Dominarı sattım artık dünyanın en huzurlu insanıyım

Motosikleti
Bajaj D400
9 ay önce kendime 11 bin km de 2021 model bir dominar 400 ug almıştım. Başta her şey çok güzeldi uzun zaman binerim diye tonla masraf yaptım. Dikkatli titiz baktım ve onu hiç üzmemeye çalıştım. Yalnız o benim çok üzdü. Sürekli bir yerinden arıza verdi. Arka freni kendi kendine sıkmasıyla diske zarar vermesiyle başladı 20 bin km ye gelene kadar ömrümü çürüttü ömrümü. Bir çalışmama sorunu vardı ankarada gezmediğim usta kalmadı. Motor arada bir çalışmıyor kafasına göre sıcakta da oluyor soğukta da. Bazen bir hafta sorunsuz bazen iki gün çalışmıyor. Ustaya götürüyorum kapıda tamamen sorunsuz usta ben napayım diyor. Zaman geçtikçe sanki altımda dökülmeye başlamış bir ceset var gibiydi. En son kazığı da satarken attı. Bu dominar hele hele 2023 öncesi aksesuarsız kasa satışta o kadar değer kaybediyor ki resmen rs200 lerle aynı paralara geliyor. Ama umursamadım öyle bir gına geldi ki bu Allahın cezasından. Dominarla 150-200 bin km ler yapanlar nasıl yapıyorlar şansa mı denk geliyor bu hint/çin grupta bilmiyorum ama çoğunluk çin/hint kullanıcısı hiç iyi görmediği için kötünün kötülüğünün farkında olamıyorlar.
Dipnot: Bazı çinli/hint fanları gelip kesin apaçilik yapmıştır bakımsız bırakmıştır falan der kanmayınız bu insanlara.
Amacım malınızı kötülemek değil fakat o kadar övülüyor ki bazı şeyler işin yabancısı japonla denkleştiler falan sanıp büyük hata yapıyor.

Her marka yada ülkenin motorunda olumsuz durumlar yaşanabilir yada tam tersi çinli motorlarla bile dünya km ler yapan insanlar var.
Japon alıp ta 500km de yolda kalanda var
Bu ne çinliyi çok iyi yapar nede diğerlerini çok kötü.
Siz sadece talihsiz bir durum yaşamışsınız bu tümünü kötü yapmaz.

Motosikleti
D400
9 ay önce kendime 11 bin km de 2021 model bir dominar 400 ug almıştım. Başta her şey çok güzeldi uzun zaman binerim diye tonla masraf yaptım. Dikkatli titiz baktım ve onu hiç üzmemeye çalıştım. Yalnız o benim çok üzdü. Sürekli bir yerinden arıza verdi. Arka freni kendi kendine sıkmasıyla diske zarar vermesiyle başladı 20 bin km ye gelene kadar ömrümü çürüttü ömrümü. Bir çalışmama sorunu vardı ankarada gezmediğim usta kalmadı. Motor arada bir çalışmıyor kafasına göre sıcakta da oluyor soğukta da. Bazen bir hafta sorunsuz bazen iki gün çalışmıyor. Ustaya götürüyorum kapıda tamamen sorunsuz usta ben napayım diyor. Zaman geçtikçe sanki altımda dökülmeye başlamış bir ceset var gibiydi. En son kazığı da satarken attı. Bu dominar hele hele 2023 öncesi aksesuarsız kasa satışta o kadar değer kaybediyor ki resmen rs200 lerle aynı paralara geliyor. Ama umursamadım öyle bir gına geldi ki bu Allahın cezasından. Dominarla 150-200 bin km ler yapanlar nasıl yapıyorlar şansa mı denk geliyor bu hint/çin grupta bilmiyorum ama çoğunluk çin/hint kullanıcısı hiç iyi görmediği için kötünün kötülüğünün farkında olamıyorlar.
Dipnot: Bazı çinli/hint fanları gelip kesin apaçilik yapmıştır bakımsız bırakmıştır falan der kanmayınız bu insanlara.
Amacım malınızı kötülemek değil fakat o kadar övülüyor ki bazı şeyler işin yabancısı japonla denkleştiler falan sanıp büyük hata yapıyor.

hep söylüyorum yine söyleyeceğim; ekmek köfte + şans meselesi.

150 bine 400 cc 2023 model ve üstü dominar satılıyor tertemiz. 40 beygir aleti 150bin tl'ye alıyorsak bütün bu riskleri kabul etmek gerekir.

fiyat skalasına bakıldıgında yarı yarıya bir durum çiziyor. Bu nedenle problem yaşamak istemiyorsak x2 bütçe ile motor almamız lazım.

ama sizinki şanssızlık olmuş, şu an yakınımda 3 kişide tanıdıgım neredeyse 6-7 kişide dominar var ben dahil; hiçbirimiz sıkıntı yaşamadık.

ha yarın yaşatırsa şaşırtmam.

para bulursam ben de kurtulacam su aletten de kafam rahat olsun :D

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Üzülerek dipnotta belirttiğiniz hususa değinmem gerektiğini söylemek zorundayım.
Hintli motor fanı değilim ancak uzun yıllar içinde Türkiye'de kendini kanıtladığını da unutmamak gerekir.
Bir tane ikinci el Dominar 250 ve bir tane de sıfır Dominar 400 sahibi oldum, her ikisini de 12.000-13.000km civarı kullandım.
Bu süre zarfında FB gruplarına da üyeydim ve orada neredeyse her gün yazılan, motoru istismar edercesine kullanımlara ve rodajda yapılan saçmalıklara fazlasıyla şahit oldum. İnsanların yaşadığı hiçbir sorun da benim başıma gelmedi. Ve en son şu kanıya vardım:

Ya insanlar motora uygun şekilde davranmıyor ya da gerçekten talihsiz bir motora denk geliyorlar
Fakat bildiğim kadarıyla çözümü olmayan arızası da yok.
Ama sizin kadar çok arızası olana henüz denk gelmedim.

İhtimaller:
・Önceki sahibi (veya sahipleri) motora düzgün bakmamış olabilir.
・Doğru düzgün ustası olan Bajaj servisi bulmak da bir mesele. Belki de önceki bakımları yapan kişi işinin ehli değildi.
・Gerçekten çok talihsiz bir motora denk gelmiş olabilirsiniz.

Bütçe sınırlıysa, Çinli almak yerine alınabilecek ve dayanıklı olan bir fiyat performans markası bence.
Her ne kadar yaşadığınız tecrübeler sizde çok kötü bir tat bırakmış olsa da ve onun etkisiyle bu kadar kötü düşünüyor olsanız da markanın hakkını vermek lazım.
Bu arada gerçekten önceki sahibinin ne yaptığını bilemezsiniz tanıdık dahi olsa. Motorun anasını ağlatıp ilan açıklamasına "Rodajı düzgün yapıldı, düzgün binildi, çiçek gibi motor" yazanlara da şahit oldum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...

Bütçe sınırlıysa, Çinli almak yerine alınabilecek ve dayanıklı olan bir fiyat performans markası bence.
Her ne kadar yaşadığınız tecrübeler sizde çok kötü bir tat bırakmış olsa da ve onun etkisiyle bu kadar kötü düşünüyor olsanız da markanın hakkını vermek lazım.
Bu arada gerçekten önceki sahibinin ne yaptığını bilemezsiniz tanıdık dahi olsa. Motorun anasını ağlatıp ilan açıklamasına "Rodajı düzgün yapıldı, düzgün binildi, çiçek gibi motor" yazanlara da şahit oldum.
Ülkemizde maalesef ikinci el motosiklet almak büyük bir şans meselesi. Piyasadaki motorların %5'inden fazlasının düzgün bakıldığını ve kullanıldığını zannetmiyorum. (Bu belki de çok iyimser bir tahmin üstelik...) Cahil ve umursamaz bir toplumuz; 40.000'deki motoru "ölü" diye nitelendiren adamın nasıl biri olduğu bellidir, bu düşüncede / kanıda olan kimseden motosiklet alınmaz. Bunlar motosikletlerine bakmayı / kullanmayı bilmeyen ve/veya bunları umursamayan insanlar. İkinci el motosiklet alacağım tutarsa (çok zor ama hadi model bazlı niyetlendim diyelim...) ilk soracağım soru motorun kaçıncı sahibi olduğu ve çok daha önemlisi kaç yıldır motosiklet kullandığı ve bu motorun kaçıncı motoru olduğu; senede bir, iki senede bir motor değiştirmiş adamdan motor almam, çok büyük ihtimal bakımlarıyla uğraşmıyordur / masraf etmiyordur diye düşünürüm... (Arada bu kuralı bozan istisnalar mutlaka olur ama genel olarak sağlam bir yaklaşım diye tahmin ediyorum.)

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Ülkemizde maalesef ikinci el motosiklet almak büyük bir şans meselesi. Piyasadaki motorların %5'inden fazlasının düzgün bakıldığını ve kullanıldığını zannetmiyorum. (Bu belki de çok iyimser bir tahmin üstelik...) Cahil ve umursamaz bir toplumuz; 40.000'deki motoru "ölü" diye nitelendiren adamın nasıl biri olduğu bellidir, bu düşüncede / kanıda olan kimseden motosiklet alınmaz. Bunlar motosikletlerine bakmayı / kullanmayı bilmeyen ve/veya bunları umursamayan insanlar. İkinci el motosiklet alacağım tutarsa (çok zor ama hadi model bazlı niyetlendim diyelim...) ilk soracağım soru motorun kaçınca sahibi olduğu ve çok daha önemlisi kaç yıldır motosiklet kullandığı ve bu motorun kaçıncı motoru olduğu; senede bir, iki senede bir motor değiştirmiş adamdan motor almam, çok büyük ihtimal bakımlarıyla uğraşmıyordur / masraf etmiyordur diye düşünürüm... (Arada istisnayı bozan örnekler mutlaka olur ama genel olarak sağlam bir yaklaşım diye tahmin ediyorum.)
Ben de aynı kanıdayım.
İkinci el motor alırken denk geldiğim şahıslar yüzünden ikinci elden soğudum. Motorun bakımlarını zamanında ve düzgün yaptırdığını, motoru türüne ve modeline göre düzgün kullandığını ve lastiklerin 5 sene kullanılabildiğini zanneden o kadar çok tip var ki.
Ben genelde ilk lastiğin yılına bakıyorum. Benim nedene kırmızı çizgim hep lastik olmuştur. Zamanında değiştiriyor mu? Bu bilinç seviyesiyle ilgili bilgi veren gizli detaylardan biri.
En son ikinci elden tamamen soğumama neden olan bir arkadaş vardı. İlanda her şey güzel, fotoğraflarda her şey güzel, motor bir geldi zincir full + full kahverengi pasdan geberiyor. "Bu ne?" diye sordum "motor zinciri yağlanmaz abi" diye cevap aldım. Eski iş yerindeki arkadaşımda motor ehliyeti yoktu, gitti kendine motor aldı, biraz da şehir merkezinden uzak oturuyordu, dağda bayırda motorun anasını ağlattı sonra sorunsuz diye sattı. Yakınındakine dahi güvenemiyorsun.

Motosikleti
GSX8S
Benim duke 390 da kısa süre önce 11000 km civarı arka freni kendinden hafifçe sıkmaya başladı. Şu sıra binmediğim için bakmadım belki basitçe çözülebilir. Duke ile dominar aynı fren sistemini kullanıyor mu emin değilim ama bu da bilgi olarak dursun burda.

Paran çoksa Honda, paran azsa Bajaj alacaksın.
Bende de Dominar 400 var. Sıfır aldım. Çok memnunum.
Mondial, Kanuni, Kuba, Bajaj, KTM, Honda, Harley Davidson kullandıktan sonra Dominar 400 aldım. Çünkü bu paraya alınabilecek bundan iyisi yok.
Bence bu iş biraz da kullanıcı ile alakalı. Ben bindiğim tüm motorları çok çok özenerek kullandım. Yani düşünün 40.000 km' de sattığım 150 cc çinli motor bile satarken hala tek marşta çalışıyordu ve sibop ayarı ve debriyaj değişimi dışında motoruna anahtar değmemişti. Ben o çinli motorla Türkiye' nin yarısını dolaştım.

+Dominar da stop etme sorununu 1 kez yaşadım. Bir daha yapmadı. KTM ise kafasına göre stop ediyordu.
+Çok titriyor denildi. Çinliye göre sıfır titreşim. Harley den de az titriyor.
+Arkadaşa 40.000 km de aldık. Yağ yakma vs. hiç bir sorun yok.
+Civataları gevşiyor denildi. 1 tane bile civata sıkmadım.

Eksileri:
-Akü 1 kışı bile çıkaramadı. 1800 liraya varta aldım. Çözüldü.
-Lastikler çok kötü. Acemi adama gelmez. Arka zaten bırakıyor ama önden de bıraktığı oldu.
-İlk bakım için servise gittim. Bir daha gitmem. Servisler çok kötü. (Parçaları kuralkanın sitesinden söyleyip kendim bakım yapıyorum)
-Ayna uzatma şart.

2 katı para verip aynı klasmanda Honda vs. alan insanlar görüyorum. Adam yağmurda binmiyor, tozda, mıcırda binmiyor. Neden eskimesin.
Canı isteyince gidip gezemiyor. Neden? Km artmasın ki satarken değeri düşmesin.
Honda ile tabii ki aynı klasmanda değil. Sıfır NC 750 alacakken yukarda bahsettiğim insanlardan olmamak için Dominar 400 aldım.
Servislere uğramamak kaydıyla Dominar 400' ü şiddetle tavsiye ederim.

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
150 bine 400 cc 2023 model ve üstü dominar satılıyor tertemiz. 40 beygir aleti 150bin tl'ye alıyorsak bütün bu riskleri kabul etmek gerekir.
Nerede satılıyor ya bu 150 bine 2023 dominarlar ? Sarı sitede 150bin ve altı 2 ilan var. :)

Ben de 3 yıldır 2023 model dominar 400 kullanıyorum, sıfır almıştım. Şu anda neredeyse 40 bin km'ye geldi, periyodik bakımı hariç hiçbir sorun yaşamadım mekanik veya elektronik olarak. İlk aldığımda lastiklerini değiştirdim sadece. Bir kere de aküsü bitti, yeni akü aldım taktım. Muhtemelen onun değişmesi de yakındır. Parasının hakkını veren bir makine bence. Ekuralkan'ın kendi sitesinde a'dan z'ye tüm parçalarını online sipariş veriyor olmak çok güzel birşey, servise mecbur kalmadan, sağda solda yedek parça fiyat karşılaştırması yapmadan istediğin parçayı alabiliyorsun.

Motosikleti
D400
Nerede satılıyor ya bu 150 bine 2023 dominarlar ? Sarı sitede 150bin ve altı 2 ilan var. :)

sen salla sarı siteyi şu an herkes yüksek fiyat çektiği için satamıyor, bende kendı motorumu koysam 200den koyarım.
izmir motomaniada ara ara 150-160 civarına satılıyor. facebook gruplarında da ufak bir pazarlıkla bu paraya bulursun.

edit: şimdi baktım 150 olanlar 170'e cekmiş sarı sitede. onu da 160 a bağlarsın :D

Motosikleti
Bajaj D400
Ancak istatistikler
Üzülerek dipnotta belirttiğiniz hususa değinmem gerektiğini söylemek zorundayım.
Hintli motor fanı değilim ancak uzun yıllar içinde Türkiye'de kendini kanıtladığını da unutmamak gerekir.
Bir tane ikinci el Dominar 250 ve bir tane de sıfır Dominar 400 sahibi oldum, her ikisini de 12.000-13.000km civarı kullandım.
Bu süre zarfında FB gruplarına da üyeydim ve orada neredeyse her gün yazılan, motoru istismar edercesine kullanımlara ve rodajda yapılan saçmalıklara fazlasıyla şahit oldum. İnsanların yaşadığı hiçbir sorun da benim başıma gelmedi. Ve en son şu kanıya vardım:

Ya insanlar motora uygun şekilde davranmıyor ya da gerçekten talihsiz bir motora denk geliyorlar
Fakat bildiğim kadarıyla çözümü olmayan arızası da yok.
Ama sizin kadar çok arızası olana henüz denk gelmedim.

İhtimaller:
・Önceki sahibi (veya sahipleri) motora düzgün bakmamış olabilir.
・Doğru düzgün ustası olan Bajaj servisi bulmak da bir mesele. Belki de önceki bakımları yapan kişi işinin ehli değildi.
・Gerçekten çok talihsiz bir motora denk gelmiş olabilirsiniz.

Aslında en büyük sıkıntılardan birisi usta konusu. Bajajın yetkisi servisleri rezil durumda
Valla ben de sarı siteye inanıyordum bir ara bakıyorsun bir motorun en ucuzuna mesela 160 yazıyor. Facebook gruplarına bir giriyorsun 130-140 havada uçuşuyor.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Yıllardır anlatıyoruz kimse anlamıyor ....
Şimdi aynı şeyleri zortes e de yapıyorlar..
Şişiriyor şişiriyorlar daha 5K km deki motoru aldığı fiyatın yarısına zor satıyor insanlar..2005-2009 arasına döndük yine... Memleket çin ve hindu çöplüğüne dönecek..

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
eski kasa dominar bu ug lerden daha sağlam. 52.000 km sorun çıkarmamıştı bana rahmetli.

e madem satıp kurtuldunuz, bize de geçmiş olsun demek düşer. yeni motor olarak ne düşünüyorsunuz. dominar sonrası tercihleri merak ederim genelde.

Motosikleti
Yok
Memleketteki yozlaşma, araç kullanımına da yansımıştır bana göre, yani ikinci el araç almak bayağı riskli.

Sırf motorda da değil, arabalarda da aynı.

Ha, satarken her satıcıda tek lâf var: "Kuruş masrafı yok, binecen gidecen (ya da yakıtı koyacan gidecen)" :)

Şu an mevcut Peugeot 206cc. Cabrio bir arabam var, 2004 model, ikinci el olarak satın almıştım.

Abartmıyorum, aldığımdan daha fazla masraf etmişimdir bugüne kadar, yine de 4/4'lük olmadı, 3/4'lük oldu ancak diyebilirim. Yani hiç bir yerine bakılmamış, ya da üfürükten teyyare bakılmış. Bu kadar hoyratça kullanım olmaz, eski sahipleri kimlerdiyse artık.

Bir anımı anlatayım bu araçla ilgili: Bir gün şöför kapısının kilit otomatiği bozuldu, usta arkadaş kapının döşemesi gibi olan o şeyi söktü, bir süre baktıktan sonra, "Ulan Allah belânı versin senin!" diye kükredi.

"N'oldu Ender ustam?" dedim, meğer daha önce de bu kapı otomatiği arıza yapmış, ama orjinal Peugeot parçası değil de, tutmuşlar bir Şahin'in parçasını uydurmuşlar nasıl becermişlerse, bütün kablolar kesik, bantlı, eğri-büğrü duran bir mekanizma vs. Daha ucuz olsun diye yani, mantığa bakar mısınız. :)

Ona belâ okumuştu ustam.

.......................................................

İkinci elde satarken değer kaybına da değinilmiş, genel piyasada bir anormallik olabilir şu an.

Yukarıda bahsettiğim 206cc.'nin muadilleri Temmuz.2025'de 450.000₺-550.000₺ bandında satıştaydı.

Aradan sekiz ay geçmiş, şu an 300.000₺-350.000₺ bandına düşmüş görüyorum.

Facebook gruplarında bir arkadaş var, 290.000₺ istiyor, haftalardır gene satamıyor.

Yani acil nakit ihtiyacım var, hemen satacağım desen 150.000₺-200.000₺'ye alırlar aracı elinden.

Ben de dedim kendi kendime, "Ulan bu aracı vinçle evin salonuna aksesuar diye koyarım, durur da, yine Şahin parasına cabrio araç satmam."

Böyle sıkıntılı bir piyasa yani şu an bana göre.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Memleketteki yozlaşma, araç kullanımına da yansımıştır bana göre, yani ikinci el araç almak bayağı riskli.

Sırf motorda da değil, arabalarda da aynı.

Ha, satarken her satıcıda tek lâf var: "Kuruş masrafı yok, binecen gidecen (ya da yakıtı koyacan gidecen)" :)

Şu an mevcut Peugeot 206cc. Cabrio bir arabam var, 2004 model, ikinci el olarak satın almıştım.

Abartmıyorum, aldığımdan daha fazla masraf etmişimdir bugüne kadar, yine de 4/4'lük olmadı, 3/4'lük oldu ancak diyebilirim. Yani hiç bir yerine bakılmamış, ya da üfürükten teyyare bakılmış. Bu kadar hoyratça kullanım olmaz, eski sahipleri kimlerdiyse artık.

Bir anımı anlatayım bu araçla ilgili: Bir gün şöför kapısının kilit otomatiği bozuldu, usta arkadaş kapının döşemesi gibi olan o şeyi söktü, bir süre baktıktan sonra, "Ulan Allah belânı versin senin!" diye kükredi.

"N'oldu Ender ustam?" dedim, meğer daha önce de bu kapı otomatiği arıza yapmış, ama orjinal Peugeot parçası değil de, tutmuşlar bir Şahin'in parçasını uydurmuşlar nasıl becermişlerse, bütün kablolar kesik, bantlı, eğri-büğrü duran bir mekanizma vs. Daha ucuz olsun diye yani, mantığa bakar mısınız. :)

Ona belâ okumuştu ustam.

.......................................................

İkinci elde satarken değer kaybına da değinilmiş, genel piyasada bir anormallik olabilir şu an.

Yukarıda bahsettiğim 206cc.'nin muadilleri Temmuz.2025'de 450.000₺-550.000₺ bandında satıştaydı.

Aradan sekiz ay geçmiş, şu an 300.000₺-350.000₺ bandına düşmüş görüyorum.

Facebook gruplarında bir arkadaş var, 290.000₺ istiyor, haftalardır gene satamıyor.

Yani acil nakit ihtiyacım var, hemen satacağım desen 150.000₺-200.000₺'ye alırlar aracı elinden.

Ben de dedim kendi kendime, "Ulan bu aracı vinçle evin salonuna aksesuar diye koyarım, durur da, yine Şahin parasına cabrio araç satmam."

Böyle sıkıntılı bir piyasa yani şu an bana göre.
2010 yılında 2002 model 206'mız vardı, sanayide kanka olmuştum herkesle. Allah'tan kaza yapıp kurtulmuştum o arabadan.

Dominar ile Nordkapp yaptım. İyiki zamanında ellerinde motor olduğu halde liste fiyatının kat kat üstünde fiyat çeken üstelik bunun için bile insanları sıraya koyup bu sırada TORPİL yapan firmalara domalmamışım. Hakettikleri fiyat skalasına gelen kadar onlara o parayı vereceğime hitli çinli koreli tayvanlı ne varsa yarı fiyatına alıp icabında beni yarı yolda bırakırsa atar geçerim. Hiç içimde yanmaz.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Dominar ile Nordkapp yaptım. İyiki zamanında ellerinde motor olduğu halde liste fiyatının kat kat üstünde fiyat çeken üstelik bunun için bile insanları sıraya koyup bu sırada TORPİL yapan firmalara domalmamışım. Hakettikleri fiyat skalasına gelen kadar onlara o parayı vereceğime hitli çinli koreli tayvanlı ne varsa yarı fiyatına alıp icabında beni yarı yolda bırakırsa atar geçerim. Hiç içimde yanmaz.
Bu kadar güzel bir geziyi Dominar ile tamamlamışsın, keşke forumda konu açsaydın da hepimiz okusaydık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar