Ehliyet sınavım yarın ama güzergahı ezberleyemiyorum. :D

Yer-yön duygum çok zayıftır, bunu kabulleniyorum. Ortalamanın bayağı aşağısındayım. Navigasyonu bol kullanırım. :)
Yarın sabah motosiklet direksiyon sınavım var ve 2 dış parkurun 2'sini de ezberlemek gerekiyor. Şansa bağlı ikisinden birini yapmamızı istiyorlar.
Ne iç ne dış parkurda bir sorunum yok, stop vs. etmek gibi. Yalnızca yolu unutuyorum. Tek güzergah olsa gene ezberlenir.
Okulda da vize haftasındayım, bir yandan AÖF'ten 2. üniyi okuyorum ve onda da vizeler direksiyon sınavıyla aynı gün.
2 üniyle uğraşmaktan güzergahı ezberleyecek kafa kalmadı.
Bu yapışkanlı küçük not kağıdına

1. Parkur = Sağ, Sol, Geçitten Sol, Sağ, Sağ U vs.
2. Parkur = Sol, Sol, Sağ, Sağ, Sol, U vs.

Yazsam bütün sorunlarım çözülüyor. Ama bunun da yasak olması lazım. Elime ufaktan kopya yazayım desem eldiven takacağız.
Yapışkanlı kağıdı koluma yapıştırıp sınav esnasında güzergahtayken kazağımın kolunu sıyırıp bakayım desem, fark edip bırakmalarından korkuyorum..

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Öncelikle sınavda başarılar dilerim. Fazla heyecan yapmazsan parkuru şaşırmazsın. Sınav başlamadan önce zamanın olacak. Hocandan seçili parkuru tekrarlamasını iste. Öyle bir yerlere not yazmak vs. mantıklı işler değil. 82 yaşında belki de alzheimer başlangıcı sayılabilecek bir öğrencim olmuştu. Defalarca dış parkuru çalışmasına rağmen çalışmalarda farklı yollara sapıyordu. Sınavda dış parkuru hata yapmadan geçmişti. Dış parkurların videosu varsa bir kaç kez izle. Rahat ol. Hata yapmazsın.

arkadan arabayla takip edip yolu tarif etmeleri gerekmiyor muydu? bu güzergah ezberi nereden çıktı?

Motosikleti
Cbf 150
Kurs hocasıyla konuş önünde parkuru bilen birini koyar o sınav zamanı. Tek başınaysa bilemem hocayla konuş mutlaka.

Öncelikle sınavda başarılar dilerim. Fazla heyecan yapmazsan parkuru şaşırmazsın. Sınav başlamadan önce zamanın olacak. Hocandan seçili parkuru tekrarlamasını iste. Öyle bir yerlere not yazmak vs. mantıklı işler değil. 82 yaşında belki de alzheimer başlangıcı sayılabilecek bir öğrencim olmuştu. Defalarca dış parkuru çalışmasına rağmen çalışmalarda farklı yollara sapıyordu. Sınavda dış parkuru hata yapmadan geçmişti. Dış parkurların videosu varsa bir kaç kez izle. Rahat ol. Hata yapmazsın.
Teşekkür ederim hocam. Yarın sınav öncesi gidip bunu soracağım, peş peşe çıkıyorsak öndeki adayı takip edebilir miyim, bunu ayarlayabilir miyiz diye. Küçük bir şehirde yaşıyorum ve çok motosiklet ehliyeti alan yok gördüğüm kadarıyla ama belli mi olur denk gelir belki. Küçücük bir kağıdı motora yapıştırıp üstüne sağ-sol-sağ-sağ vs. yazabilsem çok tatlı olurdu. Böyle bir şeyi denemek için cesaret arıyorum kendimde ama bir yandan da tırsıyorum.

Takip aracında kurs hocası ve sınav komisyonunun 2 üyesi vardır. Telsiz komisyon başkanında olur. Kurallara göre yol tarifi yapamazlar. Adayın güzergahı bilmemesi kırmızı hata sayılır.
yeni mi bu, böyle değildi önceden. telsiz takıyorlar ki arkadan takip ederken yolu tarif ediyorlardı. ben de vaktinde böyle girdim sınava, hatta benim sınavda telsiz-melsiz de yoktu, ikide bir arkaya bakıp elimle işaret çakıyodum devam mı yoksa dönüyoz mu diye.

Motosikleti
CB750A
Benim bulunduğum hiçbir sınavda güzergah tarifi yapılmadı.
hatta kısaca interkomdan ses geliyorsa kaldın yada anormal bir durum var demek

Motosiklet sınavlarına girerim,
Ben yol tarifi hissine kapılır sam usta öğreticiyi uyarıyorum.
Buna dikkat eden çok azdır.
Arkadaşın biri yazmış, sinyalle güzergah tüyosu veriliyor.
Mesela sola dönülecek, sol şeride yanaşıyor takip aracı.

Merhaba arkadaşlar, yol tarifi yapılmıyor. Kulaktaki telsizi yalnızca sağa çek, kaldın demek için kullanıyorlar. Hatta hocamdan rica ettim, siz biraz erken sinyal verin, ben sizden kopya çekeyim diye. Müsade etmiyorlar ona dediler. Ben sinyal verip şerit değiştirdikten veya döndükten sonra arkamdaki araç beni tekrarladı. Asla benden önce sinyal dahi vermedi. 2 kursiyerin arka arkaya çıktıklarını gördüm ama bende öyle bir şey olmadı, tek çıktım sınava. Ancak şansıma şöyle bir bilgi verdiler bütün kursiyerlere, bugün bütün araba-kamyon-motorcular 2. parkuru yapacaklarmış. Sınav yerıne de baya erken gıtmıstım oturup 2. parkuru ezberledım ve sınavı sorunsuz uyarısız tamamladım.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yahu nasıl bir güzergâh bu? Benim ehliyet aldığım güzergâh Baltalimanı - 4.Levent arası git gel 5-5,5km bir yerdi. Bir çok kavşak ve trafik lambası olan yokuşlu bir güzergâhtı. Normal şartlar altında 50 dönüşlü karmakarışık bir güzergâh yapmazlar.

Güzergâhı ezberleyemeyen trafik sınavından nasıl geçebiliyor? Kurslar sınav öncesinde sınav güzergâhında en az iki kere sürüş çalışması yaptırırlar normalde...

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ben en son ehliyet aldığımda kurs güzergahın videosunu çekip youtubea koymuştu

Yahu nasıl bir güzergâh bu? Benim ehliyet aldığım güzergâh Baltalimanı - 4.Levent arası git gel 5-5,5km bir yerdi. Bir çok kavşak ve trafik lambası olan yokuşlu bir güzergâhtı. Normal şartlar altında 50 dönüşlü karmakarışık bir güzergâh yapmazlar.

Güzergâhı ezberleyemeyen trafik sınavından nasıl geçebiliyor? Kurslar sınav öncesinde sınav güzergâhında en az iki kere sürüş çalışması yaptırırlar normalde...
2 kerekten çok çok daha fazla kez güzergahı derslerde yaptık, en başta da dediğim gibi benım 2 üniversite sınavına bırden calısmam ve açıkçası özeleştiri olarak yer-yön duygumun çok zayıf olması problemdi. Direksiyon derslerınden eve bile navigasyonla gittim hep. Problem bende açıkçası.
Tek güzergah olsa gene sorun olmazdı ama 2'sini birden ezberleyınce arada sırada da olsa karıştırıyordum.
50 dönüş yok elbet, sorun bende biraz da dediğim gibi. :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben en son ehliyet aldığımda kurs güzergahın videosunu çekip youtubea koymuştu
Evet YouTube videosu vardı, oradan ezberleyip 1. parkur = sağ, sol, sol, sol altgeçitten düz vs. diye kodlayarak ezberledim.

yani şu ülkede trafik konusunda çok saçmalık gördüm, duydum, tecrübe ettim; ama güzergahı ezberlemedin diye sınavdan bırakmak bence saçmalığın hatta dingilliğin daniskası; tepeye dikilmiş tüyü.

trafikte bulunmak robot gibi ezbere komutlara uymak mıdır yoksa değişen şartlara hızlıca uyum sağlamak mıdır? güzergahı ezberlemek şartsa o zaman kimin becerisi sayesinde sınavı geçtiğini nereden bilecez? lisede öğrenciyken sınavda küçük kopya kağıtlarından kopya çekmekten bi farkı yok ki bunun?

yani şu ülkede trafik konusunda çok saçmalık gördüm, duydum, tecrübe ettim; ama güzergahı ezberlemedin diye sınavdan bırakmak bence saçmalığın hatta dingilliğin daniskası; tepeye dikilmiş tüyü.

trafikte bulunmak robot gibi ezbere komutlara uymak mıdır yoksa değişen şartlara hızlıca uyum sağlamak mıdır? güzergahı ezberlemek şartsa o zaman kimin becerisi sayesinde sınavı geçtiğini nereden bilecez? lisede öğrenciyken sınavda küçük kopya kağıtlarından kopya çekmekten bi farkı yok ki bunun?
Arabada durum daha da kötü. Tamamen ezbere park yapıyorsunuz, aynadan şu dubayı görünce direksiyonu düzelt, şu dubaya gelince sağa kır vs.
Araba ehliyetini aldıktan sonra uzun bir süre park yapamadım. Hala da kusursuz park edemiyorum. :)

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Sınavın neredeydi? :) Ne yaptın?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar