gösteriyor:

Videoda görüldüğü üzere klipsin esas görevi içteki parçayı yerine tutmak. Zincir aşırı gevşek olmadığı müddetçe aşırı yanal bir kuvvete maruz kalmayacaktır, kapalı tarafı da hareket yönüne baktığı sürece yerinden de çıkmayacaktır. Klipsli zincirde zincir sağlığına ve doğru gerginliğe daha fazla dikkat etmek lazım. Zincir gereğinden fazla uzamaya veya gevşemeye başladığı anda tehlikeli hale gelir. Sağlıklı bakılan, gerginliği düzgün ayarlanmış ve ömrünün sonuna gelmemiş bir zincir durumunda riski düşük, ama tersi durumda da riski daha yüksek.

Motosikleti
ns200
Videoda görüldüğü üzere klipsin esas görevi içteki parçayı yerine tutmak. Zincir aşırı gevşek olmadığı müddetçe aşırı yanal bir kuvvete maruz kalmayacaktır, kapalı tarafı da hareket yönüne baktığı sürece yerinden de çıkmayacaktır. Klipsli zincirde zincir sağlığına ve doğru gerginliğe daha fazla dikkat etmek lazım. Zincir gereğinden fazla uzamaya veya gevşemeye başladığı anda tehlikeli hale gelir. Sağlıklı bakılan, gerginliği düzgün ayarlanmış ve ömrünün sonuna gelmemiş bir zincir durumunda riski düşük, ama tersi durumda da riski daha yüksek.
400 km de bir motul ya da putoline zincir yağıyla yağlıyorum 3 yağlamada bir de gaz yağı ile temizliyorum hocam eksiği fazlası var mıdır

400 km de bir motul ya da putoline zincir yağıyla yağlıyorum 3 yağlamada bir de gaz yağı ile temizliyorum hocam eksiği fazlası var mıdır
Servis kitpçığı daha doğrusunu yazar ama genel olarak uygulama doğru.
Ben de 500 km de bir temizliyorum. Bende otomatik zincir yağlama var. Yine de ara ara yağlıyorum. Tıkanır mıkanır. Neme lazım. Zincirim yağlı olsun.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Yani rotaya havaya göre temizlemek gerekebilir tabi ama onu da su yerine daha ince bir yağ ile yapmakta fayda olabilir. Su çamur için lazım gelir ama.
10 numara genel amaçlı yağ, ccp pas sökücü sprey ve bez ile hem temizledim hemde geri yağladım, pahalı motorlar için doğru bir uygulama mı bilmem ama amacım zincirin paslanmasını önlerken o-ringlerdeki fabrikasyon yağı korumak. Her kafadan farklı bir ses çıktığı için böyle yapıyorum, 2 depoda bir yaptığım bakım yaklaşık 600-700km arasına geliyor, Motoru basınçlı su ile yıkamadığım için zincirdeki yağa da pek bir şey olmuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar