Gebertirim Seni Bak!

Video özelinde konuşursak, videonun başlangıç kısmı kesilmiş neden?
Bu nedenin sorusunun cevabı verilmeden kimse kurye haklı, yönetici haksız diyemez, yöneticinin söylediklerine dikkat edilirse kaskını çıkarmasını söylemiş, sen hala laf ebeliği yapıyorsun diyor yani olayın başlangıcı var.

Kimi zaman kabak tadı veriyor bu olay, sağanak yağmur altında 200 metre kasksız yürüyerek ıslanarak gidiyoruz,

Bu senin kişisel tercihin, kimi ilgilendirir, sigara içeceğim yada canım istemiyor deyip telefonu kapattığında da böyle şeyler söylüyor musun?

Yağmur yağdığında da kapat telefonu, olsun bitsin.

bir olay anında esnaf kuryelerin bulunması çok basit. O anda verilmiş siparişten ve plakadan bütün bilgilerimize anında ulaşabilirler.

Gelen sipariş getirmiyorsa, çöpten aldığı bir kutuyla sitenin kapsına geldiyse nasıl olacak? Sakın plakası var deme, çöpten aldığı kutuyu getiren onuda düşünmüştür.

Bir başka konu ise cahil insanlar kuryeleri hor, ezik ve alçak görüyor kendi akıllarınca emir vererek konuşunca film kopuyor, mesela geçen esnaf arkadaşımın yanına gidip bir arabanın önüne park ettim arabanın sahibi "siz paketçiler niye bu kadar araya giriyorsunuz, sizin yüzünüzden bizleri trafikte saymıyorlar" diye atıfta bulundu, beni çok iyi tanıyormuş gibi bana böyle saçma sapan laflar ediyor, yüksek ihtimalle motosikleti mahallesinden 2 kilometre öteye gidecek böyle söz diyor.

Kimse kimseyi hor görmüyor maalesef toplumsal davranış yapımız böyle, efendilik, beyefendilik, nonoşluk, yumuşaklık olarak algılanıyor.

Daha şimdiye kadar kimse ile tartışmadım kurallara uyduğum için beni çalıştığım firmaya şikayet edecek kadar gamsız insanlarda mevcut, apartman girişine "kurye, satıcı vb. giremez" yazıyordu bende siparişi apartman girişine bıraktım ve yoluma devam ettim belli bir zaman sonra supervisor'e arayıp bana bana bu durum hakkında şikayeti iletti bende yolum düştüğüm o apartmanın dıştan videosunu çekerek o yazıyı gösterdim, hatta çok bilip aramasına rağmen ona "bu durumlarda ne yapmamız gerektiğini söylerseniz seviniriz" dediğimde hiç bir cevap gelmemişti.

Herkes herkesi şikayet edebilir, burada önemli olan muhatapların tutumu, şef ben şikayetinizi alayım der, senden de gerekli izahatı aldığında geri dönüş yapıp müşteriye sizin haklı olduğunuzu, sorunu site yönetimiyle çözmesi gerektiğini söylerse kimse için problem yok.

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Ama şimdiki motorcular artık bokunu çıkarmışlar.. Akla hayale gelmeyecek şeyler yapmışlar.. İşverenler de artık müşterilerden yana.. Az bir caz cuz yaptığın zaman işinden oluyorsun.. Motorcu hiç haklı olmuyor..

Heh işte tam da bu noktada olaylar karışıyor zaten aga, b.kunu çıkartan kuryelerden dolayı sitelerde güvenlik önlemi almakta kuryelere de zorluk çıkmakta. Uymayan çok yok zaten, ama size de hak veriyorum, site büyük ise girişine motoru koyup taşımak mantıksız bir hareket, ama kask çıkarma olayına karşı değilim :)

Motosikleti
Ns200 15"
Bu senin kişisel tercihin, kimi ilgilendirir, sigara içeceğim yada canım istemiyor deyip telefonu kapattığında da böyle şeyler söylüyor musun?

Yağmur yağdığında da kapat telefonu, olsun bitsin.

Telefonu iş açıkken kapatırsanız performans metriklerin olumsuz etkilenir ilerleyen haftalarda para kazanamazsın, çünkü iş seçemezsiniz.

Gelen sipariş getirmiyorsa, çöpten aldığı bir kutuyla sitenin kapsına geldiyse nasıl olacak? Sakın plakası var deme, çöpten aldığı kutuyu getiren onuda düşünmüştür.
Güvenlik burada site sakinini aradığında "Siparişiniz var mı?" diye soruyor, zaten o dairede sipariş yoksa nasıl girecek?

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Kaskını çıkaran kuryeler de tehlikeli.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bonus: Kopernik Pizza.

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kaskını çıkaran kuryeler de tehlikeli.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bonus: Kopernik Pizza.
Şerefsiz niye asansöre işiyon..
Amacın ney ? İnsan değilmisin ?...
Köpekler bile asansörde işemiyor.. Hayvanoğlu hayvan diyecem , hayvanlara hakaret olack.. 🤬 🤬 🤬 🤬 🤬

Motosikleti
D400
bu apartman yöneticilerinin ciddi bir problemi var.
önceki apartmanımdaki oe ile birbirimizi bıcaklayacaktık kedi köpek mevzusu yüzünden.
kendılerını peygamber sanıyor it oğlu itler.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
bu apartman yöneticilerinin ciddi bir problemi var.
önceki apartmanımdaki oe ile birbirimizi bıcaklayacaktık kedi köpek mevzusu yüzünden.
kendılerını peygamber sanıyor it oğlu itler.
Apartman ya da site yöneticiliği zaten normal insanın yapacağı iş değil.. İşi gücü olmayan , SSK dan emekli , her işe burnunu sokmaya meraklı tiplerdir genellikle..
:)

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Birinin ne kadar korkunç bir insan olduğunu, verebildiğiniz en küçük yetki ile bile anlayabiliyorsunuz. Kurye kapıya bırakır, yemek yapmaya üşenen de gider sitesinin girişinden alır. Bu kadar tembel olmaya gerek yok.

Hayali senaryolara da gerek yok. Sitenin kuralları kuryenin değil, o sitenin sakinlerinin sorunu olmalı.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Apartman ya da site yöneticiliği zaten normal insanın yapacağı iş değil.. İşi gücü olmayan , SSK dan emekli , her işe burnunu sokmaya meraklı tiplerdir genellikle..
:)
Lütfen tikkatli şiyabalım. Aramızda normal olmayan insanlar da var. (bkz. @espresso )
Normal olmayan insan bulamayan apartmanlara dövlet kayyum kaydırıyor.😜

Apartmana kayyum atandı​

Kayseri'de iki yıldır yönetici seçilemeyen binaya kayyum atanmasına karar verildi.​

DHA 25 Haziran 2025 14:56-Son Güncelleme: 25 Haziran 2025 14:56

Apartmana kayyum atandı

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde 'Kat Mülkiyet Kanunu'na uygun yönetici seçimi yapılamayan apartmana, binadaki bazı kişilerin şikayeti üzerine dava açılıp kayyum atandı.
Uğurevler Mahallesi'ndeki bir apartmanda yaşayan A.Ö., F.K., B.K., L.K. ve M.Ö., 2 yıldır bina yöneticisi seçilemediği, bazı kat maliklerinin de hukuka aykırı şekilde toplantı yapıp aidat miktarını artırdığı, çeşitli kararlar alıp para toplandığı bu yüzden de seçim yapılamadığı, bina yöneticisi seçilemediği ve seçim yapılmasına mani olunduğu iddiaları ile Kayseri Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.
Davayı inceleyen Kayseri 3’üncü Sulh Hukuk Mahkemesi, davalı ve davacı tarafları dinledi. Davalı M.K., "Davacı tarafın ortak giderleri ödememesi nedeniyle binada asansör arızası giderilememiştir. Bina görevlisinin ücreti ödenmemiştir. Bina maddi yönden negatife düşmüştür. Yönetici atanması durumunda ekstra külfet yüklenecektir. Davanın reddini talep ederim" dedi.
Mahkeme, Kayseri Bina Yönetimleri Derneği Başkanı Abdülaziz Duygun'u 6 ay süreyle yönetici kayyım olarak atadı.

"İLK DEFA KARŞILAŞTIK"​

Duygun, "Kayseri'de bina yönetim şirketleri ve binadaki sorunlar sürekli gündem oluyor. Biz de bu yüzden bu sorunları çözmek adına dernekleşme kararı aldık. Davaya konu binada da kat malikleri arasında bir sorun oluşmuş. 2023 yılında bu bina mahkeme yoluna başvurmuş. 3 yıl süren mahkeme sonunda da derneğimize bir yazı gönderildi. Mahkeme, bizden 3 yönetici istedi. İlk defa böyle bir durum ile karşılaştık. Ama, kanunda böyle bir şey var. Kat malikleri kendi arasında yönetici seçemediği ve komşuluk ilişkilerine zarar verdiği için mahkeme bizi kayyım atadı" ifadelerini kullandı.

"465 BİN TL'LİK ÖDEME YAPILMAMIŞ"​

Duygun, 6 ay kayyum olarak görev yapacaklarını belirterek, "Kayyum atandıktan sonra binada bazı komşuların 3-4 yıldır hiçbir şekilde ödeme yapmadıklarını, sıcak su, ait ve benzeri giderleri ödemediklerini belirledik. Yönetici seçilemediği ve usulsüzlük olduğunun tespit edilmesi nedeniyle kayyım olarak atandık. Yaklaşık 465 bin TL’lik bir ödeme yapılmamış. Biz de borçlu vatandaşlarımızla iletişime geçtik. 6 ay boyunca çalışma yapıp, bunu bir rapor halinde mahkemeye sunacağız" dedi.

"BİNA ADINA BANKA HESABI AÇILMALI"​

Kentte bu tarz sorunların sık olmaya başladığını belirten Duygun, "Bu durum Kayseri’de sürekli oluyor. Binalara yöneticiler seçiliyor. Bina yöneticileri kasadaki paraları kendi paraları gibi kullanıp, faturasız harcamalar yapıyorlar. Kat maliklerini zarara sokuyorlar. Vatandaşlarımız yanlışlık olduğunu, usulsüzlük olduğunu düşündüklerinde şikayet haklarını kullanabilirler. Mahkeme bu durumda komşuluk ilişkilerine zarar vermeden kayyum ataması yapabiliyor. Bina adına toplanan paraların hiçbir şekilde bina yönetim şirketlerinin hesaplarında toplanmaması lazım. Bankalarda bina adlarına hesap açılıp, gelirlerin orada toplanması gerekiyor" diye konuştu.

Son düzenleme:
Motosikleti
İki Teker Havada
Heh işte tam da bu noktada olaylar karışıyor zaten aga, b.kunu çıkartan kuryelerden dolayı sitelerde güvenlik önlemi almakta kuryelere de zorluk çıkmakta. Uymayan çok yok zaten, ama size de hak veriyorum, site büyük ise girişine motoru koyup taşımak mantıksız bir hareket, ama kask çıkarma olayına karşı değilim :)
Kaskla şuç işlese yakalanması sıkıntı
Polis yakalıyor savcı salıyor o da ayrı bir konu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar