GS Kullanıcıları neden sürekli güneş gözlüğü takıyorlar?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Gözleri hassas olup aynı zamanda numaralı gözlük kullananlar da var. Güneş gözlüklerini numaralı yaptırabiliyorsunuz. Ancak vizörleri numaralı yapmak mümkün değildir sanırım. Şimdiye kadar böyle birşey hiç duymadım. Belirli numaralara kadar olanlar vizör ile idare etseler de yüksek numaralı gözlük kullananlar kaskın içinde bu güneş gözlüklerini takmak zorunda kalıyorlar.
Evet bir de bu var. Cyan mesela öyle, o numaralı gözlüğünü takıp kaskın güneş vizörünü kullanıyor benim gördüğüm kadarıyla.
Kaskın içinde numaralı güneş gözlüğü takmak da şözüm ama o zaman tünellerden geçerken falan görüş bozulmaz mı?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Evet bir de bu var. Cyan mesela öyle, o numaralı gözlüğünü takıp kaskın güneş vizörünü kullanıyor benim gördüğüm kadarıyla.
Kaskın içinde numaralı güneş gözlüğü takmak da şözüm ama o zaman tünellerden geçerken falan görüş bozulmaz mı?
Çok öncelerde konusu geçmişti; kimi üretici (ve kullanıcı) kaskın içindeki güneş vizörünü kaskı zayıflatan bir unsur olarak görüyor ancak ben güneş vizörsüz bir kaskta numaralı güneş gözlüğü kullanmayı (özellikle rotada tünel, köprü altı vb. karanlık ve koyu gölge bölgeler olma ihtimali varsa) çok daha riskli buluyorum. Bir hareketle kaskın kendi güneş vizörünü kapatıp açabilmek çok daha pratik ve güvenli. Kaskta güneş vizörü olmaması benim için o kaskı alınabilecek kask kategorisinden çıkartacak kadar büyük bir kusur. (Arai'lerin bazılarında dıştan takma varmış sanırım, ona OK...)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
GS binmiyorum ama ben de devamlı güneş gözlüğü takıyorum...
Takmak zorundayım :)
Zaten kanunen de bir şeyler takmak zorundasın...
Başka bir şey takmayalım diye kafamıza.. ;)

Motosikleti
Ns200 15"
Çok öncelerde konusu geçmişti; kimi üretici (ve kullanıcı) kaskın içindeki güneş vizörünü kaskı zayıflatan bir unsur olarak görüyor ancak ben güneş vizörsüz bir kaskta numaralı güneş gözlüğü kullanmayı (özellikle rotada tünel, köprü altı vb. karanlık ve koyu gölge bölgeler olma ihtimali varsa) çok daha riskli buluyorum. Bir hareketle kaskın kendi güneş vizörünü kapatıp açabilmek çok daha pratik ve güvenli. Kaskta güneş vizörü olmaması benim için o kaskı alınabilecek kask kategorisinden çıkartacak kadar büyük bir kusur. (Arai'lerin bazılarında dıştan takma varmış sanırım, ona OK...)
Yeni aldığım LS2 kaskında sonradan farkettiğim güneş vizörü varmış ve o kadar rahatlattıki anlatamam, güneşe karşı sürdüğümde rahatsız ediyordu fakat güneş vizörü sayesinde rahatım.

Risk algısı kişiden kişiye değişiyor. Olayı risk olarak algılayan motosiklet tutkunu kendince tedbirler alır. Riskli bölgelerde gerekirse gözlüğü değiştirir, süratini düşürüp kendince risk yönetimi yapar bir çözüm bulur. Ya da kısıtlı görüşü göze alır riske girer. Ortalık gözlüğe gelene dek nice bence gereksiz riske giren bir sürü sürücü kaynıyor. Belirttiğiniz gibi sizin normal gözlüklerinizi de risk olarak değerlendiren insanlar da var.

Motosikleti
D400
arkadaşlar dün 650gs gördüm muhtemel 2005 model falan.

inanır mısınız gözlük takmıyordu :D

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Biraz mizah döner diye böyle bir konu açmıştım, muhabbet karışmış gitmiş. Tabii mizahi bir şekilde yazdığımı anlayan kişiler olmuş ama onun dışında abilerim, hayatı bu kadar ciddiye almayın; bazı şeylerde gülüp geçmeyi öğrenmeniz lazım diye düşünüyorum. :)
Hayatı ciddiye alın da, forumu o denli değil...

Tabii istediğin gibi yaz, makaranı yap ama sen sen ol; bütün marifeti dişini geçiremediği insanlara lağım kokan ağzıyla çemkirmek olan, forum kapansa aynadaki çirkin suratı ile baş başa kalacak kadar zavallı, yalnız, hayatı ıskalamış, sevgiyi bulamamış, aile kuramamış, forumda mesaj kasmaktan başka becerisi olmayan, dün dostum dediği adamın arkasından bugün hayasızca atıp tutan, forumu siz/biz diye ayırıp aciz hayatında sanal mevkiler peşinde koşan, hakaret ve aşağılama günlük rutini olan, en fenası da kendini forumun sahibi sanacak kadar kendinden geçip millete ayar vermeye kalkan varoş tiplerin gazına gelerek yazma...

Burası forum kardeşim; babanızın malı değil...hırsınızdan kudursanız da buradayım, forum kuralları içinde de istediğimi yazarım. Yok öyle 3-5 kişi bir araya gelip milleti sindirerek forumu çiftliğe dönüştürmek...

Beğenmeyen engellesin...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
@Emircan125 Forumda neyi bulmayı amaçlıyorsan onu bulursun.

Senin amacın hobin olan motosiklete dair bilgi edinmekse burada bol bol bilgili üye var.

Amacın burada makara yapıp eğlenmekse forumda bunu da yapabilirsin.

Amacın trollük yapmaksa, hoş geldin, bol bol yapan var, sen de katıl aralarına.

Amacın insanlara karşı nefretini kusmaksa burada o imkanın da var.

Amacın sürüşe dair bir şeyler öğrenmekse bol bol konu var. Kitap gibi çevir çevir oku. Hatta bu ay içinde çok özel bir motosiklet eğitmeniyle ücretsiz 2 günlük bir eğitim açtık, farklı şehirlerden 10 arkadaş katıldı ve çok faydalı oldu. Belki bir sonraki öğrenci sen olacaksın.

Aile yaşantın, iş hayatın, olmayan arkadaşlarınla ilişkin mok gibi gidiyordur, yaşın gereği yetersizlikten üstünde sinir vardır, foruma salça olup rahatlayabilirsin. İçimizde mastürbasyon malzemesi olarak forumu kullanan bir iki kişi var.

Amacın aynı hobiye sahip kişilerle tanışıp arkadaşlık etmek ve beraber sürmekse evet, burada o da var. Mesela benim hiç yoksa bile forumda tanışıp da beraber sürdüğüm, forum dışında da arkadaşlık ettiğim, özelden de konuştuğum onlarca üye var. Türkiye'nin her şehri demeyeyim ama bir çok şehrinde gece yolda kalsam, fırtınaya yakalansam evinde konaklayabileceğim forum üyeleri var. Bu arkadaşlık tabi ki 1 haftada oluşmuyor.

Son olarak buruşuk dötünün çirkinliği yüzüne vurmuş, Google olmasa foruma cevap yazamayacak olan, buradan kimseyle arkadaşlık etmediği için övünen halbuki esas amacının burada yaratmaya çalıştığı forum karakteriyle gerçek karakteri arasındaki zıtlıkların fark edilmemesi olan, motoru olmasına rağmen sürmeyecek kadar uyuşuk, hımbıl olan, sağa sola sataşarak anca boşalan kartondan adamları dinleme. "Hee hee" de, onların aileleri bile onun sarkmış yaşlı dede başağına benzeyen nursuz suratını görmemek için farklı ülkelerde yaşıyor.

Yine son olarak dostlarını sev, onları daima koru ama sana ihanet ettiklerinde de affetme, küsküyü ver, acıma.

Son düzenleme:
Motosikleti
Yok
Hayatı ciddiye alın da, forumu o denli değil...

Tabii istediğin gibi yaz, makaranı yap ama sen sen ol; bütün marifeti dişini geçiremediği insanlara lağım kokan ağzıyla çemkirmek olan, forum kapansa aynadaki çirkin suratı ile baş başa kalacak kadar zavallı, yalnız, hayatı ıskalamış, sevgiyi bulamamış, aile kuramamış, forumda mesaj kasmaktan başka becerisi olmayan, dün dostum dediği adamın arkasından bugün hayasızca atıp tutan, forumu siz/biz diye ayırıp aciz hayatında sanal mevkiler peşinde koşan, hakaret ve aşağılama günlük rutini olan, en fenası da kendini forumun sahibi sanacak kadar kendinden geçip millete ayar vermeye kalkan varoş tiplerin gazına gelerek yazma...

Burası forum kardeşim; babanızın malı değil...hırsınızdan kudursanız da buradayım, forum kuralları içinde de istediğimi yazarım. Yok öyle 3-5 kişi bir araya gelip milleti sindirerek forumu çiftliğe dönüştürmek...

Beğenmeyen engellesin...

Ben şu yazdıklarınız arasında "aile kuramamış" kısmına takıldım. Nedir aile ? Niye kutsal olsun ?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben şu yazdıklarınız arasında "aile kuramamış" kısmına takıldım. Nedir aile ? Niye kutsal olsun ?
Anadolu'da gelinlik çağa gelmiş bazı kızlarımızın en büyük hayali evlenmek ve aile kurmaktır. Hele bir çocuk doğsun da gerisi önemli değil, hele çocuk erkekse ohh ne ala kenturi.

Bu nedenle "aile kuramamış" sözü seni rahatsız etmesin, herkes aile kurmak zorunda değil. İsteyen gelinliğini giysin, sana ne mübarek?

Abiler aslında güneş gözlüğü takmiyorlar. Normal numaralı gözlük takıyorlar. Fakat normal gözlükler için henüz pinlock icad edilmediği için, kaskın içinde buğu oluyor, uzaktan güneş gözlüğü gibi gözüküyor. GS'de zaten kendi kendine gidiyor yani 😁

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Bir de dikiş makinası.
Gorsel-02_Dikis-Makinesi_Zetina-Reklam_IAE_AFK_000037-543x800.jpg
Osm@nımın mendili saman da sarısııı of oooof😊😬👋

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Takılmanızı gerektirmeyen ve size hitaben yazılmamış bir metinde "aile kutsaldır" ifadesini nerede okudunuz?

Oradaki vurgu; yaşadığı derin sevgisizliği ve yalnızlığı, maddi karşılığını bulamadığı insani ilişkilerini, hayatı boyunca sonuca erdiremediği hayallerini ve derin varoşluğunu maskelerken bu platformu online mastürbasyon aparatı olarak kullanmaktan zevk alan forum soytarılarına yapılan bir atıftan ibaretti...atıf yerini bulmuş olacak ki, yukarıda yine! salyalarını akıtarak havlayan çirkef bir dilin en aşağılık örneklerini bize sunmuş...küfür ve hakaret olmadan kendini ifade edemeyen bu varoş dil, verdiği söze bile sadakat gösteremeyecek kadar aciz bir zihnin en karanlık tarafını tüm foruma boca etmiş.

Kendinden menkul bu problemli zihniyetin aile kurmayarak ürememiş olması ise tek avuntumuz...

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Bu forumdaki gerginlik asla bitmeyecek galiba.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
... bu platformu online mastürbasyon aparatı olarak kullanmaktan zevk alan ...
Yani tartışmaya hiç bulaşmak istemiyorum aslında, ama dayanamayıp şu yorumu yapmam gerekti: Konuyu uzatarak tam da tarif ettiğin şeyi yapıyor olduğunun farkında mısın? Üstelik başlatan da sensin bu tartışmayı. Tam da şurası. Son cümlede "yazmayayım yazmayayım diyorum" yazıp yine de kendini tutamamışsın. Ne faydası oldu bize o yazdıklarının? Bize değil sana faydası olduysa o da mastürbasyon sayılmaz mı? Benim mantık kurma şeklimde bir sorun mu var acaba? (Dip Not: Benim yaptığım mastürbatif bir eylem değil; masaya psikolojik yansıtma yapıyor olabildiğin ihtimalini koyup sana ve konudaki diğerlerine kendimce bir fayda sağlamak istedim...)

Motosikleti
Yok
Takılmanızı gerektirmeyen ve size hitaben yazılmamış bir metinde "aile kutsaldır" ifadesini nerede okudunuz?

Oradaki vurgu; yaşadığı derin sevgisizliği ve yalnızlığı, maddi karşılığını bulamadığı insani ilişkilerini, hayatı boyunca sonuca erdiremediği hayallerini ve derin varoşluğunu maskelerken bu platformu online mastürbasyon aparatı olarak kullanmaktan zevk alan forum soytarılarına yapılan bir atıftan ibaretti...atıf yerini bulmuş olacak ki, yukarıda yine! salyalarını akıtarak havlayan çirkef bir dilin en aşağılık örneklerini bize sunmuş...küfür ve hakaret olmadan kendini ifade edemeyen bu varoş dil, verdiği söze bile sadakat gösteremeyecek kadar aciz bir zihnin en karanlık tarafını tüm foruma boca etmiş.

Kendinden menkul bu problemli zihniyetin aile kurmayarak ürememiş olması ise tek avuntumuz...
Birincisi, burası açık bir forum; kime direkt yazdığınızı belirtmemişsiniz, haliyle o ya da bu şekilde sıraladığınız özelliklerden birine dahi sahip olan ben alınabilirim.
İkincisi ise anladığım o ki, kime karşı yazdığınızı belirtemeyecek kadar cesaretiniz yok; kişisel hezeyanlarınızı atıf diyerek aktarıyorsunuz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar