Neden oldu?

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Gıdım gıdım ilerleyen trafikte böyle süratle aradan geçmeye çalışmak - doğru mudur değil midir kararsızım. Şu yorumlar ilgimi çekti x'deki;

Ali🇹🇷
@atopcu97
Şu olaya bir türlü alışamadık Trafikteki tüm sürücülerin bilmesi gerekir ki motosiklet duran veya yavaş akan trafikte aradan gider Sinyal ve ayna kontrolü kazayı önler Motosiklet dinamiklerini bilen ülkelerde sistem böyle işlerken, bizim ülkemizde her şey nedense tersine ilerliyo

aynen
@aynen1348140
Lan kim dedi size bunu kim ahmak mısınız ne demek aradan geçer böyle bi kural olabilir mi aptal mısınız?

Ali🇹🇷
@atopcu97
Aptallık değil, İngiltere (Highway Code) ve Fransa gibi ülkelerde yasal olan 'filtering' sistemidir bu. Türkiye'de de Yargıtay kararlarıyla motosikletin şerit paylaşımı yapabileceği kabul görmüştür. Motosikletin amacı trafiği artırmak değil, akışı sağlamaktır.

Can
@canarsn
Böyle bir şey yok. Motosikletler trafik kurallarına göre normal araç gibi şeridinden gitmeli. Sürekli sağımızda solumuzda kurallara aykırı motorcu var mı diye dönüp bakamayız.

Ali🇹🇷
@atopcu97
Şerit değiştirmeden veya manevra yapmadan önce aynayı kontrol etmek bir tercih değil asli sürücülük görevidir. Ben şeridimde kalsam bile trafik durduğunda arkadan gelen aracın beni tost yapma riski var Filtreleme bu yüzden hayati önem taşır ve dünyada can güvenliği için uygulanır

Amerikadaki birkac eyalet disinda filtreleme yasak . Avrupada ciddi suc (Fransada yaygin ama YASAL degil) Almanyada ehliyeti kaptirirsiniz o derece ciddi suc.

Duymus biryerlerden yalan yanlis bir bilgi salliyor zavalli.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Sağlam kafa şalgam motorcuda bulunur.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Takip mesafesi, şerit sınırı ihlali suçu işlemiş. Asli kusurlu olan motosikletli kardeşimiz. Geçmiş olsun. Kaskosu vardır umarım.

En yakın zamanda motosiklet sürüş dersi almasını da öneririm, belli ki çok şey katacaktır kendisine, hatta yapmadığı kazalardan da bütçesini koruyacaktır.

Olaydan bağımsız olarak şunu da söylemek isterim; Taksiler biraz art niyetli gibi geliyor bana da, trafikte çoğu zaman duyarsız ve "pisliğine" diye nitelendirebileceğim hareketler sergiliyorlar. MartıTAG ve Uber'in ülkemizde yaygınlaşması dileğiyle.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
... Olaydan bağımsız olarak şunu da söylemek isterim; Taksiler biraz art niyetli gibi geliyor bana da, trafikte çoğu zaman duyarsız ve "pisliğine" diye nitelendirebileceğim hareketler sergiliyorlar. ...
Kesinlikle. Bu meslek grubundaki efendi / delikanlı adam ortalaması toplumun genel ortalamasının anlamlı ölçüde altındadır.

O yüzden ne tür ticari (Halk Otobüsü dahil) vasıta varsa bunlardan uzak duracaksın veya çok tetikte olacaksın.

Son çıkan diğer açı videolarından da motosiklet sürücüsünün son derece acemi olduğu net anlaşılmıştır. %100 kusurlu, taksiciyi şikâyet ederse kaybeder.

Taksicinin orada öndeki araçlar ve yanındaki kamyon hareket etmezken böyle sola 10 15 cm geçecek şekilde hareket etmesini aynadan motosikletlinin geldiğini görüp bir gıcıklık yapayım şuradan geçemesin diye düşündüğü hissine kapılmama neden oldu. Tabii ki benim düşüncem taksici milletinin iyi niyetine ve beyefendiliğine dair dair önyargılı yaklaşmamdan kaynaklanıyor. Muhakkak saygıdeğer taksi sürücüleri de vardır. Bu çocuk tecrübesizliğine ve gençliğinin pervasızlığına kurban gitmiş. Keşke yaşanmasa imiş ama bu stilde kullanmaya devam ederse taksici olmazsa bir minibüsçü bunu yaşatırdı. Geçmiş olsun.

Adrenalin ile ne dediğini bilmiyor galiba,
Yalnız nasıl duramadı hayret ettim
Bisiklet freni bile durdurur o hızda

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Motosikletli arkadaş bu işi bıraksın, hiç beceremiyor...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kamyon, minibüs vs. geniş araçların arasından geçmeye hiç gerek yok aslında. Gereksiz risk, trafik ileride duruyor zaten, o zaman geçilir.
Konu sahibi bizim fikrimizi sormuyor ama, sadece o anda ne yapacağımız soruldu.

O anda ben aradan geçerim, sığmasam bile geçerim. Yıllardır bu zihniyet beni çok kurtardı.

8 gün önce araba çarptı bana, artçımda vardı, biraz sendeledim ama düşmedim. Refleks olarak vücut bir şekilde motoru devirmeyecek durumda konumlanıyor benim.

Bir arabaya şoför kapısından girdiğimde de düşmemiştim. Bu olaylarda ve birçok durumda fren yapsam düşerdim, fren dışında çözüm yoksa da fren yapmıyorum ben, benim refleks böyle... Minimum yara alacak şekilde konumlanmaya yöneliyorum.

Arabaya çarpmamak için kaldırımdan uçtum ve yere çakılıp sürüklenmiştim. Benim vücut zayıf, sakatlanma ihtimalim daha düşük benim.

Son düzenleme:
Motosikleti
Konu sahibi bizim fikrimizi sormuyor ama, sadece o anda ne yapacağımız soruldu.
...
Ben de cevap verdim, bir daha okursan benim ne yapacağım belli. Daha net yazayım:

Hıyar gibi girmezdim ben oraya. Filtrelemenin ve emniyet şeridi (hatta E5'in 50 cm'lik kenarını) kullanmanın Allah'ın yaparım hiç böyle bir tehlike atlatmadım. Çünkü gireceğim arayı seçiyorum, özel bir uzmanlık gerektiren bir nitelik de değil bu, biraz sağduyu yeterli.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Ben de cevap verdim, bir daha okursan benim ne yapacağım belli. Daha net yazayım:

Hıyar gibi girmezdim ben oraya. Filtrelemenin ve emniyet şeridi (hatta E5'in 50 cm'lik kenarını) kullanmanın Allah'ın yaparım hiç böyle bir tehlike atlatmadım. Çünkü gireceğim arayı seçiyorum, özel bir uzmanlık gerektiren bir nitelik de değil bu, biraz sağduyu yeterli.
Konu sahibi senin o anda fren mi yapacağını yoksa araya mı gireceğini yoksa taksiye mi gireceğini yada kamyona mı gireceğini soruyor.

Sadece saydığım 4 seçeneğin var.. Başka seçeneğin yok..

A kamyon,
B taksi,
C Aralık,
D fren,

Bonus şık 1 - hepsi
Bonus şık 2 - hiçbiri

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İnsan kullanmakta olduğu motora alışınca o motorun boyutlarına da alışıyor. Yalan yok biz de filtreleme yaptık, hala yapıyoruz yalan söylemeyeyim. Rahmetli Er6f'de hiç sıkıntı yaşamazdım, gözüm keserdi nereden geçebileceğimi. Bir gün farklı bir yerde farklı bir konuda yaptığım kaza sonrası orijinal aynam kırıldı, ben de elimde yedek bulunan Aliexpress aynaları taktım, bu aynalar orijinalden farklıydı, dışarıya doğru sivrilen,1-2 cm açıklığı olan bir takımdı. Yola çıktım ne zaman filtreleme yapsam çat çut milletin aynasına çarpıyorum. Sürekli motordan inip milletin camını açtırıp özür diliyorum, "zararınız varsa karşılayayım" diyorum. Ezberimdeki boyut değişti. Alışamadım yeni aynalara, ilk fırsatta orijinal aynaları sanayide yaptırmıştım.

Motosikleti
Konu sahibi senin o anda fren mi yapacağını yoksa araya mı gireceğini yoksa taksiye mi gireceğini yada kamyona mı gireceğini soruyor.

Sadece saydığım 4 seçeneğin var.. Başka seçeneğin yok..

A kamyon,
B taksi,
C Aralık,
D fren,

Bonus şık 1 - hepsi
Bonus şık 2 - hiçbiri
Ben öyle bir soru görmedim; hatası nedir diye sormuş ben de fren yapmayı / motosiklet kullanmayı ve nereye gireceğini bilmemek diye yazdım.

Yukarıdaki senin sorun ve senin şıkların. Onun cevabı da yazdıklarımda zaten mevcut: Fren. Bununla birlikte zaten kamyonu görüp zaten hızımı düşürmüş, hatta daha geriden taksinin sağ tarafındaki banket kısmına geçmiş olurdum, öyle bir pozisyona girmezdim. Esas doğru cevap senin şıklarda yok.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Ben öyle bir soru görmedim; hatası nedir diye sormuş ben de fren yapmayı / motosiklet kullanmayı ve nereye gireceğini bilmemek diye yazdım.

Yukarıdaki senin sorun ve senin şıkların. Onun cevabı da yazdıklarımda zaten mevcut: Fren. Bununla birlikte zaten kamyonu görüp zaten hızımı düşürmüş, hatta daha geriden taksinin sağ tarafındaki banket kısmına geçmiş olurdum, öyle bir pozisyona girmezdim. Esas doğru cevap senin şıklarda yok.
Aynen evet, senin dediğin gibiymiş, konuyu karıştırmışım ben biraz.. Ben bu zibidi motorunu sürmem, artık bu tarz motorlardan nefret ediyorum.

Bu öküz kullanıcıları gördükçe dahada gıcık kapıyorum. Motorcuları lekeliyor bu zibidiler.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Aynı kargayla maymunun uçağa biniş hikayesi gibi olmuş...
Madem uçmayı bilmiyorsun niye ipnelik yapıyorsun diye sorarlar adama...

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Fred abimiz de öyle yapıyordu. :unsure:
Bu da yerli, milli ve guncel versiyonu😂
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu da yerli, milli ve guncel versiyonu😂
Link ekleyecektim, unutmusum😂

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
böyle böyle arabacıları delirten dangozlar yüzünden sonra onlar da trafikte bizi sıkıştırıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar