- Motosikleti
- BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Gıdım gıdım ilerleyen trafikte böyle süratle aradan geçmeye çalışmak - doğru mudur değil midir kararsızım. Şu yorumlar ilgimi çekti x'deki;
Ali
@atopcu97
Şu olaya bir türlü alışamadık Trafikteki tüm sürücülerin bilmesi gerekir ki motosiklet duran veya yavaş akan trafikte aradan gider Sinyal ve ayna kontrolü kazayı önler Motosiklet dinamiklerini bilen ülkelerde sistem böyle işlerken, bizim ülkemizde her şey nedense tersine ilerliyo
aynen
@aynen1348140
Lan kim dedi size bunu kim ahmak mısınız ne demek aradan geçer böyle bi kural olabilir mi aptal mısınız?
Ali
@atopcu97
Aptallık değil, İngiltere (Highway Code) ve Fransa gibi ülkelerde yasal olan 'filtering' sistemidir bu. Türkiye'de de Yargıtay kararlarıyla motosikletin şerit paylaşımı yapabileceği kabul görmüştür. Motosikletin amacı trafiği artırmak değil, akışı sağlamaktır.
Can
@canarsn
Böyle bir şey yok. Motosikletler trafik kurallarına göre normal araç gibi şeridinden gitmeli. Sürekli sağımızda solumuzda kurallara aykırı motorcu var mı diye dönüp bakamayız.
Ali
@atopcu97
Şerit değiştirmeden veya manevra yapmadan önce aynayı kontrol etmek bir tercih değil asli sürücülük görevidir. Ben şeridimde kalsam bile trafik durduğunda arkadan gelen aracın beni tost yapma riski var Filtreleme bu yüzden hayati önem taşır ve dünyada can güvenliği için uygulanır
Amerikadaki birkac eyalet disinda filtreleme yasak . Avrupada ciddi suc (Fransada yaygin ama YASAL degil) Almanyada ehliyeti kaptirirsiniz o derece ciddi suc.
Duymus biryerlerden yalan yanlis bir bilgi salliyor zavalli.